Δίκτυο ιχνηλάτισης τροφίμων ανακοίνωσε επίσημα η IBM

Posted On Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 13:19 Written by

H IBM ανακοίνωσε επίσημα το νέο της δίκτυο ιχνηλάτισης τροφίμων, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία blockchain. Το δίκτυο έχει την ονομασία Food Trust και ανακοινώθηκε από την εταιρεία μέσω σχετικού δελτίου Τύπου, μετά από 18 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η εταιρεία αποκάλυψε πως ο γνωστός γαλλικός κολοσσός της λιανικής τροφίμων, Carrefour, ξεκινά τη χρήση του Food Trust. Η Carrefour έχει σε λειτουργία πάνω από 12.000 καταστήματα σε 33 χώρες και θα ξεκινήσει δοκιμές με την τεχνολογία blockchain στα καταστήματά της, με στόχο έως το 2022 να την επεκτείνει στο σύνολό τους, παγκοσμίως.

Το δίκτυο Food Trust ανακοινώθηκε από την IBM το 2016, ως μία λύση που με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain μπορεί να συνδέσει διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη της βιομηχανίας τροφίμων.

Kατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμαστικής φάσης, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017, η ΙΒΜ συνεργάστηκε με εταιρείες όπως η Nestle, η Dole, η Tyson Foods και η Unilever. Οι παραγωγοί και οι μεταπωλητές που χρησιμοποίησαν το Food Trust ιχνηλάτησαν με επιτυχία εκατομμύρια διαφορετικά προϊόντα τροφίμων κατά τη δοκιμαστική περίοδο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η αμερικάνικη εταιρεία λιανικής Walmart ήταν από τις πρώτες που συνεργάστηκαν με την ΙΒΜ και πειραματίστηκαν με την τεχνολογία blockchain ήδη από το 2016 για την ταυτοποίηση και απόσυρση τροφίμων μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Πριν μερικές εβδομάδες, από τη Walmart ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν από προμηθευτές τους να εφαρμόσουν ένα σύστημα ιχνηλάτισης που θα βασιστεί στο δίκτυο Food Trust.

Η βιομηχανία τροφίμων είναι ένας από τους πολλούς τομείς στου οποίους η IBM αναπτύσσει και παρουσιάζει λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Ανταγωνίζεται με τον κινέζικο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, όσον αφορά στον αριθμό των ευρεσιτεχνιών που κατοχυρώνουν, οι οποίες σχετίζονται με τεχνολογίες blockchain.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!