WebNewsTeam

WebNewsTeam

Το Kidstyle.gr, το ηλεκτρονικό κατάστημα βρεφικής και παιδικής μόδας που έχει ως κύριο στόχο να χρωματίσει την ντουλάπα των μικρών μας φίλων με τα ρούχα της εταιρίας Energiers, αποφάσισε να εμπιστευτεί την πολυετή εμπειρία της Generation Y – International eBusiness Hub στον ψηφιακό μετασχηματισμό, που μετρά πλέον πάνω από 21 χρόνια στον χώρο, για την ανανέωση της ψηφιακής της στρατηγικής.

Η Generation Y, θέλοντας να αποτυπώσει τον πολύχρωμο χαρακτήρα του Kidstyle.gr, δημιούργησε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό του κατάστημα επιλέγοντας τη λύση GY FAST Fashion, ενώ έχει αναλάβει και το σχεδιασμό κι εκτέλεση του performance marketing του e-shop.

Μπορείτε να δείτε το έργο εδώ: www.kidstyle.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Η οδοντιατρική κλινική ZAB Implant Specialists έχει ολοκαίνουριο site μοντέρνας αισθητικής κατασκευασμένο από την Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου.

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα της ZAB Implant Specialists www.zabimplants.com, και βρείτε ό,τι αναζητάτε σχετικά με Οδοντικά Εμφυτεύματα, Ανάπλαση Οστού και Αισθητική Οδοντιατρική & Προσθετική.

Η επιστημονική ομάδα της οδοντιατρικής κλινικής ZAB Implant Specialists δημιουργήθηκε από τους πρωτοπόρους Δημήτριο Ζαμπάρα (Δ/ντης), Σπυρίδων Μπουμπούλη και Αθανάσιο Σπανό που ασχολούνται με την οδοντιατρική εμφυτευματολογία από το 1988.

Η ομάδα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις οδοντιατρικών εμφυτευματικών αποκαταστάσεων, ενώ έχουν εφαρμοστεί κλινικά όλα τα γνωστά συστήματα εμφυτευμάτων.

Οι έμπειροι web developers και web designers της ΕΛΕΔ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κατασκευάζοντας ακόμα μια φορά ένα site με UI/UX τελευταίας γενιάς και εμφάνιση με γνώμονα την επιθυμία του πελάτη αλλά κυρίως την υψηλή αισθητική και την ευκολία πλοήγησης του χρήστη!
Στην αρχική σελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, την επιστημονική ομάδα, ενώ ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και να επικοινωνήσει εύκολα με την εταιρεία.

Όπως σε κάθε site που επιμελείται η ΕΛΕΔ, η περιήγηση είναι πολύ φιλική, έχει responsive σχεδιασμό και παίζει άψογα παντού, ανεξαρτήτως συσκευής ή οθόνης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Η εταιρεία BERTO LUCCI, μία από τις ηγετικές εταιρείες στο χώρο της ανδρικής ένδυσης, διαθέτοντας 45 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ανδρικής μόδας και 25 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, εμπιστεύτηκε την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία τής Generation Y – International eBusiness Hub σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος, αλλά και τη διαμόρφωση της digital marketing στρατηγικής της.

Έτσι, η Generation Y, δημιούργησε το εκσυγχρονισμένο ηλεκτρονικό κατάστημα του δημοφιλούς fashion brand, το οποίο είναι πλέον live, έτοιμο να φιλοξενήσει και να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της ανδρικής μόδας!

Μπορείτε να δείτε το έργο εδώ: www.bertolucci.com.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό του marketplace της και τη δημιουργία μίας πλήρους απλοποιημένης εμπειρίας για τους πελάτες της, η eBay επεκτείνει τη διαχείριση πληρωμών στην ελληνική αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Ξεκινώντας από τον Μάιο του 2021, η επέκταση αυτή θα παρέχει στους πωλητές έναν εύκολο τρόπο διαχείρισης της δραστηριότητάς τους, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές ευελιξία και εύρος επιλογών στις μεθόδους πληρωμής τους. 

Η eBay ξεκίνησε να διαχειρίζεται πληρωμές στην πλατφόρμα της τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αμερική, και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ θα συνεχίσει την επέκτασή της διεθνώς μέσα στη φετινή χρονιά.

 

"Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις βασικές χώρες στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της eBay και είναι απαραίτητο για εμάς να εξελίσσουμε την εμπειρία των τοπικών πελατών", αναφέρει ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής της eBay για τις αναδυόμενεςαγορές, σημειώνοντας ακόμη πως "είμαστε πολύ χαρούμενοι που χιλιάδες Έλληνες πωλητές θα μπορούν σύντομα να αξιοποιήσουν τον απλοποιημένο τρόπο διαχείρισης των πωλήσεων τους μέσα από την πλατφόρμα μας. Οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αγορές μέσω της eBay, με τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής τους."

