Image
Image
Image
WebNewsTeam

WebNewsTeam

Η Amazon Web Services θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και ανακοίνωσε πως μεταξύ των χωρών στις οποίες θα εγκαινιάσει «30 νέες Τοπικές Ζώνες» συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι «Τοπικές Ζώνες στρατηγικά τοποθετημένες σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να τρέξουν προγράμματα υψηλών απαιτήσεων χωρίς χρονική καθυστέρηση».

Στο πλαίσιο της επένδυσης στη χώρα μας, στελέχη της Amazon Web Services με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας, αρμόδιο για την Global Public Policy, Michael Punke, είχαν συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη, εκ μέρους της κυβέρνησης, παραβρέθηκαν επίσης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και 'Ακης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, η απόφαση της Amazon Web Services να επιλέξει την Ελλάδα για την εγκατάσταση Τοπικής Ζώνης, μίας εκ των συνολικά 11 που σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ευρώπη, αντικατοπτρίζει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει πλέον η χώρα.

Ταυτόχρονα, επισφραγίζει τη θέση της Ελλάδας ως περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας, όπου μεγάλες εταιρείες με παγκόσμιο αποτύπωμα κάνουν στρατηγικές τοποθετήσεις σε υποδομές οι οποίες θα στηρίξουν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και την οικονομία του αύριο.

Οι Τοπικές Ζώνες μειώνουν τον χρόνο απόκρισης (latency) εφαρμογών. Προσφέρουν υπολογιστική ισχύ, ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο, βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες μέσω υποδομών που εγκαθίστανται πολύ κοντά σε μεγάλα αστικά, βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι Τοπικές Ζώνες της AWS επιταχύνουν τις αποκρίσεις στο επίπεδο των ελάχιστων χιλιοστών του δευτερολέπτου, διευκολύνοντας ουσιαστικά δραστηριότητες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η παραγωγή πολυμέσων, η ζωντανή ροή βίντεο, το gaming υψηλών απαιτήσεων, οι προσομοιώσεις, τα περιβάλλοντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και η μηχανική μάθηση.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές της χρονιάς η AWS είχε ιδρύσει γραφείο στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το amna.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 15:11

Βράβευση της Generation Y στα Superbrands 2021-2022

Μίας ακόμη εξέχουσας βράβευσης που πλέον έχει αναχθεί σε παγκόσμιο θεσμό, χαίρει η Generation Y - International eBusiness Hub, λαμβάνοντας αναγνώριση για την καινοτομία που επέδειξε πάνω στην ετήσια branding στρατηγική της, ακολουθώντας πιστά την παράδοση των βραβεύσεών της από το 2018.

Η διάκριση της Generation Y ως “Επίλεκτο Corporate Superbrand” στην κατηγορία “Digital Services” επήλθε κατόπιν αξιολόγησής της ανάμεσα σε 1.500 εταιρείες, επιλεγμένες από μία κριτική επιτροπή 13 μελών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική βαθμολογία της ελληνικής πολυεθνικής επήλθε σε ποσοστό 50% από την κριτική επιτροπή και κατά 50% από το ευρύ κοινό, βασισμένη στα ακόλουθα επίσημα κριτήρια του θεσμού:

 • Αναγνωσιμότητα & Δύναμη Φήμης
 • Αξιοπιστία και Μακροχρόνια Συνέπεια
 • Ποιότητα, τιμή, ασφάλεια, προϊόντων/υπηρεσιών
 • Εταιρική Υπευθυνότητα.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εν λόγω βράβευση τοποθετεί την Generation Y υψηλά στην προτίμηση του κοινού, ενώ αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά της στην οικονομία της χώρας μας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη ρηξικέλευθη φιλοσοφία που πρεσβεύει αλλά και εφαρμόζει επιτυχώς, με τη βοήθεια των ανθρώπων της στις διεθνούς επιπέδου συνεργασίες της, εδώ και 21 χρόνια.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 01:00

Black Friday: Αύξηση τζίρου 300% για τα ελληνικά e-shop

Η αγαπημένη ημέρα όλων των καταναλωτών είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, γνωστή και ως Black Friday. Είναι η μέρα για την οποία μετράμε αντίστροφα και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε τα προϊόντα που θέλουμε να αποκτήσουμε, ανάμεσα στις Black Friday προσφορές.

