Πάνω από τα €10 δισ. ο τζίρος του e-commerce στην Ελλάδα το 2020 Featured

Posted On Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 14:07 Written by

Σημαντική αύξηση αναμένεται να εμφανίσουν οι πωλήσεις του e-commerce στην Ελλάδα το 2020, φθάνοντας συνολικά τα 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα €7,5 περίπου δισ. που ξοδεύτηκαν πέρσι σε online αγορές, σημειώνοντας πολύ σημαντική άνοδο.

Συνολικά, στην Ευρώπη, το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να φτάσει σε τζίρο τα 717 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της RetailX, που παρουσιάστηκε από τους οργανισμούς Ecommerce Europe και EuroCommerce. Αυτό σημαίνει ότι θα σημειωθεί αύξηση της τάξης του 12,7% σε σύγκριση με το 2019. Η συγκεκριμένη αύξηση είναι χαμηλότερη από το 14,2% που σημείωσε το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη το 2019, σε σχέση με το 2018.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, το 87% των Ευρωπαίων έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και κατά μέσο όρο, το 68% έχει ήδη αγοράσει διαδικτυακά.

H Δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η πιο ανεπτυγμένη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, αντιπροσωπεύοντας το 70% της συνολικής αξίας του e-commerce, ενώ η υψηλότερη ανάπτυξη σημειώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου το e-commerce αυξήθηκε κατά 30%.

Δείτε περισσότερα για την έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη στο σχετικό άρθρο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!