Νέα επιχείρηση; Απλά βήματα για τη digital προώθησή της

Posted On Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 14:28 Written by
Rate this item
(0 votes)

Ετοιμάζετε website ή e-shop για την καινούρια σας επιχείρηση και δεν είστε σίγουροι για τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τα πιο βασικά από αυτά.

Δώστε Βάση στο Website / E-shop

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει καλό SEO, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή οργανική κατάταξη. Εξίσου σημαντικό είναι να έχει μοντέρνο καθαρό design και να είναι εύκολη στην πλοήγηση από τον χρήστη. Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε ότι ένα website πρέπει να είναι mobile responsive ή ακόμα καλύτερα, να έχει ξεχωριστό mobile theme.

Χτίστε ένα Ισχυρό Brand Identity

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναλύσει πως το Brand Identity βοηθάει στη δημιουργία σωστής σχέσης με τον πελάτη και πιστότητα. Χτίστε το λοιπόν όσο είστε στο ξεκίνημα.

Δοκιμάστε και Κάντε Tests

Ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσετε σωστά την επιχείρηση σας είναι να μη φοβάστε να δοκιμάσετε νέες προσεγγίσεις και τεχνικές. Κάντε test για το site, το προϊόν ή την υπηρεσία σας, τους πελάτες σας και όχι μόνο.

Έχετε Παρουσία στα Social Media

Δημιουργήστε προφίλ στα Social Media που αφορούν την επιχείρηση σας και σε αυτά που είναι πιο ενεργοί οι πελάτες στους οποίους στοχεύετε. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα Social Media Trends που υπάρχουν και τεχνικές για να αυξήσετε τους ακόλουθους σας.

Δημιουργήστε Λίστα Emails

Ξεκινήστε από νωρίς να μαζεύετε τα emails των πελατών σας, ώστε να έχετε έτοιμη λίστα για να ξεκινήσετε την αποστολή των newsletter σας.

Χρησιμοποιήστε Digital Marketing

Είτε πουλάτε προϊόν, είτε υπηρεσία, οι οργανικές δημοσιεύσεις και αναζητήσεις θα σας φέρουν περιορισμένα αποτελέσματα. Αξιοποιήστε τα κανάλια και τις τεχνικές που προσφέρονται από το Digital Marketing ώστε να αυξήσετε τα αποτελέσματα σας.

Αυτά φυσικά είναι μόνο η αρχή για να έχετε μια επιτυχημένη online επιχείρηση. Όμως αν τα ακολουθήσετε, θέτετε σωστές βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξή της!

Read 76 times Last modified on Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 14:20

Related items

 • Η eCommerce & Digital Marketing Expo 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο

  Μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας eCommerce Expo 2018, ανακοινώνεται η διευρυμένη έκθεση eCommerce & Digital Marketing Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

  Με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και τη συνολική υποστήριξη της αγοράς, έγινε μία βασική προσθήκη που αφορά στον όμορο και ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αυτόν του Digital Marketing.

  Ως αποτέλεσμα, η διοργάνωση μετονομάστηκε σε eCommerce & Digital Marketing ExpoECDM Expo.

  Πρόκειται για μία πολυεπίπεδη διοργάνωση με πολλά παράλληλα event, που σκοπός της είναι η ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ εταιρειών που ειδικεύονται στις υπηρεσίες παρουσίας και προβολής στο Ιnternet και επιχειρήσεων που είτε πωλούν ηλεκτρονικά (ηλεκτρονικά καταστήματα) είτε διαφημίζουν τα καταστήματα και τις υπηρεσίες τους στο Ιnternet.

  Σαν εκθεσιακή διοργάνωση, η ECDM Expo δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να έρθουν σε επαφή με νέους υποψήφιους πελάτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, οι οποίοι ενδιαφέρονται για να βρουν συνεργάτη, ώστε να βελτιώσουν τη διαδικτυακή παρουσία τους. Επίσης, να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που δίνει υπόσταση στον ίδιο τον κλάδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερη δυναμική, εξυπηρετώντας την αυξημένη ζήτηση των επιχειρήσεων για προβολή στο Internet.

  Επιπλέον, η ECDM Expo είναι μία μοναδική ευκαιρία, ώστε οι εκθέτες να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες από όμορες περιοχές επαγγελματικής δραστηριότητας και να αναπτύξουν νέες εταιρικές σχέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Παράλληλα, με τη συμμετοχή τους στην εξειδικευμένη αυτή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες καταχωρούνται στη συνείδηση των χιλιάδων επισκεπτών σαν σημαντικές εταιρείες του κλάδου.

  Πέρα από το καθαρά εκθεσιακό μέρος, στην ECDM Expo έχει αναπτυχθεί μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά,  προσθέτοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στη διοργάνωση και δίνοντας την ευκαιρία για εμβάθυνση των γνώσεων των επισκεπτών και για δικτύωση.

