Image

Parcel Monitor: Το στοίχημα των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής στο ηλεκτρονικό εμπόριο Featured

Posted On Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 12:19 Written by

Σε έναν κόσμο όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκεται σε άνοδο, οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν μετατραπεί από βασικό παράγοντα διαφοροποίησης σε στοιχήματα για τους εμπόρους λιανικής.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι, όπως οι πιστωτικές κάρτες και τα τραπεζικά εμβάσματα δεν είναι πλέον οι μόνες διαθέσιμες επιλογές και οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής (Alternative Payment Methods - APM) όπως το PayPal, τα ψηφιακά πορτοφόλια, ακόμη και το Bitcoin, για να ολοκληρώσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Ποιοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτή τη δραματική αύξηση της δημοτικότητας των APM στον κλάδο της λιανικής; Γιατί είναι τόσο κρίσιμος παράγοντας στον κόσμο του e-commerce; Ποιος κερδίζει περισσότερο από την ευρεία υιοθέτηση αυτών των νέων μεθόδων πληρωμής; Ο συνεργάτης μας, Parcel Monitor, εξετάζει και αναλύει σε αυτό το άρθρο τον αντίκτυπο που έχουν οι APM στο μέλλον του κλάδου λιανικής.

Τί είναι οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής;

Σαν εναλλακτικός τρόπος πληρωμής χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε μορφή πληρωμής που δεν γίνεται με μετρητά ή "παραδοσιακές" πιστωτικές κάρτες μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ψηφιακά πορτοφόλια, όπως το Google Pay και εφαρμογές πληρωμών για κινητές συσκευές, μέχρι κρυπτονομίσματα, ηλεκτρονικές επιταγές και προγράμματα Buy-Now-Pay-Later (BNPL).

Τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής

Οι έμποροι έχουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα υιοθετώντας εναλλακτικές πληρωμές. Ας δούμε παρακάτω τα σημαντικότερα.

1. Υψηλότερες πωλήσεις

Περίπου το 8% των συναλλαγών αποτυγχάνει να ολοκληρωθεί επειδή δεν υπάρχει αποδεκτός τρόπος πληρωμής. Ορισμένοι από τους πελάτες σας, είτε στο e-shop σας, είτε στο φυσικό σας κατάστημα, ενδέχεται να είναι από άλλη χώρα. Ξεπερνώντας τυχόν εμπόδια στην πραγματοποίηση των πληρωμών, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι πελάτες σας δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να αγοράσουν τα προϊόντα σας και αυτό θα βελτιστοποιήσει το ποσοστό μετατροπών σας.

2. Πιο ασφαλείς online συναλλαγές

Επιπλέον, μια νέα έρευνα έδειξε ότι το 18% των πελατών εγκατέλειψαν τις συναλλαγές τους επειδή είχαν ενδοιασμούς για την ασφάλεια των πληρωμών. Συνήθως, κατά τη χρήση ενός ψηφιακού πορτοφολιού, ή μιας πλατφόρμας BNPL, πρέπει απλώς να εισαχθεί ο λογαριασμός και ο κωδικός πρόσβασης. Για κάποιους πελάτες, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ασφάλειας.

Για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στα ψηφιακά τους πορτοφόλια, ορισμένοι ιδιοκτήτες smartphone χρησιμοποιούν βιομετρικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, όπως σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Δεδομένου ότι η εμπιστοσύνη είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μία διαδικασία αγοράς, θα πρέπει να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνετε τους πελάτες σας.

3. Γρήγορα checkout

Επιπλέον, οι μέθοδοι ηλεκτρονικών πληρωμών, όπως τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια και οι πληρωμές μέσω τηλεφώνου, χρειάζονται συνήθως λιγότερα βήματα από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής. Σήμερα, οι τρόποι άμεσης πληρωμής όπως το Apple Pay και το Google Pay συμβάλλουν στα συνολικά έσοδα των εμπόρων, αφού επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν γρήγορα τις αγορές τους, χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές κανάλι πληρωμής.

Κάνοντας τις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής να λειτουργούν για την επιχείρησή σας

Όταν μια εταιρεία αντιμετωπίζει μια τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών, πώς μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα επιλέξει την καλύτερη εναλλακτική μέθοδο πληρωμής; Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το κόστος, τις δυνατότητες, τη χρησιμότητα και την ασφάλεια όταν αποφασίζετε ποιον APM θα παρέχετε στους πελάτες σας.

Επιπλέον, φροντίστε να:

- Μάθετε τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού - στόχου σας

- Είστε συνεπείς με αυτό που αναμένουν οι πελάτες σας από εσάς

- Επωφεληθείτε από τους APM που λειτουργούν καλύτερα για την εταιρεία, τον κλάδο και τους στόχους σας

Οι εναλλακτικές μέθοδοι πληρωμής σας επιτρέπουν να συνδυάσετε διαφορετικές προσεγγίσεις και υπηρεσίες για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την εταιρεία σας. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι πάροχοι APM ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερο κόστος συναλλαγής, το οποίο μπορεί να επηρεάσει το περιθώριο κέρδους σας. Επίσης, το γεγονός ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι πληρωμής είναι πιο βολικές και ευέλικτες, δε σημαίνει ότι η επιχείρησή σας δεν θα χάσει πελάτες.

Δείτε εδώ το πλήρες άρθρο του Parcel Monitor για τις εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το Parcel Monitor είναι μια κοινότητα που ξεκίνησε από λάτρεις των e-commerce logistics στο Parcel Perform. Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν το οικοσύστημα logistics του ηλεκτρονικού εμπορίου για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία παράδοσης για όλους.

Προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση δεμάτων σε 900+ μεταφορείς παγκοσμίως σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αξιοποιώντας τα δεδομένα του και την τεχνολογία, καταγράφει τις τάσεις των καταναλωτών, δίνει πολύτιμα στοιχεία στην αγορά και ενθαρρύνει τις συνεργασίες σε όλο τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Image
Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!