Τέλος εποχής για το Flash - Η Adobe τερματίζει την υποστήριξή του

Posted On %PM, %26 %648 %2017 %17:%Ιουλ Written by
Rate this item
(0 votes)


Με μια ανάρτηση στο blog της Adobe ανακοινώθηκε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής: αυτής του Flash.

Πρωταγωνιστής για πολλά χρονιά στην προώθηση της διαδραστικότητας και του δημιουργικού περιεχομένου -από το βίντεο, τα παιχνίδια και πολλά άλλα-η Adobe είχε γράψει ιστορία με τη δημιουργία του Flash και των περί αυτό πιστών κοινοτήτων.

Ομως, με την ωρίμανση των ανοικτών προτύπων, όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly, πολλές από τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του έχουν ήδη αντικατασταθεί καθώς όλα αυτά παρέχουν μια βιώσιμη και εναλλακτική λύση για το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε δει εφαρμογές να εξελίσσονται σε plugins και, μάλιστα, πολλά από αυτά ενσωματώνονται πλέον στα ανοικτά πρότυπα ιστού.

«Με δεδομένη αυτή την πρόοδο και σε συνεργασία με αρκετούς τεχνολογικούς συνεργάτες μας, όπως η Apple, το Facebook, το Google, η Microsoft και η Mozilla, η Adobe σχεδιάζει ως τα τέλη του 2020 να τερματίσει την έκδοση την διανομή και τις αναβαθμίσεις του flashplayer και θα ενθαρρύνει τους δημιουργούς περιεχομένου να μεταφέρουν οποιοδήποτε υπάρχον περιεχόμενο Flash σε αυτές τις νέες ανοιχτές μορφές» ήταν η προτροπή της Adobe.

Αρκετές βιομηχανίες και κλάδοι έχουν «κτιστεί» γύρω από την τεχνολογία Flash - συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών, της εκπαίδευσης και του βίντεο, γι’ αυτό η Adobe θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Flash σε διάφορα σημαντικά λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης, μέσω του προγραμματισμένου EOL.

Η υποστήριξη αυτή θα περιλαμβάνει την έκδοση τακτικών αναβαθμίσεων ασφαλείας, τη διατήρηση της συμβατότητας του λειτουργικού συστήματος και του προγράμματος περιήγησης και την προσθήκη λειτουργιών και δυνατοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίσης θα προχωρήσει στη συνεργασία με εταίρους, όπως η Apple, το Facebook, το Google, η Microsoft και η Mozilla, για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η συμβατότητα του περιεχομένου Flash, ενώ σκοπεύει να προωθήσει πιο επιθετικά το Flash EOL σε εκείνες γεωγραφικές περιοχές όπου ακόμα διανέμονται μη εξουσιοδοτημένες και παρωχημένες εκδόσεις.

Καταλήγοντας στη ίδια ανακοίνωση και σε μια ευθεία αναφορά στα μελλοντικά επιχειρηματικά της σχέδια, η Adobe τονίζει πως θα συνεχίσει να παρέχει «τα καλύτερα δυνατά εργαλεία και υπηρεσίες για σχεδιαστές και προγραμματιστές,που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν εκπληκτικό περιεχόμενο για τον ιστό».

Πηγή: 

Read 237 times Last modified on %AM, %28 %411 %2017 %11:%Ιουλ

Related items

 • Innovation Design Summit 2017

  Το Marketing Week και η Boussias Communications παρουσιάζουν το Innovation Design Summit 2017.

  Πρόκειται για το 1ο ελληνικό συνέδριο, το οποίο εστιάζει αποκλειστικά στο Design Thinking και στις διαδικασίες, εργαλεία, μεθοδολογίες και action items που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην στρατηγική κάθε επιχείρησης και στην καινοτομική σκέψη κάθε εργαζομένου.

  Οι 9 διεθνείς experts θα μοιραστούν ιδέες και πρακτικές για να εφαρμόζουμε την καινοτομία στην σκέψη και στην πράξη, σε μεγάλους ή μικρούς οργανισμούς, ανεξάρτητα από τη θέση ή το τμήμα εργασίας.

  Έννοιες όπως service design, product design, experience design, user experience, trend analysis, creativity, human center design, empathy, innovation και impact έρχονται στο προσκήνιο και μας υπόσχονται ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας για πάντα.

 • Web developer ή web designer ?

  Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός web developer και ενός web designer ;

  Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από την περιγραφή εργασίας "web developer" και "web designer". Εάν σκέφτεστε να γίνετε web developer, μπορεί να είναι δύσκολο να μάθετε από πού να ξεκινήσετε.

  Για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, και να καθοριστούν οι ρόλοι, θα πρέπει να δούμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για καθένα , και ποιοι τύποι προσωπικότητας ταιριάζουν στον έναν ρόλο ή στο άλλο. Πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο τη διαφορά μεταξύ web developer και web designer αλλά ποια επιλογή σταδιοδρομίας είναι η σωστή για εσάς.

  Ας ξεκινήσουμε με τη σύγκριση μέσα από ένα απλό παράδειγμα που όλοι γνωρίζουμε. Την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Φανταστείτε λοιπόν έναν web developer και έναν web designer που εργάζονται για να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο.

  Ένας web developer θα είναι υπεύθυνος για τη κατασκευή διαφόρων μερών του αυτοκινήτου , όπως ο κινητήρας, η μετάδοση, κ.λπ. ώστε να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλές αυτοκίνητο.

  Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων θα είναι υπεύθυνος για την αισθητική σχεδίαση του αυτοκινήτου (την άνεση των καθισμάτων, τη διάταξη του ταμπλό κλπ.) Καθώς και την άνεση στην οδήγηση.

