Σκάει η "φούσκα" των influencers στο Instagram; Featured

Posted On Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 10:22 Written by

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Mobile Marketer σχετικά με το ρόλο των influencers στο Instagram, αναδεικνύει ότι τελικά η επιρροή τους δεν είναι και τόσο αποτελεσματική τελευταία.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα engagement ratings πλησιάζουν σε ιστορικά χαμηλό σημείο και ο λόγος είναι ότι υπάρχει σωρεία από πληρωμένες δημοσιεύσεις. Οι χρήστες έχουν κουραστεί αφού βομβαρδίζονται από διαφημιστικά post, οπότε και αδιαφορούν γενικότερα και για τα "οργανικά".

Η έρευνα έγινε και βασίστηκε σε δεδομένα από την εταιρεία analytics InfluencerDB και αναφέρει ότι ο μέσος όρων των like σε δημοσιεύσεις ατόμων επιρροής είναι μειωμένος, όμως τα sponsored post έχουν περισσότερα από τα non-sponsored. Η εταιρεία σημειώνει πως αυτή η ασυνέπεια μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι οι influencers δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε πληρωμένες δημοσιεύσεις, αλλά και στο γεγονός πως ο αλγόριθμος του Instagram δίνει προτεραιότητα σε αυτές.

Εφόσον ο συνολικός αριθμός των like έχει μειωθεί, προφανώς και η επιρροή τους έχει μειωθεί, ενώ η έρευνα καταδεικνύει πως το engagement rate για πληρωμένες δημοσιεύσεις έχει πέσει στο 2,4% από 4% που ήταν πριν 3 χρόνια. Όσον αφορά τις μη πληρωμένες, το ποσοστό από 4,5% έπεσε στο 1,9%.

Στην έρευνα της InfluencerDB σημειώνεται επίσης πως οι "nano-influencers", δηλαδή, όσοι έχουν έως 10.000 ακολούθους είναι καλύτερη επένδυση για πληρωμένες δημοσιεύσεις, αφού έχουν υψηλότερο engagement. Πιο συγκεκριμένα, οι influencers με πάνω από 10.000 followers έχουν ένα μέσο όρο engagement 3,6%, όσοι έχουν 5.000 με 10.000 έχουν 6,3% και όσοι έχουν έως  5.000 followers έχουν engagement 8,8%.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!