Τα $19 τρισ. θα φτάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως το 2024 Featured

Posted On Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 14:29 Written by

Εκρηκτική συνεχίζει να είναι η άνοδος του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την ακρίβεια, οι παγκόσμιες δαπάνες για το ψηφιακό εμπόριο αναμένεται να φθάσουν τα $18,7 τρις. μέχρι το 2024, από $11,2 τρισ. το 2019, που συνιστά αύξηση κατά 66% σε ορίζοντα πενταετίας.

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research (Digital Commerce: Key Trends, Sectors & Forecasts 2019-2024) διαπιστώνει ότι ο μεγαλύτερος τομέας του ψηφιακού εμπορίου θα είναι η online αγορά φυσικών αγαθών, η οποία θα ευθύνεται για το 27% του συνόλου των δαπανών ψηφιακού εμπορίου μέχρι τα τέλη του 2019. Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου ωθούν σε ανάπτυξη οι online έμποροι που δραστηριοποιούνται στις τοπικές αγορές, αλλά και η στροφή των παραδοσιακών εκπροσώπων του λιανεμπορίου προς το ψηφιακό κανάλι.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία των χρηστών μέσω των ψηφιακών καναλιών είναι το επόμενο κρίσιμο στοίχημα για τους λιανοπωλητές. Η μείωση των υφιστάμενων προβλημάτων κατά τη διαδικασία πληρωμών, παρά τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη μελλοντική επιτυχία του ψηφιακού εμπορίου, σύμφωνα με τους αναλυτές. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!