Το TikTok θα προβάλλει εξατομικευμένες διαφημίσεις από τις 15 Απριλίου Featured

Posted On Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 13:10 Written by

Από το TikTok ανακοινώθηκε αλλαγή στο πλαίσιο που προβάλλονται διαφημίσεις στους χρήστες του. Οι νέες, εξατομικευμένες διαφημίσεις του TikTok θα βασίζονται στις δραστηριότητες των χρηστών εντός της εφαρμογής, όπως στα βίντεο που τους αρέσουν και στις αλληλεπιδράσεις με άλλες ενότητες διαφημίσεων. Ο νέος τρόπος προβολής θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 15 Απριλίου.

Το TikTok ανήγγειλε τη σχετική αλλαγή ως εξής: "Προσεχείς αλλαγές στις διαφημίσεις: Για να παραμείνει το TikTok δωρεάν, συνεργαζόμαστε με διαφημιζόμενους για να σας εμφανίζουμε διαφημίσεις. Με βάση τις ρυθμίσεις σας, προς το παρόν βλέπετε γενικές διαφημίσεις που δεν βασίζονται σε αυτό που κάνετε στο TikTok ή εκτός. Από τις 15 Απριλίου, οι ρυθμίσεις σας θα αλλάξουν και οι διαφημίσεις που θα δείτε ενδέχεται να αρχίσουν να βασίζονται σε αυτό που κάνετε στο TikTok. Εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο για το αν οι διαφημίσεις μπορούν να προσαρμοστούν περισσότερο σε εσάς βάσει δεδομένων από τους διαφημιστικούς μας συνεργάτες".

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν παγκοσμίως, με εξαίρεση, αρχικά, τουλάχιστον, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, γνωστός και ως GDPR, δυσκολεύει την εφαρμογή αυτής της αλλαγής.

Οι διαφημίσεις στο TikTok θα εξατομικευτούν με βάση τη δραστηριότητα ενός χρήστη εντός της πλατφόρμας. Τα δεδομένα τρίτων από τους διαφημιστικούς συνεργάτες του TikTok θα χρησιμοποιηθούν επίσης για εξατομίκευση. Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να διαχειρίζονται αυτές τις ρυθμίσεις μέσω των προφίλ τους.

"Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι τόσο προσβάσιμες είναι η εξατομίκευση. Εάν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης θέλει να προσεγγίσει άτομα που τους αρέσουν οι γάτες, μπορεί να προβάλει μια διαφήμιση στο TikTok ή σε άλλη διαδικτυακή πλατφόρμα. Ομοίως, είναι πιο πιθανό να βλέπετε διαφημίσεις για προϊόντα που ίσως θέλετε να αγοράσετε. Προκειμένου οι διαφημιζόμενοι να μετρήσουν πόσο αποτελεσματικές είναι οι καμπάνιες τους, συνεργαζόμαστε με ειδικούς μέτρησης και προσφέρουμε λύσεις για τη μέτρηση της απόδοσης, σεβόμενοι παράλληλα το απόρρητο των χρηστών μας", διευκρίνησαν από το TikTok.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!