Οι e-καταναλωτές εκτιμούν την ειλικρίνεια στη διαδικασία παράδοσης

Posted On %PM, %09 %669 %2017 %18:%Οκτ Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι on line αγοραστές είναι πιο ικανοποιημένοι με τη διαδικασία επιστροφής σε σχέση με πέρυσι, αλλά η συνολική ικανοποίηση του πελάτη με τις επιστροφές (67%) εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από την ικανοποίηση από την παράδοση (85%).

Τα e-shops θα πρέπει να έχουν υπηρεσία επιστροφών που πρέπει να προσφέρει αξιοπιστία, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες την βέλτιστη πληροφόρηση σχετικά με την παραγγελία τους.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από μια μελέτη σχετικά με τη πολιτική των παραδόσεων στο λιανικό εμπόριο, και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, που διεξήχθη από την εταιρεία IMRG μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η συνολική ικανοποίηση του πελάτη από την online παράδοση εξακολουθεί να είναι αρκετά σταθερή, με 85% φέτος, και παρουσιάζει αύξηση έστω και οριακή τα τελευταία χρόνια.

Η ικανοποίηση των πελατών με τις επιστροφές αυξήθηκε , από 61% σε 67%, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται σχεδόν κατά 20% σε σχέση με την ικανοποίηση από την παράδοση.

Σύμφωνα με τον Andrew Starkey, επικεφαλής του e-logistics στο IMRG, οι επιστροφές είναι ένα πολύπλοκο και ακριβό μέρος του πώλησης , το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά.

"Το δεύτερο τρίμηνο, παρατηρήσαμε αύξηση του μέσου ποσοστού επιστροφών κατά 23%, το οποίο είναι το υψηλότερο από τότε που αρχίσαμε να ερευνούμε τις καταναλωτικές συνήθειες πριν από επτά χρόνια".

Εκτός από την ικανοποίηση σχετικά με την παράδοση και τις επιστροφές, οι ερωτηθέντες στην έρευνα κατέστησαν σαφές ότι αποδίδουν μεγάλη αξία στις πληροφορίες αποστολής .

Επτά στους δέκα καταναλωτές δήλωσαν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τη αποστολή ήταν σημαντικές ή πολύ σημαντικές για την εμπειρία των αγορών τους.

Μόλις γίνει η παραγγελία, το 85 τοις εκατό των αγοραστών αρχίζει να ενημερώνεται για την πρόοδο της παράδοσης.

"Οι καταναλωτές θέλουν αξιοπιστία και προβλεψιμότητα τόσο στην παράδοση όσο και στην επικοινωνία σε όλη την διαδικασία", λέει ο Nigel Doust, Διευθύνων Σύμβουλος της BluJay Solutions εταιρείας ανάπτυξης software στο τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη απαίτηση παροχής πληροφοριών και διαφάνειας των διαδικασιών σε όλη τη διάρκεια της αλυσίδας εφοδιασμού, ώστε να επιτρέπεται στους καταναλωτές να προβλέπουν με ακρίβεια την παράδοση

Πηγή: ecommercenews.eu

Read 161 times

Related items

 • Mobile Commerce: Ποια λάθη οδηγούν στην εγκατάλειψη της αγοράς

  Η εγκατάλειψη των αγορών είναι ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν e–shop. Σε προηγούμενο μας άρθρο αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους οι επισκέπτες εγκαταλείπουν την αγορά τους, δίνοντας έμφαση στις αγορές που γίνονται μέσω desktop.

  Στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε στο M–Commerce ή αλλιώς στις αγορές που γίνονται μέσω mobile συσκευών. Εάν σήμερα ο μέσος όρος εγκατάλειψης του καλαθιού ενός e–shop ανέρχεται στο 68%, το 97% αυτού αφορά αποκλειστικά τις mobile αγορές.

