Η Google επιβεβαίωσε προβλήματα indexing στην κανονικοποίηση και τα κινητά

Posted On Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 09:21 Written by

Τις τελευταίες ημέρες είχαν παρατηρηθεί κάποιες περιπτώσεις προβλημάτων στο indexing σε διευθύνσεις URL που είχαν αποσυρθεί από το ευρετήριο της Google. Οι επαγγελματίες του χώρου είχαν διαπιστώσει διάφορα τέτοια συμβάντα και τελικά η Google επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν προβλήματα κανονικοποίησης και στο indexing στα κινητά. Τα προβλήματα πιστεύεται ότι ξεκίνησαν κάπου στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, με την κοινότητα SEO να παρατηρεί μεγάλες αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google επιβεβαίωσε το πρόβλημα σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή στο Twitter όπου ανέφερε: "επί του παρόντος εργαζόμαστε για την επίλυση δύο ξεχωριστών ζητημάτων indexing που έχουν επηρεάσει ορισμένα URL. Το ένα αφορά στα κινητά. Το άλλο εντοπίζεται στο πώς εντοπίζουμε και χειριζόμαστε το διπλό περιεχόμενο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι σελίδες ενδέχεται να μην ευρετηριαστούν".

Εν ολίγοις, φαινόταν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η Google έδειχνε μια εντελώς λάθος διεύθυνση URL για μια σελίδα, ή δεν εμφάνιζε καθόλου τη σελίδα στο ευρετήριό της. Από τη Google απολογήθηκαν, ανέφεραν ότι θα φροντίσουν το ζήτημα και επίσης, ότι δε χρειάζεται κάποια ενέργεια από την πλευρά των ιδιοκτητών, αλλά θα επιλύσουν το πρόβλημα γρήγορα.

Εικόνα: Photo Mix, Pixabay

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!