Image
WebNewsTeam

WebNewsTeam

Οι απώλειες της σουηδικής fintech Klarna, που πρόσφατα ξεκίνησε τις δραστηριότητές της και στη χώρα μας, με το μοντέλο Buy Now Pay Later, διπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν.

Οι ζημιές του τρίτου τριμήνου για την εταρεία ήταν διπλάσιες από ό,τι στο ίδιο τρίμηνο του 2021 και έφτασαν στα 200 εκ. δολάρια, έναντι 106 εκ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Παρά τις συνολικές απώλειες που συνεχίζουν να αυξάνονται, από την Klarna αναφέρουν ότι από το καλοκαίρι - όταν αναγκάστηκε να αξιοποιήσει τους επενδυτές της για να λάβει ρευστότητα με δραματικά μειωμένη αποτίμηση - έχει αρχίσει να σημειώνει «τεράστια πρόοδο» προς την κερδοφορία.

«Η Klarna έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στην πορεία της προς την κερδοφορία, την οποία αναμένουμε να σημειωθεί σε μηνιαία βάση το δεύτερο εξάμηνο του 2023», δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Sebastian Siemiatkowski σε δήλωσή του που συνόδευε τα αποτελέσματα.

Η εταιρεία μείωσε τις λειτουργικές της ζημίες κατά 169 εκατομμύρια δολάρια (42%) μεταξύ του 2ου και του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, γεγονός που απέδωσε στη μείωση κατά 10% στο εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως, στην οποία προχώρησε τον Μάιο. Στη συνέχεια, η Klarna έκανε έναν δεύτερο γύρο απολύσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Siemiatowski είχε στο παρελθόν αποδώσει τη μαζική πτώση της αποτίμησης της εταιρείας, στη μετατόπιση της εστίασης των επενδυτών από την ανάπτυξη στην κερδοφορία, με κάθε κόστος.

Από την Klarna αναφέρθηκε επίσης ότι είχε βελτιώσει το ποσοστό πιστωτικών ζημιών της κατά 8% μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου, αλλά οι καθαρές πιστωτικές της ζημίες εξακολουθούν να αυξάνονται σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι σε 409 εκ. δολάρια, τα 279 εκ. δολάρια το 2021.

Το γεγονός αυτό των διευρυνόμενων πιστωτικών απωλειών, σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσέλκυση καταναλωτών σε νέες αγορές, όπου δεν είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στο πιστωτικό ιστορικό τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ο Όμιλος Quest ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος υποτροφιών Mind the <code>.

Το πρόγραμμα παρέχει σε 40 νέους ανθρώπους υποτροφία για να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης γύρω από τις τεχνολογίες προγραμματισμού java & .NET, παρέχοντάς τους, κατόπιν, τη δυνατότητα να μαθητεύσουν και να εργαστούν, στο ιδιαίτερα δυναμικό περιβάλλον των εταιρειών του Ομίλου.

 

Οι 40 υποτροφίες προορίζονται για νέους απόφοιτους σχολών Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών, καθώς και Junior developers, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους. Mε στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση και εξειδίκευση, οι υπότροφοι, χωρισμένοι σε δύο groups των 20 ατόμων, θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν ένα από τα δύο διαθέσιμα εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης 60 ωρών έκαστο, γύρω από τις τεχνολογίες προγραμματισμού java ή .NET .

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Coding School | kariera.gr, θα πραγματοποιηθεί online, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό νέοι από όλη την Ελλάδα και θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2023.

