Home top add-1

Η Adobe οδηγεί τις εξελίξεις στο Video 360 & VR Featured

Posted On Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 11:57 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Adobe συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις στο Video 360 και στις καινοτομίες για VR με την απόκτηση των εργαλείων Skybox της Mettle για επεξεργασία και οπτικά εφέ.

Η εξαγορά αναβαθμίζει τη θέση της Adobe στα συγκεκριμένα πεδία.

Η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποκτήσει όλη την τεχνολογία SkyBox από την Mettle, παγκόσμιο προγραμματιστή λογισμικού Video 360 και εικονικής πραγματικότητας.

Η εξαγορά έρχεται σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι δημιουργοί, παγκόσμιες μάρκες και εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αγκαλιάζουν το 360 / VR και αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις για αυτό το νέο, εντυπωσιακό μέσο.

Το κιτ εργαλείων Skybox έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για post-production στο Adobe Premiere Pro CC και Adobe After Effects CC και συμπληρώνει την υπάρχουσα τεχνολογία κινηματογραφικής παραγωγής 360 / VR του Adobe Creative Cloud.

Η Adobe θα ενσωματώσει το plugin του SkyBox σε μελλοντικές εκδόσεις των Premiere Pro και After Effects.

Για να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της Adobe στα Video 360 και στην εικονική πραγματικότητα, ο συνιδρυτής της Mettle, Chris Bobotis, θα συμμετάσχει στην Adobe, φέρνοντας πάνω από 25 χρόνια παραγωγικής εμπειρίας στο νέο της ρόλο.

"Πιστεύουμε ότι η δημιουργία εικονικής πραγματικότητας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους δημιουργούς.

Η απόκτηση της τεχνολογίας Mettle SkyBox μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια πιο ολοκληρωμένη επεξεργασία VR και εφέ στην κοινότητα ταινιών και βίντεο ", δήλωσε ο Steven Warner, vice president of digital video and audio της Adobe.

"Η επεξεργασία σε 360 / VR απαιτεί εξειδικευμένη τεχνολογία και ως εκ τούτου αυτό είναι ένας κρίσιμος τομέας της επένδυσης για την Adobe και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Chris Bobotis θα εργαστεί μαζί μας για να βοηθήσει και να δώσει ώθηση προς τα εμπρός».

"Η σχέση μας ξεκίνησε με την Adobe το 2010, όταν δημιουργήσαμε το FreeForm for After Effects, και εξελίσσεται από τότε. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην εταιρική μας σχέση ", δήλωσε ο Chris Bobotis, τώρα διευθυντής, professional video στην Adobe.

"Πάντα πίστευα στην ανάπτυξη λογισμικού για καλλιτέχνες, από καλλιτέχνες και ανυπομονώ αυτή η νέα τεχνολογία να φέρει την ολοκλήρωση που θα ενδυναμώσει τους δημιουργούς με τα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζονται για να φέρουν το δημιουργικό τους όραμα στη ζωή".

Το SkyBox, που εισήχθη τον Απρίλιο του 2015, ήταν η πρώτη προσθήκη για την αξιοποίηση της ιδιόκτητης τεχνολογίας 3DNAE της Mettle και η επιτυχία της οδήγησε σε πρόσθετη ανάπτυξη πρόσθετων 360 / VR για τα Premiere Pro και After Effects.

Σήμερα, τα plugins της Mettle υιοθετήθηκαν ευρέως από κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η New York Times, το CNN, το HBO, το Google, το YouTube, το Discovery VR, το DreamWorks TV, το National Geographic, η Washington Post, η Apple και το Facebook, ανεξάρτητους κινηματογραφιστές και YouTubers.

Οι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις ολοκληρωμένες λύσεις στη διεύθυνση:
• Ιστολόγιο του Adobe Creative Cloud Video
• Μάθετε περισσότερα για το Adobe After Effects
• Μάθετε περισσότερα για το Adobe Premiere Pro
• Για ερωτήσεις υποστήριξης πελατών ή τεχνικής υποστήριξης προϊόντων επισκεφθείτε τη διεύθυνση: support.mettle.com.

Σχετικά με τη Mettle
Η Mettle είναι ένα στούντιο γραφικών κίνησης που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά και αναπτύσσει plugins για χρήση με το λογισμικό της Adobe.

Οι πελάτες περιλαμβάνουν την Disney Imagineering, τους New York Times, το Facebook, το Google, το YouTube και το HBO.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:  www.mettle.com.

