Print this page

Ο σχεδιασμός του Visa's Token Service

Posted On Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 18:41 Written by

Πώς αντιμετώπισε η Visa τις σύνθετες προκλήσεις σχεδιασμού

Η Kerry  Hebert, κύριος σχεδιαστής UX για αναπτυγμένες αγορές της Visa, επιλύει πολύπλοκα προβλήματα με τη δύναμη του σχεδιασμού.

Όταν προσχώρησε στη Visa, τον Οκτώβριο του 2015, η Kerry και η ομάδα της αντιμετώπισαν μια τεράστια πρόκληση θέλοντας  να επανασχεδιάσουν και να αναδιαμορφώσουν το προϊόν Visa's Token Service. Πρόκειται για την εφαρμογή που επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν με ασφάλεια μέσω της κινητής συσκευής τους (όπως το Apple Pay), online (ή Visa Checkout) ή αξιοποιώντας το Internet of Things (πχ. μέσω wearables όπως το Fit Pay).

Η Kerry γνώριζε ότι αυτή η πρόκληση θα απαιτούσε μια διαφορετική διαδικασία σχεδιασμού και τα σωστά εργαλεία ομαδικής δουλειάς.

Όντας ήδη χρήστης του Sketch και του InVision Enterprise, πρότεινε ένα νέο τρόπο δουλειάς στην ομάδα της. "Μου ζήτησαν να προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας ένα ιδιαίτερα περίπλοκο project", παραδέχθηκε. "Αν είχα Sketch και InVision, ήξερα τι ήμασταν ικανοί να κάνουμε και τι έπρεπε να γίνει". Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία κοινού οράματος και η κατανόηση ενός νέου σχεδιασμού, εστιασμένου στο χρήστη.

Η ομάδα της Kerry βρίσκεται δεσπαρμένη σε ολόκληρο τον κόσμο - ένας επιχειρηματίας είναι στο Austin, ένας αρχιτέκτονας στο Foster City, οι σχεδιαστές είναι στο Σαν Φρανσίσκο και μαζί τους εργάζονται ομάδες developers στη Μπανγκαλόρ και τη Σιγκαπούρη.

Πριν κάποιος από την ομάδα γράψει έστω και μια γραμμή κώδικα, η Kerry κι άλλοι project leaders  επισκέφθηκαν την ολοκαίνουργια ομάδα ανάπτυξης στην Bangalore, προκειμένου να δημιουργήσουν το κοινό όραμα για την ανανέωση του προϊόντος.

"Νομίζω ότι κάποιοι σχεδιαστές δεν δίνουν στους προγραμματιστές τους αρκετό θάρρος, όσον αφορά στη συμμετοχή τους σε πρώιμα στάδια", τους δήλωσε η Kerry. "Σχεδιάζετε αυτά τα όμορφα πράγματα και μετά τα αφήνετε στην τύχη τους, μονάχα  με την ευχή κάποτε να χρησιμοποιηθούν.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλω να δουλέψω!"
Η ομάδα ξεκίνησε με ένα συμβούλιο InVision - "Τα συμβούλια είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αναπτύξουμε πράγματα μαζί, να ανταλλάξουμε ιδέες και να αποκτήσουμε ένα κοινό όραμα" τονίζει η Kerry, που εξέλιξε στα γρήγορα τις ιδέες της ομάδας, σε ένα πρωτότυπο InVision, πριν πάει στο Μπανγκαλόρ.

«Πήγα εκεί με ένα αρκετά ολοκληρωμένο πρωτότυπο InVision κι ήμουν σε θέση να μοιραστώ το όραμα μ’ όλη την ομάδα», παραδέχεται. Ήταν αρκετό για να μπορέσει να ξεκινήσει τη συζήτηση, λέγοντάς τους: «Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Νομίζετε ότι έχει νόημα και, αν ναι, μπορείτε να το χτίσετε;»

Βοηθώντας ολόκληρη την παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού προϊόντων να καταλάβει πού εντάσσονται στην περίπλοκη διαδικασία ανανέωσης του προϊόντος και πώς οι σχεδιασμένες λύσεις προήλθαν από το brainstorming των χρηστών, ήταν τελικά αυτό που οδήγησε  στην επιτυχία.

Χρησιμοποιώντας το InVision Enterprise, σχεδιαστές, προγραμματιστές, διαχειριστές προϊόντων κι άλλοι εμπλεκόμενοι από την ομάδα της Visa χρησιμοποίησαν σχόλια στο InVision για να παρακολουθούν τις αλλαγές και να δίνουν feedback. Ήταν ένας νέος, αποτελεσματικός τρόπος εργασίας.

