Web developer ή web designer ?

Posted On %PM, %20 %464 %2017 %13:%Σεπ Written by
Rate this item
(0 votes)

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός web developer και ενός web designer ;

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από την περιγραφή εργασίας "web developer" και "web designer". Εάν σκέφτεστε να γίνετε web developer, μπορεί να είναι δύσκολο να μάθετε από πού να ξεκινήσετε.

Για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, και να καθοριστούν οι ρόλοι, θα πρέπει να δούμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για καθένα , και ποιοι τύποι προσωπικότητας ταιριάζουν στον έναν ρόλο ή στο άλλο. Πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο τη διαφορά μεταξύ web developer και web designer αλλά ποια επιλογή σταδιοδρομίας είναι η σωστή για εσάς.

Ας ξεκινήσουμε με τη σύγκριση μέσα από ένα απλό παράδειγμα που όλοι γνωρίζουμε. Την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Φανταστείτε λοιπόν έναν web developer και έναν web designer που εργάζονται για να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο.

Ένας web developer θα είναι υπεύθυνος για τη κατασκευή διαφόρων μερών του αυτοκινήτου , όπως ο κινητήρας, η μετάδοση, κ.λπ. ώστε να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλές αυτοκίνητο.

Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων θα είναι υπεύθυνος για την αισθητική σχεδίαση του αυτοκινήτου (την άνεση των καθισμάτων, τη διάταξη του ταμπλό κλπ.) Καθώς και την άνεση στην οδήγηση.

Όπως οι στρουθοκάμηλοι και οι ζέβρες ταξιδεύουν μαζί στη φύση για να επιβιώσουν, οι προγραμματιστές ιστού και οι σχεδιαστές πρέπει έχουν μια συμβιωτική σχέση στη συνεργασία τους για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό προϊόν.

Πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές απολαβές:

Το μεγάλο ερώτημα: τα χρήματα. Σύμφωνα με το ιστότοπο PayScale.com, η μέση ετήσια αμοιβή για τους web developers του 2015 ήταν 56 χιλιάδες δολάρια , ενώ η μέση ετήσια αμοιβή για τους designers ήταν περίπου 46 χιλιάδες δολάρια.

Η εταιρεία HR Robert Half Technology προσφέρει μια πιο αισιόδοξη προοπτική, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των ερευνών του 2014, καθορίζοντας ετήσιο μισθό 70 έως 110 χιλιάδες δολάρια για τους web developers και ετήσιο μισθό 60 έως 99 χιλιάδες δολάρια για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων.

Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, της εμπειρίας, των δεξιοτήτων, και ίσως ακόμη και από τη συνολική παρουσία του επαγγελματία. Γενικά δεν υπάρχει μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο σταδιοδρομιών ιστού.

Απαιτούμενες δεξιότητες

Οι προγραμματιστές ιστού εργάζονται με γλώσσες προγραμματισμού όπως HTML, CSS και Javascript για να δημιουργήσουν ιστότοπους και εφαρμογές.

Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες για να δημιουργήσουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έλεγχο ταυτότητας χρήστη, βάσεις δεδομένων και άλλες τεχνικές πτυχές των ιστοτόπων.

Για να γίνει αυτό, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν λογισμικό όπως επεξεργαστές κειμένου, διεπαφή γραμμής εντολών, για να δημιουργήσουν τις τεχνικές πληροφορίες δηλαδή το γνωστό κώδικα που χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα δεδομένα.
Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν χρειάζεται να έχουν πλήρη γνώση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο κώδικας, αλλά να διασφαλίσουν ότι η ιστοσελίδα είναι ευχάριστη αισθητικά άρτια και φιλική προς τον χρήστη για τους επισκέπτες της. Θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό σχεδιασμού γραφικών - συμπεριλαμβανομένων προϊόντων όπως το Adobe Photoshop, το Illustrator, το Inkscape (μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Photoshop) και το GIMP. Τελικά, θα σχεδιάσουν τη διάταξη της ιστοσελίδας μέσω της κατασκευής πρωτοτύπων και πλαισίων. Οι σχεδιαστές ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών και μπορούν ακόμη και να είναι υπεύθυνοι για τα web analytics.

Ένα χαρτοφυλάκιο με τις επαγγελματικές εμπειρίες είναι πολύ σημαντικό - είτε είστε προγραμματιστής είτε σχεδιαστής. Οι παρελθούσες επιδόσεις και εμπειρίες αποτελούν έναν πολύ καλό δείκτη μελλοντικής απόδοσης.