Πηγή: Adobe 

Read 136 times Last modified on Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 12:32

Related items

 • Τέλος εποχής για το Flash - Η Adobe τερματίζει την υποστήριξή του


  Με μια ανάρτηση στο blog της Adobe ανακοινώθηκε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής: αυτής του Flash.

  Πρωταγωνιστής για πολλά χρονιά στην προώθηση της διαδραστικότητας και του δημιουργικού περιεχομένου -από το βίντεο, τα παιχνίδια και πολλά άλλα-η Adobe είχε γράψει ιστορία με τη δημιουργία του Flash και των περί αυτό πιστών κοινοτήτων.

  Ομως, με την ωρίμανση των ανοικτών προτύπων, όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly, πολλές από τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του έχουν ήδη αντικατασταθεί καθώς όλα αυτά παρέχουν μια βιώσιμη και εναλλακτική λύση για το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

  Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε δει εφαρμογές να εξελίσσονται σε plugins και, μάλιστα, πολλά από αυτά ενσωματώνονται πλέον στα ανοικτά πρότυπα ιστού.

  «Με δεδομένη αυτή την πρόοδο και σε συνεργασία με αρκετούς τεχνολογικούς συνεργάτες μας, όπως η Apple, το Facebook, το Google, η Microsoft και η Mozilla, η Adobe σχεδιάζει ως τα τέλη του 2020 να τερματίσει την έκδοση την διανομή και τις αναβαθμίσεις του flashplayer και θα ενθαρρύνει τους δημιουργούς περιεχομένου να μεταφέρουν οποιοδήποτε υπάρχον περιεχόμενο Flash σε αυτές τις νέες ανοιχτές μορφές» ήταν η προτροπή της Adobe.

  Αρκετές βιομηχανίες και κλάδοι έχουν «κτιστεί» γύρω από την τεχνολογία Flash - συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών, της εκπαίδευσης και του βίντεο, γι’ αυτό η Adobe θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Flash σε διάφορα σημαντικά λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης, μέσω του προγραμματισμένου EOL.

  Η υποστήριξη αυτή θα περιλαμβάνει την έκδοση τακτικών αναβαθμίσεων ασφαλείας, τη διατήρηση της συμβατότητας του λειτουργικού συστήματος και του προγράμματος περιήγησης και την προσθήκη λειτουργιών και δυνατοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες.

  Επίσης θα προχωρήσει στη συνεργασία με εταίρους, όπως η Apple, το Facebook, το Google, η Microsoft και η Mozilla, για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η συμβατότητα του περιεχομένου Flash, ενώ σκοπεύει να προωθήσει πιο επιθετικά το Flash EOL σε εκείνες γεωγραφικές περιοχές όπου ακόμα διανέμονται μη εξουσιοδοτημένες και παρωχημένες εκδόσεις.

  Καταλήγοντας στη ίδια ανακοίνωση και σε μια ευθεία αναφορά στα μελλοντικά επιχειρηματικά της σχέδια, η Adobe τονίζει πως θα συνεχίσει να παρέχει «τα καλύτερα δυνατά εργαλεία και υπηρεσίες για σχεδιαστές και προγραμματιστές,που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν εκπληκτικό περιεχόμενο για τον ιστό».

  Πηγή: 

 • Πλήρης κατάλογος εργασιών για βέλτιστο UX

  Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τις πιο βασικές εργασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι σχεδιαστές UX ώστε το αποτέλεσμα να αποδώσει εξαιρετικές εμπειρίες για τους χρήστες.

  Πια είναι η διαδοχή των εργασιων:

  • Έρευνα χρηστών
  • 'Eρευνα αγοράς
  • Σχέδιο
  • Δοκιμές

  Για κάθε στοιχείο της λίστας θα βρείτε επιπλέον συνδέσμους ή βίντεο με λεπτομερείς εξηγήσεις ή βέλτιστες πρακτικές.


  Έρευνα χρηστών

  Personas

  Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να αντιπροσωπεύει έναν τύπο χρήστη που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν με παρόμοιο τρόπο.

  Τα Personas διευκολύνουν τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

  Το Persona είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που υπογραμμίζει τις συμπεριφορές, τις ανάγκες και τα κίνητρα των χρηστών-στόχων.

  Σχετικά links:

  uxforthemasses
  invisionapp.com/blog
  uxbooth

  Ροή χρηστών

  Μια οπτική αναπαράσταση των ενεργειών του χρήστη για την ολοκλήρωση των ενεργειων του σε σχεση με το προϊόν.

   

  Η απεικονισμένη ροή χρηστών καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό των βημάτων που πρέπει να βελτιωθούν ή να επανασχεδιαστούν.

