WebNewsTeam

WebNewsTeam

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Καρδίτσας, που προέκυψαν από την καταστροφική κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», η ACS, εταιρεία του Ομίλου Quest, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθεί, προσφέρει έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες αναλαμβάνοντας τη δωρεάν αποστολή συγκεκριμένων τροφίμων ανάγκης από τα καταστήματα ΑCS όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 30/09/20 έως και την Πέμπτη 15/10/20 καλούμε τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα να συγκεντρώσουν τα παρακάτω τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους πληγέντες και να τα παραδίδουν στα καταστήματα της ACS πανελλαδικά (με βάση την πρόσφατη ενημέρωση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας για τις τρέχουσες ανάγκες):

  • Κονσέρβες φαγητού
  • Δημητριακά
  • Όσπρια
  • Ρύζι και κριθαράκι (όχι μακαρόνια)
  • Συσκευασμένα αρτοσκευάσματα (π.χ. μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κλπ)
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Προσοχή: Δεν χρειάζονται είδη ρουχισμού.

Αποστολή μας ο Άνθρωπος ACS

Η ACS αναλαμβάνει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των τροφίμων και την παράδοση αυτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας, με σκοπό τη διάθεσή τους στους πληγέντες των καιρικών φαινομένων. 

Τα ανωτέρω τρόφιμα θα πρέπει να παραδίδονται στα καταστήματα ACS σε κλειστές συσκευασίες, εντός χαρτοκιβωτίων, και με την ένδειξη «Για τους πληγέντες της Καρδίτσας».

Βρείτε το κοντινότερό σας κατάστημα ACS στο www.acscourier.net/el/home

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το γεγονός ότι η διάσημη πλατφόρμα Kickstarter έρχεται στη χώρα μας, είχε γραφτεί από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά η ημερομηνία δεν ήταν γνωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες του It’s Possible, ο γίγαντας του crowdfunding θα έρθει στην Ελλάδα και θα ξεκινήσει επίσημα τις δραστηριότητές του στις 6 Οκτωβρίου 2020.

Ταυτόχρονα με την Ελλάδα, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της επίσης στην Πολωνία και τη Σλοβενία. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τι σημαίνει πρακτικά ο ερχομός του Kickstarter στη χώρα μας; Ότι κάποιος που ξεκινά ένα project στην Ελλάδα, θα μπορεί να το «ανεβάσει» απευθείας στο Kickstarter, έτσι ώστε να συλλέξει χρήματα για αυτό μέσω crowdfunding.

Το Kickstarter ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009 και σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς startuppers, νέους επιχειρηματίες και άλλους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα είναι ήδη διαθέσιμη σε πολλές χώρες όπως: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ιταλία, Σιγκαπούρη και Μεξικό.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Μία ακόμη πρωτοβουλία εκπαίδευσης της διαφημιστικής αγοράς και ειδικά των διαφημιζομένων παρουσιάζει το Project Agora εγκαινιάζoντας την Τετάρτη 30/9 ένα νέο δωρεάν online workshop για το Native Advertising.

Το Native Advertising αποτελεί πλέον, τον τρίτο πυλώνα —μαζί με το Social και το Search Advertising— κάθε επιτυχημένης digital media στρατηγικής με τον παγκόσμιο ηγέτη και αποκλειστικό συνεργάτη του Project Agora, την Taboola, να απολαμβάνει τη μερίδα του λέοντος της media επένδυσης δισεκατομμυρίων που γίνονται σε αυτό.

Με τη χρήση της τεχνολογίας recommendations της Taboola, την οποία αξιοποιεί το Project Agora αποκλειστικά, το engagement με τους καταναλωτές αποκτά προσωπικό χαρακτήρα την κατάλληλη στιγμή που βρίσκονται στη διαδικασία ενεργής αναζήτησης για κατανάλωση νέου περιεχομένου, εμπειριών, προϊόντων ή υπηρεσιών φέρνοντας πραγματικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει σε ένα περιβάλλον χιλιάδων premium τοπικών και διεθνών publishers, όπως για παράδειγμα Protothema.gr, CNN.gr, Newsit.gr, Sport24,gr, Business Insider, Bloomberg, MSN.