Η διαχείριση πληρωμών της eBay άλλαξε ριζικά όταν τον Ιούλιο του 2020 ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με την PayPal. Σήμερα, η eBay διευρύνει τη διαχείριση πληρωμών της σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ευελιξία στον τρόπο πληρωμής για τους αγοραστές, απλοποιώντας παράλληλα την διαδικασία για τους πωλητές.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2021, η eBay διαχειρίστηκε πληρωμές που αντιστοιχούν στο 52% του παγκόσμιου όγκου της πλατφόρμας, με περισσότερους από 4 εκατομμύρια ενεργούς πωλητές να έχουν εγγραφεί στο διεθνές της πρόγραμμα. Η εταιρία συνεχίζει να παρακολουθεί τις πληρωμές σε παγκόσμιο επίπεδο, εκσυγχρονίζοντας την εμπειρία της πλειοψηφίας των πωλητών της εντός του 2021. Οι διαχειριζόμενες πληρωμές αναμένεται να αποφέρουν έσοδα τουλάχιστον 2 δισ. δολαρίων και 500 εκατ. δολαρίων σε λειτουργικά έσοδα έως το 2022. 

Δείτε περισσότερα στο capital.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 οι online αγορές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, πλέον το Διαδίκτυο δεν αποτελεί πεδίο αγοραστικής δράσης μόνο για τις μικρότερες ηλικίες, αφού μέχρι και οι άνω των 65 ετών Έλληνες κάνουν τις αγορές τους online.

Σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari "Focus on Tech Life Tips" σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων (68%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Οι περισσότεροι e-shoppers ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18-54 ετών.

 

Μάλιστα, εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών από μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Για παράδειγμα, οι online αγορές από άτομα ηλικίας 65+ ετών αυξήθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2021 κατά 91% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών η αύξηση ήταν της τάξης του 56%, στην ομάδα 45-54 της τάξης του 29% και στην 35-44 ετών 23%.

 

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης του e-commerce είναι εντατικοί και σε πιο μικρές ηλικίες, όπως τα άτομα 13-17 ετών, όπου το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης είναι 32%.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία "Focus on Tech Life Tips" της Focus Bari:

  • H χρήση internet έχει φτάσει στο 96% των Ελλήνων 13-74 χρόνων, και …
  • Βρίσκεται σχεδόν στο 90% στις ηλικίες 55-64, ενώ έχει ξεπεράσει το 70% στις ηλικίες 65-74
  • 91% των παιδιών ηλικίας 5-12 χρόνων χρησιμοποιούν το internet, και όταν εστιάσουμε στην ηλικία 10-12, παρατηρούμε πως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι online (97%)
  • Όταν κάποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το internet, πολύ σύντομα γίνεται καθημερινός χρήσης, γι’ αυτό και από το 96% των χρηστών, το 92% δηλώνει ότι βρίσκεται στο internet κάθε μέρα
  • Επίσης, όταν κάποιος μπει στον διαδικτυακό κόσμο, ανακαλύπτει τις ωφέλειες και τις ευκολίες του, και γι’ αυτό οι 9 στους 10 Έλληνες έχουν το δικό τους smartphone, ώστε να μπαίνουν στο internet ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε χώρο
  • 8 στους 10 Έλληνες έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, και
  • Σχεδόν  7 στους 10 έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο 

 

Δείτε τα Focus on Tech Life Tips εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη αυξήθηκε ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας πέρυσι. Η ψηφιακή κουλτούρα των καταναλωτών και η ψηφιοποίηση των λιανοπωλητών επιταχύνθηκαν κατά δύο έως τρία χρόνια, ενώ σε ορισμένες χώρες ακόμη και κατά πέντε χρόνια.

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που τη συνόδευσαν, οδήγησαν σε αύξηση των διαδικτυακών αγορών παγκοσμίως, όπως φυσικά και στην Ευρώπη. Με τα καταστήματα κλειστά, οι καταναλωτές έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ήθελαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αυτή την "έκρηξη" στο e-commerce.