Μετά το πρώτο εκπαιδευτικό σκέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχή σε projects στις εταιρείες του Ομίλου Info Quest Technologies, Uni Systems, Team Candi, Intelli Solutions, you.gr και ACS, που συμμετέχουν στην υλοποίηση σημαντικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι υπότροφοι έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στις ομάδες developers των εταιρειών του Ομίλου.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι στοιχείο αναπόσπαστο της εξέλιξης και της ανάπτυξης όλης της κοινωνίας μας και η ενδυνάμωση νέων ανθρώπων με ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις, είναι θεμελιώδης προτεραιότητα για την επίτευξη της έγκαιρης και ουσιαστικής μετάβασης. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει και το πρόγραμμα, Mind the <code> του Ομίλου Quest, ενός Ομίλου που για περισσότερα από 40 χρόνια πρωταγωνιστεί στη διάχυση και αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών προς όφελος όλης της χώρας.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής διαθέσιμες στο www.quest.gr/mindthecode2022/

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Yahoo και η Taboola, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή recommendations στο open web, ανακοίνωσαν τη σύναψη μιας αποκλειστικής εμπορικής συμφωνίας διάρκειας 30 ετών.

Η Taboola θα τροφοδοτεί αποκλειστικά την εγγενή διαφήμιση σε όλα τα ψηφιακά κανάλια της Yahoo και θα είναι διαθέσιμη για αγορές μέσω του Yahoo DSP. Ως αποτέλεσμα, η Taboola θα καθιερωθεί ως κορυφαίος πάροχος για διαφημιστές, εκδότες και εμπόρους στον ανοιχτό ιστό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Taboola θα επωφεληθεί από το μέγεθος της Yahoo ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, προσεγγίζοντας σχεδόν 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως σε μηνιαία βάση, ως κορυφαίος online πάροχος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αθλητικών, οικονομικών ειδήσεων και επικαιρότητας.

Ενισχύοντας τις λύσεις εγγενούς διαφήμισης της Yahoo, το Taboola θα συμβάλει στην παροχή μεγαλύτερης απήχησης, καλύτερη απόδοση καμπάνιας, καθώς και σε βελτιωμένες εμπειρίες χρήστη, υποστηρίζοντας τις εταιρείες στην αναζήτησή τους για εναλλακτικές επιλογές διαφήμισης.

Σύμφωνα με τους όρους της 30ετούς, αποκλειστικής εμπορικής συμφωνίας, η Taboola θα τροφοδοτήσει με λύσεις εγγενούς διαφήμισης όλα τα online κανάλια της Yahoo - πάνω από 800 δισεκατομμύρια εμφανίσεις. Επίσης, η Yahoo θα λάβει το 24,99% των συνολικών εκδομένων και εκκρεμών μετοχών της Taboola, ενώ θα έχει και έναν αντιπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Taboola.

Το Project Agora είναι αποκλειστικός συνεργάτης της Taboola σε 26 αγορές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Releva ιδρύθηκε το 2020 από μια ομάδα μηχανικών λογισμικού, marketeers και data scientists, οι οποίοι ήθελαν να αποδείξουν ότι η αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ δεν είναι... πυρηνική φυσική, εάν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία!

Από την αρχή, η εταιρεία προσπαθούσε και κατάφερε να δημιουργήσει την πιο ηθική και επεκτάσιμη μηχανή ανάπτυξης, με έμφαση στην ακρίβεια λειτουργίας και στην έγκαιρη, βελτιστοποιημένη και με ενσυναίσθηση επικοινωνία μεταξύ των brands και των ανθρώπων.

Με βάση τα δεδομένα περισσότερων από δύο ετών λειτουργίας, η Releva έχει αναπτύξει μια μοναδική μέθοδο για να αυξάνει τον τζίρο των e-shop με πρωτοφανή ποσοστά της τάξης του 20%-45% και ταυτόχρονα να μειώνει το κόστος, παρέχοντας παράλληλα εντυπωσιακή απόδοση επένδυσης (ROI) έως και x53!

Η Releva είναι μια μοναδική πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης RevOps που βελτιστοποιεί την εμπειρία των πελατών και μετατρέπει κάθε e-shop σε "μηχανή" υψηλών μετατροπών και πωλήσεων!

Η πλατφόρμα αξιοποιεί την παρακολούθηση συμπεριφοράς των χρηστών και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία AI στον κόσμο για να προβλέψει ποιο προϊόν ή καλάθι θα ήθελε να δει, ή να αγοράσει ο χρήστης.