Στο online workshop η Rachel Zalta, Global Research & Insights Lead της Taboola, και ο Λεωνίδας Ροπόκης, Senior Technical Account Manager του Project Agora, θα μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και tricks που χρησιμοποιούν κορυφαίες εταιρίες για να προσελκύσουν νέους καταναλωτές, να αυξήσουν το consideration και να φέρουν πωλήσεις που ξεπερνούν το ROI στόχο τους. Επίσης, θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες live στην πλατφόρμα και θα λύσουν τις απορίες τους μέσα από Q&A. 

Εξασφαλίστε τη θέση σας κάνοντας εγγραφή εδώ: https://bit.ly/3jnMdkx

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Juniper Research, ο όγκος της έκδοσης online εισιτηρίων θα αυξηθεί κατά 150% το 2022, ανερχόμενος σε 32 δισ. από τα επίπεδα των 12,7 δισ. το 2020. Στο μεταξύ, ο όγκος της έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω κινητών, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων, που αγοράζονται μέσω ανέπαφων συναλλαγών ή εντός εφαρμογών και μέσω mobile messaging, θα ανακάμψει, επίσης, στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2022.

Αναμένεται δε να αυξηθεί από 6,8 δισεκατομμύρια το 2020 σε 16,9 δισεκατομμύρια το 2022. Και αυτό, καθώς οι περιορισμοί μειώνονται, ο αριθμός των ταξιδιών αυξάνεται και οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας επαναπρογραμματίζονται.

Η έρευνα, Digital Ticketing: Industry Trends, Opportunities & Market Forecasts 2020-2025, διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν υψηλή ανάπτυξη της αγοράς του e-ticketing, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 μειώνονται. Η μελέτη διαπιστώνει ότι ο όγκος των συναλλαγών έκδοσης εισιτηρίων για κινητά θα αυξηθεί στις ΗΠΑ κατά 220% μεταξύ 2020 και 2023.

Πάντως, η έρευνα διαπιστώνει ότι η αγορά του e-ticketing, για αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για κινητά, δεν θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2023. Η σχετική μελέτη προβλέπει ότι η έκδοση εισιτηρίων για κινητά θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφάλειας και στην αναζωογόνηση της βιομηχανίας συνολικά.
 
Παροτρύνει δε τους εμπλεκόμενους στην αγορά να αναπτύξουν στρατηγικές έκδοσης εισιτηρίων για κινητά, προκειμένου να τονωθεί ταχύτερα η αγορά των αθλητικών εκδηλώσεων και των εκδηλώσεων ψυχαγωγίας. “Το mobile ticketing είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε χώρους ψυχαγωγίας”, αναφέρει η ανάλυση. 
 
Η έρευνα αναμένει ότι η συνέχιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης θα προκαλέσει μόνιμη στροφή της συμπεριφοράς των καταναλωτών στην υιοθέτηση των πληρωμών χωρίς επαφή και άρα της contactless έκδοσης εισιτήριων. "Πρόκειται για μια μόνιμη αλλαγή, με τους χρήστες να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ταχύτητα και την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών έναντι μετρητών, υιοθετώντας μια εμπειρία πληρωμής χωρίς επαφή σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού", εξηγούν οι αναλυτές. 
 
Δείτε περισσότερα στο sepe.gr
 

Εικόνα: Pixabay

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 
 

Το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη ανήλθε στα 143 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 και το 59% αυτού τού τζίρου, δηλαδή τα 84 δισεκατομμύρια ευρώ, προήλθε από marketplaces, με το Amazon να αντιπροσωπεύει το 22% της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστική η κυριαρχία της Amazon στην Ευρώπη, με το μερίδιο αγοράς της να αυξάνει 18,5% σε σύγκριση με το 2018, ενώ οι αμιγώς ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως οι Farfetch και Zalando αντιπροσωπεύουν το 11% του τζίρου, σημειώνοντας αύξηση 17%.

Το Cross-Border Commerce Europe που έκανε τη σχετική μελέτη κατέταξε τα marketplaces στην Ευρώπη με βάση τις διασυνοριακές διαδικτυακές πωλήσεις τους, τους δείκτες SEO για τη διασυνοριακή απόδοση, τον αριθμό κάλυψης χωρών και τον αριθμό και το ποσοστό των διασυνοριακών επισκέψεων.

