Πλήρης κατάλογος εργασιών για βέλτιστο UX Featured

Posted On %PM, %17 %593 %2017 %16:%Ιουλ Written by
Rate this item
(0 votes)

Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τις πιο βασικές εργασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι σχεδιαστές UX ώστε το αποτέλεσμα να αποδώσει εξαιρετικές εμπειρίες για τους χρήστες.

Πια είναι η διαδοχή των εργασιων:

• Έρευνα χρηστών
• 'Eρευνα αγοράς
• Σχέδιο
• Δοκιμές

Για κάθε στοιχείο της λίστας θα βρείτε επιπλέον συνδέσμους ή βίντεο με λεπτομερείς εξηγήσεις ή βέλτιστες πρακτικές.


Έρευνα χρηστών

Personas

Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να αντιπροσωπεύει έναν τύπο χρήστη που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν με παρόμοιο τρόπο.

Τα Personas διευκολύνουν τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που υπογραμμίζει τις συμπεριφορές, τις ανάγκες και τα κίνητρα των χρηστών-στόχων.

Σχετικά links:

uxforthemasses
invisionapp.com/blog
uxbooth

Ροή χρηστών

Μια οπτική αναπαράσταση των ενεργειών του χρήστη για την ολοκλήρωση των ενεργειων του σε σχεση με το προϊόν.

 

Η απεικονισμένη ροή χρηστών καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό των βημάτων που πρέπει να βελτιωθούν ή να επανασχεδιαστούν.

Η ροή των χρηστών συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας "κοινής κατανόησης" κάθε σελίδας της εφαρμογής ή του ιστότοπού σας.

Σχετικά links:


smashing magazine

uxpin.com/studio/blog

signal vnoise

 

Χάρτες εμπειριών

Ένα διάγραμμα που εξετάζει τα πολλαπλά βήματα που διανύουν οι χρήστες καθώς εξετάζουν το προϊόν.

Ο χάρτης εμπειρίας επιτρέπει στους σχεδιαστές να πλαισιώνουν τα κίνητρα και τις ανάγκες του χρήστη σε κάθε βήμα του ταξιδιού, δημιουργώντας σχεδιαστικές λύσεις που είναι κατάλληλες για το καθένα.

Σχετικά links:

smashing magazine

uxmastery

Χρήση περιπτώσεων
Μια περίπτωση χρήσης είναι μια γραπτή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες θα εκτελέσουν εργασίες στην εφαρμογή σας.

Περιγράφει, από την άποψη του χρήστη, τη συμπεριφορά μιας εφαρμογής, καθώς

ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα. Κάθε περίπτωση χρήσης αντιπροσωπεύεται ως μια ακολουθία απλών βημάτων, ξεκινώντας από το στόχο του χρήστη και τελειώνοντας όταν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος.

Η περίπτωση χρήσης είναι μια λίστα ενεργειών ή βημάτων, που συνήθως προσδιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενός χρήστη και ενός συστήματος, για να επιτευχθεί ένας στόχος.

Σχετικά links:

wikipedia

usability geek


Story Boards
Τα Story Boards είναι εικονογραφήσεις που αντιπροσωπεύουν τελικά μια ιστορία.

Στο UX, αυτή η τεχνικη παρουσιάζει τη σειρά των ενεργειών που πρέπει να κάνουν οι χρήστες κατά τη αναζητηση του προϊόντος.

Μεταφράζοντας τις λειτουργίες σε πραγματικές καταστάσεις, βοηθά τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τον χρήστη.

Το χαμόγελο και η θλίψη στα ανθρώπινα πρόσωπα μπορούν να προσθέσουν συναισθήματα στην ιστορία σας και ζωντανεύουν στις καρδιές και τα μυαλά του ακροατηρίου σας.

Σχετικά links:

uxplanet.org

uxmag.

Ερευνα αγοράς

Έκθεση ανταγωνιστικής ανάλυσης

Ανάλυση προϊόντων ανταγωνιστών που χαρτογραφούν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά τους με συγκρίσιμο τρόπο.

Η αναφορά σάς βοηθά να κατανοήσετε τα βιομηχανικά πρότυπα και να εντοπίσετε τις ευκαιρίες καινοτομίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Μια ανταγωνιστική ανάλυση σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ανταγωνιστή σας στην αγορά σας και να εφαρμόσετε αποτελεσματικές στρατηγικές για να βελτιώσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

Σχετικά links:

boxes and arrows

danforth


Moodboards

Μια συνεργατική συλλογή εικόνων και αναφορών που τελικά θα εξελιχθεί σε οδηγό οπτικού στυλ ενός προϊόντος.

