Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Fintech Challenge‘17

Posted On %PM, %04 %547 %2017 %14:%Δεκ Written by
Rate this item
(0 votes)

Πλούσιος σε συμμετοχές και ιδέες ο διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας της AlphaBank

Με την ανάδειξη των τριών πιο καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας "Fintech Challenge ' 17"

που διοργάνωσε η Alpha Bank, με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στη διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 18 ομάδες με συνολικά 52 συμμετέχοντες ανέπτυξαν καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές στον τομέα του fintech,

με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών της AlphaBank και συνεργατών της για το Fintech Challenge, οι οποίοι προέρχονταν από το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, την EY Ελλάδος, τη Microsoft και τη Vodafone.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο χώρο συνεργασίας Tzaferi 16, στο Γκάζι.

Tην τελευταία ημέρα του διαγωνισμού, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους και στη συνέχεια πενταμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη και συνεργάτες της Alpha Bank, επέλεξε τους τρεις νικητές, με κριτήρια το επίπεδο καινοτομίας, τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής και τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα.

Κι αυτοί ήταν…

1ο Βραβείο Expendzen (Κωνσταντίνος Οικονόμου, Νίκος Παππάς, Σταύρος Μάνος) Εφαρμογή για την απλοποίηση των διαδικασιών εγκρίσεων, αποστολής τιμολογίων και παρακολουθήσεως εταιρικών δαπανών από εργαζομένους της επιχειρήσεως, μέσω virtual καρτών μιας χρήσης και prepaid καρτών χαμηλού ορίου.

2ο Βραβείο GIVEnTRUST by Mantis (∆ημήτρηςΓερογιάννης, Αλέξιος Πολύζος, Κωνσταντίνος Τσιούνης, Χρήστος Νικολούδης, Όλγα Τσιλιμίγκρα, Μανώλης Αδαμόπουλος) Ένα ολοκληρωμένο σύστημα για διαφάνεια και μεγιστοποίηση της απόδοσης των δωρεών, με αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε περιστατικά όπως οι πρόσφατες πλημμύρες, στη Μάνδρα Αττικής.

3ο Βραβείο Nexobi (Γιώργος Αδαμίδης, Νίκος Ζαρδαβάς, Στέλιος Σαμαράς) Cloud πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους με υπηρεσίες όπως ERP, λήψη παραγγελιών και online booking.

Η πρώτη νικήτρια ομάδα λαμβάνει ως βραβείο το ποσό των 5.000€ από την Alpha Bank καθώς και επιχειρηματική και τεχνολογική καθοδήγηση (mentoring) για τρεις μήνες από τη Microsoft.

Η δεύτερη ομάδα το ποσό των 3.000€ από την AlphaBank και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, στο πλαίσιο του MIT Enterprise ForumGreece Startup Competition,

ενώ, η τρίτη νικήτρια λαμβάνει το ποσό των 1.000€. Όλες οι ομάδες που διακρίθηκαν θα λάβουν δωρεάν συμβουλευτικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες από την EY Ελλάδος καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο Microsoft Cloud αξίας ως και 120.000$, σε περίπτωση που συνεχίσουν την ιδέα τους, μέσω του προγράμματος Bizspark της Microsoft.

«Το FintechChallenge ’17 είναι μία νέα πρωτοβουλία της AlphaBank, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο εφαρμόζει ήδη η Τράπεζα», επεσήμανε ο Σπύρος Φιλάρετος, Αναπλ.∆ιευθύνων Σύμβουλος και Chief Operating Officer της AlphaBank, κατά την ομιλία του στην έναρξη του διαγωνισμού.

«∆εδομένου ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας στην Ελλάδα, η AlphaBank αλλάζει και προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις.

Βρισκόμαστε στη σωστή χρονική στιγμή προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές οι οποίες βασίζονται στις ψηφιακές τεχνολογίες», τόνισε ο κ. Φιλάρετος.