Η μετάβαση των αγορών από το φυσικό κατάστημα στο ηλεκτρονικό είναι πιθανό να συνεχιστεί, με τους λιανοπωλητές να συνεχίζουν να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ως μέρος μιας omnichannel λύσης για τους πελάτες τους. Αυτό φαίνεται και από την ετήσια έκθεση ηλεκτρονικού εμπορίου της Nets που βασίζεται σε έρευνα που έγινε σε 11.000 καταναλωτές σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, τις Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία και Ελβετία.

Σε αυτές τις χώρες, το μερίδιο των καταναλωτών που ψωνίζουν στο διαδίκτυο πιο συχνά στις μέρες μας από ό, τι πριν από την πανδημία είναι σημαντικά αυξημένο, φτάνοντας το 42% στην Πολωνία.

"Στις σκανδιναβικές χώρες όπου έχουμε ιστορικούς αριθμούς, βλέπουμε ότι η αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών φυσικών αγαθών ήταν η μεγαλύτερη στα 14 χρόνια που διεξάγουμε τις έρευνες", σημειώνεται από τη Nets στην έκθεσή της.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι τα περισσότερα αντικείμενα που αγοράστηκαν σε όλες τις χώρες ήταν ρούχα και τρόφιμα. Τα ηλεκτρονικά είδη, όπως υπολογιστές και smartphone, προϊόντα ομορφιάς και είδη φαρμακείων ήταν επίσης πολύ δημοφιλή.

Τα φυσικά αγαθά αντιπροσώπευσαν το 68% των χρημάτων που δαπανήθηκαν για online αγορές στην Αυστρία, με τα ρούχα να είναι στην πρώτη θέση, ακολουθούμενα από είδη φαρμακείου. Στη Δανία, το 58% των διαδικτυακών αγορών δαπανήθηκε για φυσικά αγαθά. Οι καταναλωτές στη Δανία ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για ρούχα, φαγητό, αλκοόλ και φαγητό σε πακέτο. Στη Γερμανία, σχεδόν τα τρία τέταρτα των διαδικτυακών δαπανών αφορούσαν προϊόντα, ενώ εκτιμάται πως οι δαπάνες σε ρουχισμό κυμάνθηκαν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση της έρευνας εδώ.

Πηγή: ecommercenews

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκινάει σήμερα τις εργασίες του το 6ο Delphi Economic Forum, του οποίου την ψηφιακή προώθηση και κάλυψη έχει αναλάβει εξολοκλήρου η Generation Y – International eBusiness Hub, και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, πολυπληθής ομάδα από την Generation Y έχει κινητοποιηθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ώστε να φέρει εις πέρας το απαιτητικό έργο της ζωντανής κάλυψης όλων των δρώμενων του διεθνούς φόρουμ, στις πιο γνωστές social media πλατφόρμες: Linkedin, Twitter, Facebook, Instagram.

Μάλιστα, το Delphi Economic Forum, το οποίο και φέτος θα προβληθεί αποκλειστικά online, έχει εμπιστευτεί την εξειδίκευση της Generation Y και σε περαιτέρω υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν όλο το χρονικό διάστημα που προηγείται κι έπεται της εβδομάδας που διεξάγεται, επίσης για έκτη συνεχόμενη χρονιά:

  • Performance marketing με στόχο την προσέλκυση συμμετεχόντων.
  • Social media management στις επίσημες σελίδες του DEF στα Linkedin, Twitter, Facebook και Instagram, με στόχο την προβολή των θεμάτων που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας και πρόκειται να καλυφθούν από τους επιφανείς ομιλητές του forum.
  • Έρευνα ικανοποίησης των χορηγών και συμμετεχόντων του forum και συμβουλευτική, με στόχο τη βελτίωση της ίδιας της διοργάνωσης την επόμενη χρονιά.

 

Η ομάδα της Generation Y υπόσχεται και φέτος να διατηρήσει στην κορυφή των social trends το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενός από τα σημαντικότερα fora της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της δυναμικής αυτής ομάδας digital experts, Αναστάσιος Σπανίδης, Co-Founder & CEO της Generation Y, θα είναι και φέτος ανάμεσα στους εκλεκτούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και θα έχει την ευκαιρία να παραθέσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους κκ Άκη Γιούχα, COO της Optima Bank, Σάββα Τορτοπίδη, Chief Digital Officer της Masoutis S.A., Μίκη Παπακυριακού, CEO Asics Greece, και Κατερίνα Παπαϊωάννου, Owner & COO της Lapin House SA, κατά τη διάρκεια του section E-COMMERCE AND THE REAL ECONOMY”, το οποίο διεξάγεται την Παρασκευή 14/5 στις 18.15.