  Αυτό σημαίνει ότι από τα 100 γεμάτα καλάθια, μόνο τα τρία θα οδηγήσουν σε αγορά. Τα παραπάνω στατιστικά μας οδήγησαν για μια ακόμα φορά στην έρευνα με σκοπό να εντοπίσουμε τα λάθη που γίνονται στο m–commerce και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

  1. Εκτενής checkout διαδικασία

  Ένας εξοικειωμένος mobile χρήστης πραγματοποιεί συνήθως τις αγορές του μέσω smartphone. Αυτού του τύπου οι καταναλωτές είναι και οι πιο ανυπόμονοι κατά τη διαδικασία της αγοράς. Αποφύγετε λοιπόν να ζητάτε σε κάθε βήμα του checkout πρόσθετες πληροφορίες, γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να ενοχλήσετε και τελικά να χάσετε τους πιθανούς πελάτες.

  Τα περισσότερα e–shops χρησιμοποιούν website templates, στα οποία η checkout διαδικασία δεν είναι φιλική προς τον mobile χρήστη. Για αυτό είναι σημαντικό να εντοπίζετε πεδία που μπορείτε να βελτιώσετε, ώστε να κάνετε πιο ομαλή τη συνολική checkout διαδικασία. Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης ενός mobile χρήστη, μπορείτε να σχεδιάσετε την checkout διαδικασία περιορίζοντας τα βήματα ολοκλήρωσης μιας αγοράς.

  Tip: Συντομεύστε την διαδικασία checkout

  2. Φτωχό design

  Η εμπειρία περιήγησης που έχει ένας χρήστης σε desktop είναι τελείως διαφορετική από την αντίστοιχη σε mobile περιβάλλον. Μπορεί τα pop–ups, τα προωθητικά stickers και γενικότερα τα επιπλέον χαρακτηριστικά να είναι βοηθητικά σε desktop, όταν όμως οι επισκέπτες βρίσκονται στην οθόνη των smartphones, όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την ολοκλήρωση μιας αγοράς.

  Αποτέλεσμα είναι οι επισκέπτες να εγκαταλείπουν το καλάθι των αγορών και να μην επιστρέφουν στο e–shop, διότι θυμούνται την αρνητική τους εμπειρία.

  Εάν υπάρχουν στοιχεία στην ιστοσελίδα σας που δεν χρησιμεύουν σε κάποια λειτουργία, αφαιρέστε τα από την mobile εμφάνιση του e–shop σας.

  3. Αργή ταχύτητα φόρτωσης

  Οι mobile χρήστες πραγματοποιούν αγορές από όπου κι αν βρίσκονται. Για αυτόν τον λόγο, ο παράγοντας της ταχύτητας φόρτωσης είναι καταλυτικός για το αν θα ολοκληρώσουν την αγορά τους.

  Ακόμα κι αν βρεθεί κάποιος υπομονετικός χρήστης που θα παραμείνει στην checkout διαδικασία, το πιθανότερο είναι αυτή να καταλήξει σε επαναλαμβανόμενες εσφαλμένες συναλλαγές.
  Ήδη αναφέραμε τη σημασία της διαγραφής των περιττών στοιχείων από ένα mobile e–shop.

  4. Δεν διατηρείτε τα στοιχεία του χρήστη

  Η mobile περιήγηση δεν είναι σε καμία περίπτωση συνεχόμενη. Αντίθετα, διακόπτεται από κλήσεις, μηνύματα, ανοιχτές εφαρμογές και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις που υπάρχουν σε mobile περιβάλλοντα. Εάν το καλάθι του e–shop σας δεν αποθηκεύσει τα επιλεγμένα προϊόντα, προφανώς κανένας επισκέπτης δεν θα ολοκληρώσει την αγορά του.

  Από μόνο του το m–commerce είναι μία κουραστική διαδικασία γιατί απαιτεί την απόλυτη προσήλωση του χρήστη. Επομένως, εάν ο χρήστης χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία από την αρχή το πιθανότερο είναι να μην το κάνει.