  Όπως οι στρουθοκάμηλοι και οι ζέβρες ταξιδεύουν μαζί στη φύση για να επιβιώσουν, οι προγραμματιστές ιστού και οι σχεδιαστές πρέπει έχουν μια συμβιωτική σχέση στη συνεργασία τους για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό προϊόν.

  Πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές απολαβές:

  Το μεγάλο ερώτημα: τα χρήματα. Σύμφωνα με το ιστότοπο PayScale.com, η μέση ετήσια αμοιβή για τους web developers του 2015 ήταν 56 χιλιάδες δολάρια , ενώ η μέση ετήσια αμοιβή για τους designers ήταν περίπου 46 χιλιάδες δολάρια.

  Η εταιρεία HR Robert Half Technology προσφέρει μια πιο αισιόδοξη προοπτική, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των ερευνών του 2014, καθορίζοντας ετήσιο μισθό 70 έως 110 χιλιάδες δολάρια για τους web developers και ετήσιο μισθό 60 έως 99 χιλιάδες δολάρια για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων.

  Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, της εμπειρίας, των δεξιοτήτων, και ίσως ακόμη και από τη συνολική παρουσία του επαγγελματία. Γενικά δεν υπάρχει μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο σταδιοδρομιών ιστού.

  Απαιτούμενες δεξιότητες

  Οι προγραμματιστές ιστού εργάζονται με γλώσσες προγραμματισμού όπως HTML, CSS και Javascript για να δημιουργήσουν ιστότοπους και εφαρμογές.

  Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες για να δημιουργήσουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έλεγχο ταυτότητας χρήστη, βάσεις δεδομένων και άλλες τεχνικές πτυχές των ιστοτόπων.

  Για να γίνει αυτό, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν λογισμικό όπως επεξεργαστές κειμένου, διεπαφή γραμμής εντολών, για να δημιουργήσουν τις τεχνικές πληροφορίες δηλαδή το γνωστό κώδικα που χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα δεδομένα.
  Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν χρειάζεται να έχουν πλήρη γνώση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο κώδικας, αλλά να διασφαλίσουν ότι η ιστοσελίδα είναι ευχάριστη αισθητικά άρτια και φιλική προς τον χρήστη για τους επισκέπτες της. Θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό σχεδιασμού γραφικών - συμπεριλαμβανομένων προϊόντων όπως το Adobe Photoshop, το Illustrator, το Inkscape (μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Photoshop) και το GIMP. Τελικά, θα σχεδιάσουν τη διάταξη της ιστοσελίδας μέσω της κατασκευής πρωτοτύπων και πλαισίων. Οι σχεδιαστές ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών και μπορούν ακόμη και να είναι υπεύθυνοι για τα web analytics.

  Ένα χαρτοφυλάκιο με τις επαγγελματικές εμπειρίες είναι πολύ σημαντικό - είτε είστε προγραμματιστής είτε σχεδιαστής. Οι παρελθούσες επιδόσεις και εμπειρίες αποτελούν έναν πολύ καλό δείκτη μελλοντικής απόδοσης.

  Ένας καλός προγραμματιστής και σχεδιαστής θα παρουσιάσει τις ικανότητες και την εμπειρία του σε μελλοντικούς εργοδότες και πελάτες, αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

  Οι προγραμματιστές βασίζονται κατά κύριο λόγο στο GitHub.com για να προβάλλουν τις επιδόσεις τους σε εργασίες κωδικοποίησης. Θα δείξουν πόσο καλά μπορούν να επαναπροσδιορίσουν το κώδικα ώστε για να είναι κομψός και ευανάγνωστο σε άλλους προγραμματιστές.

  Οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που βασίζονται σε cloud, όπως το AWS (Amazon) και το Heroku.com, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά καιρούς για την εμφάνιση στατικών ιστοσελίδων και εφαρμογών ιστού που έχουν δημιουργήσει οι προγραμματιστές.

  Οι σχεδιαστές έχουν τις δικές τους επιλογές για να αναδείξουν την εφευρετικότητα και την φαντασία τους μέσω ιστοτόπων όπως το Behance.com και το Dribble.com. Αυτές οι ιστοσελίδες προσφέρουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την τεχνογνωσία τους στα σχέδια χρωμάτων, την ικανότητα γραφικού σχεδιασμού και τη δημιουργικότητα.

  Ακόμη πιο σημαντικό από τη χρήση αυτών των πόρων είναι η δημιουργία ενός προσωπικού ιστότοπου , έτσι ώστε να μπορείτε να παρουσιάσετε την εργασία σας.

  Δημιουργώντας έναν εξατομικευμένο ιστότοπο, έχετε τον έλεγχο του τρόπου παρουσίασης και λήψης των πληροφοριών σας, χωρίς να τις παρεμβολές που προκύπτουν κατά περιόδους, όταν φιλοξενείται το περιεχόμενό σας σε ιστότοπο τρίτου μέρους.

  Λέγεται ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται πιο τετράγωνα και λογικά , χρησιμοποιούν το αριστερό μέρος του εγκέφαλου και είναι πιο άνετοι με το web development , ενώ οι άνθρωποι που έχουν δημιουργικότητα και καλλιτεχνική φύση χρησιμοποιούν το δεξί και θα κλίνουν προς το web design.

  Ωστόσο, έχουν γίνει μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ένα κυρίαρχο μέρος στο εγκεφάλο τους.Μην νομίζετε ότι ένας με μαθηματικό μυαλό μπορεί να είναι εξειδικευμένος στην ανάπτυξη ιστού, ή ένας με καλλιτεχνική φύση μπορεί να είναι καλύτερος στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

  Στον πραγματικό κόσμο, θα βρείτε και τις δύο επιλογές σταδιοδρομίας, μπορεί ενδεχομένως όμως να απαιτηθούν από εσάς να έχετε επαρκείς γνώσεις και λειτουργική ικανότητα και του άλλου τομέα.

