Εκτοξεύεται ο αριθμός των ανέπαφων καρτών στα 2 δισ. εντός του 2020

Posted On Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 09:12 Written by

Σημαντική επίδραση στην αγορά καρτών πληρωμής, παγκοσμίως, αναμένεται να έχει η κρίση του COVID-19. Σε μια εποχή, που η κοινωνική αποστασιοποίηση τείνει να γίνει τρόπος ζωής, οι ανέπαφες συναλλαγές δείχνουν να είναι ο πιο ασφαλής τρόπος πραγματοποίησης πληρωμών σε φυσικά σημεία πώλησης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η υιοθέτηση των ανέπαφων συναλλαγών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το 2020 σε ποσοστό μεταξύ 6% και 8%, σε σύγκριση με τις προσδοκίες πριν από το COVID-19. Επιπλέον 110 εκατ. κάρτες ανέπαφων πληρωμών θα εκδοθούν το 2020, έναντι των εκτιμήσεων πριν από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των καρτών, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 14% σε ετήσια βάση και να ξεπεράσει τα 2 δισ. Μάλιστα, οι ανέπαφες κάρτες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 65% όλων των καρτών που εκδόθηκαν το 2020, σύμφωνα με σε νέα έρευνα από την εταιρεία ABI Research.

Οι αναλυτές εξηγούν ότι οι σημαντικές αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, που προκλήθηκαν ως συνέπεια των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ευνοούν την ευρύτερη υιοθέτηση των ανέπαφων συναλλαγών. “Η στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σαφής, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στα διαδικτυακά κανάλια λιανικής, για να αποφύγουν πολυσύχναστα μέρη και να περιορίσουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Ωστόσο, παρά την ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα φυσικά καταστήματα εξακολουθούν - και θα εξακολουθήσουν - να παίζουν σημαντικό ρόλο”, αναφέρει η σχετική ανάλυση.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Εικόνα: Norma Mortenson, Pexels

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!