Image
Image
WebNewsTeam

WebNewsTeam

Η RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία το νέο e-shop του Cento Fashion, που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.centofashion.com

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα Cento Fashion, δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία για τις online αγορές των πελατών του. O μοντέρνος και minimal σχεδιασμός του, ακολουθεί την αισθητική και τις trend τάσεις που επικρατούν στον τομέα της μόδας σε εγχώριο αλλά και σε ευρωπαικό επίπεδο.

Παράλληλα, βασίστηκε στις αρχές του UX/UI Design & είναι «φιλικός» σε οποιαδήποτε «έξυπνη» φορητή συσκευή (mobile friendly for smart phones & tablets). Διαθέτει έξυπνες επιλογές αγοράς και εξασφαλίζει γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές, με πλήθος επιλογών τρόπου πληρωμής.

Το νέο e-shop, υλοποιήθηκε με χρήση της πλατφόρμας NOP COMMERCE. Εκτός από την ανάπτυξη του νέου δικτυακού τόπου, η RDC Informatics ανέλαβε υπηρεσίες φιλοξενίας, συντήρησης & υποστήριξης λειτουργίας του ιστοτόπου.

H εταιρεία Cento Fashion, δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων με βαθιά αγάπη για τη μόδα και τη διαφορετικότητα. Αποτελεί ένα statement brand, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της μόδας και οι συλλογές που υπογράφει η εταιρεία, σχεδιάζονται με γνώμονα τη ξεχωριστή προσωπικότητα της κάθε γυναίκας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, πιστό στο όραμα του να προσφέρει στους καταστηματάρχες μια πλατφόρμα ικανή να τους βοηθήσει να μεγαλώσουν την επιχείρηση τους, συστήνει κάποιους απο τους συνεργάτες του που κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό το όραμα μέσω Skroutz Marketplace.  

Σε μια περίοδο που το online shopping όχι μόνο έχει έρθει για να μείνει αλλά αποτελεί και πρώτη επιλογή παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του statista.com το 80% των καταναλωτών προτιμά να κάνει τα ψώνια του online, οι συνεργάτες του Skroutz επέλεξαν να κάνουν το ψηφιακό άλμα.

Μέσω Skroutz Marketplace, οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν online παρουσία χωρίς την ύπαρξη δικού τους e-shop σε μια μεγάλη αγορά πάνω από 8 εκατ. ανθρώπων που επισκέπτονται το Skroutz κάθε μήνα. Το skroutz Marketplace κάνει τη ζωή των εμπόρων πολύ πιο εύκολη καθώς αναλαμβάνει τα κόστη και τις καθημερινές διαδικασίες που αντλούν πολύ από τον χρόνο τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Skroutz διεκπεραιώνει τις αποστολές, διαχειρίζεται τις ακυρώσεις και τις επιστροφές, παρέχει υποστήριξη στους πελάτες και διασφαλίζει ασφαλείς πληρωμές. Το μόνο που απομένει στους εμπόρους να κάνουν είναι να πατήσουν το κουμπί και να αποδεχτούν τις παραγγελίες αφού πρώτα έχουν εισάγει τα προϊόντα τους στο Skroutz.

 

Τρόπος λειτουργίας του Skroutz Marketplace

Δύο απλά βήματα χρειάζονται ώστε να αλλάξει η καθημερινότητα των εμπόρων. Εγγραφή στο Skroutz Marketplace και εισαγωγή των προϊόντων τους μαζί με το απόθεμα, την τιμή και το βάρος τους, απλά, με ένα XML αρχείο. Σε κάθε παραγγελία ο έμπορος ενημερώνεται ώστε να επιλέξει τη μέρα και την ώρα παραλαβής από την εταιρεία ταχυμεταφορών, συσκευάζει το πακέτο, εκτυπώνει το voucher και παραδίδει στον courier. 

Η σημασία του Skroutz Marketplace στην επιτυχία τους αλλά και στην ανακάλυψη των οφελών της online παρουσίας για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους, εξιστορούν οι ίδιοι οι συνεργάτες της εταιρείας, μέσα από την καμπάνια "Ιστορίες πίσω από το κουμπί". Μέσα από κάθε ιστορία δίνεται η ευκαιρία στους καταναλωτές να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα περισσότερα από τα 3 εκατ. προϊόντα που μπορούν να βρουν μέσω Skroutz Marketplace, αλλά και στους εμπόρους να παρακολουθήσουν πώς συνάδελφοι τους κατάφεραν απλά και με λίγα βήματα να εμπλουτίσουν τα κανάλια πωλήσεων τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις ιστορίες των συνεργατών του Skroutz Marketplace εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Με αφορμή το επίσημο λανσάρισμα του Joom mobile marketplace στη χώρα μας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Alexander Zaitsev, Head of BD EMEA της Joom, ο οποίος μας ανέπτυξε τη στρατηγική τής εταιρείας, το πρίσμα υπό το οποίο βλέπουν στην Joom την ελληνική αγορά και τους τοπικούς εμπόρους, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει την ευελιξία και τη δεκτικότητα των Ελλήνων εμπόρων στις νέες προκλήσεις, όπως διαπίστωσαν.

