Δέκα UX design portfolios που θα σας εμπνεύσουν

Posted On Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 01:00 Written by

Το Designlab προσφέρει online εκπαίδευση για σχεδιαστές UX/UI, είτε για όσους επαγγελματίες θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, είτε για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο χώρο.

Με τη βοήθεια μεντόρων και career coaches, η κοινότητα του Designlab έχει δημιουργήσει μερικά εντυπωσιακά χαρτοφυλάκια. Διαβάστε παρακάτω για να εξερευνήσετε μερικά επιλεγμένα portfolios σχεδιασμού UX από σπουδαστές τού Designlab, που σίγουρα θα σας δώσουν ιδέες και θα σας εμπνεύσουν.

1. Aurora Shao

Το χαρτοφυλάκιο της Aurora είναι καθαρό, εύκολο στην πλοήγηση και συνεπές, παρουσιάζοντας παράλληλα τις δεξιότητές της. Κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας case studies που παρέχουν όλες τις σχετικές πληροφορίες με έναν ελκυστικό τρόπο.

2. Jared Bartman

Πολλά χαρτοφυλάκια είναι απλά εικόνες σε πλέγμα σε μια λευκή σελίδα και ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτήν την προσέγγιση, το χαρτοφυλάκιο του Jared ξεχωρίζει για το ανοιχτό γκρι φόντο και τη χρήση του χρώματος. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το σταθερό κουμπί "Back to top" στη δεξιά πλευρά των σελίδων που διευκολύνει στην πλοήγηση.

3. Siriveena Nandam

Άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μια μικρή, ευφυής αλλαγή χρώματος μπορεί να κάνει το σχεδιασμό πολύ πιο συναρπαστικό. Το δείγμα της Siriveena έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να μελετήσετε και να πάρετε ιδέες για δικά σας projects.

4. Rebecca Jun

Καθαρό, απλό και συνεπές. Αν είστε νέοι στο χώρο, θα πρέπει συχνά να δημιουργήσετε μια αφήγηση για το γιατί ασχολείστε με το σχεδιασμό. Αυτό δεν σημαίνει ένα "κατεβατό" χιλίων λέξεων, αλλά κάτι σύντομο και ουσιαστικό, όπως στο παράδειγμα της Rebecca.

5. Soo Park

Η Soo καταφέρνει να προσθέσει πινελιές ιδιαίτερης τεχνοτροπίας στα δείγματά της με τη χρήση emoji. Η ουσία του σχεδιασμού και η παρουσίαση της εργασίας είναι το βασικό ζητούμενο, αλλά αν μπορείτε να δείξετε και την προσωπικότητά σας στο χαρτοφυλάκιό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

6. Katherine Chen

Το portfolio της Katherine είναι καθαρό, συνεπές και φιλικό στην πλοήγηση. Δείχνει επίσης τη διαχείριση ενός εμπιστευτικού έργου, κάτι που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε σε αρκετές περιπτώσεις.

7. Jamie Choi

Η εμπειρία κύλισης στο χαρτοφυλάκιο του Jamie είναι αξιοσημείωτη. Το κείμενο και οι εικόνες εμφανίζονται ομαλά καθώς μετακινείτε προς τα κάτω τη σελίδα. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ καθαρός, προσεγμένος και συνεπής.

8. Katie Lewis

Το χαρτοφυλάκιο της Katie είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς να προβάλλετε τα προηγούμενα έργα σας με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Η Katie χρησιμοποιεί μια σειρά από πλούσιους χρωματικούς τόνους που ζωντανεύουν τα έργα της και κάνουν το χαρτοφυλάκιό της να ξεχωρίζει.

9. Erick Brito

Το portfolio του Erick δείχνει τον τρόπο παρουσίασης και άλλων έργων που μπορεί να έχετε και πριν από την ενασχόλησή σας με UX/UI. Βάζει τα έργα UX/UI πρώτα, αλλά στη συνέχεια περιλαμβάνει δείγματα σχεδιασμού εκτύπωσης και παρουσίασης.

10. Ben Griggs

Ο Ben αντί για απλές οθόνες στην αρχική σελίδα, διαθέτει ένα κολάζ για να παρουσιάσει κάθε κατηγορία. Όταν κάνετε κλικ σε κάποιο δείγμα, το background και τα στοιχεία σχεδιασμού προσαρμόζονται στην ταυτότητα κάθε προϊόντος ή εταιρείας που αφορά.

Εικόνα: Tranmautritam, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!