Το BestPrice.gr, η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών από ηλεκτρονικά καταστήματα, κατέγραψε για ακόμη μια χρονιά τις αγοραστικές τάσεις την Black Friday περίοδο.

Φέτος, η επίσημη εκκίνηση της Black Friday περιόδου, δόθηκε από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου, με τις προσφορές να διαρκούν μέχρι και τη Cyber Monday, στις 29 Νοεμβρίου.

Για ακόμη μια χρονιά, καταγράφηκε αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων την Black Friday σε σχέση με μια τυπική Παρασκευή, η οποία ξεπέρασε το 125%, ενώ η συνολική αύξηση του τζίρου άγγιξε το 300%.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με την προ-covid εποχή - δηλαδή όλες τις προηγούμενες χρονιές μέχρι και το 2019 - αλλά δεν κατάφερε να φτάσει τα επίπεδα της περσινής χρονιάς. Αυτό ήταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι η Black Friday μας βρήκε σε καθολικό lockdown, με κλειστά τα φυσικά καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου των Black Friday προσφορών (δηλ. από 18 έως 29 Νοεμβρίου), οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 31% και ο τζίρος κατά 74% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Κατόπιν 10ετούς συνεργασίας της με την Generation Y - International eBusiness Hub, η «Κάβα Ανθίδης» εμπιστεύεται για ακόμα μια φορά το know-how και την καινοτομία της πάνω στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με σκοπό τη μεταμόρφωση της digital εταιρικής της ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της χονδρικής πώλησης ποτών και κρασιών από το 1945, ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων λιανικής, καθώς και ενός ηλεκτρονικού, είναι πλέον κάτοχος μιας ολοκαίνουργιας ψηφιακής ταυτότητας που περιλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο UI/UX interface, το οποίο αναδεικνύει τη μοναδική ποικιλία των προϊόντων του, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική, αλλά και την απόλυτη user-friendly εμπειρία πλοήγησης.

Επιπρόσθετα, με τη βοήθεια καινοτόμων custom ψηφιακών εργαλείων, όπως το gift maker και το gift card, η «Κάβα Ανθίδης» πλέον χαίρει ενός top-notch υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο είναι έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και του απαιτητικότερου λάτρη ποτών!

Δείτε το έργο εδώ: www.anthidis.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 13:09

20 χρόνια ATCOM: ο λόγος στους συνεργάτες

Με πρωταγωνιστές εκπροσώπους από σημαντικούς πελάτες και συνεργάτες, αλλά και μέλη του ανθρώπινου δυναμικού της, η ATCOM συνεχίζει την επετειακή καμπάνια για τον εορτασμό των 20ών γενεθλίων της, την οποία επιμελείται η Adjust.

Πιο συγκεκριμένα, η ATCOM θέτει σε πρώτο πλάνο τις μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας που χτίζει από κοινού με τους πελάτες της, προσκαλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της 20ής επετείου.

Εξέχοντες συνεργάτες της εταιρείας με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά μοιράζονται αποκλειστικά, στον φακό της κάμερας, χαρακτηριστικές στιγμές από τη σχέση τους με την ATCOM και περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους την εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να την επιλέγουν ως Digital Business Partner.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η οπτική των ανθρώπων της ATCOM μέσα από «εκ των έσω» μαρτυρίες από άτομα που ανήκουν στο δυναμικό της εταιρείας εδώ και χρόνια, από πρώην ATCOMistas, καθώς και από νέους επαγγελματίες που προστέθηκαν σε αυτό πρόσφατα. Μέσα από τις προσωπικές τους δηλώσεις, οι εργαζόμενοι της ATCOM αναγνωρίζουν όλα όσα κατόρθωσαν μαζί και οραματίζονται το μέλλον της για τα επόμενα 20 χρόνια.

Μπορείτε να δείτε τα video testimonials στο ανανεωμένο επετειακό microsite https://thisis20.atcom.gr/, το οποίο σχεδιάστηκε από την Adjust. και υλοποιήθηκε από την ATCOM.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η nrg.gr εμπιστεύθηκε ξανά την εταιρεία τεχνολογίας BACKBONE, αυτή τη φορά για την ψηφιακή ανάπτυξη του προγράμματος incharge, με σκοπό να σχεδιάσει την ιστοσελίδα και τα custom εργαλεία του.