 

Πόσο challenging είναι η ελληνική αγορά για εσάς;

Το Joom είναι αρκετά νέο στην αγορά και είναι ακόμη νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Προς το παρόν, ακόμα ανακαλύπτουμε την ελληνική αγορά, ωστόσο, ο αριθμός των εμπόρων που ενδιαφέρονται για την πλατφόρμα μας είναι πραγματικά ενθαρρυντικός. Στην Ελλάδα, λαμβάνουμε πολύ περισσότερες αιτήσεις από τον μέσο όρο άλλων ευρωπαϊκών αγορών που είναι νέες για εμάς. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι!

Πριν από λίγο καιρό καταφέραμε να αποκτήσουμε βάση στην αγορά, χάρη στις πωλήσεις στην Ελλάδα. Τώρα που είμαστε αρκετά γνωστοί, υποδεχόμαστε διαρκώς Έλληνες εμπόρους στο marketplace μας και ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε μια επιτυχημένη έναρξη πωλήσεων από την Ελλάδα.

 

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς;

Πάνω από όλα, θα πρέπει να αναφέρω το γεγονός ότι οι Έλληνες εμπόροι είναι δεκτικοί σε νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Είναι εντυπωσιακά συνεργατικοί! Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, παρόλο που οι Έλληνες έμποροι δεν έχουν ακόμη μεγάλη εμπειρία σε αυτό. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η ελληνική αγορά είναι αυτή τη στιγμή πολύ τοπική. Ωστόσο, έχει τα πάντα για ένα επιτυχημένο διασυνοριακό μέλλον: υψηλή ζήτηση των πελατών για αγαθά από την Ελλάδα, κανάλια logistics για παράδοση στο εξωτερικό και την επιτυχημένη εμπειρία ορισμένων παικτών από την είσοδό τους σε διεθνείς αγορές.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην Ελλάδα για το 2022;

Προς το παρόν, πρωταρχικός μας στόχος είναι να επεκτείνουμε τη γκάμα των προϊόντων. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια εντελώς νέα περιοχή για εμάς, μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να φέρουμε στην πλατφόρμα 100.000+ προϊόντα από την Ελλάδα. Για κάποιους, αυτό μπορεί να φαίνεται μέτριο νούμερο, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το Joom είναι ένα κλειστό marketplace. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα προϊόντων κάθε εμπόρου υποβάλλεται σε ενδελεχή έλεγχο και γίνεται διαθέσιμη για τους πελάτες μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Το Joom δεν είναι μια πλατφόρμα που κάποιος μπορεί να πουλήσει τα πάντα. Είναι σημαντικό για εμάς να πουλάμε τα καλύτερα προϊόντα από όλο τον κόσμο στις καλύτερες τιμές. Εκατομμύρια πελάτες μας από όλο τον κόσμο επιλέγουν το Joom για αυτόν ακριβώς το λόγο.

 

Ποιο είναι το προφίλ των εμπόρων που ψάχνετε; Υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για να συμμετέχουν;

Όπως ήδη ανέφερα εν μέρει, αναζητούμε ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές. Οι πελάτες αγαπούν το Joom, πρώτον, επειδή εδώ μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που προτιμούν φθηνότερα από οπουδήποτε αλλού και δεύτερον, επειδή το Joom προσφέρει μια τέτοια ποικιλία προϊόντων που ένας πελάτης απλά δεν μπορεί να βρει τοπικά, στη χώρα του. Όσον αφορά στους εμπόρους, θα χαρούμε να τους καλωσορίσουμε όλους, από όλες τις κατηγορίες προϊόντων B2C που είναι κατάλληλα για διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο. Υποθέτω πως κατηγορίες όπως τα αυτοκίνητα και τα έπιπλα ίσως δεν θα λειτουργήσουν, όμως υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες. Οι ισχυρότερες κατηγορίες του Joom είναι Μόδα, Ομορφιά & Υγεία, Κοσμήματα, Σπίτι & Κήπος, Ηλεκτρονικά & Συσκευές, Αθλητισμός & Χόμπι.