  Η ροή των χρηστών συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας "κοινής κατανόησης" κάθε σελίδας της εφαρμογής ή του ιστότοπού σας.

  Σχετικά links:


  smashing magazine

  uxpin.com/studio/blog

  signal vnoise

   

  Χάρτες εμπειριών

  Ένα διάγραμμα που εξετάζει τα πολλαπλά βήματα που διανύουν οι χρήστες καθώς εξετάζουν το προϊόν.

  Ο χάρτης εμπειρίας επιτρέπει στους σχεδιαστές να πλαισιώνουν τα κίνητρα και τις ανάγκες του χρήστη σε κάθε βήμα του ταξιδιού, δημιουργώντας σχεδιαστικές λύσεις που είναι κατάλληλες για το καθένα.

  Σχετικά links:

  smashing magazine

  uxmastery

  Χρήση περιπτώσεων
  Μια περίπτωση χρήσης είναι μια γραπτή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες θα εκτελέσουν εργασίες στην εφαρμογή σας.

  Περιγράφει, από την άποψη του χρήστη, τη συμπεριφορά μιας εφαρμογής, καθώς

  ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα. Κάθε περίπτωση χρήσης αντιπροσωπεύεται ως μια ακολουθία απλών βημάτων, ξεκινώντας από το στόχο του χρήστη και τελειώνοντας όταν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος.

  Η περίπτωση χρήσης είναι μια λίστα ενεργειών ή βημάτων, που συνήθως προσδιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενός χρήστη και ενός συστήματος, για να επιτευχθεί ένας στόχος.

  Σχετικά links:

  wikipedia

  usability geek


  Story Boards
  Τα Story Boards είναι εικονογραφήσεις που αντιπροσωπεύουν τελικά μια ιστορία.

  Στο UX, αυτή η τεχνικη παρουσιάζει τη σειρά των ενεργειών που πρέπει να κάνουν οι χρήστες κατά τη αναζητηση του προϊόντος.

  Μεταφράζοντας τις λειτουργίες σε πραγματικές καταστάσεις, βοηθά τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ενσυναίσθηση με τον χρήστη.

  Το χαμόγελο και η θλίψη στα ανθρώπινα πρόσωπα μπορούν να προσθέσουν συναισθήματα στην ιστορία σας και ζωντανεύουν στις καρδιές και τα μυαλά του ακροατηρίου σας.

  Σχετικά links:

  uxplanet.org

  uxmag.

  Ερευνα αγοράς

  Έκθεση ανταγωνιστικής ανάλυσης

  Ανάλυση προϊόντων ανταγωνιστών που χαρτογραφούν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά τους με συγκρίσιμο τρόπο.

  Η αναφορά σάς βοηθά να κατανοήσετε τα βιομηχανικά πρότυπα και να εντοπίσετε τις ευκαιρίες καινοτομίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

  Μια ανταγωνιστική ανάλυση σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ανταγωνιστή σας στην αγορά σας και να εφαρμόσετε αποτελεσματικές στρατηγικές για να βελτιώσετε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

  Σχετικά links:

  boxes and arrows

  danforth


  Moodboards

  Μια συνεργατική συλλογή εικόνων και αναφορών που τελικά θα εξελιχθεί σε οδηγό οπτικού στυλ ενός προϊόντος.

  Το Moodboard επιτρέπει στους δημιουργούς UX να δείξουν στους συνεργατες τους μια προτεινόμενη εμφάνιση του προϊόντος πριν επενδύσουν πάρα πολύ χρόνο ή χρήματα σε αυτό.

  Ένα moodboard είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αποδειξει ότι η ιδέα σας για την αίσθηση της εφαρμογής / τοποθεσίας ταιριάζει με τις αναγκες των πελατων σας.

  Σχετικά links:

  invisionapp

  protofuse


  Σκίτσα

  Το σκίτσο είναι ένας γρήγορος τρόπος απεικόνισης μιας ιδέας (π.χ. σχεδιασμός νέας διεπαφής) με τη χρήση χαρτιού και στυλό.

  Τα σκίτσα είναι χρήσιμα για την επικύρωση των εννοιών των προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με τα μέλη εργασιας της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

  Το σκίτσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επικύρωση των εννοιών προϊόντων και των προσεγγίσεων σχεδιασμού τόσο με μέλη της ομάδας όσο και με τους χρήστες.

