Πλήρης κατάλογος εργασιών για βέλτιστο UX Featured

Posted On %PM, %17 %593 %2017 %16:%Ιουλ Written by
Rate this item
(0 votes)

Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τις πιο βασικές εργασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι σχεδιαστές UX ώστε το αποτέλεσμα να αποδώσει εξαιρετικές εμπειρίες για τους χρήστες.

Πια είναι η διαδοχή των εργασιων:

• Έρευνα χρηστών
• 'Eρευνα αγοράς
• Σχέδιο
• Δοκιμές

Για κάθε στοιχείο της λίστας θα βρείτε επιπλέον συνδέσμους ή βίντεο με λεπτομερείς εξηγήσεις ή βέλτιστες πρακτικές.


Έρευνα χρηστών

Personas

Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να αντιπροσωπεύει έναν τύπο χρήστη που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν με παρόμοιο τρόπο.

Τα Personas διευκολύνουν τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που υπογραμμίζει τις συμπεριφορές, τις ανάγκες και τα κίνητρα των χρηστών-στόχων.

Σχετικά links:

uxforthemasses
invisionapp.com/blog
uxbooth

Ροή χρηστών

Μια οπτική αναπαράσταση των ενεργειών του χρήστη για την ολοκλήρωση των ενεργειων του σε σχεση με το προϊόν.

 

Η απεικονισμένη ροή χρηστών καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό των βημάτων που πρέπει να βελτιωθούν ή να επανασχεδιαστούν.

Η ροή των χρηστών συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας "κοινής κατανόησης" κάθε σελίδας της εφαρμογής ή του ιστότοπού σας.

Σχετικά links:


smashing magazine

uxpin.com/studio/blog

signal vnoise

 

Χάρτες εμπειριών

Ένα διάγραμμα που εξετάζει τα πολλαπλά βήματα που διανύουν οι χρήστες καθώς εξετάζουν το προϊόν.

Ο χάρτης εμπειρίας επιτρέπει στους σχεδιαστές να πλαισιώνουν τα κίνητρα και τις ανάγκες του χρήστη σε κάθε βήμα του ταξιδιού, δημιουργώντας σχεδιαστικές λύσεις που είναι κατάλληλες για το καθένα.

Σχετικά links:

smashing magazine

uxmastery

Χρήση περιπτώσεων
Μια περίπτωση χρήσης είναι μια γραπτή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες θα εκτελέσουν εργασίες στην εφαρμογή σας.

Περιγράφει, από την άποψη του χρήστη, τη συμπεριφορά μιας εφαρμογής, καθώς

ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα. Κάθε περίπτωση χρήσης αντιπροσωπεύεται ως μια ακολουθία απλών βημάτων, ξεκινώντας από το στόχο του χρήστη και τελειώνοντας όταν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος.

Η περίπτωση χρήσης είναι μια λίστα ενεργειών ή βημάτων, που συνήθως προσδιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενός χρήστη και ενός συστήματος, για να επιτευχθεί ένας στόχος.

Σχετικά links:

wikipedia

usability geek


Story Boards
Τα Story Boards είναι εικονογραφήσεις που αντιπροσωπεύουν τελικά μια ιστορία.

Στο UX, αυτή η τεχνικη παρουσιάζει τη σειρά των ενεργειών που πρέπει να κάνουν οι χρήστες κατά τη αναζητηση του προϊόντος.

Μεταφράζοντας τις λειτουργίες σε πραγματικές καταστάσεις, βοηθά τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τον χρήστη.

Το χαμόγελο και η θλίψη στα ανθρώπινα πρόσωπα μπορούν να προσθέσουν συναισθήματα στην ιστορία σας και ζωντανεύουν στις καρδιές και τα μυαλά του ακροατηρίου σας.

Σχετικά links:

uxplanet.org

uxmag.

Ερευνα αγοράς

Έκθεση ανταγωνιστικής ανάλυσης

Ανάλυση προϊόντων ανταγωνιστών που χαρτογραφούν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά τους με συγκρίσιμο τρόπο.