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι για να επιτύχουν στο Joom;

Για να πετύχει ένας έμπορος στο Joom, θα πρέπει απλώς να ακολουθεί μερικούς αρκετούς απλούς κανόνες.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να δώσει προσοχή στις προϊοντικές κάρτες και το περιεχόμενό τους: εικόνες, περιγραφές, χαρακτηριστικά προϊόντων - όλα αυτά πρέπει να είναι καλά οργανωμένα και ξεκάθαρα, με σεβασμό στις απαιτήσεις της πλατφόρμας και με ευχάριστο τρόπο για τους πελάτες. Κατόπιν, οι τιμές θα πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικές ώστε να δελεάσουν το κοινό και η διαδικασία αποστολής και παράδοσης πρέπει να είναι άψογη, για να μην απογοητευτούν οι πελάτες μετά την αγορά.

Επίσης, συνιστούμε τη χρήση όλων των εργαλείων μάρκετινγκ που διαθέτουμε δωρεάν για τους εμπόρους, ιδίως τη συμμετοχή σε πολυάριθμες προωθητικές ενέργειες και εκπτωτικά event που διοργανώνει το Joom όλο το χρόνο. Επιπλέον, τα Top Stores μας (premium κατάσταση διαθέσιμη στους εμπόρους) έχουν πρόσβαση στο Joom Influencer Program. Επανενώνει εκατοντάδες επαγγελματίες bloggers από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μοναδικό περιεχόμενο για τα brands των εμπόρων, συμβάλλοντας έτσι στην προσέλκυση νέων πελατών και στην αύξηση της αφοσίωσης των υπαρχόντων.

Τέλος, στο Joom κάθε έμπορος έχει τον δικό του account manager. Δεν είναι ένα bot ή απλώς μια αναρτημένη λίστα συχνών ερωτήσεων, αλλά ένα πραγματικό και αφοσιωμένο άτομο που τον συνοδεύει στην πλατφόρμα, έτοιμο να βοηθήσει, να συμβουλεύσει και να προτείνει νέες λύσεις για ανάπτυξη στη διεθνή αγορά. Πιστεύουμε ότι σε στενή συνεργασία με τους εμπόρους μπορούμε πραγματικά να τους βοηθήσουμε να αυξήσουν δραματικά τις πωλήσεις τους και να κατακτήσουν νέο κοινό.

Παρεμπιπτόντως, στις 31 Μαΐου, διοργανώνουμε το Joom In conference. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ομάδα του Joom θα μοιραστεί πληροφορίες για την πλατφόρμα και θα δείξει τρόπους για τη μέγιστη αξιοποίησή της, ενώ οι πιο επιτυχημένοι έμποροι θα μοιραστούν τις δικές τους συμβουλές για την αξιοποίηση των εργαλείων του Joom. Μην το χάσετε!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ως Best Place to Work στην Ελλάδα αναδείχθηκε η NetSteps, το μοναδικό eCommerce & Digital Marketing Agency, στη λίστα των 25 ελληνικών εταιρειών της κατάταξης. Από μία μικρή ομάδα 5-6 ατόμων το 2013 εξελίχθηκε σε μία μεγάλη οικογένεια 50 ατόμων, που αγαπά να εξελίσσεται.

Μέσα στα 8 χρόνια λειτουργίας της, έχει συλλέξει στη φαρέτρα της όχι μόνο συνεργασίες με τα μεγαλύτερα διεθνή brands, αλλά και την εμπιστοσύνη & τον ενθουσιασμό των εργαζομένων της.

Η βράβευσή της ως Best Place to Work ήρθε σαν μία επιβράβευση για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία και την ατμόσφαιρα ελευθερίας που προσπαθεί να καλλιεργεί κάθε μέλος του #netstepsteam ξεχωριστά. Με βασικές αρχές της εταιρείας την εμπιστοσύνη, τη συναδελφικότητα, τον σεβασμό των ανθρώπων της και την αριστεία, οι πρακτικές της στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός οικογενειακού κλίματος, ικανού να εμπνεύσει τα καλύτερα ταλέντα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καραλή, CEO της NetSteps, “η ομάδα μας είναι ο βασικός πυρήνας για την επιτυχία και παραμένει πάντα το πρώτο μας μέλημα σε έναν κόσμο που αλλάζει και εξελίσσεται διαρκώς. Η αφοσίωση της ομάδας είναι πραγματικά συγκινητική, γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε διαρκώς να την επιστρέφουμε πίσω στους εργαζόμενους με κάθε δυνατό τρόπο. Είμαστε μία οικογένεια που μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά πάντα με γνώμονα την ευημερία της”.