Ολόκληρο το forum μπορείτε να το παρακολουθήσετε από την οθόνη σας, κάνοντας εγγραφή εδώ: www.delphiforum.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

To συνδρομητικό μοντέλο ετοιμάζεται να δοκιμάσει η Skroutz καθώς η τάση αύξησης της χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου παγιώνεται στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό και πλέον ο ανταγωνισμός, ειδικά στο στάδιο της έγκαιρης παράδοσης των προϊόντων εντείνεται.

Η ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες την υπηρεσία "last mile”και τώρα ετοιμάζεται να δοκιμάσει μια συνδρομητική υπηρεσία για δωρεάν μεταφορικά στις παραγγελίες που γίνονται μέσα από το "καλάθι αγορών” της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η νέα υπηρεσία με τον τίτλο Skroutz Plus θα κοστίζει 17 ευρώ τον χρόνο και θα προσφέρει δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα αν και με δύο περιορισμούς. Ο πρώτος περιορισμός έχει να κάνει με το ελάχιστο ποσό παραγγελίας και ο δεύτερος με το συνολικό βάρος της αποστολής.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η υπηρεσία Skroutz Plus, βρίσκεται σε στάδιο BETΑ μεταξύ περιορισμένου αριθμού χρηστών της πλατφόρμας και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό μέσα στους επόμενους μήνες, το αργότερο μέσα στο Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό τα δωρεάν μεταφορικά θα ισχύουν για κάθε παραγγελία συνολικής αξίας τουλάχιστον 20 ευρώ και βάρους έως 20 κιλά. Όμως δεδομένου ότι η υπηρεσία είναι ακόμη δοκιμαστικό στάδιο την υπηρεσία δεν αποκλείεται οι όροι χρήσης να επαναδιαμορφωθούν.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το Βιολογικό Χωριό, ο leader της αγοράς βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, ανέθεσε στη Sleed τη Digital Marketing στρατηγική του brand.

Η ομάδα της Sleed αναλαμβάνει να προβάλλει την φιλοσοφία και τις αξίες του brand στον ψηφιακό κόσμο μέσα από το σύνολο των digital καναλιών, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω εδραίωση του Βιολογικού Χωριού στη συνείδηση του καταναλωτή, αλλά και την ανάδειξη της σημασίας της βιολογικής διατροφής στην καθημερινότητά μας.

Με τη βοήθεια της Sleed, το Βιολογικό Χωριό επιχειρεί να ενισχύσει την online παρουσία του και να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην αγορά, προσφέροντας στον καταναλωτή μία πολύ μεγάλη γκάμα βιολογικών προϊόντων διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή μέσω του e-shop και ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου δικτύου φυσικών καταστημάτων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σύμφωνα με αναφορές, αλλά και δήλωση του CEO της εταιρείας, το eBay είναι ανοιχτό στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ως τρόπου πληρωμής, ενώ εξετάζει και τρόπους προσθήκης NFT (Non-Fungible Tokens) στην πλατφόρμα του.

Καθώς τα cryptos γίνονται mainstream, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών αρχίζει να τα αποδέχεται ως μέθοδο πληρωμής. Μέχρι πρόσφατα αγνοήθηκαν από μεγάλες εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όμως τώρα λαμβάνονται υπόψη όλο και πιο συχνά.

Για παράδειγμα, η Tesla δέχεται πληρωμές σε bitcoin για τα οχήματά της, η Visa και η Mastercard επεκτείνουν τη στήριξή τους στα κρυπτονομίσματα, ενώ η PayPal από πέρυσι άρχισε να επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα στα διαδικτυακά πορτοφόλια της.

"Εξετάζουμε πάντα τις πιο σχετικές μεθόδους πληρωμής και θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τα ενδεχόμενα. Δεν έχουμε άμεσα σχέδια, αλλά τα κρυπτονομίσματα είναι κάτι που παρακολουθούμε", ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του eBay, Jamie Iannone, σε πρόσφατη δήλωσή του στο Reuters.

Στο eBay αναζητούν επίσης, τρόπους για να μπουν στην αγορά των NFT που αφορούν σε ψηφιακά έργα. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν αυξηθεί εκθετικά τον τελευταίο καιρό, με μερικά έργα τέχνης NFT να πωλούνται για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Όπως δήλωσε ο Iannone σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, η εταιρεία εξετάζει το πώς μπορεί να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο τομέα με εύκολο τρόπο. "Ό,τι είναι συλλεκτικό υπάρχει στο eBay για δεκαετίες και θα συνεχίσει να υπάρχει για τις επόμενες δεκαετίες", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εικόνα: Worldspectrum, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σελίδα 1 από 115

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!