Η αναφορά σάς βοηθά να κατανοήσετε τα βιομηχανικά πρότυπα και να εντοπίσετε τις ευκαιρίες καινοτομίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Μια ανταγωνιστική ανάλυση σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ανταγωνιστή σας στην αγορά σας και να εφαρμόσετε αποτελεσματικές στρατηγικές για να βελτιώσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

Σχετικά links:

boxes and arrows

danforth


Moodboards

Μια συνεργατική συλλογή εικόνων και αναφορών που τελικά θα εξελιχθεί σε οδηγό οπτικού στυλ ενός προϊόντος.

Το Moodboard επιτρέπει στους δημιουργούς UX να δείξουν στους συνεργατες τους μια προτεινόμενη εμφάνιση του προϊόντος πριν επενδύσουν πάρα πολύ χρόνο ή χρήματα σε αυτό.

Ένα moodboard είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αποδειξει ότι η ιδέα σας για την αίσθηση της εφαρμογής / τοποθεσίας ταιριάζει με τις αναγκες των πελατων σας.

Σχετικά links:

invisionapp

protofuse


Σκίτσα

Το σκίτσο είναι ένας γρήγορος τρόπος απεικόνισης μιας ιδέας (π.χ. σχεδιασμός νέας διεπαφής) με τη χρήση χαρτιού και στυλό.

Τα σκίτσα είναι χρήσιμα για την επικύρωση των εννοιών των προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με τα μέλη εργασιας της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

Το σκίτσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επικύρωση των εννοιών προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με μέλη της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

Σχετικά links:

uxplanet

uxplanet.

uxpin.

wire frames

Ένας οπτικός οδηγός που αντιπροσωπεύει τη δομή της σελίδας, καθώς και την ιεραρχία και τα βασικά στοιχεία της.

Τα wire frames είναι χρήσιμα όταν οι σχεδιαστές UX πρέπει να συζητήσουν ιδέες με τα μέλη της ομάδας / ενδιαφερόμενους και να βοηθήσουν το έργο των σχεδιαστών και προγραμματιστών.

Σχετικά links:

uxplanet.

uxpin


Πρωτότυπα

Ένα πρωτότυπο είναι μια έκδοση προσομοίωσης ή δείγματος ενός τελικού προϊόντος, το οποίο χρησιμοποιείται για δοκιμές πριν από την εκτόξευση.

Ο στόχος ενός πρωτοτύπου είναι να δοκιμάσει προϊόντα (ή ιδέες προϊόντων) πριν δαπανηθεί πολύ χρόνος και χρήμα στο τελικό προϊόν.

Σχετικά links:

uxbooth

uxmag

Δοκιμές


Ποσοτική Έρευνα

Ερωτήσεις που παρέχουν αριθμούς ως αποτέλεσμα. Γρήγορος και φθηνός τρόπος μέτρησης του επιπέδου ικανοποίησης των χρηστών και συλλογής ανατροφοδοτήσεων σχετικά με το προϊόν.

Η έρευνα είναι ένας γρήγορος τρόπος συλλογής πληροφοριών από ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, αλλά ο προφανής περιορισμός τους είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης μεταξύ του ερευνητή και των χρηστών.

Σχετικά links:

uxmastery

Έκθεση ευχρηστίας
Η έκθεση ευχρηστίας συνοψίζει τα ευρήματα ευχρηστίας με έναν σαφή, ακριβή και περιγραφικό τρόπο που βοηθά την ομάδα προϊόντων να εντοπίσει το ζήτημα και να εργαστεί προς μια λύση.

Κατά την αναφορά των αποτελεσμάτων από μια δοκιμή ευχρηστίας, ο σχεδιαστής του UX θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα ευρήματα και τις συστάσεις που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα σοβαρότητας.

Σχετικά links:

uxmastery

 

Google Analytics

Οι αριθμοί που παρέχονται από ένα εργαλείο ανάλυσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά με το προϊόν σας: κλικ, χρόνος περιόδου σύνδεσης χρηστών, ερωτήματα αναζήτησης κ.λπ.

Η αναφορά Analytics μπορεί επίσης να "αποκαλύψει τις απρόσμενες" συμπεριφορές που δεν είναι σαφείς στις δοκιμές χρηστών.