Η έρευνα διεξήχθη από το διεθνές Ινστιτούτο Great Place To Work®, το οποίο έχει παρουσία σε 45 χώρες και αξιολογεί τα εργασιακά περιβάλλοντα εκατομμυρίων εργαζομένων. Βασίζεται κυρίως σε κρυφά ανώνυμα ερωτηματολόγια που αποστέλλονται απευθείας από το Great Place to Work® στο προσωπικό των εταιρειών, αλλά και σε Culture Audit που συντάσσεται από εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου διοίκησης προσωπικού.

Σύμφωνα με την άποψη των αξιολογητών της έρευνας, η NetSteps αποτελεί: “Χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας εταιρείας η οποία προωθεί την ελευθερία στην έκφραση και στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών είτε από το τμήμα τεχνολογίας, είτε από το μάρκετινγκ. Το εργασιακό περιβάλλον και η κουλτούρα που έχει αναπτύξει η εταιρεία βασίζονται στις αρχές της ελευθερίας, της εξέλιξης και της προσωπικής έκφρασης κάθε προσωπικότητας της ομάδας.”

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Ένας λόγος που μου αρέσουν οι εκθέσεις και τα συνέδρια, όπως της ECDM Expo, είναι ότι βρίσκεις ευκαιρία να μιλήσεις με κόσμο και να ακούσεις φήμες. Η χαρά του δημοσιογράφου και όχι μόνο, μπορούμε να πούμε.

Τι άκουσα λοιπόν στη φετινή ECDM Expo; Πολλά και διάφορα θα έλεγα, αλλά η πιο... ιντριγκαδόρικη φήμη, είναι αυτή που έχει να κάνει με την Amazon! Είναι εντυπωσιακό ότι κάθε λίγο και λιγάκι ασχολούμαστε με την Amazon και τα πλάνα της για την Ελλάδα. Τόσο πολύ, που αρχίζεις να αναρωτιέσαι όχι αν υπάρχει φωτιά, αλλά αν όντως υπάρχει καπνός...

Η λογική λέει ότι αφού όλοι οι «μεγάλοι» έχουν κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, γιατί να μην κάνει και η Amazon; Βέβαια, η αμερικανική εταιρεία έχει επενδύσει μέσω της Amazon Web Services (AWS), όμως, έχει άλλη χάρη η ίδια η Amazon.

Και οι φήμες αυτή τη φορά έρχονται και από κυβερνητικές πηγές που λένε ότι «κάτι ετοιμάζεται» αλλά δεν μπορούν να πουν περισσότερα, λόγω της μεγάλης μυστικοπάθειας που έχει η Amazon.

Δύο είναι τα ενδεχόμενα, πάντως. Το πρώτο είναι να φτιάξει η Amazon ένα μεγάλο logistics center (πιθανότατα στην Αττική) δεδομένου ότι ο όγκος των παραγγελιών από Ελλάδα είναι μεγάλος - συν ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και άλλες γειτονικές χώρες. Αν σκεφτεί κανείς ότι περίπου το 20% των online αγορών των Ελλήνων καταναλωτών γίνεται στις πλατφόρμες της Amazon (κυρίως) και του eBay, καταλαβαίνει κανείς ότι έχει βάση αυτό το σενάριο.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η ελληνική έκδοση του Amazon, δηλαδή να δούμε το Amazon.gr. Να αποφασίσει να επενδύσει η Amazon σε κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς είναι επένδυση που δε συνηθίζει για αγορές με το μέγεθος της Ελλάδας.

Η προσωπική άποψη μου είναι ότι αν η Amazon ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, είναι πιο πιθανό να επικεντρωθεί αρχικά σε μία επένδυση στο χώρο των logistics. Επένδυση που αφήνει σημαντικό αποτύπωμα και θα έχει και θετική επίπτωση στην οικονομία. Ιδίως αν το logistics center δε γίνει Αττική αλλά κάπου πιο βόρεια.