  Σχετικά links:

  uxplanet

  uxplanet.

  uxpin.

  wire frames

  Ένας οπτικός οδηγός που αντιπροσωπεύει τη δομή της σελίδας, καθώς και την ιεραρχία και τα βασικά στοιχεία της.

  Τα wire frames είναι χρήσιμα όταν οι σχεδιαστές UX πρέπει να συζητήσουν ιδέες με τα μέλη της ομάδας / ενδιαφερόμενους και να βοηθήσουν το έργο των σχεδιαστών και προγραμματιστών.

  Σχετικά links:

  uxplanet.

  uxpin


  Πρωτότυπα

  Ένα πρωτότυπο είναι μια έκδοση προσομοίωσης ή δείγματος ενός τελικού προϊόντος, το οποίο χρησιμοποιείται για δοκιμές πριν από την εκτόξευση.

  Ο στόχος ενός πρωτοτύπου είναι να δοκιμάσει προϊόντα (ή ιδέες προϊόντων) πριν δαπανηθεί πολύ χρόνος και χρήμα στο τελικό προϊόν.

  Σχετικά links:

  uxbooth

  uxmag

  Δοκιμές


  Ποσοτική Έρευνα

  Ερωτήσεις που παρέχουν αριθμούς ως αποτέλεσμα. Γρήγορος και φθηνός τρόπος μέτρησης του επιπέδου ικανοποίησης των χρηστών και συλλογής ανατροφοδοτήσεων σχετικά με το προϊόν.

  Η έρευνα είναι ένας γρήγορος τρόπος συλλογής πληροφοριών από ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, αλλά ο προφανής περιορισμός τους είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης μεταξύ του ερευνητή και των χρηστών.

  Σχετικά links:

  uxmastery

  Έκθεση ευχρηστίας
  Η έκθεση ευχρηστίας συνοψίζει τα ευρήματα ευχρηστίας με έναν σαφή, ακριβή και περιγραφικό τρόπο που βοηθά την ομάδα προϊόντων να εντοπίσει το ζήτημα και να εργαστεί προς μια λύση.

  Κατά την αναφορά των αποτελεσμάτων από μια δοκιμή ευχρηστίας, ο σχεδιαστής του UX θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα ευρήματα και τις συστάσεις που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα σοβαρότητας.

  Σχετικά links:

  uxmastery

   

  Google Analytics

  Οι αριθμοί που παρέχονται από ένα εργαλείο ανάλυσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης αλληλεπιδρά με το προϊόν σας: κλικ, χρόνος περιόδου σύνδεσης χρηστών, ερωτήματα αναζήτησης κ.λπ.

  Η αναφορά Analytics μπορεί επίσης να "αποκαλύψει τις απρόσμενες" συμπεριφορές που δεν είναι σαφείς στις δοκιμές χρηστών.

  Σχετικά links:

  uxbooth
  smashing magazine

  Πηγή: uxplanet

 • Ετήσια Έκθεση Έργων Σπουδαστών AKTO Πέμπτη 06 Ιουλίου

  Ο ΑΚΤΟ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης Έργων Σπουδαστών του την Πέμπτη 6 Ιουλίου – ώρα 20:30.

  To Αrt & Design Show 2017 περιλαμβάνει δημιουργίες που εκπόνησαν οι σπουδαστές από όλα τα προγράμματα και έτη σπουδών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

  Kαταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. και τα έργα που παρουσιάζονται καλύπτουν όλο το φάσμα του Design: γραφιστική, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, εικονογράφηση, κόμικς ,web design, βιομηχανικό σχέδιο, φωτογραφία, Fine Art, animation και μόδα.

  Ξεχωρίζουν οι διπλωματικές εργασίες των τελειοφοίτων του προγράμματος Bachelor & Master in Design του πανεπιστημίου

  Μiddlesex του Λονδίνου, του οποίου ο ΑΚΤΟ προσφέρει Επικυρωμένα Προγράμματα Σπουδών Middlesex Univercity London

  Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο προβολή εργασιών σπουδαστών του προγράμματος B.Α (Hons) Degree ΒΑ in Animation & Ιnteractive Media

  Έναρξη ώρα 21:00 Πέμπτη 6 Ιουλίου – κεντρικό campus ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α) - Διάρκεια έκθεσης: 6 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2017

  Πληροφορίες: 210 52 30 130 https://akto.gr/ www.akto.gr

 • 10 χρήσιμα (και δωρεάν!) Online Μαθήματα Design

  10 εξαιρετικά χρήσιμα (και δωρεάν!) Online Μαθήματα Σχεδίασης Γραφικών

   
  Αυξήστε τις ικανότητές σας στο σχεδιασμό γραφικών μ’ αυτά τα δωρεάν online μαθήματα.

