Home top add-1

Δίκτυο διασυνοριακού ηλ. εμπορίου σε 16 χώρες δημιουργεί η Convert Group

Posted On Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 07:35 Written by
Rate this item
(0 votes)

Δίκτυο διασυνοριακού ηλ. εμπορίου σε 16 χώρες δημιουργεί η Convert Group

Στρατηγικός Πυλώνας για την Εταιρία το Cross-Bordere Commerce

Πρόσβαση σε 16 χώρες με ολοκληρωμένες υπηρεσίες cross-bordereCommerce εξασφάλισε η ConvertGroup για τις ελληνικές Β2C & B2B επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν e-στρατηγική, πλήρες localization,

e commerce logistics fulfillment με οργανωμένο δίκτυο επιστροφών, τοπικό customer support και υπηρεσίες digital marketing σε Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Δανία, Φιλανδία, Βέλγιο, Βραζιλία και Κίνα.

Η εξάπλωση στις παραπάνω χώρες γίνεται μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της Convert Group με την Sales supply η οποία έχει καθοδηγήσει πάνω από 350 οργανισμούς στο cross-bordere Commerce.

Ταυτόχρονα η εταιρία ανακοίνωσε ότι, μέσω της Sales supply, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της στα 14 market places της Amazon, ενώ μέσω στρατηγικής συνεργασίας της με την ελληνική Line Group, Global Service Partner του Alibaba στην Ελλάδα, παρέχει πλέον υπηρεσίες και στο Alibaba, για την επιτυχημένη παρουσία σε Β2Β market places σε επίπεδο συμβουλευτικής αλλά και υλοποίησης.

Ο Χρήστος Βαρέλογλου, Marketing Manager της Convert Group δήλωσε ότι «Στην Convert Group όχι μόνο δημιουργούμε τις εξαγωγικές ευκαιρίες και καταστρώνουμε την στρατηγική, αλλά πλέον παρέχουμε τα εργαλεία κι όλες τις υπηρεσίες υλοποίησης για να υποστηρίξουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την εξωστρέφεια των ελληνικών B2C & B2B επιχειρήσεων.»

Περισσότερες πληροφορίες για την Convert Group μπορείτε να βρείτε στο www.convertgroup.com 

Read 90 times Last modified on Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 07:56

Related items

 • 4,5 δισ. € ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

  Θες η πρόοδος της τεχνολογίας με τις νέες δυνατότητες που παρέχει στους καταναλωτές, θες η ωρίμανση του αγοραστικού κοινού, θες τα capital controls που έχουν αλλάξει πλέον τις συνήθειές μας και στα κάθε λογής ψώνια,

  το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στη χώρα μας –κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς- αν και απέχουμε ακόμα από το επίπεδο των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

  Σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού φορέα e-Commerce Europe–που διαβιβάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή,ο ετήσιος e-τζίρος στην Ελλάδα αυξήθηκε από τα 3,8 δισ. ευρώ το 2015, στα 4,5 δισ. πέρυσι.

  Η άνοδος αυτή, σύμφωνα με τη ΓΓΕ & ΠΚ, επιβεβαιώνει τόσο την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές, όσο και τον αυξανόμενο ρυθμό κατάρτισης συμβάσεων ηλεκτρονικού εμπορίου σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις λιανικής.

  Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας ετοιμάζεται –σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- να καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου των ηλεκτρονικών αγοραπωλησιών αγαθών.

  Έχοντας ως κύριο στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων των αγοραστών,το σχέδιο νόμου θα αναμορφώσει τον ν. 2251/1994 επιδιώκοντας την απλούστευση, τον εξορθολογισμό και την ομογενοποίηση της νομοθεσίας η οποία διέπει σήμερα την προστασία των καταναλωτών.

  Όμως, κατά τους εμπνευστές του σχεδίου νόμου, ταυτόχρονα θα επιτευχθεί καλύτερη εξυπηρέτηση των παρόχων ηλεκτρονικού εμπορίου, μείωση του κόστους συμμόρφωσης και εξασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού με τους ξένους παρόχους.

   

 • EE: Περισσότερη διαφάνεια στις τιμές διασυνοριακών παραδόσεων

  Η ΕΕ θέλει περισσότερη διαφάνεια στις τιμές διασυνοριακών παραδόσεων

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο για την προβολή των τιμών διασυνοριακών παραδόσεων που προσφέρουν οι εταιρείες logistics.

  Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η ΕΕ θέλει να καταστήσει τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων πιο διαφανείς και να παρακολουθούνται καλύτερα.

  Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε την πρόθεση του για την δημιουργία ενός προσχέδιου ευρωπαϊκής οδηγίας , η οποία αποτελεί μέρος των σχεδίων της Ευρώπης για την τόνωση του ηλεκτρονικού εμπορίου στο πλαίσιο της ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

  Εάν το προσχέδιο εγκριθεί τόσο από το Συμβούλιο όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ξεκινήσει μια νέα ιστοσελίδα για να διευκολύνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να συγκρίνουν τις τιμές διασυνοριακών παράδοσεων και να επιλέξουν τις καλύτερες.

