Η Google ανακοίνωσε τρία νέα εργαλεία απόκρυψης της online δραστηριότητας

Posted On Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 13:21 Written by

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την ηλεκτρονική ασφάλεια (Cybersecurity Awareness Month) και στο πλαίσιο αυτό, η Google ανακοίνωσε τρεις νέους τρόπους για να κρύβουν οι χρήστες τη δραστηριότητά τους από υπηρεσίες τής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος έλεγχος που προσφέρει πλέον η εταιρεία στους χρήστες, αφορά στους Google Maps, στο YouTube και στο Google Assistant.

 

youtube data

Στους χάρτες, θα είναι διαθέσιμη εντός του μήνα η λειτουργία "incognito" αρχικά για Android και κατόπιν θα διατεθεί και για iOS. Κατά την πλοήγηση στο incognito mode, τα μέρη τα οποία ψάχνει ο χρήστης δε θα αποθηκεύονται στον λογαριασμό του και δε θα χρησιμοποιούνται για να του σερβίρει η εταιρεία "εξατομικευμένη εμπειρία" στην οποία, βεβαίως, συμπεριλαμβάνονται οι διαφημίσεις.

Όσον αφορά στο YouTube, η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία στη διαγραφή των δεδομένων τους και στο ιστορικό των τοποθεσιών τους, επιλέγοντας για αυτές τις πληροφορίες να αποθηκεύονται για 3 μήνες, 18 μήνες, ή μέχρι να διαγραφούν "χειροκίνητα", με ενέργεια του ίδιου του χρήστη.

Τέλος, η Google (επιτέλους) δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της υπηρεσίας Google Assistant να διαγράψουν άμεσα τις πρόσφατες φωνητικές εντολές ή ερωτήσεις που έκαναν, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν κάποια εφαρμογή στο κινητό τους. Πλέον, θα μπορούν απλά να πουν "Hey Google, delete the last thing I said to you” ή “delete everything I said to you last week” και τα δεδομένα θα διαγραφούν.

Εάν έχετε συμβατή συσκευή ώστε να χρησιμοποιείτε Google Assistant και θέλετε να διαγράψετε το παλιότερο ιστορικό σας, θα πρέπει να βρείτε τη σχετική επιλογή στο μενού ρυθμίσεων, αφού δε μπορεί να γίνει με φωνητική εντολή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ινκόγκνιτο

noun: ινκόγκνιτο, αγνώριστος

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!