  Στις βασικές παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

  • Το κύριο παράλληλο διήμερο συνέδριο με δεκάδες ομιλητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό και την Ελλάδα
  • το Keynote dinner με την παρουσία διακεκριμένου τιμώμενου ομιλητή για υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου
  • το Roundtable για την γνωριμία και συζήτηση των εταιρειών του κλάδου

   

  Επιπλέον, διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια που δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει πληρέστερα, διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες και να εμβαθύνει τις γνώσεις του σε τομείς ενδιαφέροντος του, σχετικούς με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ.

  Χώρος διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο.

  Χρόνος διεξαγωγής: 23 και 24 Νοεμβρίου 2019.

  Περισσότερες πληροφορίες: www.ecdmexpo.com

 • Η ForestView ενισχύει το δυναμικό της

  Στο ανθρώπινο δυναμικό της ForestView με καθήκοντα Client Service Director έχει ενταχθεί η Ειρήνη Περουτσέα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών στρατηγικού σχεδιασμού, creative και consulting services της εταιρίας.

  Η Ειρήνη Περουτσέα έχει μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας και διαφήμισης. Mέχρι σήμερα έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε ελληνικές και πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες, όπως Young & Rubicam, FCB Γνώμη και Havas Worldwide Athens, όπου διατέλεσε επίσης χρέη Client Service Director.

  Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς διαφημιζόμενους όπως Μπισκότα Παπαδοπούλου, Reckitt Benckiser, Volvo, Mercedes Benz, Philip Morris, Imperial Tobacco, Michelin, Sanofi Aventis και JTI.

  Η Ειρήνη Περουτσέα κατέχει ΜΒΑ από το Strathclyde University της Γλασκόβης.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της ForestView.

 • Βασικά tips για ταχύτερα web sites

  Η ταχύτητα ενός web site είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για την εμπειρία των επισκεπτών, αλλά και για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, αφού είναι βασική παράμετρος του SEO. Εάν, δε, τρέχουν στο site και διαφημιστικές καμπάνιες, τότε η υψηλή κατάταξη των διαφημίσεων, επομένως και η επιτυχία κάθε καμπάνιας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων.

  Ας δούμε μερικούς τρόπους και κόλπα, άλλα «αυτονόητα» και πολύ απλά, άλλα όχι και τόσο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά, για να είναι το site σας όσο γίνεται πιο γρήγορο!

  Ξεκινώντας

  Πρώτα από όλα, θα πρέπει να έχετε έναν αξιόπιστο και γρήγορο web server. Η αδιάλειπτη παροχή της υπηρεσίας, 24/7, δεν είναι αρκετή, αφού και η ταχύτητα είναι εξίσου σημαντική. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν αξιόπιστο και ταχύτατο hosting provider, ως βασική αρχή.

  Με δεδομένο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιούν το smartphone ή (σε μικρότερο βαθμό) το tablet τους, πρέπει η λογική της υλοποίησης να περιστρέφεται γύρω από τις φορητές συσκευές. Άλλωστε, η Google έχει από πέρσι ανακοινώσει πως η ταχύτητα των mobile sites είναι βασικός παράγοντας κατάταξης και αυτό, φυσικά, δεν πρόκειται να αλλάξει. Επομένως, στη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου web site, ή βελτιστοποίησης κάποιου υπάρχοντος, η ταχύτητα είναι βασικός στόχος και ειδικά στη mobile εκδοχή του.

  Έλεγχος ταχύτητας

  Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στο να διαπιστώσει κανείς την ταχύτητα ενός web site και να δει εάν και πού υστερεί σε ταχύτητα, ώστε να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Μερικά από τα πιο αξιόλογα, είναι το Google PageSpeed Insights, το επίσημο εργαλείο της Google, καθώς και τα Pingdom και GT Metrix.

  Βελτιστοποίηση εικόνων

  Οι εικόνες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέγεθος μίας ιστοσελίδας, σε ποσοστό που συχνά ξεπερνά το 75%, αναλόγως το είδος του web site. Για το λόγο αυτό, οι εικόνες που ανεβαίνουν στο site, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «ελαφριές».

  Η βελτιστοποίηση των εικόνων πριν το ανέβασμα δεν είναι δύσκολη υπόθεση! Εάν χρησιμοποιείτε το Adobe Photoshop, θα γνωρίζετε τη λειτουργία «Save for Web» την οποία θα πρέπει να επιλέγετε για να είναι οι εικόνες όσο το δυνατόν λιγότερα kb, ενώ παρόμοιες λειτουργίες έχουν και άλλα δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας εικόνων.