Η δημιουργία του Amazon.gr δεν ξέρω αν θα είχε και τόσο πολύ ενδιαφέρον από πλευράς οικονομικών οφελών για την εταιρεία. Και αυτό γιατί, όπως έγραψα πιο πάνω, οι Έλληνες αγοράζουν ούτως ή άλλως από την πλατφόρμα της. Και κυρίως αγοράζουν από ξένα καταστήματα. Επίσης, όσες ελληνικές εταιρείες θέλουν να χρησιμοποιούν το marketplace της Amazon για πωλήσεις μπορούν να το κάνουν και τώρα. Ούτως ή άλλως, στα αγγλικά θα πρέπει να φτιάξουν τις σχετικές σελίδες τους. Οπότε, προτιμώ η Amazon να επενδύσει σε logistics center παρά στο Amazon.gr. Αν και το δεύτερο θα δημιουργούσε πολύ μεγάλη αναστάτωση στην αγορά.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Με στόχο να φέρνει στην πόρτα των πελατών της ό,τι τους φέρνει χαρά, η Wolt προχώρησε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της μετατρέποντας το ωράριο λειτουργίας της σε 24ωρο, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Πλέον οι πελάτες της εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο και Χανιά μπορούν να παραγγέλνουν από τα αγαπημένα τους καταστήματα, κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της, η Wolt έχει ήδη επεκτείνει το ωράριό της προσφέροντας ακόμη περισσότερες επιλογές και δυνατότητες στους λάτρεις της εφαρμογής. Ξεκινώντας με δημοφιλείς χώρους εστίασης και mini market που προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσω της Wolt 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το 24ωρο, το δίκτυο της εφαρμογής εμπλουτίζεται συνεχώς με ολοένα και περισσότερα συνεργαζόμενα καταστήματα και με στόχο να καλύψει σταδιακά κάθε είδους ανάγκη, οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συναλλαγές στη Wolt γίνονται με κάρτα ή με μετρητά, με τους πελάτες να μπορούν να προγραμματίσουν την παράδοση σε ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί, για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση. Επιπλέον, το menu συνοδεύεται από φωτογραφίες απλοποιώντας τις αγορές, ενώ μέσω του live tracking της εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της παραγγελίας σε ζωντανό χρόνο. Μάλιστα, σε περίπτωση που χρειαστεί οι πελάτες της Wolt έχουν στη διάθεσή τους την ταχύτερη και καλύτερη ομάδα εξυπηρέτησης στο online delivery, η οποία απαντάει κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα.

Από τον πρώτο καφέ της ημέρας μέχρι και τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες, η Wolt κάνει το delivery μία απλή και ευχάριστη εμπειρία, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με όσα τους φέρνουν χαρά.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σε βασικό συνεργάτη των αλυσίδων και επιχειρήσεων λιανικής, που θέλουν να προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία στους πελάτες τους και να εισέλθουν στην εποχή του hybrid commerce, εξελίσσεται η Valuelenz, ένα από τα πλέον καινοτόμα startups στον χώρο του retail tech.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Πάνο Κωνσταντινίδη και την Τζένη Ταντίδου και το όραμά της είναι να εμπλουτίσει την εμπειρία των αγορών, τόσο μέσα στο φυσικό κατάστημα, όσο και online. Αυτό επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση της cloud πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η ομάδα της Valuelenz και δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες λιανικής να προσφέρουν στους καταναλωτές σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες. Αυτές εκτείνονται από το self-checkout και τις προσωποποιημένες προσφορές, μέχρι τη δυνατότητα για speed shopping, click & collect και personal video shopping.

 

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις λιανικής να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών με υπηρεσίες και εφαρμογές που θα ενισχύσουν τη σχέση με τους πελάτες τους και θα τους προσφέρουν νέες εμπειρίες», επεσήμανε ο Πάνος Κωνσταντινίδης, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Valuelenz, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης παρουσίασης της εταιρείας στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η πλατφόρμα της Valuelenz συνδέει τον κόσμο των online αγορών με εκείνον των offline και δημιουργεί μια ενιαία εμπειρία αγορών, όπου κι αν ψωνίζει κανείς. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του cloud και χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να «κατεβάσει» οποιαδήποτε εφαρμογή, η επιχείρηση λιανικής που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Valuelenz μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες όπως:

 

 • Online αγορές μέσα στο φυσικό κατάστημα με τη χρήση QR κωδικών και barcodes.
 • Self-checkout και παράκαμψη της αναμονής σε ουρές.
 • Προσωποποιημένες και αποκλειστικές προσφορές.
 • Quick shopping (μπαίνω, σκανάρω, πληρώνω, και φεύγω γρήγορα, και μου στέλνουν τα προϊόντα σπίτι).
 • Click & collect από τον ίδιο τον καταναλωτή ή click & deliver.
 • Άμεση παροχή πληροφοριών για προϊόντα όταν βρίσκεται στο φυσικό κατάστημα, είτε είναι στο e-shop της επιχείρησης.
 • Personal video shopping με την καθοδήγηση πωλητή (personal shopper).

