Αφορολόγητα "έσοδα" οι επιστροφές από online αγορές;

Posted On Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 17:33 Written by

Αφορολόγητο "έσοδο" χαρακτηρίζεται η επιστροφή χρημάτων από online αγορές σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν χαρακτηρίζεται ως εισόδημα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της πλατφόρμας Pigogo.

Ειδικότερα, οι επιστροφές αυτές κατατάσσονται στα ποσά εκείνα τα οποία δεν απαιτείται να ενταχθούν στη δήλωση του φορολογούμενου και συνεπώς δεν φορολογούνται. Το μέγεθος της επιστροφής χρημάτων το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει ένας καταναλωτής είναι απεριόριστο και εξαρτάται τόσο από το ποσό των αγορών του, όσο και από το ποσοστό της επιστροφής που προσφέρεται από το κάθε κατάστημα.

Μία οικογένεια ή ένας καταναλωτής, μπορεί λοιπόν, διατηρώντας το ποσό των ετήσιων εξόδων του το ίδιο, να αποκτήσει ένα αφορολόγητο έσοδο, απλώς πραγματοποιώντας τις αγορές του μέσω μίας πλατφόρμας επιστροφής χρημάτων από αγορές όπως το Pigogo.

Από την εταιρεία παρατίθεται και ένα παράδειγμα μίας οικογένειας, το οποίο παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να προκύψει αφορολόγητο έσοδο της τάξης των €500, από τις ετήσιες online αγορές της.

 

Τo Pigogo αποτελεί τον πιο έξυπνο τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων από online αγορές στην Ελλάδα. Με πάνω από 450 συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα, προσφέρει επιστροφή χρημάτων, αποκλειστικές προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια σε επώνυμα προϊόντα και υπηρεσίες όλων των κατηγοριών. Η πλατφόρμα Pigogo ήδη μετράει 60.000 χρήστες.

 

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Pigogo.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!