«Η κλασική διαδικασία σχεδιασμού προϊόντων καταλήγει σε πολλά σφάλματα ...  το InVision Enterprise έγινε πηγή αλήθειας για το προϊόν και την ανάπτυξή του» δήλωσε η Kerry. "Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας έκανε πιο αποτελεσματικούς, παρέχοντας στους ανθρώπους μας τις πληροφορίες που χρειάζονταν, όταν τις χρειάζονταν, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης διαδικασίας ".

Για τον  σχεδιασμό-ανάπτυξη, η ομάδα της Visa ξεκίνησε με διάφορα άλλα εργαλεία που αφορούσαν στη μεταβίβαση πληροφοριών, αλλά υιοθέτησαν το InVision’s Inspect αμέσως μετά την διάθεση του.

Άλλα παρόμοια εργαλεία που λειτουργούν μέσω συνδέσμων κοινής χρήσης, εξηγεί η Kerry, δημιουργούν αμέσως ένα ξεχωριστό στοιχείο και η ομάδα πρέπει  να ανησυχεί και να παρακολουθεί. «Αν θέλετε να βασίζεστε σε μία μόνο πηγή, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείστε με άκυρους συνδέσμους, το Inspect δίνει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα."

Η σωστή πλατφόρμα σχεδιασμού για τη δουλειά σας

Πέρα από την ανανέωση του εργαλείου εγγραφής συμβόλων της Visa, η Kerry πιστεύει ότι η υιοθέτηση του InVision δίνει στην ομάδα της τη σωστή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί να προσεγγίσει όλες τις  μελλοντικές προκλήσεις στο σχεδιασμό. Όταν δοκίμασε το Sketch και το InVision, πριν από αρκετά χρόνια, συνειδητοποίησε γρήγορα τη μεγάλη αλλαγή που θα μπορούσαν να φέρουν στη δουλειά της.

"Δεν είχα απεμπλακεί από το Photoshop εκείνη την εποχή," δηλώνει η Kerry. «Σκέφτηκα ότι ‘έχουν τελικά δημιουργήσει εργαλεία που λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μου’… Το Sketch και το InVision είναι δομημένα με τον ίδιο τρόπο που είμαι δομημένη κι εγώ, ως δημιουργικός επαγγελματίας, και η απρόσκοπτη σχέση μεταξύ μας είναι απίστευτα ισχυρή».

Η εμπειρία της Kerry, από το Sketch και το InVision, βοήθησε την ομάδα της Visa να μοιραστει πρακτικές σχεδίασης σε όλους τους οργανισμούς σχεδίασης προϊόντων. "Το InVision μας δίνει ένα εργαλείο όχι μόνο για να δούμε τις αντοχές σε stress-test, αλλά και για να το βελτιώσουμε.

Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τα στατικά mockups - μπορώ να δω την ενέργεια και την ορμή, όταν δίνω πλέον στους χρήστες προϊόντων κάτι απτό», δηλώνει η Kerry. "Γίνεται μια συνεργατική εμπειρία μεταξύ σχεδιαστών και προγραμματιστών. Είναι σαν να δημιουργείτε ολόκληρο τον στρατό από σχεδιαστές UX χωρίς καν προσπάθεια. "

Το ROI του σχεδιασμού με την InVision Enterprise

Για την ίδια, είναι αδύνατο να μην αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραμάτισε η InVision Enterprise στην ανανέωση του προϊόντος εγγραφής συμβολαίων της Visa. "Όταν ξεκίνησα, δεν είχαμε το Sketch. Δεν είχαμε InVision», λέει. «Πήγαμε από τη μη χρήση του σ’ ολόκληρη την οργάνωση σχεδιασμού προϊόντων».

Τα πλεονεκτήματα μιας πλατφόρμας σχεδιασμένης για ψηφιακό σχεδιασμό χρηστοκεντρικών προϊόντων, μιλούν από μόνα τους, όπως παραδέχεται. Το InVision Enterprise παρέχει έναν ευκολότερο, ταχύτερο τρόπο να κάνει ό, τι κάνουν οι σχεδιαστές προϊόντων - να επιλύσουν προβλήματα μέσω του σχεδιασμού. «Αν όλοι στην εταιρεία σκεφτούν τον χρήστη, δεν μπορεί παρά να βοηθήσουν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Υπάρχει απτή απόδοση στην επένδυση που συνδέεται με το σχεδιασμό»…

Πηγή: invisionapp