 

Η πλατφόρμα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν περισσότερα δεδομένα για τη συμπεριφορά των πελατών τους και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις αγορές τους, ειδικά στον φυσικό κόσμο, και περιλαμβάνει εργαλεία ανάλυσης των δεδομένων, ακόμη και προτού οι πελάτες καταλήξουν στην αγορά.

«Οι επιχειρήσεις λιανικής μπορούν πλέον να προσφέρουν την ίδια εμπειρία στους πελάτες τους, είτε αυτοί βρίσκονται σε ένα φυσικό κατάστημα, είτε online. Με την πλατφόρμα της Valuelenz, η εμπειρία των αγορών αλλάζει και τα όρια μεταξύ των φυσικών και των online καταστημάτων καταργούνται», σημειώνει η Τζένη Ταντίδου, συν-ιδρύτρια και chief strategy officer της Valuelenz.

Την πλατφόρμα της Valuelenz έχουν αξιοποιήσει γνωστές αλυσίδες στην Ελλάδα (MediaMarkt) και την Κύπρο (μεγάλα πολυκαταστήματα και SPAR Cyprus), οι οποίες είδαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, όσον αφορά τη βελτίωση της εμπειρίας των αγορών που έκαναν οι πελάτες τους. Τα σχέδια της Valuelenz περιλαμβάνουν την επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ήδη υποστηρίζονται 26 γλώσσες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, απόρροια της πανδημίας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σωρευτικά σε πιθανή απώλεια €920 δισ. στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε όλη την Ευρωζώνη έως το 2023, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Accenture. Η πιθανή αυτή απώλεια αντιστοιχεί στο 7,7% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το 2023.

Η μελέτη «From Disruption to Reinvention – The future of supply chains in Europe», η οποία δημοσιεύτηκε στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, διερευνά τρία πιθανά σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ο πόλεμος το επόμενο έτος, μοντελοποιώντας τον αντίκτυπο κάθε σεναρίου για την περιοχή της Ευρωζώνης όσον αφορά το κόστος και το χρονοδιάγραμμα ανάκαμψης.

Οι κραδασμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα που σχετίζονται με τον COVID-19 κόστισε στις οικονομίες της Ευρωζώνης €112,7 δισ. σε επίπεδο ΑΕΠ το 2021, σύμφωνα με τη μελέτη. Μάλιστα, πριν από τον πόλεμο, η έλλειψη αποθεμάτων, τα προβλήματα στα logistics και οι πληθωριστικές πιέσεις υπονόμευαν ήδη την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση. Για παράδειγμα, οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς, φαινόμενο που αναμενόταν να διορθωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναμένεται τώρα να συνεχιστεί και το 2023. Ένας παρατεταμένος πόλεμος θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες του ΑΕΠ έως και €318 δισ. το 2022 και €602 δισ. το 2023, ενώ ο πληθωρισμός θα μπορούσε να φτάσει το 7,8% το 2022 προτού υποχωρήσει το 2023.

Η επίλυση των ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας θα είναι κρίσιμη για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Σύμφωνα με τη μελέτη, έως και το 30% της συνολικής προστιθέμενης αξίας της Ευρωζώνης βασίζεται σε λειτουργικές διασυνοριακές αλυσίδες εφοδιασμού.

 

Επανεφεύρεση των αλυσίδων εφοδιασμού σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα

Η μελέτη σημειώνει ότι απαιτείται επανεφεύρεση της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας. Μέχρι τώρα, οι αλυσίδες εφοδιασμού είχαν σχεδιαστεί κυρίως για τη βελτιστοποίηση του κόστους. Στο σημερινό κόσμο όμως, οφείλουν να είναι πιο ανθεκτικές και ευέλικτες για να ανταποκρίνονται σε ένα αυξανόμενα αβέβαιο περιβάλλον και παράλληλα να αποτελούν βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, λειτουργώντας ως βάση για μελλοντική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, τονίζεται η εστίαση σε τρεις βασικούς τομείς:

Ανθεκτικότητα: Οι αλυσίδες εφοδιασμού πρέπει να είναι σε θέση να απορροφούν, να προσαρμόζονται και να ανακάμπτουν από κραδασμούς όποτε και όπου συμβαίνουν. Η ανάπτυξη σεναρίων και η ανάλυση των κινδύνων και των ευκαιριών θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στην μεταβαλλόμενη προσφορά και ζήτηση. Η μοντελοποίηση και η προσομοίωση δικτύου, τα stress tests και η εξασφάλιση πολλαπλών πηγών εφοδιασμού θα επιτρέψουν στους οργανισμούς να διαχειρίζονται την αβεβαιότητα.