Σχετικά links:

uxbooth
smashing magazine

Πηγή: uxplanet

Read 237 times Last modified on %PM, %18 %471 %2017 %13:%Ιουλ

Related items

 • Innovation Design Summit 2017

  Το Marketing Week και η Boussias Communications παρουσιάζουν το Innovation Design Summit 2017.

  Πρόκειται για το 1ο ελληνικό συνέδριο, το οποίο εστιάζει αποκλειστικά στο Design Thinking και στις διαδικασίες, εργαλεία, μεθοδολογίες και action items που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην στρατηγική κάθε επιχείρησης και στην καινοτομική σκέψη κάθε εργαζομένου.

  Οι 9 διεθνείς experts θα μοιραστούν ιδέες και πρακτικές για να εφαρμόζουμε την καινοτομία στην σκέψη και στην πράξη, σε μεγάλους ή μικρούς οργανισμούς, ανεξάρτητα από τη θέση ή το τμήμα εργασίας.

  Έννοιες όπως service design, product design, experience design, user experience, trend analysis, creativity, human center design, empathy, innovation και impact έρχονται στο προσκήνιο και μας υπόσχονται ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας για πάντα.

 • Web developer ή web designer ?

  Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός web developer και ενός web designer ;

  Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από την περιγραφή εργασίας "web developer" και "web designer". Εάν σκέφτεστε να γίνετε web developer, μπορεί να είναι δύσκολο να μάθετε από πού να ξεκινήσετε.

  Για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, και να καθοριστούν οι ρόλοι, θα πρέπει να δούμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για καθένα , και ποιοι τύποι προσωπικότητας ταιριάζουν στον έναν ρόλο ή στο άλλο. Πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο τη διαφορά μεταξύ web developer και web designer αλλά ποια επιλογή σταδιοδρομίας είναι η σωστή για εσάς.

  Ας ξεκινήσουμε με τη σύγκριση μέσα από ένα απλό παράδειγμα που όλοι γνωρίζουμε. Την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Φανταστείτε λοιπόν έναν web developer και έναν web designer που εργάζονται για να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο.

  Ένας web developer θα είναι υπεύθυνος για τη κατασκευή διαφόρων μερών του αυτοκινήτου , όπως ο κινητήρας, η μετάδοση, κ.λπ. ώστε να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλές αυτοκίνητο.

  Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων θα είναι υπεύθυνος για την αισθητική σχεδίαση του αυτοκινήτου (την άνεση των καθισμάτων, τη διάταξη του ταμπλό κλπ.) Καθώς και την άνεση στην οδήγηση.

  Όπως οι στρουθοκάμηλοι και οι ζέβρες ταξιδεύουν μαζί στη φύση για να επιβιώσουν, οι προγραμματιστές ιστού και οι σχεδιαστές πρέπει έχουν μια συμβιωτική σχέση στη συνεργασία τους για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό προϊόν.

  Πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές απολαβές:

  Το μεγάλο ερώτημα: τα χρήματα. Σύμφωνα με το ιστότοπο PayScale.com, η μέση ετήσια αμοιβή για τους web developers του 2015 ήταν 56 χιλιάδες δολάρια , ενώ η μέση ετήσια αμοιβή για τους designers ήταν περίπου 46 χιλιάδες δολάρια.

  Η εταιρεία HR Robert Half Technology προσφέρει μια πιο αισιόδοξη προοπτική, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των ερευνών του 2014, καθορίζοντας ετήσιο μισθό 70 έως 110 χιλιάδες δολάρια για τους web developers και ετήσιο μισθό 60 έως 99 χιλιάδες δολάρια για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων.

  Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της θέσης, της εμπειρίας, των δεξιοτήτων, και ίσως ακόμη και από τη συνολική παρουσία του επαγγελματία. Γενικά δεν υπάρχει μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο σταδιοδρομιών ιστού.

  Απαιτούμενες δεξιότητες

  Οι προγραμματιστές ιστού εργάζονται με γλώσσες προγραμματισμού όπως HTML, CSS και Javascript για να δημιουργήσουν ιστότοπους και εφαρμογές.

  Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες για να δημιουργήσουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έλεγχο ταυτότητας χρήστη, βάσεις δεδομένων και άλλες τεχνικές πτυχές των ιστοτόπων.

  Για να γίνει αυτό, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν λογισμικό όπως επεξεργαστές κειμένου, διεπαφή γραμμής εντολών, για να δημιουργήσουν τις τεχνικές πληροφορίες δηλαδή το γνωστό κώδικα που χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα δεδομένα.
  Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν χρειάζεται να έχουν πλήρη γνώση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο κώδικας, αλλά να διασφαλίσουν ότι η ιστοσελίδα είναι ευχάριστη αισθητικά άρτια και φιλική προς τον χρήστη για τους επισκέπτες της. Θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό σχεδιασμού γραφικών - συμπεριλαμβανομένων προϊόντων όπως το Adobe Photoshop, το Illustrator, το Inkscape (μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Photoshop) και το GIMP. Τελικά, θα σχεδιάσουν τη διάταξη της ιστοσελίδας μέσω της κατασκευής πρωτοτύπων και πλαισίων. Οι σχεδιαστές ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών και μπορούν ακόμη και να είναι υπεύθυνοι για τα web analytics.

  Ένα χαρτοφυλάκιο με τις επαγγελματικές εμπειρίες είναι πολύ σημαντικό - είτε είστε προγραμματιστής είτε σχεδιαστής. Οι παρελθούσες επιδόσεις και εμπειρίες αποτελούν έναν πολύ καλό δείκτη μελλοντικής απόδοσης.

  Ένας καλός προγραμματιστής και σχεδιαστής θα παρουσιάσει τις ικανότητες και την εμπειρία του σε μελλοντικούς εργοδότες και πελάτες, αλλά με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

  Οι προγραμματιστές βασίζονται κατά κύριο λόγο στο GitHub.com για να προβάλλουν τις επιδόσεις τους σε εργασίες κωδικοποίησης. Θα δείξουν πόσο καλά μπορούν να επαναπροσδιορίσουν το κώδικα ώστε για να είναι κομψός και ευανάγνωστο σε άλλους προγραμματιστές.

  Οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που βασίζονται σε cloud, όπως το AWS (Amazon) και το Heroku.com, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά καιρούς για την εμφάνιση στατικών ιστοσελίδων και εφαρμογών ιστού που έχουν δημιουργήσει οι προγραμματιστές.

  Οι σχεδιαστές έχουν τις δικές τους επιλογές για να αναδείξουν την εφευρετικότητα και την φαντασία τους μέσω ιστοτόπων όπως το Behance.com και το Dribble.com. Αυτές οι ιστοσελίδες προσφέρουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την τεχνογνωσία τους στα σχέδια χρωμάτων, την ικανότητα γραφικού σχεδιασμού και τη δημιουργικότητα.

  Ακόμη πιο σημαντικό από τη χρήση αυτών των πόρων είναι η δημιουργία ενός προσωπικού ιστότοπου , έτσι ώστε να μπορείτε να παρουσιάσετε την εργασία σας.

  Δημιουργώντας έναν εξατομικευμένο ιστότοπο, έχετε τον έλεγχο του τρόπου παρουσίασης και λήψης των πληροφοριών σας, χωρίς να τις παρεμβολές που προκύπτουν κατά περιόδους, όταν φιλοξενείται το περιεχόμενό σας σε ιστότοπο τρίτου μέρους.

  Λέγεται ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται πιο τετράγωνα και λογικά , χρησιμοποιούν το αριστερό μέρος του εγκέφαλου και είναι πιο άνετοι με το web development , ενώ οι άνθρωποι που έχουν δημιουργικότητα και καλλιτεχνική φύση χρησιμοποιούν το δεξί και θα κλίνουν προς το web design.

  Ωστόσο, έχουν γίνει μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ένα κυρίαρχο μέρος στο εγκεφάλο τους.Μην νομίζετε ότι ένας με μαθηματικό μυαλό μπορεί να είναι εξειδικευμένος στην ανάπτυξη ιστού, ή ένας με καλλιτεχνική φύση μπορεί να είναι καλύτερος στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

  Στον πραγματικό κόσμο, θα βρείτε και τις δύο επιλογές σταδιοδρομίας, μπορεί ενδεχομένως όμως να απαιτηθούν από εσάς να έχετε επαρκείς γνώσεις και λειτουργική ικανότητα και του άλλου τομέα.

