Η Visa ετοιμάζει κάρτα με επιβραβεύσεις Bitcoin

Posted On Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 14:10 Written by

Η Visa συνεργάζεται με τη startup BlockFi για να κυκλοφορήσουν μια νέα πιστωτική κάρτα που ανταμείβει τους χρήστες με Bitcoin, δημιουργώντας έδαφος για ευρύτερη υιοθέτηση των ψηφιακού νομίσματος.

Η BlockFi είναι μια νεοφυής εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται σε δάνεια και λογαριασμούς ταμιευτηρίου με αντίκρυσμα και επιτόκιο σε κρυπτονομίσματα. Όπως ανέφερε το Bloomberg, η νέα πιστωτική κάρτα θα ανταμείβει τις αγορές των κατόχων με Bitcoin και όχι με επιστροφές χρημάτων, μίλια αεροπορικών εταιρειών κ.λπ. Οι κάτοχοι καρτών θα λαμβάνουν το 1,5% των αγορών τους σε BTC.

Η κάρτα θα έχει ετήσια συνδρομή 200 δολάρια και θα εκδοθεί από την τράπεζα Evolve Bank & Trust. Θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό στις αρχές του 2021, αλλά οι κάτοχοι λογαριασμού στη BlockFi θα μπορούν να εγγραφούν εκ των προτέρων.

Η συνεργασία με τη BlockFi αποτελεί μέρος του προγράμματος Fintech Fast Track της Visa, το οποίο «στοχεύει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ενσωμάτωσης» στο δίκτυο πιστωτικών καρτών. Ο Terry Angelos, ανώτερος αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής της fintech στη Visa, δήλωσε ότι ο στόχος του προγράμματος fast track είναι να βοηθήσει τις καινοτόμες εταιρείες να "αναπτυχθούν με αποτελεσματικότητα".

Είναι η δεύτερη κίνηση της Visa φέτος που υποστηρίζει την αγορά των Cryptos, αφού ήδη συνεργάστηκε με τη digital startup Fold, για την έκδοση μιας χρεωστικής κάρτας με ανταμοιβή σε κρυπτονομίσματα.

Γενικότερα, η Visa παρουσίασε ένα θετικό όραμα για την υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων, αντιστρέφοντας μια παλαιότερη, πιο εχθρική στάση που διατηρούσε. Όπως ανέφερε το Cointelegraph, η εξελισσόμενη στάση της Visa σχετικά με τα Cryptos είναι να διασφαλίσει ότι διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά πληρωμών. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν περισσότερα από 25 ψηφιακά πορτοφόλια συνδεδεμένα με τα συστήματα της Visa.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!