  Βεβαιωθείτε ότι καλάθι του e–shop σας αποθηκεύει το περιεχόμενό του. Έτσι, σε περίπτωση που ένας επισκέπτης εγκαταλείψει τη σελίδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα μπορέσει να ξαναβρεί τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και τελικά να τα αγοράσει.

  Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσετε τη διαδικασία της παραγγελίας όσο πιο εύκολη και γρήγορη γίνεται. Αποθηκεύστε τα στοιχεία των επισκεπτών για τις επόμενες αγορές τους. Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να μην δίνετε τη δυνατότητα διόρθωσης της ποσότητας των προϊόντων ή των στοιχείων αποστολής κατά την παραγγελία.

  Η επιστροφή σε προηγούμενα βήματα θα κούραζε υπερβολικά τον επισκέπτη με αποτέλεσμα να μην ολοκλήρωνε τελικά την αγορά του.

  Tip: Αξιοποιήστε τα cookies

  5. Το πρόβλημα με τις φόρμες εγγραφής

  Είναι αποδεδειγμένο πως μία φόρμα εγγραφής αποθαρρύνει τους επισκέπτες να ολοκληρώσουν μία αγορά. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να συμπληρώνουν φόρμες που αφορούν τους ίδιους, αφού στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουν είναι να αγοράσουν ένα προϊόν.

  Γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό να αποκτάτε νέους subscribers, όμως η προσθήκη μιας φόρμας εγγραφής μπορεί να απομακρύνει τους πιθανούς πελάτες σας. Ρωτήστε λοιπόν τους νέους πελάτες σας εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν την αγορά ως επισκέπτες ή αν θέλουν να εγγραφούν στο e–shop σας.

  Αυτός είναι ο πιο ομαλός τρόπος να προσθέσετε μία φόρμα εγγραφής.

  Tip: Ενεργοποιήστε το guest checkout

  6. Περιορισμένες επιλογές στον τρόπο πληρωμής

  Ένα αξιόπιστο e–shop θα πρέπει να προσφέρει στο κοινό του όλους τους σύγχρονους τρόπους πληρωμής. Σκεφτείτε πως ένα από τα χαρακτηριστικά ενός πιθανού πελάτη είναι και ο τρόπος πληρωμής που θα επιλέξει.

  Ενα e–shop το οποίο προσφέρει μόνο τη δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, προφανώς αποκλείει ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού που προτιμά να κάνει αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

  Tip: Προσθέστε όλους τους δυνατούς τρόπους αποστολής.

  7. Δεν κάνετε A/B testing και βελτιώσεις του conversion

  Έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα τη σημασία του A/B Testing, για να αντιληφθείτε τι είναι αυτό που αρέσει στο κοινό σας. Γενικά, ο πειραματισμός και ο έλεγχος της απόδοσης είναι ένας ασφαλής τρόπος για να εκτιμήσετε το traffic σας.

  Η χρωματική παλέτα, το σχήμα των buttons, το background theme και γενικότερα το στήσιμο όλων των στοιχείων είναι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε πως λειτουργούν σε σχέση με το κοινό σας. Όταν δεν πραγματοποιείτε συχνά A/B testing, δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε την κίνηση του κοινού σας.

  Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο κοινό σας, για παράδειγμα μία περίοδο εκπτώσεων ή ένα νέο προϊόν, θα πρέπει να ελέγχετε την ανταπόκριση που είχε στους επισκέπτες της σελίδας σας.

  Συμπέρασμα

  Να θυμάστε να ελέγχετε τακτικά όλους αυτούς τους παράγοντες που κάνουν ένα e–shop responsive σε mobile περιβάλλοντα. Πιστεύουμε πως το m–commerce είναι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, για αυτό να θυμάστε πάντα να ελέγχετε εάν όλες οι αλλαγές που γίνονται στο e–shop σας είναι φιλικές για κινητά.

