Μόλις 2 στις 10 ελληνικές εταιρείες λιανικής δέχονται ηλεκτρονικές παραγγελίες

Posted On Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 14:07 Written by

Απροετοίμαστες για την εκρηκτική αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων, που σημειώθηκε ως συνέπεια της πανδημίας και του περιορισμού στις μετακινήσεις των πολιτών, αποδείχτηκαν οι ελληνικές εταιρείες του λιανικού εμπορίου. 

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ σε πανελλαδικό δείγμα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, μόλις το 20,4% των εταιρειών απαντά ότι έχει τη δυνατότητα online παραγγελιών. Αντίθετα, το 79% απαντά ότι δεν διαθέτει αυτή την επιλογή.

Συνολικά, μία ακόμη εξαιρετικά ανησυχητική επίπτωση της κρίσης του COVID 19, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζεται στον τομέα των επενδύσεων, όπου σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις ακύρωσαν προγραμματισμένες επενδύσεις. 

esee1

Πηγή: Έρευνα ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ

 

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων της κρίσης του COVID 19, για τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων (σχεδόν οι 9 στις 10) ο κύκλος εργασιών του 2020 θα είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά (2019), λόγω της πανδημίας.

Ο μέσος όρος πτώσης του κύκλου εργασιών, για όσες επιχειρήσεις ότι θα έχουν μικρότερες πωλήσεις φέτος συγκριτικά με πέρυσι, διαμορφώνεται σε 50%. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας εδώ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!