  Οι επιτυχημένοι προγραμματιστές πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σχέδια χρωμάτων και typography για τη δημιουργία πλαισίων και σχεδίων, δημιουργώντας το πρότυπο από το οποίο θα κατασκευαστούν τα στοιχεία με κώδικα.

  Οι επιτυχημένοι σχεδιαστές θα πρέπει να κατανοούν τις βασικές τεχνικές HTML, CSS και Javascript για να μπορούν και να κατανοήσουν τους τεχνικούς περιορισμούς των δημιουργικών τους layouts.

  Κλείνοντας, όποια επιλογή και αν ακολουθήσετε, να είστε σίγουροι ότι οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω απο λαμπρές!

  Πηγή: careerfoundry.com

   

 • Δέκα εργαλεία που θα σας κάνουν master στο typography

  Για να εμβαθύνει κάποιος στo typography απαιτεί ειδικές ικανότητες. Απλά ρωτήστε οποιονδήποτε σχεδιαστή. Η επιλογή των σωστών γραμματοσειρών για τα σχέδια είναι μια δύσκολη και απαιτητική δουλειά.

  Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν πολλά χρήσιμα (και δωρεάν) εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε και να επιλέξετε τις σωστές γραμματοσειρές για τη δουλειά. Μόλις αρχίσετε να παίζετε με τις ακόλουθες εφαρμογές και ιστότοπους, θα γίνετε expert στo typography σε ελάχιστο χρόνο.

  1. Adobe Edge Web Fonds

  Περιττό να πούμε ότι η Adobe είναι ένα αξιόπιστο όνομα στον κόσμο του σχεδιασμού. Οι περισσότεροι σχεδιαστές του UI είναι ήδη εξοικειωμένοι με το λογισμικό που διατίθεται από αυτή τη συγκεκριμένη εταιρεία.

  Ως εκ τούτου, είναι λογικό να τους εμπιστευόμαστε όταν πρόκειται για typography. Λοιπόν, τι έχει να προσφέρει η Adobe Edge Web Fonts;
  Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του συγκεκριμένου εργαλείου είναι το γεγονός ότι διαθέτει ένα ευρύ φάσμα γραμματοσειρών.

  Υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικές γραμματοσειρές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε εδώ. Είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη και να βρείτε (και να χρησιμοποιήσετε) οποιοδήποτε συγκεκριμένο τυπογραφικό στοιχείο που σας ταιριάζει.

  Επιπλέον, είναι 100% δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση.

  2.DaFond

  Αν ψάχνετε για μια ιδιόμορφη μικρή και φιλική στο χρήστη γραμματοσειρά, σίγουρα η DaFont θα σας ικανοποιήσει. Η βιβλιοθήκη των γραμματοσειρών είναι τόσο απλή στη χρήση, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του σχεδιαστή όταν αρχίζει να δημιουργεί τους δικούς τους ιστοτόπους.

  Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι κατηγοριοποιεί κάθε γραμματοσειρά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να βρείτε το στυλ του τύπου που χρειάζεστε.

  3. What the Font

  Εκτός από το εκπληκτικό όνομα, το WhatTheFont είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο κάθε σχεδιαστής του UI θα πρέπει να χρησιμοποιεί. Μερικές φορές, όταν περιηγείστε στο δίκτυο για έμπνευση, συναντάτε ένα συγκεκριμένο τυπογραφικό στοιχείο που είναι καταπληκτικό.

  Παλαιότερα, ίσως είχατε σπαταλήσει το χρόνο σας αναζητώντας κάτι παρόμοιο. Λοιπόν, εκείνες οι μέρες έχουν περάσει!

  Αυτό το ηλεκτρονικό εργαλείο είναι ένα από τα πιο εύκολα που θα χρησιμοποιήσετε μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε μια εικόνα της γραμματοσειράς που έχετε δει και το εργαλείο αυτό θα κάνει όλη τη υπόλοιπη σκληρή δουλειά για εσάς.

  Θα εξετάσει μια ολόκληρη σειρά τύπων και θα βρεί αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το αγαπημένο σας τυπογραφικό.

  4.Font Pair 

  Η επιλογή γραμματοσειρών που να μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται μπορεί να φανεί μια πολύ απαιτητική δουλειά.

  Οι σχεδιαστές συνήθως βασίζονται στη οπτική τους εμπειρία και οξυδέρκεια για το βέλτιστο αποτέλεσμα.Το font pair είναι ένα πρακτικό εργαλείο που περιλαμβάνει όλους τους συνδυασμούς γραμματοσειρών σε ένα εύχρηστο εγχειρίδιο.

  Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά που δυσκολεύεστε να κάνετε μια επιλογή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το χρησιμοποιήσετε. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να καταλάβετε ποιο ζευγάρι ταιριάζει στην ιστοσελίδα που σχεδιάζετε.

  Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με το δύσκολο έργο σχεδιασμού.

  5.Prototypo

  Περιττό να πούμε ότι οι προσαρμοσμένες γραμματοσειρές είναι το Άγιο Δισκοπότηρο του σχεδιασμού. Όταν θέλετε κάτι που να είναι εντελώς μοναδικό για έναν ιστότοπο, αυτό το εργαλείο είναι για σας.

  Φυσικά, ο σχεδιασμός του δικού σας τύπου από το μηδέν μπορεί να πάρει εβδομάδες για να τελειοποιηθεί. Αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά τι γίνεται αν υπήρχε ένας γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε μια γραμματοσειρά που είναι τόσο μοναδική όσο αυτή που χρειάζεστε;

  Το Prototypo απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας ολόκληρης της γραμματοσειράς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε μερικά κλικ για να αλλάξετε τις πτυχές μιας βασικής γραμματοσειράς.

  Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντελώς νέο τύπο σε λίγα λεπτά. Επιπλέον, οι πελάτες σας θα εντυπωσιαστούν απίστευτα από την πρωτοτυπία του κειμένου σας βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα!

  6.Ιcomoon 

  Και πάλι, όταν πρόκειται να προσαρμόσετε γραμματοσειρές, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένα στο offset. Η εφαρμογή IcoMoon μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα μόνο σε λίγα λεπτά.

  Επιτρέπει στους σχεδιαστές να φορτώσουν τα δικά τους SVG για να κάνουν γραμματοσειρές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά προσαρμοσμένες, ευκρινείς γραμματοσειρές για κάθε site. Όταν εργάζεστε σε κάτι που πρέπει να είναι μοναδικό και διαφορετικό, αυτό θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο εργαλείο.

  7.Tiff
  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες ήταν οι μοναδικές διαφορές μεταξύ των γραμματοσειρών; Τι κάνει τη Helvetica διαφορετική από τη Georgia? Το Tiff βοηθά τους σχεδιαστές να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες κάθε γραμματοσειράς που θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν.

  Αυτό το εργαλείο θα το χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να μάθει λίγο περισσότερο για τον κόσμο του typography. Μετά από όλα, όσο περισσότερο γνωρίζετε για τις γραμματοσειρές, τόσο καλύτερα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις δύο γραμματοσειρές που θέλετε να συγκρίνετε, να πληκτρολογήσετε ένα γράμμα και στη συνέχεια να τις δείτε γρήγορα τη μια πάνω στην άλλη.

  Αυτό μπορεί να μην ακούγεται τόσο ενδιαφέρον, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα γραφικά και τι μπορούν σας προσφέρουν ως σχεδιαστή.

  8.Css type set

  O κόσμος του CSS μπορεί να σας φανεί μπερδεμένος κατά περιόδους. Αν δεν έχετε ακόμα κατανοήσει το πώς λειτουργεί το σύστημα, το CSS Typeset είναι ο τρόπος για εσάς.

  Όταν ρίξετε μια ματιά σε αυτό το εργαλείο ελεύθερου σχεδιασμού, θα δείτε δύο απλά κουτιά. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενό σας στο πλαίσιο στην αριστερή πλευρά και να δείτε τον κωδικό CSS να εμφανίζεται στα δεξιά. Είναι πραγματικά τόσο απλό!

  9.Flipping typical

  Μερικές φορές, το πιο δύσκολο πράγμα για να επιλέξετε ποιο τύπο γραμματοσειράς θα χρησιμοποιήσετε, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προβληθούν οι εν λόγω λέξεις.

  Φυσικά, μπορείτε να εξετάσετε διεξοδικά κάθε πιθανή επιλογή δοκιμάζοντας κάθε γραμματοσειρά, μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει με το εμπορικό σήμα, αλλά υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να δείτε πώς κάθε γραμματοσειρά θα δημιουργήσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

  Χρησιμοποιώντας το Flipping typical online θα μπορούσε να σας βοηθήσει σημαντικά.

  Το ηλεκτρονικό αυτό εργαλείο σάς επιτρέπει να δείτε πώς συγκεκριμένες λέξεις θα φαίνονται σε μια σειρά από διαφορετικές γραμματοσειρές που μπορείτε να επιλέξετε για σας.

  Όταν ανοίγετε τη σελίδα, θα δείτε μια μπάρα στην κορυφή με πολλές γραμματοσειρές κάτω από αυτή.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κείμενό σας και στη συνέχεια να μετακινηθείτε προς τα κάτω.

  Θα δείτε τις λέξεις που εμφανίζονται σε μια ολόκληρη σειρά τύπων.Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη κατάλληλη.

  10.Typecast 

  Oι χρήστες πλέον δεν βλέπουν μόνο ιστοσελίδες στον φορητό υπολογιστή τους ή στο desktop. Μπορεί να σας εκπλήξει αν μάθετε ότι οι καταναλωτές έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα ή τα tablet τους για να δουν τους ιστοτόπους πιο συχνά από ότι στον υπολογιστή.

  Έτσι, είναι λογικό ότι, ενώ ένας τύπος μπορεί να είναι ευανάγνωστος σε μια οθόνη υπολογιστή, θα μπορούσε να φαίνεται εντελώς δυσανάγνωστος σε μια οθόνη τηλεφώνου.
  Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το Typecast.

  Μόλις χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, θα διαπιστώσετε ότι είναι ευκολότερο από ποτέ να διασφαλίσετε ότι η ¨βαριά¨σελίδα σας θα τρέχει γρήγορα στο smartphone. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να δείτε πώς θα εμφανίζεται το κείμενό σας σε μια σειρά οθονών διαφορετικών διαστάσεων.

  Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το typography της σελίδας για να φανεί στη βέλτιστη απόδοση!

  Πηγή: Uxplanet

 • Η διαφορά μεταξύ σχεδιασμού UX και UI

  Έχουμε όλοι ακούσει συνομιλίες, για το αποτελεσματικό «UX» ενός προϊόντος ή το φτωχό «UI» μιας ιστοσελίδας.

  Είναι μια μυστική γλώσσα που δεν θα καταλάβετε ποτέ;
  Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι σημαίνουν αυτοί οι όροι, ποιες θέσεις εργασίας πληρώνονται καλύτερα και πώς να γίνετε σχεδιαστής UX ή σχεδιαστής UI.

  Το UX Design αναφέρεται στον ορισμό του User Experience Design, ενώ το UI Design αντιπροσωπεύει το σχεδιασμό διεπαφής χρήστη.