Επίσης, η Releva λειτουργεί ως digital marketing assistant που κατανοεί τις προτιμήσεις κάθε πελάτη, όπως το κανάλι επικοινωνίας (Email, SMS, Viber, WhatsApp, Facebook, διαφημίσεις Google κ.λπ.), ημέρα, ώρα, καθώς και το μήνυμα που θα προσελκύει την προσωπικότητά του.

Η καινοτόμος πλατφόρμα χρησιμοποιεί έξυπνα βήματα προγνωστικής ανάλυσης, για να διατηρήσει την αύξηση των εσόδων και να επιτύχει τους στόχους μάρκετινγκ οποιουδήποτε καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα core components της πλατφόρμας της Releva βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής, που δημοσιεύονται σε κορυφαία συνέδρια, σε τομείς όπως η ανάκτηση πληροφοριών, τα recommendation systems, η ανάλυση κειμένου, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, οι κοινωνικές επιστήμες. Η επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών που ενσωματώνει η Releva, υπολογίζεται πως έχει ξεπεράσει σε κόστος τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Releva ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν γύρο χρηματοδότης ύψους 870.000 δολαρίων με επικεφαλής το New Vision Fund 3, με τη συμμετοχή των HR Capital AD, Verto Invest και επενδυτικού βραχίονα ιδιωτών επενδυτών, για να επιταχύνει τις δραστηριότητές της και να υποστηρίξει την παγκόσμια στρατηγική τής πλατφόρμας.

Η εταιρεία έλαβε επίσης 200.000 δολάρια από την Google για να ενισχύσει την ανάπτυξή της μέσω του προγράμματος Google for startups. Η παραπάνω οικονομική ώθηση, η οποία πρέπει να απορροφηθεί σε 2 χρόνια, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την οικοδόμηση μιας ακμάζουσας, βιώσιμης επιχείρησης, με έξυπνη, οικονομικά αποδοτική και λειτουργική τεχνολογία.

Η Releva παρέχει integration με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες eCommerce, όπως WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart, BigCommerce και καλύπτει πάνω από το 80% του συνόλου του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως.

Η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη και στo product-led growth σε μεγάλες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως της Shopify.

Η Releva θα συμμετάσχει στην eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να συναντήσετε την ομάδα που θα παρουσιάσει την εταιρεία και την "one-stop" λύση για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος που θα βρείτε εδώ και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος της Releva θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας!

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Μπορεί το ψηφιακό κανάλι αγορών να είχε την τιμητική του στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας και των lockdowns, ωστόσο, η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα έρχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία του. Είναι ενδεικτικό ότι οι online αγορές διχάζουν τους καταναλωτές τη φετινή εορταστική περίοδο που ξεκινά.

Οι καταναλωτές έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια πληθώρα καναλιών και προορισμών για τα ψώνια τους, ωστόσο δεν αγοράζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ενώ η σημασία των ψηφιακών μέσων συνεχίζει να ενισχύεται, εξακολουθούν να προβληματίζουν τους καταναλωτές ζητήματα εμπιστοσύνης και κόστους, ενώ αρκετοί συνεχίζουν να προτιμούν τα φυσικά καταστήματα.

Το 36% των καταναλωτών, που ψωνίζουν με κριτήριο το κόστος, θα προτιμήσουν να ψωνίσουν από φυσικά καταστήματα για την περίοδο των εορτών. Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές αυτής της ομάδας (το 52%) απαντούν ότι δεν έχουν αγοράσει ποτέ είδη παντοπωλείου στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί (48%) δεν είναι πρόθυμοι να μοιραστούν προσωπικά τους δεδομένα για να λάβουν εξατομικευμένες συστάσεις για φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

 

Αντίθετα, τα μέλη της ομάδας, που δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία (Experience first), έχουν διευρύνει την αναζήτησή τους για εμπειρίες, με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να αγοράζει εικονικά προϊόντα, όπως digital skins ή να χρησιμοποιεί εικονικές πλατφόρμες πολλών χρηστών. Την ίδια ώρα, το 43% έχουν αγοράσει ένα αντικείμενο απευθείας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα αποτελέσματα της 11ης έκδοσης της παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ, η οποία διεξήχθη μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 14 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή περισσότερων από 21.000 καταναλωτών.