  Οι επιτυχημένοι προγραμματιστές πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σχέδια χρωμάτων και typography για τη δημιουργία πλαισίων και σχεδίων, δημιουργώντας το πρότυπο από το οποίο θα κατασκευαστούν τα στοιχεία με κώδικα.

  Οι επιτυχημένοι σχεδιαστές θα πρέπει να κατανοούν τις βασικές τεχνικές HTML, CSS και Javascript για να μπορούν και να κατανοήσουν τους τεχνικούς περιορισμούς των δημιουργικών τους layouts.

  Κλείνοντας, όποια επιλογή και αν ακολουθήσετε, να είστε σίγουροι ότι οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω απο λαμπρές!

  Πηγή: careerfoundry.com

   

 • Δέκα εργαλεία που θα σας κάνουν master στο typography

  Για να εμβαθύνει κάποιος στo typography απαιτεί ειδικές ικανότητες. Απλά ρωτήστε οποιονδήποτε σχεδιαστή. Η επιλογή των σωστών γραμματοσειρών για τα σχέδια είναι μια δύσκολη και απαιτητική δουλειά.

  Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν πολλά χρήσιμα (και δωρεάν) εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε και να επιλέξετε τις σωστές γραμματοσειρές για τη δουλειά. Μόλις αρχίσετε να παίζετε με τις ακόλουθες εφαρμογές και ιστότοπους, θα γίνετε expert στo typography σε ελάχιστο χρόνο.

  1. Adobe Edge Web Fonds

  Περιττό να πούμε ότι η Adobe είναι ένα αξιόπιστο όνομα στον κόσμο του σχεδιασμού. Οι περισσότεροι σχεδιαστές του UI είναι ήδη εξοικειωμένοι με το λογισμικό που διατίθεται από αυτή τη συγκεκριμένη εταιρεία.

  Ως εκ τούτου, είναι λογικό να τους εμπιστευόμαστε όταν πρόκειται για typography. Λοιπόν, τι έχει να προσφέρει η Adobe Edge Web Fonts;
  Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του συγκεκριμένου εργαλείου είναι το γεγονός ότι διαθέτει ένα ευρύ φάσμα γραμματοσειρών.

  Υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικές γραμματοσειρές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε εδώ. Είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη και να βρείτε (και να χρησιμοποιήσετε) οποιοδήποτε συγκεκριμένο τυπογραφικό στοιχείο που σας ταιριάζει.

  Επιπλέον, είναι 100% δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση.

  2.DaFond

  Αν ψάχνετε για μια ιδιόμορφη μικρή και φιλική στο χρήστη γραμματοσειρά, σίγουρα η DaFont θα σας ικανοποιήσει. Η βιβλιοθήκη των γραμματοσειρών είναι τόσο απλή στη χρήση, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του σχεδιαστή όταν αρχίζει να δημιουργεί τους δικούς τους ιστοτόπους.

  Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι κατηγοριοποιεί κάθε γραμματοσειρά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να βρείτε το στυλ του τύπου που χρειάζεστε.

  3. What the Font

  Εκτός από το εκπληκτικό όνομα, το WhatTheFont είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο κάθε σχεδιαστής του UI θα πρέπει να χρησιμοποιεί. Μερικές φορές, όταν περιηγείστε στο δίκτυο για έμπνευση, συναντάτε ένα συγκεκριμένο τυπογραφικό στοιχείο που είναι καταπληκτικό.

  Παλαιότερα, ίσως είχατε σπαταλήσει το χρόνο σας αναζητώντας κάτι παρόμοιο. Λοιπόν, εκείνες οι μέρες έχουν περάσει!

  Αυτό το ηλεκτρονικό εργαλείο είναι ένα από τα πιο εύκολα που θα χρησιμοποιήσετε μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε μια εικόνα της γραμματοσειράς που έχετε δει και το εργαλείο αυτό θα κάνει όλη τη υπόλοιπη σκληρή δουλειά για εσάς.

