Η Ευρώπη στηρίζει έμπρακτα την τεχνολογία blockchain Featured

Posted On Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 16:11 Written by

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μίας νέας "διεθνούς ένωσης αξιόπιστων εφαρμογών blockchain", της International Association of Trusted Blockchain Applications - INATBA.

Σύμφωνα με το Cointelegraph που βρέθηκε στη σχετική εκδήλωση στις Βρυξέλες, η Ένωση αριθμεί ήδη πάνω από 100 μέλη που έχουν υπογράψει το καταστατικό, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι IBM, Accenture, Deutsche Telekom, Telefonica, SAP, NEC και Santander. Επίσης, στα πλαίσια των ανακοινώσεων, αναφέρθηκε ότι ακόμη 48 οργανισμοί έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στην Ένωση.

Στην ανακοίνωση της INATBA αναφέρεται πως στόχος της είναι να φέρει σε συνεργασία τις startups του χώρου, τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και τις ρυθμιστικές Αρχές, ώστε να καταστούν mainstream οι τεχνολογίες blockchain και κατανεμημένου καθολικού (distributed ledger technology - DLT).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Mariya Gabriel, υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain.

Στη σχετική ανακοίνωση, επίσης επισημαίνεται πως ο νέος οργανισμός είναι διατεθειμένος να προωθήσει τη χρήση αποκεντρωμένων τεχνολογιών με τη θέσπιση ειδικού κανονιστικού πλαισίου.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί, πως τον περασμένο Ιανουάριο, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών σε έγγραφό της είχε προτείνει την περαιτέρω έρευνα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και την ανάπτυξη εργασιών στον τομέα αυτό εντός του 2019.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!