 

Επίσης, από την έρευνα διαπιστώνεται ότι οι δύο ισχυρότερες ομάδες καταναλωτών είναι αυτοί οι οποίοι, κατά τις αγορές τους, τοποθετούν πρώτα την προσιτή τιμή (Affordability first) και τον πλανήτη (Planet first), καθώς αντιπροσωπεύουν, η κάθε μια, το 25% του συνόλου των συμμετεχόντων.

 

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως, η έρευνα διαπιστώνει ότι πολλοί από τους ερωτηθέντες προσεγγίζουν την περίοδο των εορτών με διάθεση να ζήσουν μια πιο βιώσιμη ή υγιή ζωή, ή να ζήσουν εμπειρίες που τους ανταμείβουν.

 

Ενώ 58% των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ για το αυξανόμενο κόστος ζωής, 59% αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και είναι πρόθυμοι να καλύψουν τις εμπειρίες, που έχασαν λόγω της πανδημίας (53%).

 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 

Εικόνα: charlesdeluvio, Unsplash
  

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Microsoft σχεδιάζει να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της από τις διαφημιστικές της δραστηριότητες, σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 10 δισ. δολάρια. Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά εάν επιτευχθεί ο στόχος, η Microsoft θα γίνει ο έκτος μεγαλύτερος πωλητής ψηφιακών διαφημίσεων παγκοσμίως.

Στο... οπλοστάσιο των διαφημίσεων της Microsoft περιλαμβάνονται η αναζήτηση στη Bing, το Xbox, το MSN και πολλοί άλλοι ιστότοποι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Xandr για την πώληση ψηφιακών διαφημίσεων. Η Microsoft εισήγαγε επίσης μορφές κάθετων διαφημίσεων, διαφημίσεις πιστωτικών καρτών στη Bing, ενώ επέκτεινε το δίκτυό της σε 66 νέες αγορές.

Η Microsoft ανέφερε ότι τα έσοδα από διαφημίσεις το 1ο τρίμηνο του οικονομικού έτους της αυξήθηκαν κατά 16%. Ωστόσο, η CFO Amy Hood είπε στους αναλυτές ότι η πτώση στις διαφημιστικές δαπάνες των πελατών, οι οποίες μειώθηκαν επιπλέον μέσα στο τρίμηνο, επηρέασαν τις διαφημίσεις στην αναζήτηση και στο LinkedIn.

Microsoft Edge και Bing

Αλλά η αύξηση της αναζήτησης και της διαφήμισης ήταν αποτέλεσμα του υψηλότερου όγκου αναζητήσεων και το Xandr, ανάφερε ο CEO της εταιρείας Satya Nadella, προσθέτοντας ότι η Microsoft έχει επεκτείνει τις γεωγραφικές περιοχές που εξυπηρετεί κατά σχεδόν 4 φορές τον περασμένο χρόνο. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Microsoft Edge μπορεί επίσης να βοηθήσει στα έσοδα από την αναζήτηση και τις διαφημίσεις του Bing, αφού είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος browser στα Windows και συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο, αφού οι χρήστες χρησιμοποιούν ενσωματωμένες δυνατότητες σύγκρισης κουπονιών και τιμών για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Rob Wilk, αντιπρόεδρος της Microsoft Advertising είπε ότι σκοπεύει να κάνει την αγορά διαφημίσεων ευκολότερη για τους συνεργάτες, ενώ σημείωσε ότι η Microsoft πρέπει να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές που έχουν παρόμοιες ιδιότητες, αλλά έχουν πολύ πιο ώριμες διαφημιστικές επιχειρήσεις, όπως η Google.

