Το 25,5% του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη είναι διασυνοριακό Featured

Posted On Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 14:01 Written by

Το online διασυνοριακό εμπόριο στην Ευρώπη ανήλθε σε 146 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 25,5% των συνολικών διαδικτυακών πωλήσεων στη Γηραία Ήπειρο. Πρόκειται για αύξηση 35% σε σύγκριση με την κατάσταση που ήταν διαμορφωμένη ένα χρόνο πριν.

Όσον αφορά στην αύξηση του μεριδίου των διασυνοριακών αγορών, αυτή φαίνεται να γίνεται αργά αλλά σταθερά: Το 2018 ήταν 22,8%, το 2019 ήταν 23,55% και τώρα αυξάνεται προς 26% ή και παραπάνω.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την τρίτη έκδοση του TOP 500 Cross-Border Retail Europe, του ετήσιου οδηγού για τα 500 μεγαλύτερα διασυνοριακά e-shop στην Ευρώπη. 

Η Ikea παραμένει πρώτη στη λίστα των 10 κορυφαίων cross-border retailer, με συνολικές πωλήσεις 53,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η H&M εξακολουθεί να είναι στο νούμερο 2, ενώ οι Cos και & Other Stories που ανήκουν στο γκρουπ της H&M έχουν επίσης βρει θέση στο ΤOP 10. Η Pandora βρέθηκε κατευθείαν στην τρίτη θέση, ενώ η Zara από την τρίτη θέση βρέθηξε εκτός της κορυφαίας δεκάδας.

 

Οι 10 μεγαλύτεροι retailers διασυνοριακού εμπορίου.

 

Στους νεοεισερχόμενους συμπεριλαμβάνονται οι Swarovski, Pandora, Expert, Cos και & Other Stories, ενώ εκτός λίστας βρέθηκαν οι Zalando, Vivino, C&A, Zara και TomTom.

Σύμφωνα με την CBCommerce, οι διαδικτυακές πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη αυξήθηκαν το 2020 κατά 24% και έφτασαν σε αξία στα 573 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 146 δισ. δημιουργήθηκαν μέσω διασυνοριακών διαδικτυακών πωλήσεων.

Πηγή: CBCommerce, eCommerce News

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!