Social Media Trends: Μικρές Συμβουλές για Μεγάλα Αποτελέσματα! Featured

Posted On Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 13:08 Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο Ιανουάριος ήταν και επίσημα ο μήνας των μεγάλων trends στα social media. Και αν η νέα χρονιά ξεκίνησε τόσο δυναμικά, σκεφτείτε τι θα ακολουθήσει!

Πρώτα το περιβόητο πλέον αυγό κατέκλυσε το Instagram. Κάνοντας τον περισσότερο κόσμο να απορεί αρχικά τι συμβαίνει, το post έσπασε κάθε ρεκόρ μαζεύοντας περισσότερα από 50.000.000 likes! Τα hashtags που ξεκίνησαν από αυτό το trend έχουν μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες posts το καθένα.

Στη συνέχεια είδαμε το feed μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter να γεμίζει posts από το 10-Year Challenge. Είτε σοβαρά, είτε ειρωνικά, αμέτρητοι γνωστοί και φίλοι μας συμμετείχαν σε αυτό, καθιστώντας το έτσι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις.

Γιατί σας αφορά όμως αυτό και τι επιρροή μπορεί να έχουν τα trends για το δικό σας brand;
Επειδή οι δημοσιεύσεις που ακολουθούν αυτά τα trends έχουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό αλληλεπίδρασης από τους χρήστες.

Με απλά λόγια, αν μπορέσετε να προσαρμόσετε τις τάσεις αυτές στα μέτρα της εταιρείας σας, έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε εύκολα τους ακόλουθους σας αλλά και το ποσοστό αλληλεπίδρασης σας μαζί τους.

Προσοχή! Το ζητούμενο δεν είναι να κυνηγάτε κάθε trend που υπάρχει και να δημοσιεύετε περιεχόμενο με τα likes ως αυτοσκοπό. Αυτό που θέλετε είναι να μπορέσετε να προβάλλετε επιτυχημένα το προϊόν ή την υπηρεσία σας μέσα από αυτό.

Πώς όμως θα εντοπίσετε έγκαιρα το επόμενο trend ώστε να προλάβετε να προετοιμαστείτε;

Ελέγχετε τα δημοφιλή hashtags

Ακολουθήστε influencers στον κλάδο σας

Χρησιμοποιήστε εργαλεία (όπως το Google Trends)

Παρακολουθείτε τακτικά σχετικά blogs

Αν κάνετε τα παραπάνω και είστε φυσικά και ενεργοί στα social media, θα μπορέσετε να βρείτε έγκαιρα το επόμενο trend ώστε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας!

Τολμήστε να πάτε την παρουσία σας στα social media ένα βήμα παραπέρα από όσα κάνετε μέχρι τώρα. Ακολουθήστε τον παλμό και τις τάσεις της εποχής, για να ακολουθήσουν εσάς!

Πηγή:Digital Up

Read 150 times Last modified on Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 15:32

Related items

 • Η eCommerce & Digital Marketing Expo 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο

  Μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας eCommerce Expo 2018, ανακοινώνεται η διευρυμένη έκθεση eCommerce & Digital Marketing Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

  Με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και τη συνολική υποστήριξη της αγοράς, έγινε μία βασική προσθήκη που αφορά στον όμορο και ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αυτόν του Digital Marketing.

  Ως αποτέλεσμα, η διοργάνωση μετονομάστηκε σε eCommerce & Digital Marketing ExpoECDM Expo.

  Πρόκειται για μία πολυεπίπεδη διοργάνωση με πολλά παράλληλα event, που σκοπός της είναι η ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ εταιρειών που ειδικεύονται στις υπηρεσίες παρουσίας και προβολής στο Ιnternet και επιχειρήσεων που είτε πωλούν ηλεκτρονικά (ηλεκτρονικά καταστήματα) είτε διαφημίζουν τα καταστήματα και τις υπηρεσίες τους στο Ιnternet.

