Πάνω από 2 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς διέγραψε το Facebook

Posted On Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 10:33 Written by

Μεγάλη έξαρση παρουσιάζει, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, το φαινόμενο των ψεύτικων λογαριασμών στο Facebook. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι μόνο το 1ο τρίμηνο του 2019 απέσυρε 2,2 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς, σημειώνοντας ότι τόσο τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, όσο και το τελευταίο τρίμηνο του 2018, υπήρξε έξαρση των ψεύτικων λογαριασμών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των στοιχείων του 2018, ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του τελευταίου τριμήνου του 2018, που κινήθηκε στα επίπεδα του 1 δισ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Facebook, περίπου το 5% των μηνιαίων ενεργών λογαριασμών ήταν ψεύτικοι.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί είχαν ως κίνητρο την οικονομική κερδοσκοπία και λιγότερο την παραπληροφόρηση. Τα στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία έκθεση εφαρμογής κοινοτικών προτύπων, που δημοσιοποιεί η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως εξηγεί η εταιρεία στην ίδια έκθεση, πλέον τα συστήματά της είναι σε θέση να εντοπίζουν τους ψευδείς λογαριασμούς μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον Alex Schultz, αντιπρόεδρο του τμήματος Analytics στο Facebook, η εταιρεία είναι “πεπεισμένη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων και η δραστηριότητα στο Facebook είναι γνήσια". Ωστόσο, σε μια δημοσίευση στο blog σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία μετράει ψεύτικους λογαριασμούς, ο ίδιος σχολίασε ότι η ιστοσελίδα εξετάζει το κατά πόσον υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εντοπίζει και να αποσύρει τους ψεύτικους λογαριασμούς, επεκτείνοντας την αυτόματη ανίχνευση παραβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!