Netflix

Η νέα συνεργασία με το Netflix ξεκίνησε αυτόν τον μήνα και επιτρέπει στους διαφημιστές να αγοράζουν διαφημίσεις μέσω της πλατφόρμας Xandr. Η Microsoft θα λαμβάνει αμοιβή μεταπωλητή και οι ειδικοί προβλέπουν ότι η συνεργασία θα είναι μια τεράστια πηγή εσόδων, καθώς αναμένεται να φέρει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια.

Gaming

Μια άλλη σημαντική πηγή εσόδων για τη Microsoft είναι τα παιχνίδια. Η εξαγορά της Activision Blizzard εξακολουθεί να εκκρεμεί, αλλά τα έσοδα από διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού θα μπορούσαν να είναι ένα ισχυρό σημείο πώλησης, εάν οι διαφημίσεις μπορούν να αγοραστούν μέσω του Xandr.

Καθώς η διαφημιστική δραστηριότητα της Microsoft αναπτύσσεται, αυτό σημαίνει περισσότερες επιλογές για τους διαφημιστές, εκτός των Google και Facebook, καθώς και πρόσθετες επιλογές, όπως οι διαφημίσεις εντός παιχνιδιών και στο Netflix, που μπορούν να προσφέρουν νέες ευκαιρίες, τόσο σε εκδότες όσο και σε εταιρείες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Μπορεί η Black Friday να είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά και φέτος η περίοδος των προσφορών στην Ελλάδα ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.

Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της Black Friday περιόδου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με τις προσφορές να διαρκούν έως και την Cyber Monday, 28 Νοεμβρίου.

Για ακόμη μια χρονιά, το BestPrice.gr έκανε πράξη την αποστολή του ως η Νο1 πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και βοήθησε τους καταναλωτές να βρουν εύκολα την πραγματικά καλύτερη τιμή, αντί να... δίνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για προϊόντα που μπορούν να βρουν φθηνότερα.

Η "μαραθώνια" περίοδος της Black Friday προσέλκυσε το ενδιαφέρον των e-καταναλωτών στην Ελλάδα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα, με την αξία του μέσου καλαθιού επίσης να αυξάνεται κατά 21%.

Παρόλο που η Black Friday ενέτεινε το ενδιαφέρον των καταναλωτών, όπως φαίνεται άλλωστε στην ανάγκη τους για έρευνα αγοράς με περισσότερες επισκέψεις στο BestPrice.gr κατά 66% σε σχέση με μια τυπική Παρασκευή, η επισκεψιμότητα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα περυσινά επίπεδα.

Το γεγονός αυτό, ενδεχομένως να οφείλεται στα ανοικτά φυσικά καταστήματα την Κυριακή μετά την Black Friday, αλλά και στο ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά με ελεύθερη είσοδο στα καταστήματα, μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Πώς διαμορφώθηκαν, όμως, οι προτιμήσεις των καταναλωτών σε επίπεδο κατηγοριών και προϊόντων; Ποια προϊόντα μπήκαν στα περισσότερα "καλάθια" και με τι διαφορά τιμής σε σχέση με την προ Black Friday περίοδο;

Τα top 10 προϊόντα που μπήκαν στο μάτι των καταναλωτών και δέχτηκαν έως και 10 φορές περισσότερες επισκέψεις, από όλες τις κατηγορίες, είναι...

 1. Philips HD9200/90
 2. Huawei Watch GT Runner Black
 3. Nike Sportswear Tech Fleece Full-Zip Hoodie CU4489-410
 4. Morris MDB-10100HI
 5. Sony PlayStation 5 & FIFA 23
 6. Samsung Galaxy S20+ 8GB 128GB Dual
 7. Apple iPhone 12 mini 256GB
 8. Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic White
 9. Xiaomi Redmi Note 11S NFC 64GB
 10. Nike Air Force 1 PS 314193-117

 

Οι κατηγορίες που "πάτησαν γκάζι" κερδίζοντας το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών την περίοδο του Black Friday είναι...

