Image
Image
WebNewsTeam

WebNewsTeam

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας της Focus Bari, "Focus On Tech Life Tips", που αναλύει τα στοιχεία για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, το ποσοστό των Ελλήνων που πραγματοποιούν αγορές online έχει φτάσει το 76%. To ποσοστό αυτό αφορά στις ηλικίες 15 έως 64 ετών.

Παράλληλα, αυξάνεται και το ποσό της μέσης εξαμηνιαίας δαπάνης των καταναλωτών για τις online αγορές τους, η οποία έφτασε στα 889 ευρώ, έναντι των 816 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Οι πιο δυναμικοί καταναλωτές, όπως μάλλον αναμενόταν, εντοπίζονται στις ηλικίες 25 έως 34 ετών.

Όσον αφορά στους τρόπους πληρωμής που προτιμούν οι Έλληνες για τις online αγορές τους, η χρεωστική κάρτα με ποσοστό 60% παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ η αντικαταβολή βρίσκεται ακόμα σε πολύ ψηλό ποσοστό και ακολουθεί με 53%. Η πιστωτική κάρτα έπεται με 23%, ενώ τα ψηφιακά πορτοφόλια βρίσκονται πλέον σε διψήφιο ποσοστό και πιο συγκεκριμένα στο 14%.

Στα υπόλοιπα ευρήματα, αξίζει να σημειωθεί ότι το 95% των Ελλήνων 13-74 ετών έχει πρόσβαση στο Internet, με το 87% αυτών να βρίσκεται και στα social media, ενώ σχεδόν όλοι και κυρίως οι νέοι και τα παιδιά, τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

Μπορείτε να βρείτε τη συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας της Focus Bari, εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αδειοδοτήσεις αλλά και να έχει βρεθεί ο κατασκευαστής για τα τρία Data Center της Microsoft στην Ελλάδα, με στόχο στις αρχές του 2024 να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, σύμφωνα με τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής. 

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο, που έχει ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις, έχει περάσει επιτυχώς το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και πλέον αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να προχωρήσει η αδειοδότηση. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες.

 

Βάσει του επενδυτικού σχεδίου της Microsoft, ένα από τα τρία κέντρα δεδομένων θα κατασκευαστεί σε συνολική έκταση 85 στρεμμάτων που αποτελείται από δύο οικόπεδα στο επιχειρηματικό πάρκο Σπάτων, διαθέτοντας δυναμικότητα 19,2 MW.

Τα υπόλοιπα δύο Data Center, δυναμικότητας 9,6 MW θα υλοποιηθούν στο επιχειρηματικό πάρκο του Κορωπίου, ενώ όλα θα βρίσκονται σε λειτουργική σχέση μεταξύ τους.

 

Δείτε περισσότερα στο moneyreview.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Το πρώτο συνέδριο της Skroutz για το μέλλον και τις τάσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα είχε ως στόχο να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις του e-Commerce σε Ελλάδα και εξωτερικό, να μοιραστεί δεδομένα για τις τάσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται, αλλά και να παρουσιάσει τις λύσεις που η Skroutz προσφέρει ήδη στους συνεργάτες τους.

Ο αριθμός των συνεργατών πλέον ανέρχεται στους περίπου 8.000 εμπόρους ύστερα από απόφαση της εταιρείας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ποιοτικούς αλλά και τους ποσοτικούς κανόνες για το τι χρειάζεται από έναν συνεργάτη για να πετύχει μέσω της πλατφόρμας.

Οι ενεργοί έμποροι συμβάλλουν στο να παρέχει η Skroutz στους χρήστες μία ακόμα καλύτερη εμπειρία, ενώ παράλληλα δημιουργείται και μια δέσμευση από τους συνεργάτες ότι θα επενδύσουν και στην περαιτέρω ανάπτυξη τους μέσω Skroutz.

Η δυναμική του ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται από τα στοιχεία που μοιράστηκαν οι ομιλητές του συνεδρίου Φάνης Βαχάρης, Head of Digital Automations & Partner της Omnicliq και η Βάλια Αρανίτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) αντίστοιχα.

Μέχρι το 2026 μία στις τέσσερις λιανικές πωλήσεις θα γίνονται online, ενώ το 2040 υπολογίζεται ότι το 95% όλων των αγορών θα γίνεται online. Αναφέρθηκε ότι η νέα γενιά των καταναλωτών, Generation Z, σε ποσοστό 64% εμπιστεύονται τις αξιολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών από ανεξάρτητους καταναλωτές, σκιαγραφώντας τη σημασία του shopping community.