Στόχος του project ήταν μεσω της τεχνολογίας, η καινούργια και πρωτοποριακή αυτή ενέργεια, να ενημερώνει και να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του οδηγού στην Ελλάδα, που επιλέγει την ηλεκτροκίνηση για τη μετακίνησή του.

Η BACKBONE ως μακροχρόνιος συνεργάτης της nrg, συνέβαλε σημαντικά στη στρατηγική που αφορά στην επικοινωνία της νέας εμπορικής επωνυμίας incharge, στη λειτουργική διασύνδεσή της με τον κύριο ιστότοπο / brand της nrg και κυρίως στη δημιουργία ενός custom χρηστικού έργου.

Αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω της χρήσης σταθμών AVIN και Shell το συνολικό αυτό έργο της nrg, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα προς την επιτυχή ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης σε εθνικό επίπεδο.

Η BACKBONE από τη μεριά της ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία το ψηφιακό μέρος του έργου με τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:

 

 • διαδραστικό χάρτη, με τον οποίο ο οδηγός μπορεί να εισάγει την αφετηρία + τον προορισμό του για να λάβει την πιο εξυπηρετική διαδρομή σταθμών φόρτισης για το ταξίδι του.
 • διασύνδεση με το Portal για την είσοδο στην εφαρμογή incharge, η οποία επιτρέπει στους συνδεδεμένους χρήστες να βλέπουν το ιστορικό συναλλαγών τους και τους σταθμούς φόρτισης που έχουν χρησιμοποιήσει.
 • κλιμακούμενη αρχιτεκτονική πληροφοριών που θέτει τα θεμέλια για τη μετάβασή του incharge σε μια πλατφόρμα με πολλαπλές λειτουργίες και νέες υπηρεσίες.

 

Η ιστοσελίδα επιπρόσθετα διαθέτει ανθρωποκεντρικό / πελατοκεντρικό σχεδιασμό, προσφέροντας εύκολη και ευχάριστη πλοήγηση, με έμφαση UX στο “mobilefirst” ώστε ο χάρτης να αποτελεί χρηστικό εργαλείο για τον οδηγό και η συνολική εμπειρία του να είναι μοναδική. 

Η BACKBONE, μέσω της τεχνολογίας προσφέρει στην εταιρεία ενέργειας nrg, ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που αναδεικνύουν αυτή και τις πρωτοπόρες υπηρεσίες της ενώ παράλληλα συντελεί στην επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ολοένα περισσότερες εταιρείες υιοθετούν το μέτρο αυτό, καθώς διαπιστώνουν πως η δουλειά συνεχίζει να κυλάει με φυσιολογικούς ρυθμούς και τείνει να είναι και αποδοτικότερη.

Στην Ελλάδα, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο, κάποιες - λίγες- εταιρείες το εφάρμοζαν εδώ και χρόνια. Μια από αυτές, είναι και το Papaki, κορυφαίος digital enabler στην Ελλάδα, που πρόσφερε την προοπτική εργασίας από το σπίτι σε όλους τους υπαλλήλους του από το 2016. 

Πώς είναι όμως η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που εργάζεται εξ αποστάσεως και ποια είναι τα συναισθήματά του; Το Papaki και οι άνθρωποί του που εργάζονται στο νευραλγικής σημασίας Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, έχουν μερικές πολύ καλές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Καθημερινότητα και σύγχρονα εργαλεία

Ανεξαρτήτως θέσης, ένας εργαζόμενος στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του Papaki χρησιμοποιεί πολλά online εργαλεία για να μπορέσει να οργανώσει τη δουλειά του και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πελατών. Στην περίπτωση του Papaki, κάποια από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής.

Για οργάνωση και καθημερινά tasks, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι το Google Drive που επιτρέπει διαμοιρασμό και επεξεργασία αρχείων σε cloud, οι browsers Mozilla και Chrome, το 1password για αποθήκευση κωδικών σε ένα σημείο με ασφάλεια, καθώς και το Jira που βοηθάει στη διατμηματική οργάνωση projects.