Η πρόβλεψη του Cross-Border Commerce Europe είναι πως τα marketplaces θα αντιπροσωπεύουν το 65% των διασυνοριακών online πωλήσεων στην Ευρώπη έως το 2025.

marketplaces

Το TOP 10 των marketplaces με βάση τον τζίρο τους στην Ευρώπη.
Πηγή: Cross-Border Commerce Europe

 

Όσον αφορά στο είδος των marketplaces, 56 από τις 100 διαδικτυακές πλατφόρμες πωλούν σε καταναλωτές (B2C), ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν το δικό τους απόθεμα προϊόντων. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις είναι ένα "καθαρά" marketplaces που δεν πωλούν δικά τους προϊόντα, αλλά μόνο τρίτων, όπως τα Wish, Aliexpress, Farfetch και Bandcamp.

Τα consumer-to-consumer marketplaces (όπως τα Depop, Mobile.de, Rebelle, Delcampe, Vestiaire Collective και Marktplaats) αποτελούν το 36% του ΤΟΡ 100, ενώ το 10% επικεντρώνεται σε δημοπρασίες, όπως το The Salesroom. Τέλος, το 41% των marketplaces πωλούν μόνο ή και μεταχειρισμένα αγαθά, με το Vinted να είναι ο ηγέτης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ριζικές αλλαγές στον ψηφιακό χρηματοοικονομικό τομέα επιχειρεί να επιφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλοδοξώντας να καθορίσει παγκόσμια πρότυπα για τον χώρο αυτό. Μεταξύ άλλων, προωθούνται, για πρώτη φορά, νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τα "κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία", οι οποίες αλλάζουν άρδην το τοπίο στον χώρο των “crypto”.

Ο “κανονισμός για τις αγορές των κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων” (MiCA) αναμένεται να τονώσει την καινοτομία, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και προστατεύοντας τους επενδυτές από κινδύνους.

Ο κανονισμός θα προσφέρει νομική σαφήνεια και ασφάλεια δικαίου για τους εκδότες και τους παρόχους κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων. Οι νέοι κανόνες θα επιτρέψουν στους φορείς εκμετάλλευσης, που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας σε ένα κράτος - μέλος, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την Ε.Ε. (“μηχανισμός διαβατηρίου”).

Επιπλέον, οι διασφαλίσεις περιλαμβάνουν κεφαλαιακές απαιτήσεις, φύλαξη περιουσιακών στοιχείων, υποχρεωτική διαδικασία διαχείρισης των καταγγελιών στη διάθεση των επενδυτών και δικαιώματα του επενδυτή έναντι του εκδότη. Οι εκδότες σημαντικών κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων εξασφαλισμένων με στοιχεία ενεργητικού (αποκαλούμενα παγκόσμια σταθερά κρυπτονομίσματα) θα υπόκεινται σε αυστηρότερες απαιτήσεις (π.χ. όσον αφορά το κεφάλαιο, τα δικαιώματα των επενδυτών και την εποπτεία). 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

 

H νέα πραγματικότητα μετά την έναρξη της πανδημίας ανάγκασε πολλές εταιρείες, εργαζομένους και απλούς πολίτες να στραφούν εντονότερα σε υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud, κάτι που αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020, όπου τα έσοδα της βιομηχανίας ήταν κατά 20% υψηλότερα σε σχέση με του περασμένου έτους.

Σε τέσσεριες βασικούς τομείς υπηρεσιών cloud και αγοράς υποδομών, τα έσοδα των κατασκευαστών εξοπλισμού και των παρόχων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 έφτασαν τα 187 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι πιθανό οι ετήσιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud να διπλασιαστούν έως το 2024.

"Οι αγορές που σχετίζονται με το cloud αναπτύσσονται με ρυθμούς που κυμαίνονται από 10% ετησίως έως πάνω από 40% και προβλέπουμε ότι οι ετήσιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud θα διπλασιαστούν σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια", δήλωσε ο John Dinsdale, επικεφαλής αναλυτής της Synergy Research Group, η οποία δημοσίευσε τα στοιχεία.