  Εκτιμούμε πως όσο πιο φιλικό είναι ένα e–shop σε mobile συσκευές, τόσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες εγκατάλειψης του καλαθιού

  Πηγή:developgreece.com

   

 • 3+1 Λόγοι που δεν πουλάει ικανοποιητικά το e shop σου

  Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι επισκέπτες του eshop σου παραμένουν απλά επισκέπτες;

  Σήμερα, όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν πάρα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος!

  Έτσι, λογικό είναι κάποια eshop να μην κάνουν καθόλου πωλήσεις γιατί πολύ απλά ο καταναλωτής θα ψωνίσει από το ελκυστικό και γρήγορο eshop που του είναι οικείο και απλό στη χρήση, που έχει ποικιλία προϊόντων με πλούσιες περιγραφές και βλέπει μια έντονη παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

  Τι μπορεί να πηγαίνει λάθος λοιπόν;

  Παρακάτω θα σου δείξουμε περιπτώσεις που μπορούν να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες να αγοράσουν τα προϊόντα σου.

  1.Λάθη στη Κατασκευή του

  Πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί λάθη σε eshop που είναι πρόχειρα φτιαγμένα. Μπορεί να αργούν να φορτώσουν σελίδες ή να μην ανταποκρίνονται καθόλου. Μπορεί επίσης, να είναι δύσκολη η πλοήγηση του ηλεκτρονικού σου καταστήματος με χαώδη μενού και αδύνατη την εύρεση πληροφοριών.

  Όλα τα παραπάνω, πολύ πιθανόν να «διώξουν» τους επισκέπτες του eshop σου και να τους αποθαρρύνουν να το επισκεφτούν ξανά. Να θυμάσαι ότι όσο ελκυστικό και καλοσχεδιασμένο είναι τόσο πιθανό είναι κ η πώληση.

  2.«Φτωχές» Σελίδες Προϊόντων

  Δεν γίνεται να αγοράσει κάποιος ένα προϊόν από το οποίο δεν ξέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Είναι σημαντικό, να υπάρχει ακριβής και αναλυτική περιγραφή του προϊόντος αλλά και το προϊόν που απεικονίζεται να είναι σε υψηλής ποιότητας φωτογραφία.Reviews πελατών για προϊόντα που ξεχώρισαν σίγουρα θα βοηθήσουν.

  3.Αδύναμη Προβολή του eshop

  Η σωστή προώθηση του eshop σου στο κατάλληλο κοινό είναι απαραίτητη. Χρησιμοποίησε Google Adwords (διαφημίσεις στη Google), SEO (μηχανές αναζήτησης), Facebook Ads (διαφημίσεις στο Facebook) και αξιοποίησε σωστά τα Social Media σου. Δημοσίευσε όλα τα προϊόντα του eshop σου σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter κ.α.) ανά συχνά χρονικά διαστήματα και αύξησε τη κίνηση στο κατάστημά σου.

  4.Πολυπλοκότητα στο Checkout
  Πολλές φορές στη διαδικασία του Checkout έχει παρατηρηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης (exit rate) σε σχέση με τις υπόλοιπες σελίδες σε ένα eshop.

  Αν η διαδικασία δεν είναι απλή και κατανοητή τότε είναι πολύ πιθανόν οι επισκέπτες να μην ολοκληρώσουν τις αγορές τους. Υπάρχουν πλατφόρμες δημιουργίας eshop όπως η Magento οι οποίες προσφέρουν έτοιμες διαδικασίες checkout για μία πιο απλή και γρήγορη διαδικασία ολοκλήρωσης παραγγελιών.

  Για την επιτυχία του eshop σου, χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο! Δώσε βάση στις παραπάνω περιπτώσεις που μπορούν να «σαμποτάρουν» το ηλεκτρονικό σου κατάστημα και αύξησε τις πωλήσεις σου!

