Από μικρές επιχειρήσεις το 29% του e-commerce στη Γερμανία

Posted On Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 01:00 Written by

To 29% του τζίρου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία δημιουργείται από μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 υπαλλήλους. Σε σύγκριση με την κατάσταση σε ολόκληρη τη γερμανική οικονομία, οι μικρές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πολύ πιο σημαντικές για τον συνολικό κύκλο εργασιών στον τομέα τους.

Το 2018, οι μικρές επιχειρήσεις (εταιρείες με έως και 9 υπαλλήλους) αντιπροσώπευαν μόλις το 6,6% της εμπορικής οικονομίας στη Γερμανία. Αλλά όταν εξετάσουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, αφού αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων αντιπροσωπεύει το 29% των παραγόμενων πωλήσεων.

Όπως αναφέρει το Shopanbieter, αυτό οφείλεται στη συγκριτικά χαμηλή αρχική επένδυση που απαιτείται για την έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος. "Οι μονοπρόσωπες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δε χρειάζεται να ανοίξουν ένα φυσικό κατάστημα. Προσλαμβάνουν μόνο λίγο προσωπικό, ενώ ​​μπορούν ακόμη και να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τα logistics και να αναπτύξουν μια ακμάζουσα διαδικτυακή επιχείρηση", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επίσης, στο δημοσίευμα περιγράφεται το πώς τα προβλήματα για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να προκύψουν αργότερα. "Εάν οι πωλήσεις αυξάνονται, το ίδιο ισχύει και για το κόστος. Απαιτείται περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, ενώ  η αύξηση των πωλήσεων μπορεί να επιτεχθεί μόνο με περισσότερα έξοδα για μάρκετινγκ. Αυτό απαιτεί επίσης περισσότερο προσωπικό ενώ η ανάπτυξη σταδιακά εξασθενεί. Και πριν το καταλάβετε, έχετε παγιδευτεί στην παγίδα ανάπτυξης".

Τα στοιχεία για το 29% προέρχονται από μια ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του συνδέσμου ηλεκτρονικού εμπορίου Bevh. Μεταξύ των υπόλοιπων στοιχείων αξίζει να αναφερθεί πως το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο συνεισφέρει 100 δισεκατομμύρια ευρώ στο γερμανικό ΑΕΠ ένω απασχολούνται άμεσα και έμμεσα περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε μερίδιο 2,9% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας και είναι πάνω από το ήμισυ του μεριδίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που αντιπροσωπεύει το 4,9% του γερμανικού ΑΕΠ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!