  Στον οπτικό κόσμο, οι γραφικές απεικονίσεις είναι μια όλο και πιο σημαντική δεξιότητα,που αφορά σε όλα τα είδη δημιουργικών τεχνών. Για τους φωτογράφους και τα δημιουργικά ατελιέ στον κόσμο της μόδας, η γνώση βασικών στοιχείων του Photoshop και αρχών του σχεδιασμού γραφικών θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τη δουλειά τους και επαγγελματικό πλεονέκτημα.

  Για τους εικονογράφους και τους καλλιτέχνες, ο σχεδιασμός γραφικών αποτελεί επίσης βασικό κομμάτι της δουλειάς. Άρα,υπάρχει μάλλον σοβαρός λόγος για να συνεχίσετε να επεκτείνετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας σ’ αυτόν τον τομέα.

  Βελτίωση των δεξιοτήτων σχεδίασης γραφικών δε σημαίνει υποχρεωτικά επιστροφή στο σχολείο. Υπάρχουν πολλά δωρεάν ηλεκτρονικά μαθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το ταλέντο σας στο σχεδιασμό, τα οποία προσφέρονται από πανεπιστήμια, ειδικούς σχεδιασμού γραφικών και διαδικτυακούς εκπαιδευτικούς κόμβους όπως το Udemy. Ψάξαμε για τα καλύτερα δωρεάν μαθήματα γραφικών, εκεί έξω, για να σας βοηθήσουμε.

   

  1. AlisonOnline


  Η Alison αποκαλείται "νέος κόσμος στην ελεύθερη πιστοποιημένη μάθηση". Ο ιστότοπός της είναι γεμάτος από διαφορετικούς τύπους μαθημάτων, που συχνά οδηγούν στην απόκτηση πιστοποιητικού βάσει εξετάσεων, κάτι που μπορεί να προσθέσει ένα ακόμα προσόν στο βιογραφικό σας.

  Η Alison διαθέτει αρκετές επιλογές για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχεδιασμού γραφικών, όπως ένα μάθημα πιστοποίησης σε οπτικές και γραφιστικές δεξιότητες, ένα πάνω στις Αρχές Σχεδιασμού,αλλά και σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες όπως τα Εργαλεία PhotoshopEssential C6.

   

  2. Udemy: Εισαγωγή στο ΣχεδιασμόΓραφικών


  Το Udemy διαθέτει βίντεο από ανεξάρτητους, συνεργαζόμενους με αυτό εκπαιδευτές με τιμές που εξαρτώνται από τη διάρκεια του βίντεο, τον δάσκαλο και το πεδίο. Ουσιαστικά, η Udemy είναι μια ανταγωνιστική αγορά στην τάξη.

  Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα βαθμολογούνται και η πρόοδος εξαρτάται από τους βαθμούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Yelp. Υπάρχουν συχνά ειδικές προσφορές στον ιστότοπο, οπότε προσέξτε μήπως πετύχετε κάποια για τα μαθήματα που θέλετε. Πολλά από τα μαθήματα τουUdemy, επίσης,προσφέρονται δωρεάν. Η«Εισαγωγή στον ΣχεδιασμόΓραφικών» είναι ένα τέτοιο εξαιρετικό παράδειγμα.

   

  3. Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT)


  Το MIT προσφέρει online Οpen course ware, που είναι η πιο ισότιμη μορφή εκπαίδευσης. Θα τη βρείτε σε απευθείας σύνδεση ως ελεύθερη βάση δεδομένων μαθημάτων μέσω επαγγελματιών πανεπιστημιακών καθηγητών και συγγραφέων μαθημάτων.

  Τα περισσότερα από τα μαθήματα σχεδίασης, δίνουν από πλευράς δομής προτεραιότητα σε κάποιο άλλο θέμα, όπως η συγγραφή κώδικα, αλλά δεν παύουν να είναι χρήσιμα και αξιόπιστα.

   

  4. SkilledUp


  Το SkilledUp είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει πολλά διαφορετικά μαθήματα. Καθένα από αυτά έχει διαφορετική τιμή, αλλά ευτυχώς υπάρχει κι ένα δωρεάν μάθημα με τίτλοVisual and GraphicDesign. Και τα άλλα μαθήματα είναι, πάντως, ιδιαίτερα προσιτά, με $ 19,99 να είναι το μέσο κόστος μιας τάξης μέσω SkilledUp. Αν σας αρέσει το στυλ αυτών των μαθημάτων, μπορεί να αξίζει τον κόπο μια δοκιμή.