  Σαν εκθεσιακή διοργάνωση, η ECDM Expo δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να έρθουν σε επαφή με νέους υποψήφιους πελάτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, οι οποίοι ενδιαφέρονται για να βρουν συνεργάτη, ώστε να βελτιώσουν τη διαδικτυακή παρουσία τους. Επίσης, να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που δίνει υπόσταση στον ίδιο τον κλάδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερη δυναμική, εξυπηρετώντας την αυξημένη ζήτηση των επιχειρήσεων για προβολή στο Internet.

  Επιπλέον, η ECDM Expo είναι μία μοναδική ευκαιρία, ώστε οι εκθέτες να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες από όμορες περιοχές επαγγελματικής δραστηριότητας και να αναπτύξουν νέες εταιρικές σχέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Παράλληλα, με τη συμμετοχή τους στην εξειδικευμένη αυτή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες καταχωρούνται στη συνείδηση των χιλιάδων επισκεπτών σαν σημαντικές εταιρείες του κλάδου.

  Πέρα από το καθαρά εκθεσιακό μέρος, στην ECDM Expo έχει αναπτυχθεί μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά,  προσθέτοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στη διοργάνωση και δίνοντας την ευκαιρία για εμβάθυνση των γνώσεων των επισκεπτών και για δικτύωση.

  Στις βασικές παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

  • Το κύριο παράλληλο διήμερο συνέδριο με δεκάδες ομιλητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό και την Ελλάδα
  • το Keynote dinner με την παρουσία διακεκριμένου τιμώμενου ομιλητή για υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου
  • το Roundtable για την γνωριμία και συζήτηση των εταιρειών του κλάδου

   

  Επιπλέον, διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια που δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει πληρέστερα, διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες και να εμβαθύνει τις γνώσεις του σε τομείς ενδιαφέροντος του, σχετικούς με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ.

  Χώρος διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο.

  Χρόνος διεξαγωγής: 23 και 24 Νοεμβρίου 2019.

  Περισσότερες πληροφορίες: www.ecdmexpo.com

 • Νέα επιχείρηση; Απλά βήματα για τη digital προώθησή της

  Ετοιμάζετε website ή e-shop για την καινούρια σας επιχείρηση και δεν είστε σίγουροι για τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τα πιο βασικά από αυτά.

  Δώστε Βάση στο Website / E-shop

  Η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει καλό SEO, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή οργανική κατάταξη. Εξίσου σημαντικό είναι να έχει μοντέρνο καθαρό design και να είναι εύκολη στην πλοήγηση από τον χρήστη. Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε ότι ένα website πρέπει να είναι mobile responsive ή ακόμα καλύτερα, να έχει ξεχωριστό mobile theme.

  Χτίστε ένα Ισχυρό Brand Identity

  Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναλύσει πως το Brand Identity βοηθάει στη δημιουργία σωστής σχέσης με τον πελάτη και πιστότητα. Χτίστε το λοιπόν όσο είστε στο ξεκίνημα.

  Δοκιμάστε και Κάντε Tests

  Ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσετε σωστά την επιχείρηση σας είναι να μη φοβάστε να δοκιμάσετε νέες προσεγγίσεις και τεχνικές. Κάντε test για το site, το προϊόν ή την υπηρεσία σας, τους πελάτες σας και όχι μόνο.

  Έχετε Παρουσία στα Social Media

  Δημιουργήστε προφίλ στα Social Media που αφορούν την επιχείρηση σας και σε αυτά που είναι πιο ενεργοί οι πελάτες στους οποίους στοχεύετε. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα Social Media Trends που υπάρχουν και τεχνικές για να αυξήσετε τους ακόλουθους σας.

  Δημιουργήστε Λίστα Emails

  Ξεκινήστε από νωρίς να μαζεύετε τα emails των πελατών σας, ώστε να έχετε έτοιμη λίστα για να ξεκινήσετε την αποστολή των newsletter σας.

