Νέες υπηρεσίες για eCommerce και πληρωμές στο WhatsApp

Posted On Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 16:21 Written by

Στην κεντρική ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, F8, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πως το WhatsApp πρόκειται να αποκτήσει marketplace, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που θα συμμετέχουν και θα πωλούν προϊόντα.

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη και σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου στην πλατφόρμα, η οποία εκτός από τις διαφημίσεις θα αποκτήσει και μία ακόμα σημαντική πηγή εσόδων.

Το WhatsApp Business app, που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία των εταιρειών με τους πελάτες τους (έχοντας και βασικές λειτουργίες CRM) πρόκειται να αλλάξει δραματικά και να αποκτήσει εμπορικό χαρακτήρα.

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε το χαρακτηριστικό Product Catalogs, με το οποίο εμπλουτίζεται το Business app, δίνοντας και μία περιορισμένη εικόνα από τις λειτουργίες του. Αν και φειδωλός, στην παρουσίαση φάνηκε κάποιος που πλήρωσε για αγορές με το WhatsApp, κάτι που φανερώνει πως στο Business Product Catalogs οι καταναλωτές δε θα βλέπουν μόνο προϊόντα εν είδει απλού καταλόγου, αλλά θα μπορούν και να αγοράσουν.

Επιπλέον, ο Zuckerberg ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία πληρωμών, η οποία θα επιτρέπει την αποστολή χρημάτων και από τις εικόνες της παρουσίασής του που ανέβασαν παρεβρισκόμενοι δημοσιογράφοι, φάνηκε πως η συγκεκριμένη θα είναι μία ακόμα υπηρεσία του WhatsApp.

Δείτε ακόμα: Το Facebook ετοιμάζει ψηφιακό νόμισμα

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!