   

  5. A BriefHistoryofTypography


  Η τυπογραφία παραμένει πάντα το «κλειδί» για το έργο ενός γραφίστα. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις σχεδιασμού γραφικών θα βρείτε κάποια χρήση της. Κάθε γραμματοσειρά προσθέτει διαφορετικό συναίσθημα και στυλ σ’ ένα σχέδιο. Σ’ αυτό το έγγραφο, θα βρείτε μια απλή αλλά περιεκτική εισαγωγή στην ιστορία και τις διάφορες μορφέςτυπογραφίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη εισαγωγή για κάθε επίδοξο, αλλά ακόμα αρχάριο γραφίστα.

   

  6. Teach Yourself Graphic Design: A Self-Study Course Outline


  Σ’ αυτό το άρθρο, ο Sean Hodge καταγράφει όλους τους πόρους που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια μέθοδο σχεδίασης γραφικών «άνευ διδασκάλου», προκειμένου να αντικαταστήσετε την παραδοσιακή εκπαίδευση.

  Το άρθρο παραθέτει βιβλία, ηλεκτρονικούς πόρους και πλήθος χρήσιμα στοιχεία. Είναι μια απίστευτα περιεκτική λίστα πληροφοριών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την εκμάθηση του σχεδιασμού γραφικών. Πολύ χρήσιμος συμπληρωματικός πόρος…

   

  7. Blog σχεδιασμού γραφικών της Veerle


  Η Veerle είναι γραφίστρια από την Ολλανδία, με έναν ιστοχώρο αφιερωμένο σε όλα τα σχέδια γραφικών, ο οποίος περιλαμβάνει μαθήματα, συμβουλές και… κόλπα. Παραθέτει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία με τους πελάτες και την ανάπτυξη ενός portfolio, ενώ δίνει αρκετές απλές λύσεις στα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολλοί σχεδιαστές γραφικών.

  Το πιο σημαντικό για έναν νέο σχεδιαστή είναι ότι η Veerle προσφέρει, επίσης, μαθήματα και συμβουλές για τη χρήση λογισμικού σχεδιασμού γραφικών. Πρόκειται για ένα blog υπέροχα σχεδιασμένο που αξίζει να το επισκεφθείτε και μόνο για κάποια έμπνευση...

   

  8. Σχολή DesignCanva


  Η σχολή σχεδιασμού Canva προσφέρει ένα online δωρεάν μάθημα με τίτλο Εισαγωγή στο Σχεδιασμό Γραφικών. Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, που καλύπτουν τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τις γραμματοσειρές, τα χρώματα, τις εικόνες, τα φόντα, τις διατάξεις και τα σχήματα. Το μάθημα είναι αρκετά ολοκληρωμένο και είναι μια καλή αφετηρία για όποιον θέλει να μάθει τα βασικά του σχεδιασμού.

   

  9. EnvatoTuts + Εικονογράμματα και μαθήματα σχεδίασης


  Η Envato δημιούργησε ένα πυκνό σε πληροφορίες και χρήσιμο αρχειακό σεμινάριο με στόχο να σας βοηθήσει σε σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό και διαδικασία έχει να κάνει με σχεδιασμό. Περιλαμβάνει ολόκληρη τη γκάμα των δημοφιλών θεμάτων, όπως το Illustrator, το Photoshop, το Cinema 4D, το Rhino και πολλά άλλα.

  Περισσότερα από 990 μαθήματα περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων σχεδιασμού και απεικόνισης του Envato. Αν έχετε κολλήσει με ένα πρόβλημα που δεν ξέρετε πώς να το λύσετε, δοκιμάστε αυτόν τον ιστότοπο  - πιθανότατα θα βρείτε μια λύση.

   

  10. CreativePro


  Το CreativePro είναι ένα online περιοδικό σχεδιασμού, που διαθέτει μια εξαιρετική ενότητα εστιασμένη στην πρακτική εφαρμογή. Τα περισσότερα από τα βίντεο και τα άρθρα προορίζονται για έμπειρους σχεδιαστές. Πρόκειται για μια πηγή για όσους σχεδιαστές θέλουν να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους. Κι οι αρχάριοι, από την πλευρά τους, θα μπορούσαν να συνδυάσουν αυτά τα συγκεκριμένα άρθρα με κάποιους από τους υπόλοιπους πόρους που αναφέρονται εδώ,στο πλαίσιο μιας άτυπης εκπαίδευσης στον σχεδιασμό γραφικών.