Το Moodboard επιτρέπει στους δημιουργούς UX να δείξουν στους συνεργατες τους μια προτεινόμενη εμφάνιση του προϊόντος πριν επενδύσουν πάρα πολύ χρόνο ή χρήματα σε αυτό.

Ένα moodboard είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αποδειξει ότι η ιδέα σας για την αίσθηση της εφαρμογής / τοποθεσίας ταιριάζει με τις αναγκες των πελατων σας.

Σχετικά links:

invisionapp

protofuse


Σκίτσα

Το σκίτσο είναι ένας γρήγορος τρόπος απεικόνισης μιας ιδέας (π.χ. σχεδιασμός νέας διεπαφής) με τη χρήση χαρτιού και στυλό.

Τα σκίτσα είναι χρήσιμα για την επικύρωση των εννοιών των προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με τα μέλη εργασιας της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

Το σκίτσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επικύρωση των εννοιών προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με μέλη της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

Σχετικά links:

uxplanet

uxplanet.

uxpin.

wire frames

Ένας οπτικός οδηγός που αντιπροσωπεύει τη δομή της σελίδας, καθώς και την ιεραρχία και τα βασικά στοιχεία της.

Τα wire frames είναι χρήσιμα όταν οι σχεδιαστές UX πρέπει να συζητήσουν ιδέες με τα μέλη της ομάδας / ενδιαφερόμενους και να βοηθήσουν το έργο των σχεδιαστών και προγραμματιστών.

Σχετικά links:

uxplanet.

uxpin


Πρωτότυπα

Ένα πρωτότυπο είναι μια έκδοση προσομοίωσης ή δείγματος ενός τελικού προϊόντος, το οποίο χρησιμοποιείται για δοκιμές πριν από την εκτόξευση.

Ο στόχος ενός πρωτοτύπου είναι να δοκιμάσει προϊόντα (ή ιδέες προϊόντων) πριν δαπανηθεί πολύ χρόνος και χρήμα στο τελικό προϊόν.

Σχετικά links:

uxbooth

uxmag

Δοκιμές


Ποσοτική Έρευνα

Ερωτήσεις που παρέχουν αριθμούς ως αποτέλεσμα. Γρήγορος και φθηνός τρόπος μέτρησης του επιπέδου ικανοποίησης των χρηστών και συλλογής ανατροφοδοτήσεων σχετικά με το προϊόν.

Η έρευνα είναι ένας γρήγορος τρόπος συλλογής πληροφοριών από ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, αλλά ο προφανής περιορισμός τους είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης μεταξύ του ερευνητή και των χρηστών.

Σχετικά links:

uxmastery

Έκθεση ευχρηστίας
Η έκθεση ευχρηστίας συνοψίζει τα ευρήματα ευχρηστίας με έναν σαφή, ακριβή και περιγραφικό τρόπο που βοηθά την ομάδα προϊόντων να εντοπίσει το ζήτημα και να εργαστεί προς μια λύση.

Κατά την αναφορά των αποτελεσμάτων από μια δοκιμή ευχρηστίας, ο σχεδιαστής του UX θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα ευρήματα και τις συστάσεις που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα σοβαρότητας.

Σχετικά links:

uxmastery

 

Google Analytics

Οι αριθμοί που παρέχονται από ένα εργαλείο ανάλυσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά με το προϊόν σας: κλικ, χρόνος περιόδου σύνδεσης χρηστών, ερωτήματα αναζήτησης κ.λπ.

Η αναφορά Analytics μπορεί επίσης να "αποκαλύψει τις απρόσμενες" συμπεριφορές που δεν είναι σαφείς στις δοκιμές χρηστών.

Σχετικά links:

uxbooth
smashing magazine

Πηγή: uxplanet

Read 287 times Last modified on %PM, %18 %471 %2017 %13:%Ιουλ

Related items

 • Joomla! H έκδοση 3.8.3 θα μιλάει τώρα και ελληνικά!

  Μετά από πολλά χρόνια, και πάλι το Joomla! μιλάει ελληνικά. Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της έκδοσης 3.8.3 του joomla!, είναι διαθέσιμη και η ολοκληρωμένη έκδοση της ελληνικής γλώσσας, τόσο για το δημόσιο τμήμα, όσο και για το διαχειριστικό κομμάτι.

  Το αρχείο ελληνικής γλώσσας για την έκδοση 3.8.3 έχει ενσωματωθεί στο επίσημο joomlacode, οπότε μπορείτε και να το αναβαθμίσετε / εγκαταστήσετε μέσω του μενού Extensions της διαχείρισης του Joomla.

  Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο της ελληνικής γλώσσας από εδώ, και να το εγκαταστήσετε ως επέκταση στη διαχείριση της ιστοσελίδας σας

  Πηγή: joomla.gr

 • Microsoft: Η Ώρα του Κώδικα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα!

  Συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές με 50 ώρες διδασκαλίας σε όλη την Ελλάδα

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, για άλλη μια χρονιά, η Εβδομάδα του Κώδικα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 μαθητών και 50 ώρες διδασκαλίας σε όλη την Ελλάδα.

  Με την υποστήριξη της Microsoft, το παγκόσμιο κίνημα «Η Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) έφτασε και στη χώρα μας, μέσα από μία σειρά δωρεάν μαθημάτων, που διοργανώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την επιστήμη των υπολογιστών.

  Αυτή τη χρονιά, η Microsoft, υποστήριξε επίσης το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες που τρέχει μέσω της πλατφόρμας Youths park, το οποίο ταξίδεψε σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και τις τοπικές εκπαιδευτικές δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

  Το ελληνικό Hour of Code ξεκίνησε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, με μία ανοιχτή εκδήλωση στα γραφεία της εταιρείας, όπου γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για τη διδασκαλία των ψηφιακών δεξιοτήτων και τα οφέλη της εκμάθησης του προγραμματισμού.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Μόρφης, Διευθυντής Marketing & Operations για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, τόνισε ότι «η Ώρα του Κώδικα είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος θέλει να εκδημοκρατίσει την έννοια της ψηφιακής τεχνολογίας.

  Αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι είναι η τεχνολογία, αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε κι αυτό υπηρετούμεμε όλες μας τις δράσεις».

  Σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο οργανισμό Τechnokids, τάξεις από 10 και πλέον σχολεία παρακολούθησαν επί οκτώ ημέρες σεμινάρια εισαγωγής στον προγραμματισμό, με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί φίλοι τις βασικές έννοιες προγραμματισμού.

  Η εβδομάδα εορτασμού κορυφώθηκε την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, με εκδήλωση στον πολυχώροThe HUB Eventsκι ένα μοναδικό design thinking workshop.

  Η βραβευμένη Digital Designer, Χρύσα Γκάγκωση, υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, παρουσίασε σε όλους τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

  Οι συμμετέχοντες είχαν,επίσης, την ευκαιρία να ασκηθούν στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος τεχνολογικής εταιρείας, βλέποντας στην πράξη την εφαρμογή του design στην επίλυση προβλημάτων.

  Στο φετινό παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα, που είχε την αμέριστη υποστήριξη της Microsoft, συμμετείχε και το Tech Talent School, με εκπαιδευτικές δράσεις σεΑθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα και Τήνο,από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι οποίες ενθουσίασαν μεγάλους & μικρούς.

   

 • WordCamp Athens 2017 Σάββατο 09 Δεκεμβρίου Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Περίπου το 28% των websites που διαβάζει κανείς καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί με βάση το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα WordPress.

  Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress και του διαδικτύου γενικότερα, τα οποία διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου από τις τοπικές κοινότητες.

  Κάθε χρόνο διοργανώνονται γύρω στα 80 WordCamps σε όλο τον κόσμο!

  Σε ένα WordCamp, παρουσιάζονται διάφορα θέματα, όπως: web development, web design, social media, ecommerce, blogging, content strategy, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.

  Tα WordCamps είναι μη κερδοσκοπικά συνέδρια, διοργανώνονται εθελοντικά και υπό την αιγίδα του Wordpress Foundation, του επίσημου κοινωφελούς ιδρύματος, που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότατης του WordPress.


  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική κοινότητα του WordPress διοργανώνει το Word Camp Athens, το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Ποιούς αφορά ένα WordCamp
  Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress και το διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας τους.

  Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου γενικότερα.

  Web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, φοιτητές σχολών πληροφορικής, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

  Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την τεχνολογική κοινότητα του διαδικτύου να συγκεντρωθεί για μια ημέρα σε ένα χώρο, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωριστούν τα μέλη της μεταξύ τους αλλά και να επικοινωνήσουν με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

  Βασικές αρχές, προσβασιμότητα, παροχές

  Η ανοικτότητα της κοινότητας προς κάθε άνθρωπο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά του είναι μερικές από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress.

  Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου καλοδεχούμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά και επιπέδου γνώσης και εμπειρίας.

  Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στο συνέδριο οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ, οι ομιλίες καλύπτονται ζωντανά με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ θα παρέχεται φύλαξη παιδιών από επαγγελματίες για γονείς που έχουν αυτή την ανάγκη

  (για το τελευταίο χρειάζεται μια απλή επικοινωνία με τους διοργανωτές) χωρίς επιπλέον κόστος.
  Χρηματοδότηση - χορηγίες
  Το WordCamp Athens, χρηματοδοτείται α) από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του WordPress Foundation (global sponsors) β) από χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (local sponsors) και γ) από τα έσοδα των εισιτηρίων του.

  Για τον λόγο αυτό, έχουν δημιουργηθεί 5 πακέτα χορηγιών, από τα οποία κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία μπορεί να διαλέξει πώς επιθυμεί να
  στηρίξει το συνέδριο.

  Μπορεί κανείς να διαβάσει αναλυτικά σχετικά με τα πακέτα χορηγιώνπακέτα χορηγιών, εδώ.

  Ο χώρος - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Το WordCamp Athens 2017 θα λάβει χώρα το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και στην αίθουσα MC3.

  Επιπλέον, την επομένη του συνεδρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ημέρα συνεισφοράς στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού του WordPress, με τίτλο Contributor’s day, στο συνεργατικό χώρο foundation.

  Παρακολούθηση - εισιτήρια
  Το εισητήριο παρακολούθησης του συνεδρίου και για τις δύο μέρες, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων, των coffee breaks και των αναμνηστικών δώρων (swag), θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20€, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα μέλη της κοινότητας.

  Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του WordPress σας περιμένουν!

 • Ξεκινά το τρίτο Coding Bootcamp στις 30/10 – Προσέλθετε!

  Αντιμετωπίζοντας στην πράξη, με έναν πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο, το μέγα πρόβλημα της απόκτησης νέων δεξιοτήτων στον πάντα «πεινασμένο» για νέους και ικανούς προγραμματιστές χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

  (δηλ. ουσιαστικά στην τεράστια γκάμα όλων των κάθετων και αλληλο-συνδεόμενων τομέων, που οι ΤΠΕ γεφυρώνουν οριζόντια), ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου το τρίτο Coding Bootcamp, από τις HePIS / CEPIS, στο πλαίσιο της AllianceForDigitalEmployability (AFDEmp).

  Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα των δύο προηγούμενων Coding Bootcamps, που έγιναν με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,το Coding Bootcamp 3 είναι ένας ακόμη ταχύρρυθμος κύκλος (500 ώρες σε 12 εβδομάδες) επανειδίκευσης σπουδαστών στο χώρο του Προγραμματισμού (Java και C#/.NET) και της ανάπτυξης εφαρμογών.

  Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι διαθέτουν πλέον όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προσληφθούν άμεσα ως entry-level, full-stack προγραμματιστές.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες χωρίς σχετικό υπόβαθρο, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, στοχεύοντας σε υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα με μεγάλες προοπτικές ανέλιξης.

  Στα δυο προηγούμενα Coding Bootcamps, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2017,συμμετείχαν συνολικά 64 νέοι, ηλικίας 22-40 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγέλματα και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ωκεανογράφοι, φυσικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι κλπ.),

  οι οποίοι επανεκπαιδεύτηκαν σε γλώσσες προγραμματισμού Javaή C#.NET. Στο σύνολό τους προσλήφθηκαν πριν καν ολοκληρώσουν την επανεκπαίδευσή τους από τις εταιρίες που συμμετέχουν και στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα 1200 € (καθαρό εισόδημα)

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 2103729070(24ωρη εξυπηρέτηση, 7 ημέρες την εβδομάδα!)

 • Innovation Design Summit 2017

  Το Marketing Week και η Boussias Communications παρουσιάζουν το Innovation Design Summit 2017.

  Πρόκειται για το 1ο ελληνικό συνέδριο, το οποίο εστιάζει αποκλειστικά στο Design Thinking και στις διαδικασίες, εργαλεία, μεθοδολογίες και action items που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην στρατηγική κάθε επιχείρησης και στην καινοτομική σκέψη κάθε εργαζομένου.

  Οι 9 διεθνείς experts θα μοιραστούν ιδέες και πρακτικές για να εφαρμόζουμε την καινοτομία στην σκέψη και στην πράξη, σε μεγάλους ή μικρούς οργανισμούς, ανεξάρτητα από τη θέση ή το τμήμα εργασίας.

  Έννοιες όπως service design, product design, experience design, user experience, trend analysis, creativity, human center design, empathy, innovation και impact έρχονται στο προσκήνιο και μας υπόσχονται ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας για πάντα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!