Οι δαπάνες παρόχων υπηρεσιών cloud για την τοποθέτηση, τη χρηματοδοτική μίσθωση και την κατασκευή data center αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ και τα έσοδα enterprise SaaS αυξήθηκαν κατά 21%. Oι δαπάνες για υλικό και λογισμικό για δημόσιες, ιδιωτικές και υβριδικές υποδομές αυξήθηκαν κατά 10%. Επίσης, το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι συνολικές δαπάνες για hardware και software που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή υποδομών cloud υπερβαίνουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, για δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Alibaba παρουσίασε νέα προϊόντα στο συνέδριο cloud computing, ενώ η Google πήρε αρκετούς νέους πελάτες στο cloud της, συμπεριλαμβανομένων των Orange και Verizon.

Τα στοιχεία του Q2 του 2020 που δημοσίευσε η Synergy πριν μερικές ημέρες, έδειξαν ότι οι Amazon Web Services (AWS) και Alibaba ηγούνται της αγοράς cloud στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερος από τις περιοχές τής Βόρειας Αμερικής και EMEA (Ευρώπη - Μέση Ανατολή - Αφρική).

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Αποφασισμένη να προχωρήσει, έστω και αυτόνομα, στη θεσμοθέτηση ενός φόρου επί των ψηφιακών υπηρεσιών, εμφανίζεται η Ευρώπη. Αν και η Ένωση δεν έχει δείξει, μέχρι σήμερα, ιδιαίτερη αποφασιστικότητα - και σίγουρα καμία ομοψυχία - στο θέμα του λεγόμενου ψηφιακού φόρου, η επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης του σχεδίου ανάκαμψης, φαίνεται να λειτουργεί ως καταλύτης.

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ και της G20. Ωστόσο, ας γίνει σαφές: αν η εν λόγω συμφωνία δεν προβλέπει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα παρέχει μακροπρόθεσμα βιώσιμα έσοδα, η Ευρώπη θα υποβάλει σχετική πρόταση στις αρχές του επόμενου έτους”. Αυτό τόνισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ένωση είχε τοποθετήσει χρονικά την υποβολή πρότασης για επιβολή πανευρωπαϊκού φόρου γνωστού αρχικά και ως "GAFA" σε ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες, έως τα τέλη του 2020, ώστε το μέτρο να έχει εφαρμοσθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2023. Πλέον, ο χρονικός αυτός ορίζοντας μετατίθεται για τις αρχές του 2021, προφανώς για να δοθεί χρόνος στις διαπραγματεύσεις, που διενεργεί ο ΟΟΣΑ για την επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας επί του θέματος.

Η Ευρώπη έχει επαναφέρει επίσημα στην ατζέντα της τον φόρο επί των ψηφιακών υπηρεσιών, αμέσως μετά από την ιστορική συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU) των €750 δισ. Στον ψηφιακό φόρο, η Ένωση αναζητά έναν από τους ίδιους πόρους, που θα χρηματοδοτήσουν τμήμα του φιλόδοξου “Σχεδίου Μάρσαλ”, το οποίο ενέκριναν σε μια ιστορική συμφωνία τα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

Επρόκειτο για την πρώτη φορά, που το θέμα επανήλθε στην ατζέντα μετά την αποτυχία της Ε.Ε. να συγκεράσει τις αντίθετες φωνές στο εσωτερικό της για θεσμοθέτηση ενός ενιαίου πανευρωπαϊκού φορολογικού μέτρου για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 09:18

Στις 13 & 14 Μαρτίου 2021 η eCommerce & Digital Marketing Expo

Το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαρτίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ψηφιακό Μάρκετινγκ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η eCommerce & Digital Marketing Expo - ECDM Expo.

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη μετάθεση της ECDM Expo από τις αρχικές ημερομηνίες του Νοεμβρίου και την πραγματοποίησή της στις νέες ημερομηνίες, για δύο λόγους:

1) την εξέλιξη της πανδημίας του ιού Covid-19

2) στην εδώ και καιρό προτροπή από εκθέτες και επισκέπτες, για μετακίνηση της εκδήλωσης από τα τέλη Νοέμβρη σε μια περίοδο εκτός αυξημένου φόρτου εργασιών - που προέρχεται από την περίοδο της Black Friday και των Χριστουγέννων.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, πέρα από τις καθιερωμένες και πολύ πετυχημένες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το Κύριο Διήμερο Συνέδριο, το Digital Agencies Roundtable και το Keynote Dinner, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται νέα concept.