  Πηγή: Format Magazine

 • Ο σχεδιασμός του Visa's Token Service

  Πώς αντιμετώπισε η Visa τις σύνθετες προκλήσεις σχεδιασμού

  Η Kerry  Hebert, κύριος σχεδιαστής UX για αναπτυγμένες αγορές της Visa, επιλύει πολύπλοκα προβλήματα με τη δύναμη του σχεδιασμού.

  Όταν προσχώρησε στη Visa, τον Οκτώβριο του 2015, η Kerry και η ομάδα της αντιμετώπισαν μια τεράστια πρόκληση θέλοντας  να επανασχεδιάσουν και να αναδιαμορφώσουν το προϊόν Visa's Token Service. Πρόκειται για την εφαρμογή που επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν με ασφάλεια μέσω της κινητής συσκευής τους (όπως το Apple Pay), online (ή Visa Checkout) ή αξιοποιώντας το Internet of Things (πχ. μέσω wearables όπως το Fit Pay).

  Η Kerry γνώριζε ότι αυτή η πρόκληση θα απαιτούσε μια διαφορετική διαδικασία σχεδιασμού και τα σωστά εργαλεία ομαδικής δουλειάς.

  Όντας ήδη χρήστης του Sketch και του InVision Enterprise, πρότεινε ένα νέο τρόπο δουλειάς στην ομάδα της. "Μου ζήτησαν να προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας ένα ιδιαίτερα περίπλοκο project", παραδέχθηκε. "Αν είχα Sketch και InVision, ήξερα τι ήμασταν ικανοί να κάνουμε και τι έπρεπε να γίνει". Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία κοινού οράματος και η κατανόηση ενός νέου σχεδιασμού, εστιασμένου στο χρήστη.

  Η ομάδα της Kerry βρίσκεται δεσπαρμένη σε ολόκληρο τον κόσμο - ένας επιχειρηματίας είναι στο Austin, ένας αρχιτέκτονας στο Foster City, οι σχεδιαστές είναι στο Σαν Φρανσίσκο και μαζί τους εργάζονται ομάδες developers στη Μπανγκαλόρ και τη Σιγκαπούρη.

  Πριν κάποιος από την ομάδα γράψει έστω και μια γραμμή κώδικα, η Kerry κι άλλοι project leaders  επισκέφθηκαν την ολοκαίνουργια ομάδα ανάπτυξης στην Bangalore, προκειμένου να δημιουργήσουν το κοινό όραμα για την ανανέωση του προϊόντος.

  "Νομίζω ότι κάποιοι σχεδιαστές δεν δίνουν στους προγραμματιστές τους αρκετό θάρρος, όσον αφορά στη συμμετοχή τους σε πρώιμα στάδια", τους δήλωσε η Kerry. "Σχεδιάζετε αυτά τα όμορφα πράγματα και μετά τα αφήνετε στην τύχη τους, μονάχα  με την ευχή κάποτε να χρησιμοποιηθούν.

  Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλω να δουλέψω!"
  Η ομάδα ξεκίνησε με ένα συμβούλιο InVision - "Τα συμβούλια είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αναπτύξουμε πράγματα μαζί, να ανταλλάξουμε ιδέες και να αποκτήσουμε ένα κοινό όραμα" τονίζει η Kerry, που εξέλιξε στα γρήγορα τις ιδέες της ομάδας, σε ένα πρωτότυπο InVision, πριν πάει στο Μπανγκαλόρ.

  «Πήγα εκεί με ένα αρκετά ολοκληρωμένο πρωτότυπο InVision κι ήμουν σε θέση να μοιραστώ το όραμα μ’ όλη την ομάδα», παραδέχεται. Ήταν αρκετό για να μπορέσει να ξεκινήσει τη συζήτηση, λέγοντάς τους: «Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Νομίζετε ότι έχει νόημα και, αν ναι, μπορείτε να το χτίσετε;»

  Βοηθώντας ολόκληρη την παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού προϊόντων να καταλάβει πού εντάσσονται στην περίπλοκη διαδικασία ανανέωσης του προϊόντος και πώς οι σχεδιασμένες λύσεις προήλθαν από το brainstorming των χρηστών, ήταν τελικά αυτό που οδήγησε  στην επιτυχία.

  Χρησιμοποιώντας το InVision Enterprise, σχεδιαστές, προγραμματιστές, διαχειριστές προϊόντων κι άλλοι εμπλεκόμενοι από την ομάδα της Visa χρησιμοποίησαν σχόλια στο InVision για να παρακολουθούν τις αλλαγές και να δίνουν feedback. Ήταν ένας νέος, αποτελεσματικός τρόπος εργασίας.