  Και τα δύο στοιχεία είναι κρίσιμα για ένα προϊόν και συνεργάζονται στενά.
  Αλλά παρά την επαγγελματική σχέση τους, οι ίδιοι οι ρόλοι είναι αρκετά διαφορετικοί, αναφερόμενοι σε πολύ διαφορετικά μέρη της διαδικασίας και την πειθαρχία του σχεδιασμού.

  Όπου το UX Design είναι ένα πιο αναλυτικό και τεχνικό πεδίο, το UI Design είναι πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε γραφικό σχεδιασμό, αν και οι ευθύνες είναι κάπως πιο σύνθετες.

  Υπάρχει μια αναλογία που περιγράφει τα διάφορα μέρη ενός (ψηφιακού) προϊόντος:

  Εάν φανταστείτε ένα προϊόν ως ανθρώπινο σώμα, τα οστά αντιπροσωπεύουν τον κώδικα που του δίνει τη δομή.

  Τα όργανα αντιπροσωπεύουν το σχέδιο UX: μέτρηση και βελτιστοποίηση έναντι εισόδου για υποστήριξη λειτουργιών ζωής.

  Και ο σχεδιασμός του UI αντιπροσωπεύει τα καλλωπιστικά στοιχεία του σώματος - την εμφάνιση, τις αισθήσεις και τις αντιδράσεις του.

  Αλλά μην ανησυχείτε αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι! Ο Rahul Varshney, συν-δημιουργός του Foster.fm το θέτει ως εξής:

  Η εμπειρία χρήστη (UX) και η διεπαφή χρήστη (UI) είναι μερικοί από τους πιο μπερδεμένους και καταχρηστικούς όρους στον τομέα μας.

  Μια διεπαφή χρήστη χωρίς UX είναι σαν ζωγράφος που ρίχνει χρώματα πάνω σε καμβά χωρίς σκέψη, ενώ το UX χωρίς UI είναι σαν το πλαίσιο ενός γλυπτού χωρίς την εξωτερική επιφάνεια.

  Μια εξαιρετική εμπειρία προϊόντος ξεκινά με το UX που ακολουθείται από το UI. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την επιτυχία του προϊόντος.

  Παρακάτω αναλύονται λεπτομερώς η ιστορία, η συζήτηση και οι ορισμοί γύρω από κάθε όρο. Αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει - μεταβείτε στο τέλος κάθε τμήματος για μια απλοποιημένη περιγραφή.

  Και βεβαιωθείτε ότι δεν χάσετε τα επαγγελματικά στατιστικά στοιχεία στο τέλος..

  Τι είναι ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη;

  Ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη είναι ένας ανθρωποκεντρικός τρόπος σχεδιασμού ψηφιακών προϊόντων.

  Όπως αναγράφεται στη Wikipedia: Ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UXD ή UED) είναι η διαδικασία βελτίωσης της ικανοποίησης και της αφοσίωσης του πελάτη, βελτιώνοντας τη χρηστικότητα, την ευκολία χρήσης και την ευχαρίστηση που παρέχεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ του πελάτη και του προϊόντος.

  Ο ορισμός δεν έχει καμία αναφορά στην τεχνολογία, καμία αναφορά σε ψηφιακές και είναι ασαφείς στην καλύτερη περίπτωση. Αλλά όπως όλα τα επαγγέλματα, είναι αδύνατο να αποτυπωθεί η περιγραφή με λίγα λόγια.

  Η σύγχυση στον ορισμό του ίδιου του όρου οφείλεται στη νεωτερικότητα του.

  Ο Don Norman, ένας γνωστικός επιστήμονας και συνιδρυτής της Nielsen Norman Group Design Consultancy, πιστώνεται με την επινόηση του όρου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, δηλώνοντας ότι η εμπειρία των χρηστών περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της αλληλεπίδρασης του τελικού χρήστη με την εταιρεία, τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα της. "

  Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το μέσο, το UX Design περιλαμβάνει όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ δυνητικού ή ενεργού πελάτη και εταιρείας.

  Ως επιστημονική διαδικασία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, από λαμπτήρες δρόμου, αυτοκίνητα, ράφια Ikea και ούτω καθεξής.

  Παρά το γεγονός ότι αποτελεί επιστημονικό όρο, η χρήση του από την έναρξή του ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου εντός του ψηφιακού περιβάλλοντος ένας βασικός λόγος για αυτό είναι ότι η βιομηχανία άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία παράλληλα με το χρόνο εμφάνισης του όρου.

  Ένας άλλος βασικός λόγος ήταν ότι ήταν απλώς ένας “fancy” τρόπος αναδιατύπωσης μιας πρακτικής που υπήρχε ήδη εδώ και εκατοντάδες χρόνια γνωστής ως "Έρευνα Αγοράς" αλλά όπως γνωρίζουμε οι σχεδιαστές αγαπούν τους φανταχτερούς όρους.

  Αλλά μην συγχέουμε αυτά τα δυο: το User Experience Design δεν είναι εργασία έρευνας αγοράς.

  Xρησιμοποιεί πολλές από τις ίδιες τεχνικές για να επιτύχει ένα σύνθετο τελικό στόχο: Η δομή, η ανάλυση και η βελτιστοποίηση της εμπειρίας ενός πελάτη με μια εταιρεία και τα προϊόντα της.

  Αν δεν έχετε ξέρετε τι σημαίνει η εμπειρία του χρήστη στην πράξη, είναι δύσκολο να φανταστείτε τι ακριβώς κάνουν οι σχεδιαστές της εμπειρίας χρήστη.

  Το UX επικεντρώνεται στη διαδικασία που θα βρείτε παρακάτω και το ορίζει σαν επάγγελμα.