  Θα εξετάσει μια ολόκληρη σειρά τύπων και θα βρεί αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το αγαπημένο σας τυπογραφικό.

  4.Font Pair 

  Η επιλογή γραμματοσειρών που να μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται μπορεί να φανεί μια πολύ απαιτητική δουλειά.

  Οι σχεδιαστές συνήθως βασίζονται στη οπτική τους εμπειρία και οξυδέρκεια για το βέλτιστο αποτέλεσμα.Το font pair είναι ένα πρακτικό εργαλείο που περιλαμβάνει όλους τους συνδυασμούς γραμματοσειρών σε ένα εύχρηστο εγχειρίδιο.

  Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά που δυσκολεύεστε να κάνετε μια επιλογή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το χρησιμοποιήσετε. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να καταλάβετε ποιο ζευγάρι ταιριάζει στην ιστοσελίδα που σχεδιάζετε.

  Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με το δύσκολο έργο σχεδιασμού.

  5.Prototypo

  Περιττό να πούμε ότι οι προσαρμοσμένες γραμματοσειρές είναι το Άγιο Δισκοπότηρο του σχεδιασμού. Όταν θέλετε κάτι που να είναι εντελώς μοναδικό για έναν ιστότοπο, αυτό το εργαλείο είναι για σας.

  Φυσικά, ο σχεδιασμός του δικού σας τύπου από το μηδέν μπορεί να πάρει εβδομάδες για να τελειοποιηθεί. Αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά τι γίνεται αν υπήρχε ένας γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος να φτιάξετε μια γραμματοσειρά που είναι τόσο μοναδική όσο αυτή που χρειάζεστε;

  Το Prototypo απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας ολόκληρης της γραμματοσειράς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε μερικά κλικ για να αλλάξετε τις πτυχές μιας βασικής γραμματοσειράς.

  Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντελώς νέο τύπο σε λίγα λεπτά. Επιπλέον, οι πελάτες σας θα εντυπωσιαστούν απίστευτα από την πρωτοτυπία του κειμένου σας βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα!

  6.Ιcomoon 

  Και πάλι, όταν πρόκειται να προσαρμόσετε γραμματοσειρές, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένα στο offset. Η εφαρμογή IcoMoon μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα μόνο σε λίγα λεπτά.

  Επιτρέπει στους σχεδιαστές να φορτώσουν τα δικά τους SVG για να κάνουν γραμματοσειρές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά προσαρμοσμένες, ευκρινείς γραμματοσειρές για κάθε site. Όταν εργάζεστε σε κάτι που πρέπει να είναι μοναδικό και διαφορετικό, αυτό θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο εργαλείο.

  7.Tiff
  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες ήταν οι μοναδικές διαφορές μεταξύ των γραμματοσειρών; Τι κάνει τη Helvetica διαφορετική από τη Georgia? Το Tiff βοηθά τους σχεδιαστές να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες κάθε γραμματοσειράς που θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν.

  Αυτό το εργαλείο θα το χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να μάθει λίγο περισσότερο για τον κόσμο του typography. Μετά από όλα, όσο περισσότερο γνωρίζετε για τις γραμματοσειρές, τόσο καλύτερα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις δύο γραμματοσειρές που θέλετε να συγκρίνετε, να πληκτρολογήσετε ένα γράμμα και στη συνέχεια να τις δείτε γρήγορα τη μια πάνω στην άλλη.

  Αυτό μπορεί να μην ακούγεται τόσο ενδιαφέρον, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα γραφικά και τι μπορούν σας προσφέρουν ως σχεδιαστή.

  8.Css type set

  O κόσμος του CSS μπορεί να σας φανεί μπερδεμένος κατά περιόδους. Αν δεν έχετε ακόμα κατανοήσει το πώς λειτουργεί το σύστημα, το CSS Typeset είναι ο τρόπος για εσάς.

  Όταν ρίξετε μια ματιά σε αυτό το εργαλείο ελεύθερου σχεδιασμού, θα δείτε δύο απλά κουτιά. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενό σας στο πλαίσιο στην αριστερή πλευρά και να δείτε τον κωδικό CSS να εμφανίζεται στα δεξιά. Είναι πραγματικά τόσο απλό!

