Το 1ο Fintech Bridges Europe στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Posted On Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 15:21 Written by

Την Παρασκευή 13/9 και το Σάββατο 14/9 στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Digital Greece πραγματοποιήθηκε το 1ο Fintech Bridges Europe, μία πρωτοβουλία των Industry Disruptors Game Changers και της τουρκικής συμβουλευτικής εταιρίας Core Strategii.

Πρόκειται για μία δράση κατά την οποία ελληνικές και τουρκικές τράπεζες αντάλλαξαν τεχνογνωσία σε Β2Β συναντήσεις και ήρθαν σε επαφή με νεοφυείς επιχειρήσεις των δύο χωρών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του fintech. Οι startups παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις τράπεζες και συζήτησαν το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των τραπεζών είναι οι Denizbank, Fibabanka και ΒΚΜ από την Τουρκία και οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα από την Ελλάδα ενώ οι startups που συμμετείχαν στις παρουσιάσεις είναι οι Birlesik, Bizimhesup και Softteck που εδρεύουν στην Τουρκία, οι ελληνικές Excelon, Yummy Wallet και Fund4all και η Ισπανική Medysif που έχει εκπροσώπηση στην Ελλάδα.

Η διημερίδα ολοκληρώθηκε, με συζήτηση πάνελ στο Open Stage του Digital Greece (περίπτερο 12), με θέμα «Δυνατότητες συνέργειας στο Fintech στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συζήτηση πάνελ συμμετείχαν οι:

  • Μύρωνας Φλουρής, Head of Business Innovation, Digital Transformation Division, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  • Μαρία Λεοντίου, Head of Innovation Center, Eurobank
  • Ihsan Elgin, CEO, Core Strategii
  • Serkan Kocaman, Innovation Vice President, DenizBank

Οι ομιλητές αποφάσισαν να εντείνουν το διάλογό τους και να διευρύνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στην επόμενη συνάντηση, ώστε να παρουσιάσουν ένα πλάνο κοινών ενεργειών.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του Fintech Bridges Europe.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!