  Στόχος της διαδικασίας είναι η ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων, αλλά η θεωρία και η διαδικασία μπορούν να εφαρμοστούν σε οτιδήποτε:

  Στρατηγική και Περιεχόμενο:
  • Ανάλυση ανταγωνιστών
  • Ανάλυση πελατών
  • Δομή προϊόντων / Στρατηγική
  • Ανάπτυξη περιεχομένου

  Wireframing και πρωτότυπα:
  • Wireframing
  • Πρωτότυπα
  • Δοκιμή / επανάληψη
  • Σχεδιασμός Ανάπτυξης

  Εκτέλεση και Analytics
  • Συντονισμός με τους σχεδιαστές του UI
  • Συντονισμός με τους προγραμματιστές
  • Παρακολούθηση στόχων και ολοκλήρωση
  • Ανάλυση και επανάληψη

  Άρα πρέπει κάποιος να είναι εν μέρει έμπορος , σχεδιαστής και project manager? ο ρόλος του UX είναι περίπλοκος, προκλητικός και πολύπλευρος.

  Τελικά ο στόχος είναι να συνδεθούν οι επιχειρησιακοί στόχοι με τις ανάγκες του χρήστη μέσω μιας διαδικασίας δοκιμής και βελτίωσης σε εκείνη που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές της σχέσης.

  Συμπερασματικά:

  • Σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη είναι η διαδικασία ανάπτυξης και βελτίωσης της αλληλεπίδρασης ποιότητας μεταξύ ενός χρήστη και όλων των πτυχών μιας επιχείρησης.

  • Ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη είναι περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της έρευνας, της δοκιμής, της ανάπτυξης, του περιεχομένου και των πρωτοτύπων, προκειμένου να δοκιμαστούν τα ποιοτικά αποτελέσματα.

  • Η σχεδιαστική εμπειρία χρήστη είναι θεωρητικά μια μη ψηφιακή (γνωστική επιστήμη) πρακτική, αλλά χρησιμοποιείται και καθορίζεται κυρίως από τις ψηφιακές βιομηχανίες.

  Αν ενδιαφέρεστε για την κοινωνιολογία, τη γνωστική επιστήμη, τους ανθρώπους και τα σπουδαία προϊόντα, η εμπειρία του χρήστη είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε αλλά εάν καταλαβαίνετε αυτές τις αρχές και είστε πιο ¨οπτική¨ κλίση μπορείτε να κοιτάξετε τον ¨αδελφάκι¨ του: Σχεδίαση διεπαφής χρήστη (UI Design).

  Τι είναι ο Σχεδιασμός UI;

  Παρά το γεγονός ότι είναι ένας παλαιότερος και πιο εξειδικευμένος τομέας, το ερώτημα "Τι είναι ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη;" Είναι δύσκολο να απαντηθεί λόγω ότι μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί.

  Ενώ η Εμπειρία Χρήστη είναι μια συσσώρευση εργασιών που εστιάζονται στη βελτιστοποίηση ενός προϊόντος για αποτελεσματική και ευχάριστη χρήση, ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη είναι η φιλοφρόνηση, η εμφάνιση και η αίσθηση, η παρουσίαση και η διαδραστικότητα ενός προϊόντος.

  Αλλά όπως το UX, εύκολα και συχνά συγχέεται από τις βιομηχανίες που απασχολούν UI σχεδιαστές στο βαθμό που οι διαφορετικές θέσεις εργασίας θα αναφέρονται συχνά στο επάγγελμα ως τελείως διαφορετικά πράγματα.

  Αν κοιτάξετε τις θέσεις εργασίας για το User Interface Design, θα βρείτε κυρίως ερμηνείες του επαγγέλματος που είναι παρόμοιες με το γραφικό σχέδιο. Μερικές φορές επεκτείνεται και στο σχεδιασμό του branding, ακόμα και στην ανάπτυξη του front end τμήματος.

  Αν κοιτάξετε ορισμούς εμπειρογνωμόνων του User Interface Design, θα βρείτε κυρίως περιγραφές που είναι εν μέρει ταυτόσημες με το σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη. Ακόμη και αναφορά στις ίδιες δομικές τεχνικές.

  Ποιο είναι λοιπόν το σωστό; Δυστυχώς κανένα από τα δύο

  Αλλά και οι δύο είναι κοντά με κάποιους τρόπους. Όπως ο σχεδιασμός της εμπειρίας χρήστη, ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη είναι ένας πολύπλευρος και δύσκολος ρόλος.

  Είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά της ανάπτυξης, της έρευνας, του περιεχομένου και της διάταξης ενός προϊόντος σε μια ελκυστική, καθοδηγητική και ανταποκρινόμενη εμπειρία για τους χρήστες. Είναι επίσης ένα πεδίο που σε αντίθεση με το UX, είναι ένα αυστηρά ψηφιακό επάγγελμα, σύμφωνα με τον ορισμό του λεξικού.

  Διευκρινίζοντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ποιος είναι ο ορισμός και ο ρόλος του UI Design, καθώς και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνετε σχεδιαστής UI

  σύμφωνα με το CareerFoundry UI Design Course:

  Αυτό περιλαμβάνει τη σχέση του με το εμπορικό σήμα, το γραφικό / οπτικό και το σχεδιασμό του μπροστινού μέρους.

  Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε σχεδιασμό UX ή σχεδιασμό UI, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς λειτουργεί το άλλο και πώς να τα επεξεργαστείτε .

  Ας δούμε γρήγορα τις ευθύνες του σχεδιαστή του UI:

  • Ανάλυση πελατών
  • Σχεδιαστική έρευνα
  • Branding και Γραφική Ανάπτυξη
  • Οδηγίες χρήστη / ιστορία

  Ανταπόκριση και αλληλεπίδραση:
  • Δημιουργία πρωτότυπων UI
  • Διαδραστικότητα και κίνηση
  • Προσαρμογή στα μεγέθη οθόνης όλων των συσκευών
  • Εφαρμογή με προγραμματιστή

  Ως οπτικός και διαδραστικός σχεδιαστής, ο ρόλος του UI είναι καθοριστικός για οποιαδήποτε ψηφιακή διεπαφή, και για τους πελάτες αποτελεί βασικό στοιχείο για την εμπιστοσύνη σε μια μάρκα. Ενώ η ίδια η μάρκα δεν είναι ποτέ μόνο η ευθύνη του σχεδιαστή UI, η υλοποίηση σαν προϊόν είναι.

