Η τεχνολογία blockchain είναι ενδιαφέρουσα για το 65% των μεγάλων επιχειρήσεων

Posted On Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 15:41 Written by

Μία νέα έρευνα που προέρχεται από τους αναλυτές της εταιρείας Fintech Juniper House διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση τεχνολογιών blockchain από μεγάλες επιχειρήσεις έχει αυξηθεί κατά 11% φέτος, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 65% των μεγάλων επιχειρήσεων (που απασχολούν τουλάχιστον 10.000 άτομα) "εξετάζουν ή συμμετέχουν ενεργά" στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 11% σε σχέση με το περσινό 54%.

Τα ευρήματα δείχνουν πως σχεδόν το ένα τέταρτο των εταιρειών έχουν προχωρήσει πέρα από τα proofs-of-concept του blockchain σε δοκιμές και εμπορικές εφαρμογές. Το πιθανό πεδίο εφαρμογής της τεχνολογίας έχει επεκταθεί, αφού μόνο το 15% των εφαρμογών αφορά σε πληρωμές - σε σύγκριση με 34% που ήταν πέρσι.

ο δελτίο τύπου σημειώνει σχετικά ότι υπήρξε «σημαντικό ενδιαφέρον» σε τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η εξακρίβωση της γνησιότητας και οι έξυπνες συμβάσεις.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το κρυπτονόμισμα Ethereum χτυπήθηκε έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, τα ευρήματα της Juniper αποκαλύπτουν ότι σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες που ανταποκρίνονται στην τεχνολογία blockchain σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική της πλατφόρμας για να λανσάρουν τις δικές τους dApps (Distributed Applications) στο Ethereum blockchain.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που είχαν ήδη επενδύσει πάνω από 100.000 δολάρια σε blockchain δήλωσαν ότι προτίθενται να ξοδέψουν "τουλάχιστον" το ίδιο ποσό το επόμενο έτος.

H Juniper σημείωσε επίσης ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει την «πολύ θετική» αρχική ανατροφοδότηση που είχαν οι επιχειρήσεις σχετικά με τις επενδύσεις τους στη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία ήταν επαρκής ώστε να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις τους για τη συνέχιση της ανάπτυξής της.

Ωστόσο, ο ερευνητής της Juniper, James Moar, σημειώνει τις προκλήσεις που θέτει η ενσωμάτωση του blockchain σε παλαιότερα συστήματα:

"Τα ευρήματα δείχνουν την ανάγκη των εταιρειών να συμμετάσχουν σε μια παρατεταμένη περίοδο παράλληλης λειτουργίας των νέων συστημάτων μαζί με τα παλιά, για να εξαλείψουν τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι, μεταξύ των τεχνολογιών κολοσσών η IBM είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία για λύσεις blockchain, αφού ήταν η επιλογή για το 65% των ερωτηθέντων και ξεπέρασε τη Microsoft σχεδόν 10 φορές, η οποία είναι δεύτερη με ποσοστό 7%.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!