 • Action Cameras
 • Gaming Headsets
 • Καρέκλες Gaming
 • Σκούπες Ρομπότ
 • Καραόκε
 • Γυαλιά Ηλίου
 • Στεγνωτήρια
 • Φριτέζες Αέρος
 • Gaming Πληκτρολόγια
 • Μηχανές Espresso

 

Πώς επηρέασε η Black Friday τις αγοραστικές προτιμήσεις των καταναλωτών, σε επίπεδο κλάδου προϊόντων; Οι καταναλωτές αποφάσισαν να "επενδύσουν" κυρίως σε προϊόντα τεχνολογίας καθώς βρεφικά και παιδικά είδη, την εκπτωτική αυτή περίοδο.

Σημαντική αύξηση, επίσης, σημείωσαν και τα προϊόντα μόδας αλλά και τα είδη σπιτιού, όπως φαίνεται από τα ποσοστά της αύξησης ανά vertical παρακάτω.

 • Τεχνολογία +51,80%
 • Παιδικά - Βρεφικά +40,97%
 • Μόδα +36,34%
 • Σπίτι & Κήπος +25,04%
 • Υγεία & Ομορφιά +12,31%
 • Hobby, Αθλητισμός +7,65%

 

Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, πολλοί καναλωτές περίμεναν τις προσφορές της Black Friday για να αποκτήσουν τα προϊόντα από τη λίστα επιθυμιών τους, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του νοικοκυριού τους, ή να πάρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα ενόψει εορτών. Κατά συνέπεια, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διακύμανση των τιμών στα προϊόντα που οδηγήσαν στους καταναλωτές στο πολυπόθητο checkout.

Από τα προϊόντα που προτίμησαν οι καταναλωτές κατά την περίοδο της Black Friday, το 22,64% αγοράστηκε σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (>5% χαμηλότερα), το 72,41% αγοράστηκε πάνω κάτω στην ίδια τιμή (κάτω από 5% απόκλιση), και το 4,95% αγοράστηκε ακριβότερα.

Μπορείτε να διαβάσετε για όλους τους τρόπους που το BestPrice.gr βοηθάει την έρευνα αγοράς, εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η PROTOCOL ανέλαβε τον πλήρη ανασχεδιασμό και την ανακατασκευή του mommade.gr, ενός Delivery eShop που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαγητού, το οποίο δημιουργεί καθημερινά νόστιμα και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στη Μεσογειακή διατροφή, με φρέσκα και αγνά υλικά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1989 στο χώρο και ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, προσφέρει στους πελάτες της καθημερινά, από τις 9 το πρωί brunch και από τις 12:00 μεσημεριανό γεύμα.

H ανακατασκευή και ο επανασχεδιασμός του mommade.gr που πραγματοποίησε η PROTOCOL επικεντρώθηκε σε 4 βασικούς τομείς:

1. Δραματική μείωση του χρόνου φόρτωσης

2. Σημαντική αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη

3. Ενσωμάτωση σημαντικών αυτοματισμών Marketing

4. Καινοτομίες που διευκολύνουν τη διαχείριση των γευμάτων και την εφαρμογή εμπορικών πολιτικών, ειδικά προς τους πελάτες.

Το νέο Food Delivery e-Shop του mommade.gr είναι πλέον το μοναδικό ελληνικό Food Delivery eShop που συνδυάζει υψηλό Score Ταχύτητας (+90) και επιτυχία στο Test Web Core Vitals (UX) του Pagespeed Insights της Google!

 

Τα αποτελέσματα από τις πρώτες 90 ημέρες λειτουργίας του νέου mommade.gr είναι ενδεικτικές των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν.

• YoY Avg. Order Value +10,20%

• YoY Eccomerce Conversion Rate +20,45%

• YoY Per Session Value +33%

 

Τα παραπάνω KPI’s αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, εάν αναλογιστούμε ότι η φετινή περίοδος της ενεργειακής κρίσης συγκρίνεται με την περυσινή, όπου οι καταναλωτές είχαν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Το Shopify δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα στην εφαρμογή του, που επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν αναζήτηση σε όλους τους εμπόρους στην πλατφόρμα.