  9.Flipping typical

  Μερικές φορές, το πιο δύσκολο πράγμα για να επιλέξετε ποιο τύπο γραμματοσειράς θα χρησιμοποιήσετε, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προβληθούν οι εν λόγω λέξεις.

  Φυσικά, μπορείτε να εξετάσετε διεξοδικά κάθε πιθανή επιλογή δοκιμάζοντας κάθε γραμματοσειρά, μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει με το εμπορικό σήμα, αλλά υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να δείτε πώς κάθε γραμματοσειρά θα δημιουργήσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

  Χρησιμοποιώντας το Flipping typical online θα μπορούσε να σας βοηθήσει σημαντικά.

  Το ηλεκτρονικό αυτό εργαλείο σάς επιτρέπει να δείτε πώς συγκεκριμένες λέξεις θα φαίνονται σε μια σειρά από διαφορετικές γραμματοσειρές που μπορείτε να επιλέξετε για σας.

  Όταν ανοίγετε τη σελίδα, θα δείτε μια μπάρα στην κορυφή με πολλές γραμματοσειρές κάτω από αυτή.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κείμενό σας και στη συνέχεια να μετακινηθείτε προς τα κάτω.

  Θα δείτε τις λέξεις που εμφανίζονται σε μια ολόκληρη σειρά τύπων.Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη κατάλληλη.

  10.Typecast 

  Oι χρήστες πλέον δεν βλέπουν μόνο ιστοσελίδες στον φορητό υπολογιστή τους ή στο desktop. Μπορεί να σας εκπλήξει αν μάθετε ότι οι καταναλωτές έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα ή τα tablet τους για να δουν τους ιστοτόπους πιο συχνά από ότι στον υπολογιστή.

  Έτσι, είναι λογικό ότι, ενώ ένας τύπος μπορεί να είναι ευανάγνωστος σε μια οθόνη υπολογιστή, θα μπορούσε να φαίνεται εντελώς δυσανάγνωστος σε μια οθόνη τηλεφώνου.
  Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το Typecast.

  Μόλις χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, θα διαπιστώσετε ότι είναι ευκολότερο από ποτέ να διασφαλίσετε ότι η ¨βαριά¨σελίδα σας θα τρέχει γρήγορα στο smartphone. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να δείτε πώς θα εμφανίζεται το κείμενό σας σε μια σειρά οθονών διαφορετικών διαστάσεων.

  Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το typography της σελίδας για να φανεί στη βέλτιστη απόδοση!

  Πηγή: Uxplanet

 • 3ο Meet Magento GR 2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Η Converge Α.Ε,ως επίσημος Magento Professional Solutions Partner, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα το Meet Magento GR,την κορυφαία διοργάνωση της Magento eCommerce Κοινότητας.

  Έχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων επιτυχημένων MeetMagentoGR, η Converge καινοτομεί και φέρνει για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το απόλυτο Magento eCommerce συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Οκτωβρίου 2017,

  ενώ το καθιερωμένο ραντεβού με το κοινό της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την επομένη, 12 Οκτωβρίου 2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.

  Το MeetMagentoGR 2017 φιλοδοξεί να δημιουργήσει μέσα από μία φιλική και δημιουργική ατμόσφαιρα τις τέλειες ευκαιρίες δικτύωσης για τη διεύρυνση των γνώσεων σε E-commerce&Magento.

  Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πωλητές, προγραμματιστές, eRetailers και φυσικά με εταιρείες που υλοποιούν ηλεκτρονικά καταστήματα σε Magento.

  Η συμμετοχή τους εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλες τις νέες πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πιο αποτελεσματικές ηλεκτρονικές στρατηγικές με στόχο την επιτυχή λειτουργία της επιχείρησής τους.

  Το παρόν, ως ομιλητές, θα δώσουν καταξιωμένα άτομα από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, των οποίων τα ονόματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Magento και καλούνται να μας παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

  Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει απευθείας τα ερωτήματά του τόσο στους ομιλητές όσο και στην ομάδα του Magento, προκειμένου να λάβει εξατομικευμένες απαντήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού του ηλεκτρονικού καταστήματος.