  Η ΕΕ πιστεύει ότι εάν υπάρξει περισσότερη διαφάνεια των τιμών και αν οι επιχειρήσεις παράδοσης θα παρακολουθούνται καλύτερα, η αγορά θα γίνει πιο αποδοτική και τα τιμολόγια θα μειωθούν.

  Επί του παρόντος, το Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι τα τιμολόγια συχνά δεν δικαιολογούνται πλήρως από αντικειμενικούς παράγοντες όπως οι μισθοί ή η γεωγραφική απόσταση.

  Οι μικρές εταιρείες παράδοσης εξαιρούνται από την υποχρέωση ενημέρωσης
  "Ελπίζουμε ότι αυτοί οι νέοι κανόνες θα μειώσουν τις τιμές παράδοσης για τους πολίτες, ιδιαίτερα εκείνους που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν περιορισμένη διαπραγματευτική δύναμη για να επιτύχουν καλές συμφωνίες παράδοσης", εξήγησε η μαλτέζικη προεδρία.

  Οι μικρές εταιρείες παράδοσης δεν θα είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τις τιμές τους, διότι αυτό θα δημιουργούσε "υπερβολικό διοικητικό φόρτο" τόσο για τις εταιρείες όσο και για τις εθνικές διοικήσεις που θα συλλέγουν τις πληροφορίες.

  Το 15% των καταναλωτών προμηθεύεται ηλεκτρονικά από ξένα καταστήματα

  Με πιο διαφανή και φθηνότερη τιμολόγηση, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

  Επί του παρόντος, το 44% των καταναλωτών αγοράζουν ηλεκτρονικά στη χώρα τους, ενώ μόνο 15% παραγγέλλουν online από άλλα κράτη μέλη. Οι πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν κάνουν online αγορές σε ξένα καταστήματα είναι λόγω των υψηλών χρεώσεων αποστολής.

  Πηγή: Εcommerce news

 • Workshops by GR.EC.A. την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

  Ο GR.EC.A. διοργανώνει το επόμενο Workshops by GR.EC.A. την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, στις 16:00 (ώρα προσέλευσης 15:30) στις εγκαταστάσεις της OTE Academy (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι, 151 22, Αθήνα).

  Το βασικό θέμα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι: "GENERAL DATA PROTECTION REGULATION (GDPR): Όσα πρέπει να γνωρίζουν τα e Shops για τις αλλαγές που επιφέρει ο Κανονισμός".  
   
  Στόχος του συγκεκριμένου workshop είναι να ενημερώσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για τα σημεία κλειδιά και τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος Κανονισμός, καθώς και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί  να έχουν στην επιχειρηματική καθημερινότητά τους.

  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρους και εξειδικευμένους νομικούς, καθώς και από εκπρόσωπο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
   
  Το Πρόγραμμα
   
  15:30 - 16:00: ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
  16:00 - 17:30: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ GDPR
   
  Φερενίκη Παναγοπούλου, LL.B., LL.M. (Athens), M.Δ.Ε. (Αθήνα), Μ.P.H. (Harvard), Ειδική Επιστήμων Α.Π.Δ.Π.Χ., Πανεπιστημίων Αθηνών και Πελοποννήσου
   
  Μίνα Ζούλοβιτς, Δικηγόρος, Συνεταίρος, “Φιλοθεϊδης & Συνεταίροι”  
   
  Topics
  • Βασικά χαρακτηριστικά Αναγκαιότητα – Πεδίο Εφαρμογής
  • Βασικοί ορισμοί (δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, Υποκείμενο των δεδομένων, Υπεύθυνος Επεξεργασίας, Εκτελών την Επεξεργασία, ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα)
  • Νέα δικαιώματα Καταναλωτών
  • Γενική παρουσίαση απαιτήσεων του Γενικού Κανονισμού για τον υπεύθυνο επεξεργασίας και για τον εκτελών την επεξεργασία καθώς και ορισμένων χρήσιμων tips για την αρχική αξιολόγησή τους από την κάθε εταιρεία.
  17:30 - 17:45: Διάλειμμα  
   
  17:45 - 19:00: ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
   
  Πέννυ Κοντογεώργου, Δικηγόρος, LL.M, e-Business & Data Privacy Law Specialist, e-Business Law
   
  Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος, Δικηγόρος, M.L.E., LL.M., Senior Associate, Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε.
   
  Topics
  • Βασικές αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα – Νομιμότητα επεξεργασίας
  • Ειδικότερες αρχές για την ενημέρωση και τη λήψη συγκατάθεσης
  • Ποια είναι τα υποκείμενα των δεδομένων, πως διαχωρίζονται ανά κατηγορία και τι δικαιώματα έχουν
  • Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους
  • Ασφάλεια πληροφοριών
  • Γνωστοποίηση περιστατικών παραβίασης στις αρμόδιες Αρχές
  • Έλεγχοι και πρόστιμα
  19:00 - 19:30    Q&As - Coctail
   
  ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  Δηλώστε τη -δωρεάν για τα μέλη- συμμετοχή σας εδώ .

