ΟΟΣΑ: Οδικός χάρτης για τη φορολογία επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου

Posted On Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 15:01 Written by

Σχεδόν 130 χώρες και περιοχές συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση των διεθνών φορολογικών κανόνων που διέπουν το ψηφιακό εμπόριο.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις στους υπουργούς Οικονομικών από τις 20 περισσότερο ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες(G20), ώστε να εξασφαλίσει στήριξη στις ιδιαίτερα δύσκολες και ευαίσθητες διαπραγματεύσεις.

Oι φορολογικές πρακτικές που εφαρμόζουν «κολοσσοί» του Διαδικτύου, όπως η Google, Facebook και Amazon, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς εκμεταλλευόμενες διάφορα «παραθυράκια» κατφέρνουν να αποφεύγουν την καταβολή φόρων. «Υπάρχει πλέον μια διεθνής συναίνεση που αναγνωρίζει ότι οι φορολογικοί μας κανόνες δεν είναι πλέον προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του 21ου αιώνα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, ένας εκ των πιο θερμών υποστηρικτών της μεταρρύθμισης του πλαισίου που διέπει το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ολοένα και περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία, επιβάλλουν νέους φόρους στις ψηφιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεν στις χώρες τους αλλά έχουν έδρα σε χώρες με χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, όπως η Ιρλανδία. Παρ' όλα αυτά, η Ουάσιγκτον απειλεί με αντίποινα, καθώς πιστεύει ότι οι Βρυξέλλες βάζουν άδικα στο στόχαστρο αμερικανικές επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερα στο naftemporiki.gr

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!