  Θα σημειώσετε επίσης το τελευταίο σημείο που δηλώνει την ευθύνη για την "υλοποίηση" του σχεδίου με έναν προγραμματιστή.

  Ενώ αυτό είναι γενικά το πώς οι εργασίες UI έχουν καθοριστεί στο παρελθόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γραμμές είναι θολές, καθώς ο όρος "Web Designer" (ουσιαστικά ένας σχεδιαστής UI που μπορεί να κωδικοποιήσει) αντικαθίσταται από την εμπειρογνωμοσύνη του σχεδιαστή διεπαφής χρήστη.

  Ενώ το UX δεν χρειάζεται κωδικοποίηση, το UI είναι ένας ρόλος που με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται, θα βασίζεται σε αυτό ως μέρος της δημιουργίας διαδραστικών διεπαφών.

  Συμπερασματικά:

  • Ο Σχεδιαστής Διεπαφής Χρήστη είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά των πλεονεκτημάτων και των οπτικών στοιχείων μιας μάρκας σε μια διεπαφή προϊόντος, ώστε να βελτιωθεί καλύτερα η εμπειρία του χρήστη.

  • Ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη είναι μια διαδικασία οπτικής καθοδήγησης του χρήστη μέσω διεπαφής προϊόντος μέσω διαδραστικών στοιχείων και σε όλα τα μεγέθη / πλατφόρμες.

  • Ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη είναι ένα ψηφιακό πεδίο, το οποίο περιλαμβάνει την ευθύνη για συνεργασία και συνεργασία με προγραμματιστές ή κώδικα.

  Είναι το ένα σημαντικότερο από το άλλο;

  Εάν έχετε διαβάσει τις παραπάνω παραγράφους, γνωρίζετε ήδη την απάντηση. Αν όμως, δεν είστε σίγουροι, αναφέρουμε τον σχεδιαστή και εμπειρογνώμονα Helga Moreno, που στο άρθρο της, το Gap Between UX και UI Design, το έθεσε αρκετά εύγλωττα:

  "Κάτι που μοιάζει εξαιρετικό αλλά είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί είναι υποδειγματικό του εξαιρετικού UI και του φτωχού UX.
  Ενώ κάτι που είναι πολύ χρηστικό είναι υποδειγματικό UX και φτωχό UI. "

  Έτσι, βλέπετε, είναι και τα δύο κρίσιμα, και ενώ υπάρχουν εκατομμύρια παραδείγματα μεγάλων προϊόντων με ένα ισχυρό και ανίσχυρο το άλλο, φανταστείτε πόσο πιο επιτυχημένα θα ήταν αν ήταν ισχυρά και στους δύο τομείς.

  Πηγή: careerfoundry.com

   

 • Πλήρης κατάλογος εργασιών για βέλτιστο UX

  Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τις πιο βασικές εργασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι σχεδιαστές UX ώστε το αποτέλεσμα να αποδώσει εξαιρετικές εμπειρίες για τους χρήστες.

  Πια είναι η διαδοχή των εργασιων:

  • Έρευνα χρηστών
  • 'Eρευνα αγοράς
  • Σχέδιο
  • Δοκιμές

  Για κάθε στοιχείο της λίστας θα βρείτε επιπλέον συνδέσμους ή βίντεο με λεπτομερείς εξηγήσεις ή βέλτιστες πρακτικές.


  Έρευνα χρηστών

  Personas

  Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να αντιπροσωπεύει έναν τύπο χρήστη που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν με παρόμοιο τρόπο.

  Τα Personas διευκολύνουν τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

  Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που υπογραμμίζει τις συμπεριφορές, τις ανάγκες και τα κίνητρα των χρηστών-στόχων.

  Σχετικά links:

  uxforthemasses
  invisionapp.com/blog
  uxbooth

  Ροή χρηστών

  Μια οπτική αναπαράσταση των ενεργειών του χρήστη για την ολοκλήρωση των ενεργειων του σε σχεση με το προϊόν.

   

  Η απεικονισμένη ροή χρηστών καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό των βημάτων που πρέπει να βελτιωθούν ή να επανασχεδιαστούν.

  Η ροή των χρηστών συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας "κοινής κατανόησης" κάθε σελίδας της εφαρμογής ή του ιστότοπού σας.

  Σχετικά links:


  smashing magazine

  uxpin.com/studio/blog

  signal vnoise

   

  Χάρτες εμπειριών

  Ένα διάγραμμα που εξετάζει τα πολλαπλά βήματα που διανύουν οι χρήστες καθώς εξετάζουν το προϊόν.

  Ο χάρτης εμπειρίας επιτρέπει στους σχεδιαστές να πλαισιώνουν τα κίνητρα και τις ανάγκες του χρήστη σε κάθε βήμα του ταξιδιού, δημιουργώντας σχεδιαστικές λύσεις που είναι κατάλληλες για το καθένα.

  Σχετικά links:

  smashing magazine

  uxmastery

  Χρήση περιπτώσεων
  Μια περίπτωση χρήσης είναι μια γραπτή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες θα εκτελέσουν εργασίες στην εφαρμογή σας.

  Περιγράφει, από την άποψη του χρήστη, τη συμπεριφορά μιας εφαρμογής, καθώς

  ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα. Κάθε περίπτωση χρήσης αντιπροσωπεύεται ως μια ακολουθία απλών βημάτων, ξεκινώντας από το στόχο του χρήστη και τελειώνοντας όταν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος.