Οι νέες εκδηλώσεις της επόμενης ECDM Expo, είναι μέχρι στιγμής (αναμένεται να προστεθούν και άλλες):

  • Market Debates

Όπου εκπρόσωποι των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στα ηλεκτρονικά καταστήματα θα βρεθούν σε απ’ ευθείας ζωντανό διάλογο με τους πελάτες τους, προσπαθώντας να βρουν λύσεις σε κοινά προβλήματα στην προσπάθειά τους για περεταίρω ανάπτυξη

  • Digital Agencies Awards

Όπου για πρώτη φορά η διοργάνωση θα απονείμει διακρίσεις σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις και άτομα για το έργο τους στον κλάδο.

ecdm2020728

Ο κλάδος του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αλλά και του Digital Marketing, γνώρισε μεγάλη άνοδο μετά την εκδήλωση της πανδημίας και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, διεθνώς, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, έχοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με ακόμη υψηλότερους ρυθμούς.

Η διοργάνωση προχωρά με εντατικούς ρυθμούς τις προετοιμασίες για το μεγάλο event, σε όλα τα επίπεδα, εκθετών, επισκεπτών και ομιλητών, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες θα ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο, προς όφελος των εκθετών και των επισκεπτών τής ECDM Expo.

H ECDM Expo θα διοργανωθεί, φυσικά, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια επισκεπτών, εκθετών και όλων των συνεργατών, τηρώντας απολύτως όλες τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των εκδηλώσεων που θα οριστούν από τους αρμόδιους φορείς.

Δείτε περισσότερα στο www.ecdmexpo.com

Χώρος διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο.

Χρόνος διεξαγωγής: 13 και 14 Μαρτίου 2021.

Διοργάνωση: Verticom, www.verticom.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας Χάρη Μπρουμίδη, η Vodafone θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του δικτύου 5G σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την απόκτηση των ραδιοσυχνοτήτων, με τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκχώρηση να εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Η αρχική κάλυψη θα είναι σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πιθανώς μία ακόμα μεγάλη πόλη της χώρας, ενώ σε ορίζοντα τριετίας, ο στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει πληθυσμιακή κάλυψη 60%.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, η Vodafone Ελλάδος έχει ήδη ξεκινήσει την αναβάθμιση του εξοπλισμού της. Όσον αφορά στους προμηθευτές της, για το δίκτυο κορμού (core network) θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη σουηδική Ericsson. Για το ραδιοδίκτυο (κεραίες και σταθμοί βάσης), η εταιρεία θα συνεχίσει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, με την κινέζικη Huawei, η οποία αποτελεί άλλωστε και τον βασικό προμηθευτή εξοπλισμού για το ραδιοδίκτυο και στο 4G.

Ο κ. Μπρουμίδης επεσήμανε ότι μία αλλαγή προμηθευτή θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη εμπορικής διάθεσης του 5G δικτύου. Επίσης, επεσήμανε ότι ο βρετανικός όμιλος τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός ανοικτού δικτύου ασύρματης πρόσβασης, το αποκαλούμενο Open RAN. Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να δώσει τη δυνατότητα για διαλειτουργικότητα μεταξύ του εξοπλισμού διαφορετικών κατασκευαστών, μέσα από μία ανοικτή αρχιτεκτονική ραδιοδικτύου.

Ο κ. Μπρουμίδης υποστήριξε ότι στα πλάνα είναι να υπάρξουν πιλοτικές δοκιμές εξοπλισμού Open RAN και στην Ελλάδα και ανέφερε ότι η Vodafone θα ζητήσει και τη συνεργασία του ελληνικού κράτους για τη διενέργεια αυτών των δοκιμών. Επίσης, επεσήμανε ότι η ασφάλεια είναι κάτι σημαντικό και θα πρέπει να υπάρξει διάλογος επί του θέματος.

Δείτε περισσότερα στο CNN.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σελίδα 1 από 89

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!