«Η πρώτη διοργάνωση του Fintech Challenge ’17 από την Alpha Bank επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας για το έντονο ενδιαφέρον και το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, από τα οποία είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι», υπογράμμισε από την πλευρά του ο ∆αμιανόςΧαραλαμπίδης, Εντεταλμένος Γεν.∆ιευθυντής και Chief Digital Officer της AlphaBank.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε,επίσης, ότι «η εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών αλλάζει και τα ελληνικά δεδομένα, όσον αφορά στη χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών.

Στόχος της Alpha Bank είναι να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, συνεχίζοντας να δημιουργεί ευκαιρίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών προσπαθειών στον χρηματοπιστωτικό τομέα».

Κεντρική ομιλήτρια κατά την έναρξη του Fintech Challenge ’17, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς,ήταν η Christina Dolan, συνιδρύτρια & Chief Operating Officer στην εταιρία iXledgerl και μέλος του MIT Enterprise Forum. Η κ.Dolan αναφέρθηκε στις δραστικές αλλαγές που σημειώνονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αξιοποίηση τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ArtificialIntelligence), τα bigdata και το blockchain.

Read 139 times

Related items

 • Η PayPal επεκτείνει τη δυνατότητα πληρωμής της Apple στην Ελλάδα

  Η PayPal επεκτείνει τη δυνατότητα πληρωμής στο οικοσύστημα της Apple στην Ελλάδα κι άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες

  Από την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου οι πελάτες της PayPal μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους για να πληρώσουν με ασφάλεια σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών και digital υπηρεσιών διαθέσιμων προς λήψη από AppStore, AppleMusic, iTunesκαι iBooks (όπου αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη),

  μέσω των iPhone, iPad, iPodtouch και Mac, ή των iTunes από τοPC τους. Η νέα δυνατότητα αφορά στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία.

  Η πληρωμή μέσω PayPal παραμένει μια απλή και εύκολη διαδικασία: Οι πελάτες που διαθέτουν μία νέα ή ήδη υπάρχουσα ταυτότητα AppleID, μπορούν να επιλέξουν την PayPal ως μέθοδο πληρωμής από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους, στις προαναφερθείσες εφαρμογές και υπηρεσίες.

  Από τη στιγμή που θα επιλεγεί η PayPal και θα εισαχθούν τα στοιχεία του λογαριασμού, προκειμένου να γίνει η σύνδεση, όλες οι μελλοντικές συναλλαγές με το AppleID του πελάτη θα χρεώνονται αυτομάτως στον PayPal λογαριασμό του.

  Η νέα δυνατότητα καλύπτει, μεταξύ άλλων, αγορές εφαρμογών, μουσικών κομματιών, κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και βιβλίων, καθώς και συνδρομές σε Apple Music και iCloud.

  Η προσθήκη της PayPal προσφέρει μία νέα ασφαλή και εύκολη εναλλακτική λύση στους Έλληνες χρήστες, οι οποίοι ως τώρα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά και μόνο πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες για τις ψηφιακές αγορές αγαθών μέσω του οικοσυστήματος της Apple.

  Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο ρύθμισης της επιλογής PayPal, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο :σύνδεσμο

 • Η νέα εφαρμογή Apple Pay Cash σε λειτουργία απο τον Απρίλιο του 2018

  Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του Apple Pay Cash, την υπηρεσία πληρωμής person to person (P2P).

  Με την υπηρεσία αυτή, οι χρήστες κινητών πορτοφολιών της Apple Pay μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα από τους φίλους και την οικογένειά τους με γρήγορο και ασφαλή τρόπο, σύμφωνα με μια αναφορά στην ιστοσελίδα 9 to 5.

  Οι χρήστες που πραγματοποιούν λήψη της εφαρμογής iOS11 ή του watch OS 4 θα μπορούν να πληρώνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω της εφαρμογής messenger app του iMessenger ή να δίνουν εντολή στο Siri να πληρώνει για αυτούς μέσω φωνητικής εντολής- όλα χωρίς τη χρήση εφαρμογών τρίτων όπως η πλατφόρμα πληρωμών Venom P2P.