  Πηγή: digitalup.gr

 • Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για τα online σουπερ μάρκετ

  Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ και της ConvertGroup, αρχίζει να δημιουργείται κρίσιμη μάζα καταναλωτών

  Υψηλός είναι ο ρυθμός ανάπτυξης των online σουπερ μάρκετ στη χώρα μας, χωρίς όμως οι πωλήσεις να ακολουθούν, για την ώρα τουλάχιστον.

  Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα – προϊόν συνέργειας μεταξύ του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και της εταιρείας Convert Group- με στόχο την καταγραφή τόσο των μεγεθών και των καταναλωτικών τάσεων για το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα, όσο και γενικότερων στοιχείων σχετικά με την επίδραση του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νέων τεχνολογιών στις αγορές προϊόντων σουπερμάρκετ.

  Τα ενδιαφέροντα βασικά συμπεράσματα αυτής της έρευνας δείχνουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά τα χαμηλά μερίδια των πωλήσεων, αλλά και τη διαμόρφωση μιας διακριτής πελατειακής βάσης καταναλωτών, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να στρέφονται συστηματικά στο online κανάλι για τις αγορές τους.

   


  Σχήμα 1: Εκτίμηση πωλήσεων online σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα 2015-2019, σε εκατ. €
  (Πηγή: Επεξεργασία στοιχείων eRetailAudit της ConvertGroup)


  Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας eRetail Audit της ConvertGroup (σχήμα 1) η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία πωλήσεων των ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ, οι συνολικές πωλήσεις για το 2017 των πέντε βασικών καθώς και των μικρότερων τοπικών ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ, εκτιμώνται σε 19,5 εκατ. €, ενώ οι συνολικές ηλεκτρονικές πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων εκτιμώνται σε 37 εκατ. €, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 0,25% των συνολικών αγορών προϊόντων παντοπωλείου των ελληνικών νοικοκυριών.

  Ο ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 50% που καταγράφηκε το 2017 είναι ιδιαίτερα υψηλός και αντίστοιχος με αυτόν αγορών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο της ανάλυσης, η πρόβλεψη είναι ότι το μερίδιο των ηλεκτρονικών αγορών στο λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 1%το 2020, με πωλήσεις της τάξης των 180-200 εκατ. €.

   

   

  Σχήμα 2: Βασικές καταναλωτικές τάσεις σε σχέση με τις online αγορές τροφίμων και τη χρήση νέων τεχνολογιών
  (Πηγή: Ετήσια έρευνα καταναλωτών ΙΕΛΚΑ)


  Παράλληλα, τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ, με δείγμα 2.000 ατόμων απ’ όλη τη χώρα, δείχνουν ότι έχει πλέον διαμορφωθεί μία μικρή, αλλά διακριτή πελατειακή βάση για τα onlineσουπερμάρκετ (σχήμα 2).


  • 1 στους 5 καταναλωτέςέχει δοκιμάσει τις onlineαγορές για κάποιο προϊόν σουπερ μάρκεττο 2017 και το 5% των καταναλωτών δηλώνουν ότι προτιμούν να κάνουν τις εβδομαδιαίες τους αγορές από online σουπερμάρκετ.

  Το ποσοστό αυτό, παρότι φαίνεται μικρό, καταγράφεται για πρώτη φορά και προσφέρει τη βάση για την αναπτυξιακή προοπτική των online αγορών.


  • Η διείσδυση των online αγορών σχετίζεται γενικότερα με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, internet, social media, κινητού τηλεφώνου, με το 40% του κοινού να ενημερώνεται πλέον ηλεκτρονικά για τις προσφορές και εκπτώσεις των σουπερμάρκετ (σύμφωνα με τα στοιχεία του e-RetailAudit της ConvertGroup πάνω από το 20% των παραγγελιών σε ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ το 2017 πραγματοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου).