Κάτι που τόνισε και ο κ. Χατζηγεωργίου, CEO Skroutz, στην αρχή του συνεδρίου, δηλαδή ότι μαζί με τους εμπόρους και την κοινότητα των 2 εκατ. ενεργών χρηστών, μπορούμε να χτίσουμε μια νέα εποχή για το Marketplace, ένα “shopping community”. Για την αξία των δεδομένων και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για την αύξηση πωλήσεων και λήψη αποφάσεων σε μία επιχείρηση, μίλησε και ο Παναγιώτης Γκεζερλής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Convert Group.

Για την εξέλιξη και το μέλλον της πλατφόρμας μίλησαν ο Μάνος Ευθυμίου, Commercial Director, Skroutz, και η Γιώτα Τζαβάρα, Head of Commercial Partners Division, Skroutz. Ο Μάνος Ευθυμίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Οι νέες δυνατότητες που δίνουμε στους συνεργάτες μας δημιουργούν ένα περιβάλλον εμπορίου που επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία. Οι καταναλωτές μέσα από την πλατφόρμα μας μπορούν να ανακαλύψουν τα καλύτερα προϊόντα για τις ανάγκες τους και να τα αγοράσουν με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο, ενώ οι εμπορικοί μας συνεργάτες αποκτούν πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά ενεργό καταναλωτικό κοινό μέσω του οποίου διευρύνουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες των καταστημάτων τους και αυξάνουν την κερδοφορία τους».

Δεν έλειψαν και οι λύσεις που προσφέρει η πλατφόρμα στους εμπόρους δια στόματος Μιχάλη Καρυπίδη, Fulfilled By Skroutz, Operations Manager, ο οποίος μίλησε για την υπηρεσία Fulfilled by Skroutz και τις καθημερινές δυσκολίες που επιλύονται με αυτήν. Η Έλενα Μπαρμποπούλου, Product Manager, παρουσίασε τις λύσεις προώθησης και διαφήμισης που έχουν στη διάθεσή τους οι έμποροι και κάποια success stories που καταδεικνύουν τη χρησιμότητα του Skroutz σαν διαφημιστικό εργαλείο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Google έχει αρχίσει να δίνει πρόσβαση στο κοινό, στη νέα της υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης Google Bard, η οποία είναι και "απάντησή της" στο ChatGPT. Για την ώρα, οι χρήστες που μπορούν να εγγραφούν στη σχετική διεύθυνση bard.google.com και να μπουν σε λίστα αναμονής για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, θα πρέπει να βρίσκονται στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό Google και όχι κάποιον από το Google Workspace.

Η νέα υπηρεσία Google Bard δεν αντικαθιστά την Αναζήτηση. Όπως είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο Jack Krawczyk, ο επικεφαλής του Bard, πρόκειται για μια ξεχωριστή υπηρεσία και οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που θα προσφέρονται στην Αναζήτηση είναι κάτι διαφορετικό. "Το Bard είναι μια αυτόνομη εμπειρία και δεν ενσωματώνεται στην Αναζήτηση", είχει σημειώσει.

Σύμφωνα με το The Verge, το Bard είναι «σίγουρα ταχύτερο (αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι αυτή τη στιγμή έχει λιγότερους χρήστες) και φαίνεται να έχει τόσο ευρείες δυνατότητες όσο τα άλλα συστήματα. Όμως, δε διαθέτει τις υποσημειώσεις της αντίστοιχης υπηρεσίας της Bing, οι οποίες σύμφωνα με τη Google εμφανίζονται μόνο όταν παραθέτει απευθείας μια πηγή, όπως ένα άρθρο ειδήσεων. Γενικά, φαινόταν πιο περιορισμένο σε όλες τις απαντήσεις που έδινε, όπως σημειώνουν στο The Verge.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 11:51

Το νέο Portal του EOT από την Intelli Solutions

H Intelli ολοκλήρωσε επιτυχώς την υλοποίηση και διάθεση του νέου εταιρικού portal του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το www.gnto.gov.gr είναι πλήρως ανανεωμένο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, με την παροχή νέων σημαντικών ψηφιακών υπηρεσιών σε επαγγελματίες και πολίτες.

Η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε με νέα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες αιχμής, δίνοντας παράλληλα ένα ιδιαίτερο στίγμα στην ποιότητα και την ανάδειξη της στρατηγικής επιλογής του Οργανισμού, για Ψηφιακό μετασχηματισμό, βελτίωση και ανανέωση.

Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, δήλωσε σχετικά «Η καινοτομία και η έμφαση στα ψηφιακά εργαλεία είναι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής μας στον ΕΟΤ τα τελευταία χρόνια. Το νέο εταιρικό site του Οργανισμού είναι πλήρως ανανεωμένο αισθητικά αλλά - το κυριότερο- προσφέρει πλέον σημαντικές ψηφιακές υπηρεσίες στον επαγγελματία και τον απλό πολίτη. Προχωράμε με σταθερά βήματα, ανανεωνόμαστε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού, ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Intelli για την καλή συνεργασία τους με τα στελέχη του ΕΟΤ και το άρτιο αποτέλεσμα».

Ο κος Παναγιώτης Γιαλελής, Διευθύνων Σύμβουλος της Intelli Solutions A.E., δήλωσε σχετικά «Είναι τιμή μας που είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε σημαντική αξία στον ΕΟΤ, μέσω της ανάπτυξης του νέου εταιρικού Portal, προσφέροντας μια σειρά από νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τη βέλτιστη προώθηση και προβολή του Ελληνικού Τουρισμού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Διοίκηση του Οργανισμού και το τμήμα Πληροφορικής για την εξαιρετική συνεργασία και τη δυνατότητα που μας έδωσαν, για αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής του Οργανισμού για Ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέλαβε ο Άρης Μάρκου.

Ο κ. Μάρκου θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων του ΣΕΚΕΕ, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς καινοτομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, ο κ. Μάρκου θα ενισχύσει τις προσπάθειες του ΣΕΚΕΕ για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου και την περαιτέρω ενίσχυση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας.

«Ο Άρης Μάρκου είναι ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και θητεία σε μεγάλες πολυεθνικές. Θα μας βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη οργάνωση του ΣΕΚΕΕ, καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, τόσο των μελών του συνδέσμου, όσο και του οικοσυστήματος καινοτομίας της Ελλάδας», επεσήμανε ο Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ.

Ο Άρης Μάρκου προέρχεται από τη Samsung Electronics Hellas, όπου ήταν Διευθυντής Πωλήσεων και υπεύθυνος για το Τμήμα Εταιρικών Πελατών κινητής τηλεφωνίας. Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών, έχοντας εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στην ελληνικές θυγατρικές τεχνολογικών κολοσσών, όπως είναι η Microsoft, η Vodafone, η Nokia και η Huawei. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό τίτλο σε Information Technology Systems, στο Strathclyde University της Σκωτίας.

«Είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη να αναλαμβάνω τη γενική διεύθυνση του ΣΕΚΕΕ. Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας παρουσιάζει μία έντονη δυναμική τα τελευταία χρόνια και στόχος του Συνδέσμου, όσο και δικός μου είναι να βοηθήσουμε ώστε αυτή η ανάπτυξη να συνεχιστεί με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς. Η τρέχουσα περίοδος έχει προκλήσεις, καθώς και ευκαιρίες τις οποίες θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Μάρκου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Softweb, ένας από τους κορυφαίους παρόχους Web και Mobile τεχνολογικών λύσεων με εξειδίκευση στην ανάπτυξη επιχειρηματικών λογισμικών χονδρικής πώλησης, την Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποίησε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, με θέμα “Γιατί ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αφορά άμεσα την Μικρομεσαία εταιρεία της Περιφέρειας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση και οι παρευρισκόμενοι, ενθουσιασμένοι και πλήρως ενημερωμένοι, αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, ενώ παράλληλα τους δόθηκαν συγκεκριμένες συμβουλές και πρακτικά εργαλεία για να ξεκινήσουν τη δική τους ψηφιακή μετάβαση.

 

Κεντρικός ομιλητής του event ήταν ο Εμπορικός Διευθυντής της Softweb, κος Χατζηγεωργίου Δημήτρης, οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ξεκινάμε μια σειρά ενημερώσεων σε πόλεις-ορόσημα της Ελλάδος. Ως πρώτο μας σταθμό επιλέξαμε την Αλεξανδρούπολη συμβολικά, καθώς αποτελεί βασικό ενεργειακό κόμβο και έχει ιδιαίτερη ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό να παρουσιάζουμε τις τελευταίες τάσεις και τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μετάβασης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να εξηγούμε πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη τους και στην αύξηση της αποδοτικότητάς τους."

Ο CEO της Softweb, κος Δημητρακόπουλος Χαράλαμπος, δήλωσε: "Η Softweb πρεσβεύει την καινοτομία και υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, απαραίτητη διαδικασία για να επιβιώσουν. Στόχος της Δράσης που πραγματοποιήσαμε ήταν να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ένταξη κάθε εταιρείας στη νέα ψηφιακή εποχή προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο."