  Η αναφορά στο 9to5 σημείωσε ότι το Apple Pay Cash θα κυκλοφορήσει πιθανότατα προς το τέλος Οκτωβρίου.

  Όταν η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά την επερχόμενη υπηρεσία, δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες στις Η.Π.Α., αλλά μια νεα αναφορά την αρχή αυτού του μήνα άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη και στους ευρωπαίους.

  Πρόσφατες αναφορές στο LetsGoDigital σημείωσαν την καταχώριση εμπορικού σήματος που κατέθεσε η Apple στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορά την Apple Pay Cash.

  Η κίνηση πιθανώς σηματοδοτεί τα σχέδια της Apple να επεκτείνει την Apple Pay Cash στην Ευρώπη, σύμφωνα με αναφορές.

  Όπως εγινε γνωστό οι χρήστες θα χρειαστούν μόνο ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας για να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay Cash και ότι μια αναβάθμιση λογισμικού θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την υποστήριξη του εργαλείου P2P Apple Pay Cash.

  Τα υπόλοιπα λογαριασμών αποθηκεύονται στην εικονική κάρτα Apple Pay Cash στην εφαρμογή πορτοφολιού και τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να χρησιμοποιηθούν μέσω της εικονικής κάρτας, σύμφωνα με αυτές τις αναφορές.

  Ενώ η Apple έχει μπει στην αγορά ψηφιακών πληρωμών εδώ και λίγο καιρό τώρα, δημιουργεί και αναπτύσσει όλο και περισσότερες καινοτομίες χαρακτηριστικά και υπηρεσίες για να είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε αυτή την ραγδαία στην αναπτυσσόμενη αγορά.

  Οι καταναλωτές των Η.Π.Α. μπορεί να είναι σκεπτικιστές με τη χρήση των ψηφιακών πληρωμών, αλλά αυτός ο τρόπος πληρωμής γίνεται ολοένα πιο δημοφιλείς στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου

  Πηγή:PYMNTS

 • Η φούσκα των κρυπτονομισμάτων έτοιμη να σκάσει?

  Στα πλαίσια ενός έντονου προβληματισμού σχετικά με το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, ο CEO της Morgan Stanley, James Gorman, έχει τελείως διαφορετική γνώμη , με τον ομόλογό του στην JPMorgan.

  Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός event της Wall Street Journal την Τετάρτη (27 Σεπτεμβρίου), ο Gorman δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι "σίγουρα κάτι περισσότερο από μια μανία".

  Επιπλέον, δεν ζήτησε πρόσθετους κανονισμούς συμμόρφωσης της νέας αγοράς με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο , αλλά μάλλον ότι οι τεχνολογικές τάσεις θα αναγκάσουν τις ρυθμιστικές αρχές να αλλάξουν το πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε.

  «Κανένας από μας δεν λειτουργεί μεμονωμένα στο οικοσύστημα στο οποίο ζούμε», είπε ο Gorman. "Εάν οι τράπεζες αναλαμβάνουν ρίσκα τα οποία με την σειρά τους αυξάνουν τις επισφάλειες , η κυβέρνηση απαντά ότι αυτό προϋποθέτει αύξηση κεφαλαίου, καθιστώντας λιγότερο κερδοφόρες τις τράπεζες.

  Συνεχίζοντας ο CEO της Morgan Stanley ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων με οποιαδήποτε μορφή , όπου τα κρυπτονομίσματα την καθιστούν δυνατή.

  "Έτσι, υπάρχει ένα είδος κυβερνητικού παράγοντα κινδύνου", δήλωσε ο Gorman στην εκδήλωση της Wall Street Journal

  Τα σχόλια προέρχονται από το γεγονός ότι η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια σε διαπραγμάτευση, με την αξία του να αυξάνεται για τέταρτη φορά το 2017.

  Η αξία είναι ακόμα 900 δολάρια κάτω από το υψηλό χτύπημα όλων των εποχών το προηγούμενο Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσει η κινεζική κυβέρνηση ανταλλαγές και αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO).

  Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, James Dimon, αποκάλεσε το Bitcoin μια απάτη και προέβλεψε ότι η άξια των κρυπτονομισμάτων θα υποχωρούσε.

