Πάνω από 1.400 νέους πωλητές την ημέρα δέχεται η Amazon στην Ευρώπη Featured

Posted On Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 01:00 Written by

Η Amazon στην Ευρώπη δέχτηκε 115.453 νέους πωλητές φέτος, δηλαδή 1.461 ανά ημέρα! Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, η Amazon στην Ευρώπη θα ενσωματώσει στα κατά τόπους marketplaces πάνω από μισό εκατομμύριο νέους πωλητές μέχρι το τέλος του 2021. Η βασική αιτία είναι η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί έμποροι με φυσικά καταστήματα αναζητούν διέξοδο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τα στοιχεία που παρουσίασε το Finbold δείχνουν ότι η Amazon ενσωμάτωσε φέτος 295.000 νέους πωλητές σε όλο τον κόσμο μόλις σε 80 ημέρες, μέχρι τις 21 Μαρτίου! Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 3.700 νέες εγγραφές την ημέρα, με το Amazon.com να καταγράφει περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των νέων πωλητών. Ακολουθούν το Amazon India, το Amazon Canada και το Amazon UK. Στην πέμπτη θέση είναι το Ολλανδικό marketplace, που λανσαρίστηκε τον Μάρτιο του 2020. Από τους 295.000 νέους πωλητές, σχεδόν το 40% εντάχθηκε σε ένα ευρωπαϊκό marketplace.

Όμως, η Amazon πέρα από τις προμήθειές της, έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα, αφού αποκτά ακόμα περισσότερα στοιχεία όσον αφορά στην προσφορά και τη ζήτηση προϊόντων, έτσι ώστε να μπορούν να αποφασίσουν τα στελέχη της ποια θα πουλήσουν και απευθείας, συχνά σε χαμηλότερες τιμές.

 

Από τα μέσα του 2020, έχουν εμφανιστεί πολλές εταιρείες που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην απόκτηση εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην Amazon. Στη συνέχεια τους αναπτύσσουν και δημιουργούν ένα επιτυχημένο και κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων και επιχειρήσεων. Περισσότερες από είκοσι τέτοιες εταιρείες δραστηριοποιούνται σήμερα μόνο στην Ευρώπη, ενώ μερικές από αυτές έχουν ήδη συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε γύρους χρηματοδότησης για αυτή τους τη δραστηριότητα.

Πηγή: ecommercenews.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!