  Όσον αφορά στον τύπο αρχείου, θα πρέπει να επιλέγετε τον κατάλληλο, ανάλογα με τον σκοπό που θα εξυπηρετήσει. Τα πιο δημοφιλή αρχεία .jpg είναι ιδανικά για φωτογραφίες και εικονογραφήσεις. Τα .gif χρησιμοποιούνται για εικόνες με κίνηση ή όσες δεν έχουν μεγάλη παλέτα χρωμάτων, όπως λογότυπα. Τέλος, εάν η διαφάνεια είναι το ζητούμενο, τότε τα .png είναι η λύση.

  Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μείωση του μεγέθους εικόνων που μπορείτε να έχετε στον υπολογιστή σας είναι το JPEGmini, ενώ μία δωρεάν online υπηρεσία είναι η Compress JPEG για συρρίκνωση μεγέθους χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

  Αναλόγως με το ποια πλατφόρμα χρησιμοποιείτε, υπάρχει δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε τις ήδη ανεβασμένες εικόνες στο site σας, όπως για παράδειγμα με το plugin Smush   για WordPress.

  Μία καλή και αποδοτική πρακτική για έμμεση επιτάχυνση της φόρτωσης, αν και δεν είναι πρακτική βελτιστοποίησης, είναι το caching των εικόνων, το οποίο εξυπηρετεί όσους επιστρέφουν για να επισκεφτούν και πάλι ένα web site.

  Themes και Plugins στο WordPress

  Εάν το site σας είναι στημένο σε WordPress, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα  themes και τα plugins που χρησιμοποιούνται σε αυτό είναι μεν χρήσιμα, ή και απαραίτητα, όμως συχνά είναι αρκετά βαριά. Επομένως, ελέγξτε και επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε τα απολύτως απαραίτητα, για να επιβαρύνετε όσο το δυνατόν λιγότερο το web site σας.

  Caching, caching, caching

  Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο οδηγό, θα πρέπει να σημειώσουμε το ποσό σημαντικό είναι το caching. Αυτή η «προσωρινή» ή «κρυφή» αποθήκευση σελίδων web, εικόνων, βίντεο και άλλων στοιχείων, η οποία βοηθά ιδιαίτερα στην ελάφρυνση του φόρτου του server και στην ταχύτερη απόκριση του web site.

  Εάν το site σας τρέχει WordPress, ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε τεχνικές caching, είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο σχετικό plugin, όπως το W3 Total Cache ή το WP Fastest Cache.

   

 • Η νέα γενιά Digital Thinkers απο τo ThinkDigital Group (TDG)

  Ο όμιλος TDG δίνει την ευκαιρία σε 15 φιλόδοξους νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ενταχθούν στην ομάδα του, ως “Η 5η γενιά Digital Thinkers”.

  Το “Digital Thinkers” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αμειβόμενης μαθητείας, που ξεκίνησε το 2012. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει και αποφοιτήσει επιτυχώς 40 νέοι επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα γραφεία του ομίλου σε Αθήνα και Πάτρα, ξεκινώντας τον Ιούνιο και θα διαρκέσει 6 μήνες.

  Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου σε μία από τις τέσσερις εταιρίες του oμίλου (ThinkDigital, ForestView, TailWind, Project Agora) και σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκομίσουν πολύτιμη γνώση και hands on εμπειρία, να αναπτύξουν ικανότητες απαραίτητες για να διακριθούν στον τομέα του Digital Marketing, αλλά και να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στις εταιρίες του ομίλου TDG μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

  Οι συμμετέχοντες στην Αθήνα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Growth, Product Management, Marketing και Creative. Οι συμμετέχοντες στην Πάτρα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Performance Engineering, Technical Support, Publisher Success και Advertiser Success.

  Η διαδικασία των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 19 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του προγράμματος Digital Thinkers.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του ομίλου ΤDG.

 • Βασικές αρχές Social Media Marketing με 29 δολάρια

  Η παρουσία κάθε επιχείρησης στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη! Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας, ακολουθήστε ορθές πρακτικές και δημιουργήστε ενδιαφέρον περιεχόμενο και επικοινωνιακή πολιτική για το web site και τα προϊόντα σας. Χτίστε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας και αυξήστε το brand awareness σας.

  Αποκτήστε ένα πακέτο επιμόρφωσης συνολικής διάρκειας 30 ωρών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλες τις βασικές αρχές για το Facebook marketing και το email marketing, τη δημιουργία video και την αξιοποίηση του YouTube, το streaming, την αξιοποίηση των influencer, καθώς επίσης και 30 ενότητες για σωστό web site SEO και 76 ενότητες για διαφημίσεις στην πλατφόρμα Google Ads.

  Το εκπαιδευτικό πακέτο περιλαμβάνει 10 ενότητες, είναι στην αγγλική γλώσσα και διατίθεται με έκπτωση πάνω από 90%, με μόλις 29 δολάρια.

  Η προσφορά, την οποία μπορείτε να βρείτε στα Deals του The Next Web λήγει σε 4 ημέρες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!