  Χρησιμοποιήστε Digital Marketing

  Είτε πουλάτε προϊόν, είτε υπηρεσία, οι οργανικές δημοσιεύσεις και αναζητήσεις θα σας φέρουν περιορισμένα αποτελέσματα. Αξιοποιήστε τα κανάλια και τις τεχνικές που προσφέρονται από το Digital Marketing ώστε να αυξήσετε τα αποτελέσματα σας.

  Αυτά φυσικά είναι μόνο η αρχή για να έχετε μια επιτυχημένη online επιχείρηση. Όμως αν τα ακολουθήσετε, θέτετε σωστές βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξή της!

 • Η ForestView ενισχύει το δυναμικό της

  Στο ανθρώπινο δυναμικό της ForestView με καθήκοντα Client Service Director έχει ενταχθεί η Ειρήνη Περουτσέα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών στρατηγικού σχεδιασμού, creative και consulting services της εταιρίας.

  Η Ειρήνη Περουτσέα έχει μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας και διαφήμισης. Mέχρι σήμερα έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε ελληνικές και πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες, όπως Young & Rubicam, FCB Γνώμη και Havas Worldwide Athens, όπου διατέλεσε επίσης χρέη Client Service Director.

  Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς διαφημιζόμενους όπως Μπισκότα Παπαδοπούλου, Reckitt Benckiser, Volvo, Mercedes Benz, Philip Morris, Imperial Tobacco, Michelin, Sanofi Aventis και JTI.

  Η Ειρήνη Περουτσέα κατέχει ΜΒΑ από το Strathclyde University της Γλασκόβης.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της ForestView.

 • Η νέα γενιά Digital Thinkers απο τo ThinkDigital Group (TDG)

  Ο όμιλος TDG δίνει την ευκαιρία σε 15 φιλόδοξους νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ενταχθούν στην ομάδα του, ως “Η 5η γενιά Digital Thinkers”.

  Το “Digital Thinkers” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αμειβόμενης μαθητείας, που ξεκίνησε το 2012. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει και αποφοιτήσει επιτυχώς 40 νέοι επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα γραφεία του ομίλου σε Αθήνα και Πάτρα, ξεκινώντας τον Ιούνιο και θα διαρκέσει 6 μήνες.

  Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου σε μία από τις τέσσερις εταιρίες του oμίλου (ThinkDigital, ForestView, TailWind, Project Agora) και σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκομίσουν πολύτιμη γνώση και hands on εμπειρία, να αναπτύξουν ικανότητες απαραίτητες για να διακριθούν στον τομέα του Digital Marketing, αλλά και να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στις εταιρίες του ομίλου TDG μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

  Οι συμμετέχοντες στην Αθήνα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Growth, Product Management, Marketing και Creative. Οι συμμετέχοντες στην Πάτρα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Performance Engineering, Technical Support, Publisher Success και Advertiser Success.

  Η διαδικασία των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 19 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του προγράμματος Digital Thinkers.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του ομίλου ΤDG.

 • Βασικές αρχές Social Media Marketing με 29 δολάρια

  Η παρουσία κάθε επιχείρησης στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη! Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας, ακολουθήστε ορθές πρακτικές και δημιουργήστε ενδιαφέρον περιεχόμενο και επικοινωνιακή πολιτική για το web site και τα προϊόντα σας. Χτίστε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας και αυξήστε το brand awareness σας.

  Αποκτήστε ένα πακέτο επιμόρφωσης συνολικής διάρκειας 30 ωρών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλες τις βασικές αρχές για το Facebook marketing και το email marketing, τη δημιουργία video και την αξιοποίηση του YouTube, το streaming, την αξιοποίηση των influencer, καθώς επίσης και 30 ενότητες για σωστό web site SEO και 76 ενότητες για διαφημίσεις στην πλατφόρμα Google Ads.

  Το εκπαιδευτικό πακέτο περιλαμβάνει 10 ενότητες, είναι στην αγγλική γλώσσα και διατίθεται με έκπτωση πάνω από 90%, με μόλις 29 δολάρια.

  Η προσφορά, την οποία μπορείτε να βρείτε στα Deals του The Next Web λήγει σε 4 ημέρες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!