Για τη διαχείριση αιτημάτων χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο το Deskpro που αποτελεί σύστημα καταγραφής αιτημάτων πελατών, παρέχοντας και δυνατότητα live chat. Για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση χρησιμοποιούνται συσκευές Cisco ή  το πρόγραμμα linphone που αποτελεί ένα εικονικό τηλέφωνο. Επίσης, στο Confluence καταγράφονται διαδικασίες ώστε να μπορεί να ανατρέξει ο agent όταν προκύψει κάποιο ζήτημα.  

Για ενδοεταιρική επικοινωνία χρησιμοποιούνται συνήθως Slack για μηνύματα ή γρήγορες κλήσεις, Google Meet και Zoom για συναντήσεις μεγάλης διάρκειας (με κάμερα ή χωρίς). 

Κάθε νέος εργαζόμενος στο Τμήμα, ακολουθεί εκπαίδευση για να μπορέσει να εξοικειωθεί με όλα αυτά τα εργαλεία. Ακόμα και η εκπαίδευση, πραγματοποιείται τις περισσότερες φορές απομακρυσμένα. 

Τα συναισθήματα και τα πλεονεκτήματα των remote workers

Ίσως ήδη όλα αυτά να ακούγονται περίπλοκα, όμως απ’ ότι φαίνεται στην πράξη, δεν είναι. Αντίθετα, αυτή η καθημερινότητα φαίνεται ότι είναι ευχάριστη για τους εργαζόμενους ενώ η καθαυτή επιλογή της remote εργασίας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για υποψήφιους εργαζόμενους.

Είναι γεγονός ότι η τηλεργασία δίνει την ελευθερία της τοποθεσίας, αρκεί να έχει κανείς ένα laptop και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα φυσικά γραφεία του εργοδότη λίγη σημασία έχουν, καθώς δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί. Το Papaki έχει γραφεία στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά πολλοί εργαζόμενοί του ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο Κοσμάς Γουριώτης, Customer Experience Assistant, δουλεύει για το Papaki από τα Φάρσαλα εδώ και μερικούς μήνες και αναφέρει χαρακτηριστικά "Το Papaki είναι η πρώτη εμπειρία remote εργασίας που βιώνω. Η αλήθεια είναι πως όταν έκανα την αίτηση δεν είχα προσέξει πως αφορούσε remote εργασία και όταν το έμαθα ήθελα ακόμη περισσότερο τη θέση".

Πολλά είναι τα οφέλη που προσφέρει η τηλεργασία με κυριότερα την άνεση χώρου, την ευελιξία του ωραρίου και ασφαλώς την εξοικονόμηση χρόνου από τις μετακινήσεις, κάτι το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, Customer Experience Manager, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σαν άνθρωπος που μεγάλωσε και δούλεψε στην Αθήνα, αρχικά γλιτώνω τις 2-3 ώρες στο δρόμο που ξόδευα. Ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να πληρωθεί ή να αντικατασταθεί σε χρήματα. Έχω δουλέψει 6ωρο στην Αθήνα και έκανα 9 ώρες σύνολο. Τώρα είναι 8 ακριβώς και είμαστε όλοι κερδισμένοι. Προσωπικά είμαι fan του remote. Δουλεύω από τον προσωπικό μου χώρο, χωρίς να σκέφτομαι τι πρέπει να φορέσω, με τον καφέ μου, το γάτο, το σκυλί μου για τη ψυχοθεραπεία. Γλιτώνω την κίνηση, το κρύο του χειμώνα, την υπερβολική ζέστη του καλοκαιριού. Οικονομικά κάνω αποταμίευση σε βενζίνη. Τρώω στο σαλόνι μου. Η λίστα μπορεί να είναι τεράστια.”

Αλλά και για όσους αγαπούν τα ταξίδια και τις αλλαγές παραστάσεων, το remote working αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. “Έχω εργαστεί από παραλία, από καφετέρια στη Μύκονο, από διακοπές καλοκαιρινές, από σκάφος κοντά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά - ενώ έχω ανοίξει τον υπολογιστή ακόμα και στο Queen of Tarts στην Ιρλανδία” αναφέρει η Ιωάννα Κοντάκη, Senior Account Management Associate που εργάζεται στο Papaki από το 2017.