 • Προς μείωση του ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books)

  Οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να αγοράζουν φθηνότερα τα ηλεκτρονικά βιβλία ως συνέπεια της γνωμοδότησης – πριν από λίγες ημέρες- του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία επιτρέπεται στα κράτη-μέλη να μειώσουν τον ΦΠΑ, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί μ’ αυτόν που επιβάλλεται στα έντυπα βιβλία.

  Επί του παρόντος, ισχύει πανευρωπαϊκά η υποχρέωση επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας τουλάχιστον 15% για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Αντιθέτως, για τα έντυπα βιβλία, τις εφημερίδες και τα περιοδικά επιτρέπεται στα κράτη-μέλη να χρεώνουν μειωμένους συντελεστές τουλάχιστον 5%, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μηδενικούς.

  Η πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να επιβάλουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά βιβλία, ευθυγραμμίζοντάς τον έτσι με τον ΦΠΑ που επιβάλλεται στα έντυπα μέσα (βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά), εγκρίθηκε από το ΕΚ στην ψηφοφορία της 1ης Ιουνίου σε ολομέλεια, με 590 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 10 αποχές.

  "Ο τρόπος με τον οποίον διαβάζουμε έχει αλλάξει πολύ, τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να εφαρμόζουμε διπλά πρότυπα με τα οποία μία ηλεκτρονική εφημερίδα φορολογείται υψηλότερα από την έντυπη, που αγοράζουμε σε ένα κατάστημα. Η νέα οδηγία θα δώσει στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσουν τον ΦΠΑ που αφορά το ψηφιακό περιεχόμενο με εκείνον που αφορά στα έντυπα μέσα", τόνισε ο εισηγητής Tom Vandenkendelaere (ΕΛΚ, Βέλγιο).

 • Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου η γενική συνέλευση στη GRECA

  Γενική συνέλευση στη GRECA

  Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου και την απόφαση του ΔΣ της 22ης Μαΐου 2017 καλούνται τα τακτικά, συνδεδεμένα και επίτιμα μέλη που είναι ταμειακά ενήμερα σε Τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 ή -σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία- την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL HOTEL, Βασ. Αλεξάνδρου 2, 16121 Αθήνα, (αίθουσα ATHENS VIEW).

  Η προσέλευση ξεκινά στις 15:30 με έναρξη της ΓΣ στις 16:00.

  Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και ψήφου σ’ αυτήν έχουν μόνο όσα τακτικά μέλη έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους ως τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 ή -σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία- την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00.

  Υπενθυμίζεται ότι για την επίτευξη απαρτίας με στόχο την τροποποίηση του καταστατικού απαιτείται η παρουσία του ημίσεως (1/2) τουλάχιστον των ταμειακά τακτοποιημένωνΤακτικών Μελών.

  Τα ταμειακώς τακτοποιημένα συνδεδεμένα (μη-τακτικά) μέλη δύνανται να παρίστανται στην ΓΣ, όμως άνευ δικαιώματος ψήφου.
  Τα μέλη θα πρέπει να έχουν μαζί τους Ταυτότητα ή Διαβατήριο ως αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας. 
  Σε περίπτωση που δεν μπορεί να παραστεί ο εκπρόσωπος που έχει δηλωθεί στο Σύνδεσμο, θα πρέπει να υπάρχειγραπτή εξουσιοδότηση προς τον παρευρισκόμενο από τον νόμιμο εκπρόσωπο του μέλους.

  Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

  1. Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης. 

  2. Ενημέρωση για την αντικατάσταση εκπροσώπου-μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και για το νέο μέλος του ΔΣ και τον εκπρόσωπό του, που αναπλήρωσε παραιτηθέν μέλος - έγκριση των ανωτέρω ενεργειών. 

  3. Έγκριση ισολογισμού / προϋπολογισμού και έγκριση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και της οικονομικής διαχείρισης από τη ΓΣ. 

  4. Έγκριση απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου και απαλλαγή των μελών του,όπως και της Ελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη. 

  5. Έγκριση διαδικασίας έκδοσης πιστοποιητικού εμπιστοσύνης/σήματος αξιοπιστίας (GR.E.C.A Trustmark) και των όρων που το διέπουν κατ’ άρθρο 21 παρ. 2 του καταστατικού. 

  6. Έγκριση περί τροποποίησης των διατάξεων του καταστατικού, εφόσον πληρείται η καταστατική απαρτία που απαιτεί το Καταστατικό και ο Νόμος και κωδικοποίηση του καταστατικού με βάση τις τροποποιήσεις. 

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Blog Listing ad
 Blog Bottom Add

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!