Το νέο πλαίσιο αναζήτησης "Αναζήτηση για οτιδήποτε" (Search for anything) δίνει τη δυνατότητα για αναζήτηση προϊόντων που έχουν ήδη αγοραστεί, για εμπόρους που ταιριάζουν με τον όρο αναζήτησης, καθώς και προϊόντα που πωλούνται από οποιονδήποτε έμπορο του Shopify.

Φαίνεται ότι το Shopify έχει αλλάξει την άποψή του για το εάν θα γίνει ή όχι marketplace. Το 2021, ο πρόεδρος του Shopify, Harley Finkelstein, δήλωσε ότι δεν υπήρψαν σχέδια για να γίνει η πλατφόρμα marketplace, αλλά με τη νέα αυτή δυνατότητα αναζήτησης που δοκιμάζεται, στην πραγματικότητα, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δοκιμές τής νέας δυνατότητας αναζήτησης πραγματοποιούνται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, χωρίς να υπάρχει κάποια πληροφορία για το ποιος συμμετέχει, πόσο καιρό θα γίνονται οι δοκιμές, ή εάν θα τελικά θα διατεθεί σε όλους. «Οι νυν και πρώην υπάλληλοι του Shopify, είπαν ότι δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία θα διαθέσει ποτέ τη λειτουργία σε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς συνεχίζεται η εσωτερική συζήτηση σχετικά με το εάν θα έβλαπτε τους εμπόρους», σημειώνεται στο Business Insider.

Η νέα δυνατότητα καθολικής αναζήτησης, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι έμποροι στο Shopify θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν για να εμφανίζονται πρώτοι στα αποτελέσματα αναζήτησης, ή να αρχίσουν να σχεδιάζουν τη στρατηγική SEO τους.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα βλέπουν αποτελέσματα μόνο από καταστήματα στην εφαρμογή, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις επιλογές που εμφανίζονται για ορισμένα προϊόντα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια καταστήματα χτισμένα στην πλατφόρμα. Μπορεί επίσης να δελεάσει τους εμπόρους να μετακινήσουν τα καταστήματά τους από άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Πηγή: searchengineland

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Το Beerwulf, το online κατάστημα μπύρας που ανήκει στη Heineken, δημιούργησε το πρώτο του ευρωπαϊκό marketplace στην Ολλανδία, στο οποίο και τρίτοι έμποροι μπορούν να πωλούν προϊόντα. Η νέα πλατφόρμα της Beerwulf θα εισέλθει στην αγορά τού Ηνωμένου Βασιλείου το 2023 και θα ακολουθήσουν οι αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Η Beerwulf ιδρύθηκε το 2017 από τη Heineken και διαθέτει επί του παρόντος τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα σε 10 χώρες στην Ευρώπη, ενώ στοχεύει να γίνει η κορυφαία B2C πλατφόρμα μπύρας στη Γηραιά Ήπειρο.

Με το νέο εμπορικό μοντέλο που ακολουθεί, θα προσφέρει και προϊόντα από καθιερωμένους εμπόρους λιανικής, καθώς επίσης και από μικρές ζυθοποιίες. Οι συνεργάτες θα πρέπει να πληρώσουν προμήθεια για να πουλήσουν στο marketplace, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες τιμολόγησης, αποστολής και εξυπηρέτησης πελατών. Περισσότερες υπηρεσίες αναμένεται να προστεθούν στο μέλλον.

Μέσω συνεργατών, η Beerwulf σχεδιάζει να διευρύνει τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων της, με κατηγορίες όπως γυάλινα σκεύη, αξεσουάρ μπαρ και σνακ. Ποιοι συνεργάτες έχουν εγγραφεί δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Μέχρι στιγμής, η Beerwulf έχει ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο.

 

Πηγή: ecommercenews

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σελίδα 1 από 185
Image
Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!