  «Η κλασική διαδικασία σχεδιασμού προϊόντων καταλήγει σε πολλά σφάλματα ...  το InVision Enterprise έγινε πηγή αλήθειας για το προϊόν και την ανάπτυξή του» δήλωσε η Kerry. "Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας έκανε πιο αποτελεσματικούς, παρέχοντας στους ανθρώπους μας τις πληροφορίες που χρειάζονταν, όταν τις χρειάζονταν, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης διαδικασίας ".

  Για τον  σχεδιασμό-ανάπτυξη, η ομάδα της Visa ξεκίνησε με διάφορα άλλα εργαλεία που αφορούσαν στη μεταβίβαση πληροφοριών, αλλά υιοθέτησαν το InVision’s Inspect αμέσως μετά την διάθεση του.

  Άλλα παρόμοια εργαλεία που λειτουργούν μέσω συνδέσμων κοινής χρήσης, εξηγεί η Kerry, δημιουργούν αμέσως ένα ξεχωριστό στοιχείο και η ομάδα πρέπει  να ανησυχεί και να παρακολουθεί. «Αν θέλετε να βασίζεστε σε μία μόνο πηγή, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείστε με άκυρους συνδέσμους, το Inspect δίνει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα."

  Η σωστή πλατφόρμα σχεδιασμού για τη δουλειά σας

  Πέρα από την ανανέωση του εργαλείου εγγραφής συμβόλων της Visa, η Kerry πιστεύει ότι η υιοθέτηση του InVision δίνει στην ομάδα της τη σωστή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί να προσεγγίσει όλες τις  μελλοντικές προκλήσεις στο σχεδιασμό. Όταν δοκίμασε το Sketch και το InVision, πριν από αρκετά χρόνια, συνειδητοποίησε γρήγορα τη μεγάλη αλλαγή που θα μπορούσαν να φέρουν στη δουλειά της.

  "Δεν είχα απεμπλακεί από το Photoshop εκείνη την εποχή," δηλώνει η Kerry. «Σκέφτηκα ότι ‘έχουν τελικά δημιουργήσει εργαλεία που λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μου’… Το Sketch και το InVision είναι δομημένα με τον ίδιο τρόπο που είμαι δομημένη κι εγώ, ως δημιουργικός επαγγελματίας, και η απρόσκοπτη σχέση μεταξύ μας είναι απίστευτα ισχυρή».

  Η εμπειρία της Kerry, από το Sketch και το InVision, βοήθησε την ομάδα της Visa να μοιραστει πρακτικές σχεδίασης σε όλους τους οργανισμούς σχεδίασης προϊόντων. "Το InVision μας δίνει ένα εργαλείο όχι μόνο για να δούμε τις αντοχές σε stress-test, αλλά και για να το βελτιώσουμε.

  Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τα στατικά mockups - μπορώ να δω την ενέργεια και την ορμή, όταν δίνω πλέον στους χρήστες προϊόντων κάτι απτό», δηλώνει η Kerry. "Γίνεται μια συνεργατική εμπειρία μεταξύ σχεδιαστών και προγραμματιστών. Είναι σαν να δημιουργείτε ολόκληρο τον στρατό από σχεδιαστές UX χωρίς καν προσπάθεια. "

  Το ROI του σχεδιασμού με την InVision Enterprise

  Για την ίδια, είναι αδύνατο να μην αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραμάτισε η InVision Enterprise στην ανανέωση του προϊόντος εγγραφής συμβολαίων της Visa. "Όταν ξεκίνησα, δεν είχαμε το Sketch. Δεν είχαμε InVision», λέει. «Πήγαμε από τη μη χρήση του σ’ ολόκληρη την οργάνωση σχεδιασμού προϊόντων».

  Τα πλεονεκτήματα μιας πλατφόρμας σχεδιασμένης για ψηφιακό σχεδιασμό χρηστοκεντρικών προϊόντων, μιλούν από μόνα τους, όπως παραδέχεται. Το InVision Enterprise παρέχει έναν ευκολότερο, ταχύτερο τρόπο να κάνει ό, τι κάνουν οι σχεδιαστές προϊόντων - να επιλύσουν προβλήματα μέσω του σχεδιασμού. «Αν όλοι στην εταιρεία σκεφτούν τον χρήστη, δεν μπορεί παρά να βοηθήσουν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Υπάρχει απτή απόδοση στην επένδυση που συνδέεται με το σχεδιασμό»…

  Πηγή: invisionapp

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Blog Listing ad
 Blog Bottom Add

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!