Συνάφεια: Οι αλυσίδες εφοδιασμού θα πρέπει να είναι πελατοκεντρικές και ευέλικτες, ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα και αποδοτικά στις αλλαγές της ζήτησης. Η απόκτηση νέων συνόλων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε πραγματικό χρόνο, εντός και εκτός του οργανισμού από όλη την αλυσίδα αξίας θα είναι κρίσιμης σημασίας. Ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψουν στους οργανισμούς να εντοπίζουν γρήγορα νέες τάσεις, υποστηρίζοντας τη λήψη αποφάσεων. Η μετάβαση από κεντροποιημένα, γραμμικά μοντέλα προσφοράς σε αποκεντρωμένα δίκτυα που εφαρμόζουν μοντέλα on-demand παραγωγής και σε ορισμένες περιπτώσεις, φέρνοντας την παραγωγή πιο κοντά στο σημείο πώλησης, μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να ανταποκριθούν καλύτερα στις προσδοκίες των πελατών για την ολοκλήρωση των παραγγελιών.

Βιωσιμότητα: Οι σύγχρονες αλυσίδες εφοδιασμού πρέπει να υποστηρίζουν, αν όχι να επιταχύνουν, τους στόχους βιωσιμότητας των οργανισμών. Για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ενδιαφερομένων μερών, οι οργανισμοί πρέπει να κάνουν τις αλυσίδες αξίας τους διαφανείς. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω blockchain ή παρόμοιας τεχνολογίας. Η μετάβαση επίσης από γραμμικές σε κυκλικές διαδικασίες που ελαχιστοποιούν τα απόβλητα θα είναι επίσης καθοριστικής σημασίας.

Η μελέτη υπογραμμίζει επίσης δύο πιο βαθιές και μακροπρόθεσμες προκλήσεις που προκύπτουν από την πανδημία και τον πόλεμο. Κατά πρώτον, την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη εξάρτησή τους από τον εφοδιασμό πετρελαίου και φυσικού αερίου ενώ επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος (net-zero). Και κατά δεύτερον, την έλλειψη ταλέντου, ως αποτέλεσμα της γήρανσης του πληθυσμού, των εξελισσόμενων προσδοκιών των εργαζομένων και των αλλαγών στη ζήτηση για δεξιότητες.

 

Διαβάστε αναλυτικά τη μελέτη της Accenture: εδώ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Οι προοπτικές αλλά και οι προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρουσιάσεων και των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 5G Conference Southeastern Europe 2022.

Το πρώτο διεθνές συνέδριο αποκλειστικά αφιερωμένο στο 5G που διοργανώθηκε στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022, στο Ζάππειο Μέγαρο από την Verticom και παρευρέθηκαν σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες στο χώρο. Τις εργασίες του παρακολούθησαν στελέχη από εταιρείες και οργανισμούς που υλοποιούν δίκτυα και εφαρμογές που αξιοποιούν το 5G, αλλά και στελέχη εταιρειών που ήθελαν να ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη τεχνολογία και κυρίως για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει σε επίπεδο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας.

 

Βασικός στόχος του πρώτου 5G Conference SE Europe ήταν να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος που έχει αρχίσει πλέον να δημιουργείται και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκειά του, παρουσιάστηκαν πολυάριθμα case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομιλητές από εταιρείες όπως η Accenture, η Cisco, η Cosmote, η Ericsson, η Huawei, η Nokia και η WingsICT παρουσίασαν το πώς επιχειρήσεις και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως είναι η αγροτική παραγωγή, η πολιτική προστασία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, ο τουρισμός, οι μεταφορές και τα logistics, αλλά επίσης και τα λιμάνια, η βιομηχανία, οι πληρωμές και πολλοί ακόμη κλάδοι αξιοποιούν ήδη τις δυνατότητες του 5G.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες ενότητες ήταν το fireside chat με τον Joe Costello, εκ των πλέον ενεργών στελεχών στο startup οικοσύστημα στη Silicon Valley, ο οποίος επεσήμανε πως το 5G και το edge computing θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας. Επιπλέον, ο κ. Costello, έχοντας την εμπειρία της επένδυσης σε ελληνικά startups, όπως η Acromove, δήλωσε πως οι Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών είναι από τους πλέον έξυπνους και δραστήριους που έχει συναντήσει στην καριέρα του.