Μύθοι και αλήθειες

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την τηλεργασία, όπως για παράδειγμα, ότι οι εργαζόμενοι διαρκώς «χαζεύουν» ή κάνουν άλλες δουλειές μέσα στο σπίτι. Ο Βαγγέλης Κοκκινάκης, Customer Experience Associate του Papaki, σχολιάζει σχετικά: “Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό δεν ισχύει σε κανέναν βαθμό. Πρώτον δεν έχεις αντιπερισπασμούς ούτε κάποιο άγχος να αργήσεις στην δουλειά σου οπότε προσαρμόζεις το πρόγραμμα σου. Δεύτερον είσαι πιο αφοσιωμένος στην εργασία σου και είναι στο χέρι του κάθε υπαλλήλου να είναι παραγωγικός είτε αφορά remote εργασία είτε φυσική παρουσία και να εξελιχθεί στον χώρο του.” Στην πραγματικότητα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως  μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί, να έχουν λιγότερο άγχος και να ωφελούν περισσότερο την εκάστοτε επιχείρηση. (Μελέτες Joint Research Centre της Ε.Ε., 2020)

H έλλειψη διαπροσωπικών σχέσεων και επικοινωνίας, είναι μία από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι εργάζονται με τηλεργασία. Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που αναζητούν την face to face επαφή για να «αποφορτιστούν» σε έναν βαθμό από την πίεση και κούραση της δουλειάς, ανταλλάσσοντας λίγες κουβέντες. Ειδικότερα νέοι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να ζήσουν την εμπειρία του γραφείου, καθώς εργάζονταν εξ αρχής αποκλειστικά με τηλεργασία. Ωστόσο, συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα της δουλειάς στο γραφείο με την τηλεργασία, η τελευταία φαίνεται να υπερτερεί, σύμφωνα με τους εργαζομένους Εξυπηρέτησης Πελατών του Papaki. 

Η τηλεργασία επιτρέπει την ποιοτική εργασία από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Επιτρέπει σε εργαζόμενες μητέρες να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους στο σπίτι. Εξοικονομούν έως και 3 ώρες καθημερινά από τις μετακινήσεις και γενικότερα εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο από την ζωή. “Το μεγαλύτερο δώρο που έχουμε είναι ο χρόνος μας σε αυτή τη ζωή και αυτός δεν μπορεί να μας ξεπληρωθεί, να προστεθεί ούτε να γυρίσει πίσω. Οπότε προσωπικά οι 1-3 ώρες που γλιτώνουμε καθημερινά από τη ζωή μας είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα”, τονίζει ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, Customer Experience Manager.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Την επιλογή "Αγορά Τώρα, Πληρωμή Αργότερα" (Buy Now Pay Later - BNPL) που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, φαίνεται πως θα προτιμήσει 1 στους 5 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις αγορές των Χριστουγέννων, για να κατανείμει τα έξοδά του. Όμως, η αυξανόμενη δημοτικότητα της BNPL έχει προκαλέσει αύξηση του ανεξόφλητου χρέους των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασιλείο.

Οι έμποροι που προσφέρουν τη μέθοδο πληρωμής BNPL ενδέχεται να δουν τους αριθμούς των παραγγελιών τους να αυξάνονται εκθετικά. Πριν από μερικές εβδομάδες, έρευνα αποκάλυψε ότι το 36% της Gen-Z χρησιμοποίησε υπηρεσίες BNPL το 2021, σημειώνοντας εξαπλάσια αύξηση από το 2019.

Ο πάροχος υπηρεσιών BNPL, Butter, δημοσίευσε μια έκθεση από την οποία προκύπτει ότι το 22% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να κατανείμουν το κόστος των χριστουγεννιάτικων αγορών τους με αυτήν τη μέθοδο πληρωμής. Στη σχετική έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 5.000 καταναλωτές. Η πλειοψηφία του 54% ανέφερε ότι η κατανομή του κόστους, τους επιτρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τα οικονομικά τους.

Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από άλλη έρευνα, της Equifax. Σε σύγκριση με πριν από 10 μήνες, 2,6 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν υπηρεσίες BNPL. Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το 28% του ενήλικου πληθυσμού πραγματοποίησε τουλάχιστον μία αγορά χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο πληρωμής, σε σύγκριση με 23% τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Το ότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι ο τρόπος πληρωμής "Αγορά Τώρα, Πληρωμή Αργότερα" θα αμβλύνει τα οικονομικά τους, επιβεβαιώθηκε επίσης στη δεύτερη έρευνα, από το ένα πέμπτο των καταναλωτών 18-35 ετών. Τουλάχιστον το 27% από αυτούς δήλωσε ότι θα δυσκολευόταν να αντέξει οικονομικά τα Χριστούγεννα χωρίς τις υπηρεσίες BNPL.

Με την πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητάς τους, η κριτική για αυτές τις υπηρεσίες έχει επίσης αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανεξόφλητο χρέος από αυτές τις υπηρεσίες.

Στο επίκεντρο των επικρίσεων ήταν η Klarna, ο κορυφαίος πάροχος BNPL στην Ευρώπη. Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρχή Διαφημίσεων απαγόρευσε και ορισμένες από τις διαφημίσεις της Klarna. Από την πλευρά της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να πληρώνουν με άτοκες δόσεις, ενώ οι τράπεζες και οι πιστωτικές κάρτες έχουν υψηλά επιτόκια.

 

Πηγή: ecommercenews.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμη μια χρονιά την Black Friday οι κλάδοι των online Φαρμακείων και online Super Market, καθώς σημείωσαν αύξηση 115% και 27% αντίστοιχα στην αξία των online αγορών σε σχέση με τη μέση αξία των προηγούμενων 3 Παρασκευών του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, o συνολικός online τζίρος της φετινής Black Friday στα δύο αυτά κανάλια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίστοιχο της περσινής, όπου τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά λόγω του lockdown του Νοεμβρίου του 2020.

Τα στοιχεία αυτά καταγράφηκαν σε πραγματικό χρόνο στη καινοτόμο πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group που επιτρέπει σε Προμηθευτές και Εμπόρους Καταναλωτικών Αγαθών να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα εμπορικά, marketing και τεχνολογικά δεδομένα, για τη διαμόρφωση της στρατηγικής τους στο ψηφιακό ράφι.

Ως προς τα προϊόντα που πρωταγωνίστησαν, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, οι 5 κατηγορίες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online φαρμακεία ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+209%), οι κρέμες αντιγήρανσης (+164%), τα προϊόντα περιποίησης ματιών (+156%), τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου (+149%) και οι ανοιχτές πάνες (+138%). Αντίστοιχα στα online Super markets είδαμε μία σαφή προτίμηση στα κόκκινα κρασιά (+116%), στα ουίσκι (+115%), στη βότκα (+99%), στα ροζέ κρασιά (+91%), και στα λευκά κρασιά (+82%). 

Ο online καταναλωτής φαίνεται να προσθέτει και περισσότερα προϊόντα στις αγορές της Black Friday καθότι η μέση παραγγελία στο online φαρμακείο είχε αξία €44,80 και εμπεριείχε 5,1τμχ (συγκριτικά με €43,10 με 4,8τμχ τις 3 προηγούμενες Παρασκευές), ενώ στο online Super Market είχε αξία €81,50 και εμπεριείχε 36,8τμχ (συγκριτικά με €75,50 με 35,9τμχ τις 3 προηγούμενες Παρασκευές). Η Convert Group εκτιμά ότι η αξία των οnline αγορών από τα online Super Markets και τα οnline Φαρμακεία θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 2021 τα €500 εκ. (συμπ. ΦΠΑ) χωρίς να περιλαμβάνονται αγορές που γίνονται σε online pet shops, κάβες, ειδικευμένα e-shops με πάνες, κάψουλες καφέ, κ.α.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σαν να μην έφτανε η πανδημία, μια νέα έρευνα της Oracle Retail σε καταναλωτές έδειξε ότι ανησυχούν πως οι καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις παραδόσεις θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα κατά τις γιορτές. Έτσι, σε ποσοστό 39% οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τις αγορές τους για τις γιορτές, ή σχεδιάζουν να ψωνίσουν νωρίτερα από ό,τι συνήθως.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 14% είναι ακόμα και πρόθυμο να πληρώσει περισσότερα για να διασφαλίσει ταχύτερη ή εγγυημένη παράδοση, ενώ το 16% σχεδιάζει να παραγγείλει περισσότερα δώρα για την περίπτωση που κάποια από αυτά θα καθυστερήσουν ή θα ακυρωθούν. Αυτά τα ποσοστά ανεβαίνουν σε 19% και 24%, αντίστοιχα, για τη γενιά των millennials*.

