Στο 1 δισ. ευρώ θα κυμανθούν οι ψηφιακές πληρωμές στην Ευρώπη φέτος

Posted On Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 13:55 Written by

Η Ευρώπη θα σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών φέτος, αφού η αξία των συναλλαγών θα αυξηθεί κατά 28,3% και θα κυμανθεί στα $1,17 τρισ. Η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα $1,95 τρισ. έως το 2025.

 

Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η πορεία των ψηφιακών συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων, όπου αναμένεται αύξηση της αξίας κατά 130% τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πάντως, η αγορά των ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη δεν έμεινε αλώβητη από την πανδημία, αφού επηρεάστηκε σαφέστατα από τη συνολική πτώση του τζίρου.

Σύμφωνα έρευνα του Finaria.it, που βασίζεται σε στοιχεία της Statista, ο ρυθμός ανάπτυξης των ψηφιακών πληρωμών, επιβραδύνθηκε με την ανάπτυξη να περιορίζεται στο 4% και την αξία να διαμορφώνεται το 2020 στα $918,9 δισ. Αυτή η συγκράτηση του ρυθμού, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι προσωρινή και ήδη από το 2021, η ευρωπαϊκή βιομηχανία ψηφιακών πληρωμών θα επανέλθει στην κανονικότητα.

 

Οι πληρωμές χωρίς μετρητά έχουν εξελιχθεί σε μια ελκυστική εναλλακτική λύση για πολλούς Ευρωπαίους καταναλωτές και αυτή η στροφή έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία πληρωμών.

 

Η Ισπανία και η Ιταλία αναμένεται να πετύχουν το 2021 την υψηλότερη ανάπτυξη στις ψηφιακές πληρωμές. Πάντως, με την αγορά των digital payments στη Μεγάλη Βρετανία να φτάνει τα $271,4 δισ. και το 2021 η χώρα θα αποτελέσει την κορυφαία αγορά ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη.

 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Εικόνα: Jack Sparrow, Pexels

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!