  Η περίπτωση χρήσης είναι μια λίστα ενεργειών ή βημάτων, που συνήθως προσδιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενός χρήστη και ενός συστήματος, για να επιτευχθεί ένας στόχος.

  Σχετικά links:

  wikipedia

  usability geek


  Story Boards
  Τα Story Boards είναι εικονογραφήσεις που αντιπροσωπεύουν τελικά μια ιστορία.

  Στο UX, αυτή η τεχνικη παρουσιάζει τη σειρά των ενεργειών που πρέπει να κάνουν οι χρήστες κατά τη αναζητηση του προϊόντος.

  Μεταφράζοντας τις λειτουργίες σε πραγματικές καταστάσεις, βοηθά τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τον χρήστη.

  Το χαμόγελο και η θλίψη στα ανθρώπινα πρόσωπα μπορούν να προσθέσουν συναισθήματα στην ιστορία σας και ζωντανεύουν στις καρδιές και τα μυαλά του ακροατηρίου σας.

  Σχετικά links:

  uxplanet.org

  uxmag.

  Ερευνα αγοράς

  Έκθεση ανταγωνιστικής ανάλυσης

  Ανάλυση προϊόντων ανταγωνιστών που χαρτογραφούν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά τους με συγκρίσιμο τρόπο.

  Η αναφορά σάς βοηθά να κατανοήσετε τα βιομηχανικά πρότυπα και να εντοπίσετε τις ευκαιρίες καινοτομίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

  Μια ανταγωνιστική ανάλυση σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ανταγωνιστή σας στην αγορά σας και να εφαρμόσετε αποτελεσματικές στρατηγικές για να βελτιώσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

  Σχετικά links:

  boxes and arrows

  danforth


  Moodboards

  Μια συνεργατική συλλογή εικόνων και αναφορών που τελικά θα εξελιχθεί σε οδηγό οπτικού στυλ ενός προϊόντος.

  Το Moodboard επιτρέπει στους δημιουργούς UX να δείξουν στους συνεργατες τους μια προτεινόμενη εμφάνιση του προϊόντος πριν επενδύσουν πάρα πολύ χρόνο ή χρήματα σε αυτό.

  Ένα moodboard είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αποδειξει ότι η ιδέα σας για την αίσθηση της εφαρμογής / τοποθεσίας ταιριάζει με τις αναγκες των πελατων σας.

  Σχετικά links:

  invisionapp

  protofuse


  Σκίτσα

  Το σκίτσο είναι ένας γρήγορος τρόπος απεικόνισης μιας ιδέας (π.χ. σχεδιασμός νέας διεπαφής) με τη χρήση χαρτιού και στυλό.

  Τα σκίτσα είναι χρήσιμα για την επικύρωση των εννοιών των προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με τα μέλη εργασιας της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

  Το σκίτσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επικύρωση των εννοιών προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με μέλη της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

  Σχετικά links:

  uxplanet

  uxplanet.

  uxpin.

  wire frames

  Ένας οπτικός οδηγός που αντιπροσωπεύει τη δομή της σελίδας, καθώς και την ιεραρχία και τα βασικά στοιχεία της.

  Τα wire frames είναι χρήσιμα όταν οι σχεδιαστές UX πρέπει να συζητήσουν ιδέες με τα μέλη της ομάδας / ενδιαφερόμενους και να βοηθήσουν το έργο των σχεδιαστών και προγραμματιστών.

  Σχετικά links:

  uxplanet.

  uxpin


  Πρωτότυπα

  Ένα πρωτότυπο είναι μια έκδοση προσομοίωσης ή δείγματος ενός τελικού προϊόντος, το οποίο χρησιμοποιείται για δοκιμές πριν από την εκτόξευση.

  Ο στόχος ενός πρωτοτύπου είναι να δοκιμάσει προϊόντα (ή ιδέες προϊόντων) πριν δαπανηθεί πολύ χρόνος και χρήμα στο τελικό προϊόν.

  Σχετικά links:

  uxbooth

  uxmag

  Δοκιμές


  Ποσοτική Έρευνα

  Ερωτήσεις που παρέχουν αριθμούς ως αποτέλεσμα. Γρήγορος και φθηνός τρόπος μέτρησης του επιπέδου ικανοποίησης των χρηστών και συλλογής ανατροφοδοτήσεων σχετικά με το προϊόν.

  Η έρευνα είναι ένας γρήγορος τρόπος συλλογής πληροφοριών από ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, αλλά ο προφανής περιορισμός τους είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης μεταξύ του ερευνητή και των χρηστών.

  Σχετικά links:

  uxmastery

  Έκθεση ευχρηστίας
  Η έκθεση ευχρηστίας συνοψίζει τα ευρήματα ευχρηστίας με έναν σαφή, ακριβή και περιγραφικό τρόπο που βοηθά την ομάδα προϊόντων να εντοπίσει το ζήτημα και να εργαστεί προς μια λύση.

  Κατά την αναφορά των αποτελεσμάτων από μια δοκιμή ευχρηστίας, ο σχεδιαστής του UX θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα ευρήματα και τις συστάσεις που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα σοβαρότητας.

  Σχετικά links:

  uxmastery

   

  Google Analytics

  Οι αριθμοί που παρέχονται από ένα εργαλείο ανάλυσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά με το προϊόν σας: κλικ, χρόνος περιόδου σύνδεσης χρηστών, ερωτήματα αναζήτησης κ.λπ.

  Η αναφορά Analytics μπορεί επίσης να "αποκαλύψει τις απρόσμενες" συμπεριφορές που δεν είναι σαφείς στις δοκιμές χρηστών.

  Σχετικά links:

  uxbooth
  smashing magazine

  Πηγή: uxplanet

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!