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Amazon ανακοίνωσε πως αυξάνει το κόστος της υπηρεσίας multi-channel fulfilment (MCF) από τον επόμενο μήνα, εξαιατίας της αύξησης του λειτουργικού κόστους, λόγω του πληθωρισμού. Η εταιρεία δημοσίευσε τη σχετική ανακοίνωση στην πλατφόρμα πωλητών της.

Η υπηρεσία "εκπλήρωσης πολλαπλών καναλιών" (MCF) της εταιρείας προσφέρει υπηρεσίες logistics για παραγγελίες εκτός Amazon. Το μέγεθος του δέματος και η κατηγορία υπερμεγέθους επηρεάζονται από την αλλαγή της τιμής, ενώ το μέγεθος του φακέλου παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητο. Οι αναλυτικές χρεώσεις αναφέρονται από την Amazon εδώ. Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα εφαρμοστεί στις 7 Απριλίου.

Σε ένα φόρουμ πωλητών που δραστηριοποιούνται στο marketplace της Amazon, οι έμποροι ήταν απογοητευμένοι, λέγοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να αυξήσουν τις τιμές τους. Η Amazon αναφέρει ότι τα τέλη αυξάνονται «για να αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος που προκαλείται από τις πληθωριστικές πιέσεις και για να διασφαλιστεί ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην επιχείρησή σας τις καλύτερες υπηρεσίες εκπλήρωσης στην κατηγορία τους».

Οι τιμές για εξυηρέτηση παραγγελιών από την Amazon (FBA) για παραγγελίες στην πλατφόρμα, επίσης αναπροσαρμόστηκαν πρόσφατα, ενώ οι προμήθειες πωλητών αυξήθηκαν κατά 6,2% κατά μέσο όρο. Η τιμολόγηση των υπηρεσιών FBA συνήθως προσαρμόζεται μία ή δύο φορές το χρόνο.

Επειδή η Amazon έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για την εύνοια πωλητών που χρησιμοποιούν τη δική της υπηρεσία εκπλήρωσης, το θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο.

Πρόσφατα, οι Zalando και eBay αύξησαν επίσης τις προμήθειες πωλητών, ενόψει της οικονομικής επιβράδυνσης.

 

Πηγή: ecommercenews

 

Εικόνα: James Anthony, Pexels

 

 

Photo by James Anthony from Pexels: https://www.pexels.com/photo/amazon-prime-delivery-truck-on-street-12205455/

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Πόσες φορές έχουμε ενοχληθεί ως πελάτες ενός e-shop, καθώς για να ολοκληρώσουμε τις αγορές μας αναγκαζόμαστε να περάσουμε από μία χρονοβόρα διαδικασία; Ακόμη και αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν, πρέπει να το προσθέσουμε στο καλάθι μας, να προχωρήσουμε στη σελίδα του καλαθιού, στη συνέχεια στη σελίδα του checkout και τελικά να συμπληρώσουμε έναν μεγάλο αριθμό στοιχείων.

Αυτή η χρονοβόρα διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς οδηγεί σε αύξηση των πελατών που δεν ολοκληρώνουν το checkout και εγκαταλείπουν τα «καλάθια» τους. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Baymard, το 28% των εγκαταλελειμένων online καλαθιών οφείλεται σε μια χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία checkout. Γεγονός που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων πωλήσεων των εμπόρων.

Θα μπορούσε η διαδικασία αυτή να είναι πολύ πιο απλή; Αυτό ακριβώς έχει καταφέρει η Simpler, όπου μέσω του “ψηφιακού διαβατηρίου αγορών”, επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν αποτελεσματικά στο διαδίκτυο με μόνο ένα κλικ.

Πέραν αυτού, μέσω της Simpler οι καταναλωτές μπορούν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους σε πρώιμα στάδια του ψηφιακού ταξιδίου αγορών τους, κάνοντας τη διαδικασία πιο γρήγορη και εύκολη από ποτέ.

Πως η Simpler αλλάζει την διαδικασία αγορών στο διαδίκτυο;

Μέσω της Simpler, τα e-shops μπορούν πλέον να δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να ολοκληρώσουν τις αγορές τους με ένα κλικ σε οποιοδήποτε στάδιο της αγοράς. Πως; Δίνοντας τη δυνατότητα να τοποθετηθεί το κουμπί της “Γρήγορης Αγοράς” σε σελίδες όπως αυτή του προϊόντος, το “mini cart”, τη σελίδα του καλαθιού, αλλά και αυτή του checkout.

Είναι όμως αυτό όντως αποδοτικό; Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των καλαθιών περισσότερων από 100 ελληνικών e-shops που συνεργάζονται με τη Simpler, η μεγάλη πλεοψηφία που αντιστοιχεί στο 78% των καταναλωτών, επέλεξε να ολοκληρώσει την αγορά του πριν από τη σελίδα του checkout.