 

Άλλοι ακολουθούν μια ευκολότερη οδό, με το 29% των ανθρώπων (ειδικά οι millennials σε ποσοστό 37%) να τονίζουν ότι φέτος θα αγοράσουν περισσότερες δωροκάρτες. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα περιμένουν για καλές προσφορές σε δώρα, με το 43% των ανθρώπων να σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε αγορές της Black Friday αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.728 καταναλωτές διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων 2.090 ανθρώπων από την Ευρώπη, και πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Η έρευνα της Untold Insights ρώτησε καταναλωτές σχετικά με τις συνήθειές τους όσον αφορά τα ψώνια κατά την πανδημία και με τα σχέδιά τους για τις αγορές κατά τις γιορτές.

Το 64% των ερωτηθέντων θα κανονίσει να παραδοθούν τα δώρα στο σπίτι τους, αλλά πολλοί ανησυχούν ότι οι χρόνοι αποστολής δεν θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και ότι τα προϊόντα θα αργήσουν – εάν τελικά φτάσουν. Καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι το 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η λεπτομερής παρακολούθηση της κατάστασης παράδοσης είναι πολύ σημαντική.

 • Το 36% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η γρήγορη παράδοση είναι ο παράγοντας που προσδιορίζει το κατάστημα από το οποίο παραγγέλνουν
 • Το 33% ανησυχεί ότι τα δώρα θα φτάσουν αργότερα από το αναμενόμενο
 • Το 26% προβληματίζεται για την πιθανότητα να μην φτάσουν ποτέ τα δώρα

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ακόμη κι αν το πακέτο φτάσει εν τέλει στον προορισμό του, το 19% των ανθρώπων φοβάται ότι μπορεί να υπάρξουν κλοπές πακέτων στην πόρτα τους!

 • Το 31% συμφωνεί ότι τα εξαντλημένα είδη συνεπάγονται κακή εμπειρία αγορών
 • Το 37% δηλώνει ότι προσελκύεται σε μάρκες/εταιρείες με βάση τη διαθεσιμότητα των προϊόντων
 • Το 27% θα αποφασίσει να πάει κάπου αλλού χωρίς να περιμένει να ανανεωθεί το απόθεμα ενός λιανοπωλητή

 

Αγοράστε μια δωροκάρτα για τους γονείς σας

Ρωτώντας σχετικά με το τι δώρα σχεδιάζουν να αγοράσουν περισσότερο φέτος, οι δωροκάρτες αναδεικνύονται ως η κορυφαία επιλογή:

 • Το 29% σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερες δωροκάρτες (το 34% των boomers και το 30% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι επίσης το δώρο που είναι πιο πιθανό να λάβουν)
 • Το 27% περισσότερα προϊόντα ομορφιάς
 • Το 23% σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα μοντέρνα είδη ρουχισμού
 • Το 22% περισσότερα είδη υπόδησης

 

Μπορεί να λένε ότι το δώρο είναι υπέροχο, αλλά οι εκπρόσωποι της γενιάς Z και οι millennials σχεδιάζουν ήδη να επιστρέψουν τα δώρα που θα λάβουν:

 • Το 40% των ανθρώπων σχεδιάζει να επιστρέψει μερικά δώρα
 • Το 18% σχεδιάζει να επιστρέψει τα μισά έως όλα τα δώρα τους, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 30% για τους εκπροσώπους της γενιάς Z και τους millennials

 

Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν ένα αντίγραφο της έκθεσης στο: www.oracle.com/industries/retail/consumer-research

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς βοηθάει η Oracle Retail τους πελάτες της να περάσουν χαρούμενες γιορτές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.oracle.com/retail

 

*Γενιά Z (18-24), millennials (25-39), γενιά X (40-54), boomers (55+).

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σελίδα 1 από 140
Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!