  "Το νόμισμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει", δήλωσε ο Dimon, σύμφωνα με το Reuters. "Δεν μπορείτε να έχετε μια επιχείρηση όπου οι άνθρωποι μπορούν να εφεύρουν ένα νόμισμα από αέρα και και πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που το αγοράζουν ότι είναι πραγματικά έξυπνοι."

  Πηγή:Pymnts

 • Η Oracle ανακοινώνει τη λύση Oracle Banking Payments

  Η νέα λύση βασίζεται σε πρότυπα ISO και επιτρέπει στις τράπεζες να πετύχουν καθολικές καινοτομίες στις πληρωμές

  Redwood Shores, Καλιφόρνια – Αύγουστος 2017, Η Oracle ανακοίνωσε την έναρξη διαθεσιμότητας της λύσης Oracle Banking Payments.

  Η δημιουργία της λύσης έχει βασιστεί εξαρχής στο πρότυπο ISO 20022 και η σχεδίασή της αποσκοπεί στο να βοηθήσει τις τράπεζες να κατηγοριοποιήσουν την ανταλλαγή μηνυμάτων περί πληρωμών, το μετασχηματισμό των μηνυμάτων και την επεξεργασία των πληρωμών, παρέχοντας υψηλής ποιότητας πληροφόρηση.

  Χρησιμοποιώντας το API του Oracle Banking Payments, οι τράπεζες μπορούν επίσης να καινοτομήσουν στο πλαίσιο του Internet of Payments, να συνεργαστούν με τρίτους ή να οργανώσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα αξιοποιώντας συνεργασίες με εταιρείες FinTech.

  Ο Chet Kamat, Senior Vice President, Oracle Financial Services, δήλωσε:

  «Ως προμηθευτής λύσεων για τις κύριες τραπεζικές λειτουργίες, παρέχουμε υποστήριξη πληρωμών εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

  Εκτελούμε τις διαδικασίες πληρωμών για περισσότερες από 500 τράπεζες σε 140 χώρες. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εφαρμογές μας καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος του όγκου συναλλαγών μιας χώρας ή περιοχής.

  Για παράδειγμα, στην Ινδία διαχειριζόμαστε πάνω από το 20% των εισερχόμενων και το 22% των εξερχόμενων πράξεων διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο.

  Με το Oracle Banking Payments, οι οργανισμοί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μπορούν να βελτιώσουν την αυτοματοποιημένη επεξεργασία (STP), να υποστηρίξουν τον άμεσο και σε πραγματικό χρόνο διακανονισμό πληρωμών και να μειώσουν το χρόνο διάθεσης στην αγορά, δίνοντας ώθηση στην καινοτομία.»

  Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή έχει φέρει τις τράπεζες σε ένα σημείο καμπής στον τομέα των πληρωμών, όπου οι πελάτες απαιτούν διαρκή διαθεσιμότητα για ομαλή πραγματοποίηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο.

  Αντιμέτωπες με τα αυξανόμενα επίπεδα πολυπλοκότητας των διαδικασιών, οι τράπεζες έχουν υιοθετήσει εξειδικευμένες, αυτόνομες δομές και πολλαπλά πρότυπα ανταλλαγής μηνυμάτων, πράγμα που έχει οδηγήσει σε έλλειψη αρμονίας στον τομέα των πληρωμών.

  Ταυτόχρονα, οι νέοι παίκτες φέρνουν προκλήσεις για τους εδραιωμένους οργανισμούς καθώς προσφέρουν εξατομικευμένα προϊόντα, παραδειγματική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

  Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, οι οργανισμοί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση μετασχηματισμού που θα μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς των πληρωμών.

  Με τα Oracle Financial Services Analytical Applications (OFSAA), Oracle Banking Digital Experience, Oracle FLEXCUBE, Oracle Banking Platform και Oracle Financial Services Revenue management and Billing,

  η σημερινή ανακοίνωση διαθεσιμότητας της λύσης Oracle Banking Payments αναδεικνύει την Oracle ως τον προμηθευτή με το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων για τον κλάδο των πληρωμών.

