Διαφήμιση στην εποχή του κορωνοϊού

Posted On Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 09:12 Written by

Επειδή διαισθάνομαι πως, βομβαρδισμένος από πληροφόρηση όσο είσαι κλεισμένος μέσα, θα ανατρέξεις στο τέλος του άρθρου για την εύκολη και γρήγορη «απάντηση» στο πως πρέπει να χειριστείς την διαφήμιση και την επικοινωνία της εταιρείας σου, σου δίνω την απάντηση άμεσα: κάνε κάτι εκτός από το να παραιτηθείς. Το θέμα βέβαια είναι τί και πώς.

Ξεπέρασε γρήγορα τις πρώτες 4 φάσεις – Άρνηση, Θυμό, Διαπραγμάτευση, Κατάθλιψη – που περνάει κάποιος όταν βιώνει μια απώλεια (εισοδήματος, εργασίας κ.λπ…) και προσπάθησε (μεγάλη κουβέντα, το αναγνωρίζω) να συντονίσεις τις σκέψεις και τις ενέργειές σου στο πέμπτο στάδιο, αυτό της αποδοχής, όπου μαθαίνεις να ζεις με τα νέα δεδομένα και να δουλεύεις με προσανατολισμό στο μέλλον. Αν έχεις «κολλήσει» στο πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις γρήγορα τα 4 πρώτα στάδια, οι ειδικοί συστήνουν να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, να μην αναμασάς όσα συμβαίνουν γύρω σου και – θα πρόσθετα εγώ – να κλείσεις την τηλεόραση.

Προσαρμόσου αλλά μη σταματάς

Υπάρχει η φράση «δεν σταματάμε επειδή γερνάμε, γερνάμε επειδή σταματάμε». Αν αντικαταστήσεις το «γερνάμε» με το «αποτυγχάνουμε» έχεις το νόημα αυτού του άρθρου. Θα παραθέσω και το χιλιοειπωμένο: «Δεν είναι τα δυνατότερα ή τα εξυπνότερα των ειδών που επιβιώνουν, αλλά αυτά που προσαρμόζονται στις αλλαγές».

Κλείσε λοιπόν την τηλεόραση και δες τον περιορισμό στο σπίτι σαν ευκαιρία να βρεις χρόνο να σκεφτείς όσα δεν σου επέτρεπαν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας: Ανάλυση δεδομένων, στόχους, στρατηγική, ανανέωση γκάμας προϊόντων, στόχευση νέου κοινού, νέους τρόπους εξυπηρέτησης πελατών, ανανέωση / συγγραφή κειμένων για το site που έχεις / θέλεις να φτιάξεις (το αναφέρω γιατί συνέβη 3 φορές μέσα σε μια εβδομάδα!), αξιολόγηση διαφημιστικών εκστρατειών(!).

Δηλαδή θα συνεχίσω να κάνω διαφήμιση;

Αν και αρκετές επιχειρήσεις σήμερα φοβούνται τη διαφήμιση γιατί πιστεύουν πως, είτε θα αγνοηθεί, είτε θα τύχει κακής κριτικής, η απάντηση είναι όχι, δε συνεχίζουμε τη «διαφήμιση» αλλά ναι, συνεχίζουμε την επικοινωνία (και) μέσω της διαφήμισης.

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και από τις 2 πλευρές: κάποιες εταιρείες (supermarkets, βενζινάδικα, φαρμακεία κ.λπ…) εντείνουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες γιατί τα προϊόντα τους έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ κάποιες άλλες σταματούν εντελώς την διαφήμιση - συνήθως εταιρείες με προϊόντα υπερπολυτελείας, αν και ακόμη και εδώ υπάρχει η εξαίρεση της εξαίρεσης.

Δείτε περισσότερα στο justonline.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!