10 λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι startups στο ηλεκτρονικό εμπόριο Featured

Posted On Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 15:13 Written by

Οι μαρτυρίες "ανθρώπων της αγοράς" αναφέρουν πως το 90% των startup αποτυγχάνουν, ήδη από τις πρώτες 120 ημέρες λειτουργίας τους, αν και τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφουν βιωσιμότητα των νέων επιχειρήσεων κατά περίπου 81% τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας τους.

Γιατί, όμως, μία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου "πέφτει έξω", από τόσο νωρίς; Πέρα από επίσημα και ανεπίσημα στοιχεία, είναι γεγονός πως πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα δεν καταφέρουν να επιβιώσουν ούτε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους.

Το ecommercenews.eu παρουσίασε μία έρευνα της εταιρείας Marketingsignals, η οποία κατέγραψε τις απαντήσεις από 1.253 ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία, που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν και παρουσίασε τις 10 πιο "δημοφιλείς" αιτίες.

Ο σημαντικότερος λόγος αποτυχίας, σύμφωνα με τις απαντήσεις των επιχειρηματιών, ήταν το φτωχό online marketing, ενώ η κακή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας.

Η έλλειψη επαρκούς ρευστότητας ήταν, μάλλον αναμενόμενα, ψηλά στην κατάταξη, ενώ ιδιαίτερα ψηλά (ίσως προς έκπληξη πολλών) ήταν η έλλειψη αγοραστικού κοινού για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, παράγοντας που, θεωρητικά, θα έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marketingsignals, σημείωσε πως η online (διαφημιστική) παρουσία και η καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, είναι δύο σημεία που πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι e-commerce startups, εάν θέλουν να επιτύχουν στα επιχειρηματικά τους πλάνα.

 

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί με τους 10 σημαντικότερους λόγους αποτυχίας των startups ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με τις απαντήσεις των επιχειρηματιών:

 

Φτωχό online marketing

37%

Κακή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

35%

Μικρό ή ανύπαρκτο αγοραστικό κοινό

35%

Χαμηλή ρευστότητα

32%

Κοστολογικά ζητήματα κ ζητήματα τιμών

29%

Δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί

23%

Οι μεγάλοι retailers έχουν τη μερίδα του λέοντος

19%

Δεν είχαν εξυπηρέτηση πελατών

16%

Δεν είχαν καλή ομάδα να τους πλαισιώσει

14%

Κακό timing προσφοράς προϊόντων

11%

 

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!