  Πρόσθετες πληροφορίες
  Η λύση Oracle Banking Payments υποστηρίζει διεθνή και τοπικά πρότυπα πληρωμών, όπως τα SEPA, SWIFT 2017, Fedwire, US ACH και SWIFT GPI. Οι τράπεζες μπορούν με ευκολία να επεκτείνουν οι ίδιες το σύστημα ώστε να πετύχουν συμμόρφωση με τοπικά και διεθνή μηνύματα εκκαθάρισης και διακανονισμού πληρωμών.

  Σχετικά με την Oracle
  Το Oracle Cloud παρέχει ολοκληρωμένες οικογένειες εφαρμογών SaaS για τα ERP, HCM και CX, καθώς και κορυφαίες λύσεις για βάσεις δεδομένων με υπηρεσίες Platform as a Service (PaaS) και Infrastructure as a Service (IaaS) από κέντρα δεδομένων στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Oracle (NYSE:ORCL), επισκεφτείτε την ιστοσελίδα oracle.com.

 • Εμπόδια στις συναλλαγές με bitcoin

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Αυγούστου ότι έχει αναστείλε  προσωρινά τη διαπραγμάτευση των τίτλων της First Bitcoin Capital Corp. (BITCF) με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά.

  Σε δελτίο τύπου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι η αναστολή θα ισχύει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

  "Η Επιτροπή ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των τίτλων της BITCF λόγω ανησυχιών σχετικά με την ακρίβεια και την επάρκεια των διαθέσιμων στο κοινό πληροφοριών σχετικά με την εταιρεία, μεταξύ άλλων, την αξία των περιουσιακών στοιχείων της BITCF και της κεφαλαιακής της δομής", ανέφερε η Επιτροπή.

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνέχισε  προειδοποιώντας  τους χρηματιστές, τους μετόχους και τους υποψήφιους αγοραστές, να εξετάσουν προσεκτικά τις προαναφερθείσες πληροφορίες, μαζί με όλες τις άλλες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος και τις τυχόν εκδοθείσες  ανακοινώσεις από την εταιρεία.

  Η κίνηση εκ μέρους της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  έρχεται καθώς η κυβερνητική υπηρεσία έχει ήδη δηλώσει την πρόθεση της  να ρυθμίσει την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

  Σύμφωνα με μια έκθεση στο οικονομικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Seeking Alpha που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή δήλωσε ότι οι συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα  υπόκεινται στους ομοσπονδιακούς νόμους.

  "Οι προσφορές και οι πωλήσεις ψηφιακών νομισμάτων  από« εικονικές » επιχειρήσεις υπόκεινται στις απαιτήσεις των ομοσπονδιακών νόμων περί τίτλων», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Jay Clayton.

  Όπως ανέφερε  το Seeking Alpha, οι κανονισμοί ισχύουν για εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για συναλλαγές όπως αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) ή πωλήσεις συμβόλων.

  Εκείνοι που δεν καταγράφουν τις προσφορές τους θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για παραβίαση των νόμων περί κινητών αξιών, ανέφερε η επιτροπή.

  Ο λόγος για τις ρυθμίσεις αυτές, σύμφωνα με την επιτροπή, είναι "να εξασφαλιστεί ότι οι επενδυτές  πρέπει να προχωρούν σε συναλλαγές  παρέχοντας  όλες τις κατάλληλες γνωστοποιήσεις και να υπόκεινται σε ρυθμιστικό έλεγχο για την προστασία των επενδυτών", σημείωσε το Seeking Alpha.

  Η αναστολή έρχεται σε μια εποχή που οι συναλλαγές σε  Bitcoin αυξάνονται  και οι τακτικοί επενδυτές πρέπει  να λαμβάνουν συχνή και επικαιροποιημένη γνώση, ειδικά καθώς η αξία των συναλλαγών σε ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε σε  νέα υψηλά επίπεδα, φτάνοντας πάνω από 400% μέχρι στιγμής φέτος.

  Πηγή:Pymnts

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!