Το 5G Conference SE Europe ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ ομιλητών, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πορεία ανάπτυξης των 5G υποδομών στην Ελλάδα. Ο κ. Γιώργος Τσώνης, Executive Director ανάπτυξης και λειτουργίας δικτύου κινητής και σταθερής στον όμιλο ΟΤΕ, σημείωσε πως η 5G κάλυψη, όσον αφορά στην Cosmote, ανέρχεται στο 70% του πληθυσμού της χώρας και θα φθάσει στο 80% μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, ενώ ο στόχος για το τέλος του 2023 είναι το 90%. Ο κ. Τσώνης σημείωσε ακόμη πως μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του 5G Stand Alone (SA) δικτύου της Cosmote.

Από την πλευρά του, ο κ. Nic Vilceanu, Chief Network Officer της Vodafone Ελλάδος, υποστήριξε πως η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G δικτύου της Vodafone φθάνει στο 42% με την εταιρεία να επεκτείνει το δίκτυο και σε μικρότερα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κ. Vilceanu, ο στόχος είναι το ποσοστό της κάλυψης να έχει φθάσει στο 90% μέχρι το 2025.

Από την πλευρά της Wind, ο κ. Μανώλης Γρηγοράκης, Chief Technology Officer της εταιρείας, ανέφερε ότι το ποσοστό της πληθυσμιακής κάλυψης στην Αθήνα ανέρχεται στο 98%. Ο στόχος που έχει θέσει η Wind είναι η κάλυψη με δίκτυο 5G να έχει φθάσει στο 75% μέχρι το τέλος του 2023.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, στην 6η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά το ποσοστό της πληθυσμιακής κάλυψης, όπως ανέφερε, ο κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος, Technical Account Manager της Ookla.

 

Το 5G Conference SE Europe είχε την υποστήριξη των εταιρειών:

 • Μεγάλοι Χορηγοί: COSMOTE, Vodafone
 • Χορηγοί: accenture, WINGS, NOKIA, ERICSSON, ACTA

 

Το 5G Conference SE Europe διοργανώθηκε υπό τις αιγίδες των:

 • Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
 • Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
 • ΣΕΚΕΕ - Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος,
 • ΕΕΚΤ - Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας,
 • ΣΕΠΕ - Σύνδεσμος Εταιρειών Πηροφορικής και Επικοινωνιών,
 • ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

 

5G Conference Southeastern Europe

Χώρος διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο.
Χρόνος διεξαγωγής: 18 Μαΐου 2022.
Περισσότερες πληροφορίες: www.5gconference.gr
Διοργάνωση: Verticom

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Digital4U, μέλος του Ομίλου Εταιρειών της Epsilon Net, άφησε το δικό της αποτύπωμα στη φετινή ECDM Expo, τη μεγαλύτερη εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο & το Ψηφιακό Marketing στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 14 & 15 Μαΐου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Digital4U ενημέρωσε το ενδιαφερόμενο κοινό για τα νέα της προϊόντα που καλύπτουν 360ο digital marketing υπηρεσίες & end to end e-commerce λύσεις.

Στην εκδήλωση Platforms & Marketplaces της ECDM Expo στις 14 Μάη, έλαβε μέρος ως ομιλήτρια η Director of Engineering της Digital4U, Αναστασία Μιχαήλ. Μέσα από την εισήγησή της με τίτλο: «OpenCart: A free open source platform that can make your e-shop go from zero to hero» ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας OpenCart και τα οφέλη της σε όσους την επιλέξουν για να κατασκευάσουν το e-shop τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital4U κ. Χρήστος Κωστούλας, στο κέντρο της εικόνας.

 

Στις 15 Μάη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital4U Χρήστος Κωστούλας, συμμετείχε στο Digital Agencies Roundtable της ECDM Expo. Εκπρόσωποι από τα πιο διακεκριμένα digital marketing agencies αντάλλαξαν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις του κλάδου ορμώμενοι από την 3η έρευνα για τα Digital Agencies. Ο κ Κωστούλας, με γνώμονα την πολυετή πείρα του στον χώρο, τοποθετήθηκε για τα ευρήματα της έρευνας και τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα agencies.

H Digital4U είναι παρούσα στον χώρο του e-Commerce & του Digital Marketing από το 2013, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας στον χώρο της ψηφιακής διαφήμισης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σελίδα 1 από 163
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!