Πιο συγκεκριμένα, το 21% των καταναλωτών, επέλεξε να ολοκληρώσει την αγορά απευθείας από τη σελίδα του προϊόντος, ενώ το 32% και το 25% από αυτές του mini cart και του καλαθιού αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, είναι εμφανής η προτίμηση των καταναλωτών σε ένα πιο σύντομο και τελικά πιο απλό ταξίδι αγορών στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας, η επισκεψιμότητα των e-shops σε σελίδες που βρίσκονται πιο νωρίς στη διαδικασία της αγοράς είναι υπερπολλαπλάσια. Συγκεκριμμένα, οι σελίδες των προϊόντων δέχονται κατά μέσο 30 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με αυτή του checkout.

Αντίστοιχα, αυτή του καλαθιού, δέχεται τις διπλάσιες επισκέψεις σε σχέση με αυτή του checkout. Κατά συνέπεια, με τη λύση της Simpler, όλοι αυτοί οι καταναλωτές μπορούν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους άμεσα, πράγμα που σημαίνει αυξημένες πωλήσεις και περισσότερα conversions για τους εμπόρους.

Γίνεται σαφές πως είναι “must” να προσφέρετε μια εύκολα προσβάσιμη επιλογή ολοκλήρωσης αγοράς, όπως η “Γρήγορη Αγορά” της Simpler, σε κάθε στάδιο του ψηφιακού ταξιδιού του αγοραστή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε πολύ πιο αποδοτικά τη διαθέσιμη επισκεψιμότητα σε κάθε σελίδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που απεικονίζονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Αυτή η προσέγγιση, όχι μόνο απλοποιεί την διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, αλλά επιτρέπει επίσης στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν τις αγορές τους νωρίτερα στο ταξίδι αγοράς, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης πώλησης για τους εμπόρους.

Για να δείτε λοιπόν πως θα μπορούσατε και εσείς να προσφέρετε μια πιο γρήγορη και ταυτόχρονα πιο απλή εμπειρία στους πελάτες σας κλείστε το demo σας με τη Simpler σήμερα και δείτε πως μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Με πολλές επαφές, συνομιλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική αποστολή από το MWC Barcelona 2023, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η φετινή αποστολή ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η φετινή ελληνική παρουσία συνδυάστηκε με τη συμπλήρωση 10 ετών από την πρώτη εθνική αποστολή στο MWC Barcelona, γνωστό στο παρελθόν ως Mobile World Congress (MWC), με το ελληνικό περίπτερο να είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, με συνολικό εμβαδόν 154 τ.μ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 44 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, τα στελέχη των οποίων είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επαφές οδήγησαν και σε αρχικές επιχειρηματικές συμφωνίες.

Επίσης, στο πλαίσιο του MWC Barcelona, που διενεργήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με τα μέλη άλλων εθνικών αποστολών, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών επαφών με χώρες από την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είχε παρουσία και στο 4YFN, το οποίο διεξήχθη παράλληλα στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον χώρο των startups τεχνολογίας, όπου συναντιούνται νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες καινοτομίας και επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο. Καταγράφηκε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από διεθνή επενδυτικά ταμεία για ευκαιρίες και δυνατότητες επενδύσεων σε late-stage τεχνολογικές startups της Ελλάδας, καθώς και σε μεγάλα έργα ψηφιακής υποδομής.

Η εθνική αποστολή στο MWC Barcelona 2023 είχε την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως το egg-EUROBANK, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), η HELEXPO BEYOND, το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Pleiades IoT Innovation Cluster, το Κέντρο Καινοτομίας iQnovus της Unisystems, καθώς και το επενδυτικό ταμείο Phaistos 5G Ventures. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται ακόμη το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), καθώς και η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA). Επιπλέον, την ελληνική αποστολή υποστήριξαν εταιρείες όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers.

Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι εταιρείες: Acromove, Akronic, Argo Semiconductors, Atlantis Consulting, Calpak, Dotsoft, Excelon Financial Services, Eyeonix, Finloup, Inaccel, Inteligg, iQNovus, M-Sensis, M-Stat, Megaventory, Mind the Hair, Mobics, MOBITO, Modulus, Novelcore, Optechain, Prisma Electronics, Probotek, Regate, Run4More, Safesize, Seavalley, Sigfox hellas, Tetragon, Traqbeat, Vertoyo, Yodiwo, 7Seas Innovation.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σελίδα 1 από 200
Image
Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!