Η ετήσια έκθεση της Western Union για την Περιβαλλοντική και Κοινωνική υπευθυνότητά της

Posted On Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 14:49 Written by

Μέσα από την ετήσια έκθεσή της η Western Union προβάλει έμπρακτα τα επιτεύγματά της για το οικονομικό έτος 2019 προς τη δέσμευσή της να μεταφέρει χρήματα με ακεραιότητα και να συνδέει ανθρώπους και επιχειρήσεις με την παγκόσμια οικονομία. Η έκθεση περιλαμβάνει τους τομείς  στους οποίους η Western Union έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει αποτελέσματα που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Οικονομία

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 85% των χρημάτων που μεταφέρονται μέσα από τα εμβάσματα Western Union χρησιμοποιούνται για βασικές ανάγκες όπως υγειονομική περίθαλψη, φαγητό, ενοίκιο και εκπαίδευση. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των πελατών, πάνω από το 25% έχουν στείλει μετρητά για εκπαίδευση.

Κοινωνία

Η Western Union παραμένει στο πλευρό των μεταναστών, των προσφύγων και άλλων εκριζωμένων ανθρώπων δίνοντάς τους ευκαιρίες για βελτίωση της ζωής τους. Τα εμβάσματα που στέλνονται στις πατρίδες τους χρησιμεύουν ως κινητήρια δύναμη για ανάπτυξη. Δημιουργούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας ενώ μετασχηματίζουν οικονομίες και τελικά ολόκληρες κοινωνίες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Western Union μεταφέρει χρήματα σε απόλυτη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς και συνεργάζεται στενά με τους αρμόδιους φορείς για να εμποδίσει και να καταπολεμήσει ενέργειες που σχετίζονται με εκβιασμό, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και γενικότερα παράνομες δραστηριότητες.

Ένα ακόμη σημαντικό αποτύπωμα της Western Union στην παγκόσμια κοινωνία, είναι ότι μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού είναι γένους θηλυκού. Το 40% των υψηλά ιστάμενων θέσεών της ανήκει σε γυναίκες και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται!

Τέλος, το 2019, η Western Union αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως «Best Adoption-Friendly Workplace» από το Ίδρυμα Dave Thomas. Η Western Union προσφέρει οικονομική στήριξη και άδεια με αποδοχές για υπαλλήλους της που υιοθετούν ένα παιδί ή περισσότερα παιδιά κάτω των 18 ετών.

Επιχειρηματικότητα

Επιπρόσθετα η Western Union αποτελεί έναν σημαντικό συνεργάτη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βοηθώντας τις να «ξεκλειδώσουν» ευκαιρίες και συνδέοντας τις με την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, 7 στις 10 θέσεις εργασίας σε αναπτυσσόμενες αγορές δημιουργούνται από μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, με λιγότερους από 250 υπαλλήλους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλα τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης εδώ:  www.e-paylink.com/western_union_report_2019

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!