Έως το 2025 θα είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο 39 δισ. συσκευές

Posted On Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 15:30 Written by

Την ύπαρξη ενός πλήρως συνδεδεμένου σύμπαντος επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τις συσκευές που βρίσκονται online παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στα τέλη του 2018, 22 δισ. συσκευές, σε διεθνές επίπεδο, ήταν συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας -αυτό που ονομάζεται- οικοσύστημα του Internet of Things - ΙοΤ.

Οι προβλέψεις της Strategy Analytics ανεβάζουν τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών στο Διαδίκτυο στα 38,6 δισ. μέχρι το 2025 και στα 50 δισ. μέχρι το 2030. Πάντως, η έκθεση της Strategy Analytics καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ευκαιρία για την παραγωγή εσόδων από το οικοσύστημα του Internet of Things παραμένει αβέβαιη, ιδίως για τους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών.

Υπό αυτό το σκεπτικό, οι εταιρείες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το Internet of Things, θα πρέπει -σύμφωνα με τους αναλυτές- να χαράξουν μια πολύ προσεκτική στρατηγική αν θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική του συνδεδεμένου μας κόσμου. "Οι πάροχοι υπηρεσιών ΙοΤ μπορεί να βλέπουν την τεράστια δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς και να υποθέτουν ότι τα έσοδα θα ρέουν αυτόματα. Ωστόσο, μένει να δούμε στην πράξη ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες θα οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων και σε ποιον βαθμό. Επιπλέον, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το οικοσύστημα για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών του αύριο", αναφέρουν οι αναλυτές τής Strategy Analytics στο report “Global Connected and IoT Device Forecast”.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το εταιρικό IoT παραμένει ο βασικός τροφοδότης της παγκόσμιας αγοράς του Internet of Things. Για την ακρίβεια οι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο συσκευές για επαγγελματική χρήση αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ΙοΤ, με το Mobile / Computing να ξεπερνά σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!