Ένας καλός προγραμματιστής και σχεδιαστής θα παρουσιάσει τις ικανότητες και την εμπειρία του σε μελλοντικούς εργοδότες και πελάτες, αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Οι προγραμματιστές βασίζονται κατά κύριο λόγο στο GitHub.com για να προβάλλουν τις επιδόσεις τους σε εργασίες κωδικοποίησης. Θα δείξουν πόσο καλά μπορούν να επαναπροσδιορίσουν το κώδικα ώστε για να είναι κομψός και ευανάγνωστο σε άλλους προγραμματιστές.

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που βασίζονται σε cloud, όπως το AWS (Amazon) και το Heroku.com, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά καιρούς για την εμφάνιση στατικών ιστοσελίδων και εφαρμογών ιστού που έχουν δημιουργήσει οι προγραμματιστές.

Οι σχεδιαστές έχουν τις δικές τους επιλογές για να αναδείξουν την εφευρετικότητα και την φαντασία τους μέσω ιστοτόπων όπως το Behance.com και το Dribble.com. Αυτές οι ιστοσελίδες προσφέρουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την τεχνογνωσία τους στα σχέδια χρωμάτων, την ικανότητα γραφικού σχεδιασμού και τη δημιουργικότητα.

Ακόμη πιο σημαντικό από τη χρήση αυτών των πόρων είναι η δημιουργία ενός προσωπικού ιστότοπου , έτσι ώστε να μπορείτε να παρουσιάσετε την εργασία σας.

Δημιουργώντας έναν εξατομικευμένο ιστότοπο, έχετε τον έλεγχο του τρόπου παρουσίασης και λήψης των πληροφοριών σας, χωρίς να τις παρεμβολές που προκύπτουν κατά περιόδους, όταν φιλοξενείται το περιεχόμενό σας σε ιστότοπο τρίτου μέρους.

Λέγεται ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται πιο τετράγωνα και λογικά , χρησιμοποιούν το αριστερό μέρος του εγκέφαλου και είναι πιο άνετοι με το web development , ενώ οι άνθρωποι που έχουν δημιουργικότητα και καλλιτεχνική φύση χρησιμοποιούν το δεξί και θα κλίνουν προς το web design.

Ωστόσο, έχουν γίνει μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ένα κυρίαρχο μέρος στο εγκεφάλο τους.Μην νομίζετε ότι ένας με μαθηματικό μυαλό μπορεί να είναι εξειδικευμένος στην ανάπτυξη ιστού, ή ένας με καλλιτεχνική φύση μπορεί να είναι καλύτερος στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Στον πραγματικό κόσμο, θα βρείτε και τις δύο επιλογές σταδιοδρομίας, μπορεί ενδεχομένως όμως να απαιτηθούν από εσάς να έχετε επαρκείς γνώσεις και λειτουργική ικανότητα και του άλλου τομέα.

Οι επιτυχημένοι προγραμματιστές πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σχέδια χρωμάτων και typography για τη δημιουργία πλαισίων και σχεδίων, δημιουργώντας το πρότυπο από το οποίο θα κατασκευαστούν τα στοιχεία με κώδικα.

Οι επιτυχημένοι σχεδιαστές θα πρέπει να κατανοούν τις βασικές τεχνικές HTML, CSS και Javascript για να μπορούν και να κατανοήσουν τους τεχνικούς περιορισμούς των δημιουργικών τους layouts.

Κλείνοντας, όποια επιλογή και αν ακολουθήσετε, να είστε σίγουροι ότι οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω απο λαμπρές!

Πηγή: careerfoundry.com

 

Read 177 times Last modified on %AM, %21 %386 %2017 %11:%Σεπ

Related items

 • Joomla! H έκδοση 3.8.3 θα μιλάει τώρα και ελληνικά!

  Μετά από πολλά χρόνια, και πάλι το Joomla! μιλάει ελληνικά. Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της έκδοσης 3.8.3 του joomla!, είναι διαθέσιμη και η ολοκληρωμένη έκδοση της ελληνικής γλώσσας, τόσο για το δημόσιο τμήμα, όσο και για το διαχειριστικό κομμάτι.

  Το αρχείο ελληνικής γλώσσας για την έκδοση 3.8.3 έχει ενσωματωθεί στο επίσημο joomlacode, οπότε μπορείτε και να το αναβαθμίσετε / εγκαταστήσετε μέσω του μενού Extensions της διαχείρισης του Joomla.

  Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο της ελληνικής γλώσσας από εδώ, και να το εγκαταστήσετε ως επέκταση στη διαχείριση της ιστοσελίδας σας

  Πηγή: joomla.gr

 • Microsoft: Η Ώρα του Κώδικα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα!

  Συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές με 50 ώρες διδασκαλίας σε όλη την Ελλάδα

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, για άλλη μια χρονιά, η Εβδομάδα του Κώδικα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 μαθητών και 50 ώρες διδασκαλίας σε όλη την Ελλάδα.

  Με την υποστήριξη της Microsoft, το παγκόσμιο κίνημα «Η Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) έφτασε και στη χώρα μας, μέσα από μία σειρά δωρεάν μαθημάτων, που διοργανώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την επιστήμη των υπολογιστών.

  Αυτή τη χρονιά, η Microsoft, υποστήριξε επίσης το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες που τρέχει μέσω της πλατφόρμας Youths park, το οποίο ταξίδεψε σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και τις τοπικές εκπαιδευτικές δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

  Το ελληνικό Hour of Code ξεκίνησε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, με μία ανοιχτή εκδήλωση στα γραφεία της εταιρείας, όπου γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για τη διδασκαλία των ψηφιακών δεξιοτήτων και τα οφέλη της εκμάθησης του προγραμματισμού.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, τόνισε ότι «η Ώρα του Κώδικα είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος θέλει να εκδημοκρατίσει την έννοια της ψηφιακής τεχνολογίας.

  Αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι είναι η τεχνολογία, αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε κι αυτό υπηρετούμεμε όλες μας τις δράσεις».

  Σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο οργανισμό Τechnokids, τάξεις από 10 και πλέον σχολεία παρακολούθησαν επί οκτώ ημέρες σεμινάρια εισαγωγής στον προγραμματισμό, με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί φίλοι τις βασικές έννοιες προγραμματισμού.

  Η εβδομάδα εορτασμού κορυφώθηκε την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, με εκδήλωση στον πολυχώροThe HUB Eventsκι ένα μοναδικό design thinking workshop.

  Η βραβευμένη Digital Designer, Χρύσα Γκάγκωση, υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, παρουσίασε σε όλους τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

  Οι συμμετέχοντες είχαν,επίσης, την ευκαιρία να ασκηθούν στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος τεχνολογικής εταιρείας, βλέποντας στην πράξη την εφαρμογή του design στην επίλυση προβλημάτων.

  Στο φετινό παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα, που είχε την αμέριστη υποστήριξη της Microsoft, συμμετείχε και το Tech Talent School, με εκπαιδευτικές δράσεις σεΑθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα και Τήνο,από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι οποίες ενθουσίασαν μεγάλους & μικρούς.

   

 • WordCamp Athens 2017 Σάββατο 09 Δεκεμβρίου Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Περίπου το 28% των websites που διαβάζει κανείς καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί με βάση το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα WordPress.

  Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress και του διαδικτύου γενικότερα, τα οποία διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου από τις τοπικές κοινότητες.

  Κάθε χρόνο διοργανώνονται γύρω στα 80 WordCamps σε όλο τον κόσμο!

  Σε ένα WordCamp, παρουσιάζονται διάφορα θέματα, όπως: web development, web design, social media, ecommerce, blogging, content strategy, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.

  Tα WordCamps είναι μη κερδοσκοπικά συνέδρια, διοργανώνονται εθελοντικά και υπό την αιγίδα του Wordpress Foundation, του επίσημου κοινωφελούς ιδρύματος, που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότατης του WordPress.


  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική κοινότητα του WordPress διοργανώνει το Word Camp Athens, το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Ποιούς αφορά ένα WordCamp
  Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress και το διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας τους.

  Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου γενικότερα.

  Web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, φοιτητές σχολών πληροφορικής, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

  Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την τεχνολογική κοινότητα του διαδικτύου να συγκεντρωθεί για μια ημέρα σε ένα χώρο, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωριστούν τα μέλη της μεταξύ τους αλλά και να επικοινωνήσουν με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

  Βασικές αρχές, προσβασιμότητα, παροχές

  Η ανοικτότητα της κοινότητας προς κάθε άνθρωπο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά του είναι μερικές από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress.

  Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου καλοδεχούμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά και επιπέδου γνώσης και εμπειρίας.

  Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στο συνέδριο οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ, οι ομιλίες καλύπτονται ζωντανά με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ θα παρέχεται φύλαξη παιδιών από επαγγελματίες για γονείς που έχουν αυτή την ανάγκη

  (για το τελευταίο χρειάζεται μια απλή επικοινωνία με τους διοργανωτές) χωρίς επιπλέον κόστος.
  Χρηματοδότηση - χορηγίες
  Το WordCamp Athens, χρηματοδοτείται α) από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του WordPress Foundation (global sponsors) β) από χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (local sponsors) και γ) από τα έσοδα των εισιτηρίων του.

  Για τον λόγο αυτό, έχουν δημιουργηθεί 5 πακέτα χορηγιών, από τα οποία κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία μπορεί να διαλέξει πώς επιθυμεί να
  στηρίξει το συνέδριο.

  Μπορεί κανείς να διαβάσει αναλυτικά σχετικά με τα πακέτα χορηγιώνπακέτα χορηγιών, εδώ.

  Ο χώρος - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Το WordCamp Athens 2017 θα λάβει χώρα το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και στην αίθουσα MC3.

  Επιπλέον, την επομένη του συνεδρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ημέρα συνεισφοράς στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού του WordPress, με τίτλο Contributor’s day, στο συνεργατικό χώρο foundation.

  Παρακολούθηση - εισιτήρια
  Το εισητήριο παρακολούθησης του συνεδρίου και για τις δύο μέρες, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων, των coffee breaks και των αναμνηστικών δώρων (swag), θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20€, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα μέλη της κοινότητας.

  Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του WordPress σας περιμένουν!

 • Ξεκινά το τρίτο Coding Bootcamp στις 30/10 – Προσέλθετε!

  Αντιμετωπίζοντας στην πράξη, με έναν πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο, το μέγα πρόβλημα της απόκτησης νέων δεξιοτήτων στον πάντα «πεινασμένο» για νέους και ικανούς προγραμματιστές χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

  (δηλ. ουσιαστικά στην τεράστια γκάμα όλων των κάθετων και αλληλο-συνδεόμενων τομέων, που οι ΤΠΕ γεφυρώνουν οριζόντια), ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου το τρίτο Coding Bootcamp, από τις HePIS / CEPIS, στο πλαίσιο της AllianceForDigitalEmployability (AFDEmp).

  Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα των δύο προηγούμενων Coding Bootcamps, που έγιναν με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,το Coding Bootcamp 3 είναι ένας ακόμη ταχύρρυθμος κύκλος (500 ώρες σε 12 εβδομάδες) επανειδίκευσης σπουδαστών στο χώρο του Προγραμματισμού (Java και C#/.NET) και της ανάπτυξης εφαρμογών.

  Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι διαθέτουν πλέον όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προσληφθούν άμεσα ως entry-level, full-stack προγραμματιστές.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες χωρίς σχετικό υπόβαθρο, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, στοχεύοντας σε υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα με μεγάλες προοπτικές ανέλιξης.

  Στα δυο προηγούμενα Coding Bootcamps, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2017,συμμετείχαν συνολικά 64 νέοι, ηλικίας 22-40 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγέλματα και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ωκεανογράφοι, φυσικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι κλπ.),

  οι οποίοι επανεκπαιδεύτηκαν σε γλώσσες προγραμματισμού Javaή C#.NET. Στο σύνολό τους προσλήφθηκαν πριν καν ολοκληρώσουν την επανεκπαίδευσή τους από τις εταιρίες που συμμετέχουν και στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα 1200 € (καθαρό εισόδημα)

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 2103729070(24ωρη εξυπηρέτηση, 7 ημέρες την εβδομάδα!)

 • Innovation Design Summit 2017

  Το Marketing Week και η Boussias Communications παρουσιάζουν το Innovation Design Summit 2017.

  Πρόκειται για το 1ο ελληνικό συνέδριο, το οποίο εστιάζει αποκλειστικά στο Design Thinking και στις διαδικασίες, εργαλεία, μεθοδολογίες και action items που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην στρατηγική κάθε επιχείρησης και στην καινοτομική σκέψη κάθε εργαζομένου.

  Οι 9 διεθνείς experts θα μοιραστούν ιδέες και πρακτικές για να εφαρμόζουμε την καινοτομία στην σκέψη και στην πράξη, σε μεγάλους ή μικρούς οργανισμούς, ανεξάρτητα από τη θέση ή το τμήμα εργασίας.

  Έννοιες όπως service design, product design, experience design, user experience, trend analysis, creativity, human center design, empathy, innovation και impact έρχονται στο προσκήνιο και μας υπόσχονται ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας για πάντα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!