  • Σύμφωνα με την ανάλυση του δείγματος της έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ, συνολικά ποσοστό 18% του κοινού παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. υψηλή εξοικείωση με την τεχνολογία, ηλεκτρονικές αγορές σε άλλα είδη, αξιοποίηση κινητού τηλεφώνου) ώστε να καταγράφονται ως έτοιμοι δυνητικοί συστηματικοί καταναλωτές online αγορών τροφίμων.

  Πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας 25 - 40 ετών, νέους οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, νεαρά ζευγάρια ή εργένηδες που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και «κυνηγούς» προσφορών και εκπτώσεων.

  Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι, προς το παρόν, τα ηλεκτρονικά σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

  Τέλος, τα προϊόντα που επιλέγουν να αγοράσουν πλέον οι καταναλωτές από τα online σουπερμάρκετ αρχίζουν να παρουσιάζουν όλο και μικρότερες διαφορές σε σχέση με τις αγορές σε φυσικά καταστήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας eRetailAudit της ConvertGroup…

  • 67% των πωλήσεων αφορούν σε τρόφιμα και ποτά(50% τα τρόφιμα και 17% τα ποτά),

  • 33% αφορούν σε μη τρόφιμα, με κύριες κατηγορίες τα καθαριστικά σπιτιού (17%), τα προϊόντα βρεφικής φροντίδας (11%) και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής (5%)

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο «καλάθι»στα ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλό, στα 88,5 €(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), στοιχείο που δείχνει ότι αντιπροσωπεύει πιθανότατα τις εβδομαδιαίες αγορές του νοικοκυριού.

  Σχήμα 3: Κατανομή πωλήσεων online σουπερμάρκετ 2017


  (Πηγή: eRetailAudit της ConvertGroup)

 • Best Price Customer Review Awards 2017

  Αναδεικνύοντας τις καλές πρακτικές στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

  Το BestPrice.gr εγκαινιάζει τα Customer Review Awards επιβραβεύοντας τους συνεργάτες του που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους καταναλωτές.

  Οι αξιολογήσεις των μελών του BestPrice.gr ανέδειξαν 109 καταστήματα που συμμετέχουν στην υπηρεσία, τα οποία ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές τους στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και έλαβαν το βραβείο για το 2017.

  Με τα Customer Review Awards, το BestPrice.gr όχι μόνο δίνει έμφαση στην αξία της αξιολόγησης των καταναλωτών, αλλά παράλληλα αναδεικνύει την εξυπηρέτηση, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια ως καθοριστικούς παράγοντες σωστής λειτουργίας του οικοσυστήματος.

  Τα βραβεία θα επαναλαμβάνονται σε ετήσια βάση με σκοπό αφενός να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να μοιράζονται την αγοραστική εμπειρία τους και αφετέρου να δώσουν τη δυνατότητα στα ηλεκτρονικά καταστήματα να κερδίσουν έδαφος στην προτίμησή τους.

 • Με τη στήριξη του GR.EC.A. και του Eltrun η έκθεση eshops Expo 2018


  Με την αιγίδα και την υποστήριξη του GR.EC.A. (Greek eCommerce Association) και του ELTRUN (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου ) θα πραγματοποιηθεί η μοναδική έκθεση για τα Ηλεκτρονικά καταστήματα eShops Expo 2018 στις 26-28 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

  Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της διοργάνωσης στη διάδοση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα οι δυο φορείς υποστηρίζουν τη διοργάνωση θέτοντας τη υπό την Αιγίδα τους.

  Σκοπός της διοργάνωσης είναι να φέρει face to face τα ηλεκτρονικά καταστήματα με τον τελικό καταναλωτή ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση σε σχέση με τους εξελιγμένους τρόπους ηλεκτρονικών πληρωμών και παραλαβής.

  Επιπλέον μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο αύξησης του τζίρου για τα ηλεκτρονικά καταστήματα και επιπλέον αναγνωρισιμότητας για το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο το brand.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!