  Τέλος,για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί το speedinnovationworkshop, μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να υποστηρίξει τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στο χώρο του eCommerce, βοηθώντας παράλληλα στη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των συμμετεχόντων του MeetMagento σε πάνω από 50 χώρες.

  Το workshop θα ξεκινήσει με την παρουσίαση διεθνών best practices σε θέματα startup ecosystems και growth και θα συνεχιστεί με mentoring sessions υπό τη μορφή του speed dating διάρκειας 15 λεπτών με κάθε υποψήφιο.

  Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε την online φόρμα στο ακόλουθο link.

  Για πληροφορίες εισιτηρίων και τρόπους συμμετοχής, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της εκδήλωσης.

 • Μάθε παιδί μου κώδικα!!!

  Στη δική μου τη γενιά -η οποία έχει ζήσει και συνεχίζει να ζει τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, όταν πηγαίναμε σχολείο, η προτροπή από τους γονείς μας ήταν να μάθουμε ξένες γλώσσες.

  Προσωπικά, έμαθα δύο (αγγλικά και γαλλικά) και για να είμαι ειλικρινής μόνο τα αγγλικά μου φάνηκαν πραγματικά χρήσιμα. Αλλά δεν μετάνιωσα για τα γαλλικά, γιατί ήταν ο λόγος που ήρθα πιο κοντά στη γαλλική κουλτούρα.

  Στην ψηφιακή εποχή, τα αγγλικά είναι εκ των ουκ άνευ για όλους τους μαθητές. Μία δεύτερη ή ακόμη και μία τρίτη γλώσσα είναι κάτι προς το οποίο ωθούν πολλοί γονείς τα παιδιά τους.

  Όμως, πέραν των αγγλικών, αυτό που θα έπρεπε να «ωθήσουν» τα παιδιά τους να μάθουν είναι μία άλλη, διαφορετική γλώσσα: αυτή του προγραμματισμού.
  Δεν απέχουμε και πολύ από την εποχή που αν ένας υποψήφιος εργαζόμενος δεν έχει στο βιογραφικό του ότι γνωρίζει να γράφει κώδικα, ή έστω ότι καταλαβαίνει από κώδικα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να βρει μία θέση εργασίας ως στέλεχος σχεδόν σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας.

  Τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

  Είναι γνωστό ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για developers στη χώρα μας και διεθνώς καθώς η υπάρχουσα προσφορά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες.

  Στο μέλλον, όμως, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο περίπλοκη διότι τα πάντα θα λειτουργούν με τη χρήση apps, APIs, bigdata και πολλές ακόμη λέξεις που μοιάζουν άγνωστες σε πολλούς αλλά θα πρέπει πολύ γρήγορα να τις μάθουν, αλλιώς θα βρεθούν εκτός αγοράς.

  Ιδίως από τη στιγμή που η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ έρχονται να υποκαταστήσουν πολλές από τις απλές και χειρωνακτικές εργασίες, το κλειδί θα είναι να ξέρεις πως να προγραμματίζεις όλες αυτές τις συσκευές που θα αναλαμβάνουν να παίρνουν τις αποφάσεις.

  Το ζητούμενο, όπως άκουσα και σε μία πρόσφατη εκδήλωση, είναι να ξέρεις να βελτιώνεις τους αλγόριθμους στους οποίους θα βασίζονται μηχανές για να παίρνουν αποφάσεις.

  Είναι προφανές ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει πολλές κοινωνικές επιπτώσεις και είναι ένα τεράστιο θέμα που θα μας απασχολήσει πολύ την επόμενη 20ετία. Αλλά στο μεταξύ μου, καλό είναι να αρχίσουμε και κανένα μάθημα προγραμματισμού. Για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

  Σημειωτέον πως όταν λέμε ότι μαθαίνουμε προγραμματισμό δεν εννοούμε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε υπολογιστές, να ανεβάζουμε posts στο Facebook και να φτιάχνουμε και κανένα Excel.

  Αυτά είναι για το …νηπιαγωγείο. Τώρα, πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο βήμα. Και ενδεχομένως να έχουμε αργήσει.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!