Ανανέωση του νέου Magic In Article Video

Posted On Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 14:08 Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο Project Agora ανανεώνει το Magic In Article Video προσφέροντας περισσότερο έλεγχο στους διαφημιζόμενους και βελτιωμένο user experience.

Το Project Agora, το κορυφαίο native advertising δίκτυο στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα του ανανεωμένου Magic In Article Video.
Το Magic In Article Video, είναι ένα καινοτόμο native ad-format, που εμφανίζεται στο κέντρο ενός άρθρου, δημιουργώντας μια διαδραστική, για το χρήστη, εμπειρία με το διαφημιζόμενο προϊόν.

Η εξέλιξη του Magic InArticle Video επεκτείνει τις δυνατότητες των διαφημιζομένων ως προς την αγορά από διάφορους DSPs (π.χ. Appnexus, DBM, Sizmek κτλ.) και τη μέτρηση Ad Verification μέσω εταιριών όπως η DoubleVerify, η Moat και η Sizmek.

Επίσης, συνδυάζεται με μια βελτιωμένη διαφημιστική εμπειρία για τους χρήστες, εναρμονισμένη με τα νέα διαφημιστικά πρότυπα του IAB και του Coalition for Better Ads.

Read 320 times Last modified on Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 14:20

Related items

 • Μην παίζεις το digital ως το τελευταίο σου χαρτί

  Συναντώ (ευτυχώς όχι πολλούς) επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να «παίξουν το digital ως το τελευταίο τους χαρτί». Θέλουν δηλαδή να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια χρησιμοποιώντας ένα eshop ή / και digital διαφήμιση για να σώσουν την εταιρεία τους ή να δημιουργήσουν μια digital παρουσία για να πουλήσουν προϊόντα (με τα οποία συνήθως δεν έχουν καμία σχέση και των οποίων την αγορά δεν γνωρίζουν), ως μια τελευταία κίνηση πριν φύγουν στο εξωτερικό ή αναζητήσουν δουλειά ως υπάλληλοι.

  Το φλεγόμενο πλοίο

  Την ενέργεια αυτή μπορώ να την παρομοιάσω δυστυχώς μόνο σαν να εύχεται κάποιος να «βάλει νερά το πλοίο» στο οποίο επιβαίνει ώστε να σβήσει η φωτιά που έχει πάρει το αμπάρι.

  Ναι, το να στήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι σίγουρα ευκολότερο και φθηνότερο από ένα φυσικό κατάστημα. Ναι, η διαφήμιση online είναι πολύ πιο οικονομική από τις off line διαφημίσεις. Ναι, όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως αυτά και μόνο μπορεί να είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής ενέργειας.

  Το στήσιμο μιας επιχείρησης online θέλει πλάνο, υπομονή, επιμονή και φυσικά … προϋπολογισμό. Όταν κάποιος «παίζει» το τελευταίο του χαρτί πάνω σε οτιδήποτε (λαχείο, πλούσιο γάμο, πελάτη που θα τον σώσει ή digital παρουσία) συνήθως δεν έχει τίποτε από τα παραπάνω και περιμένει να δώσει λίγα ή τίποτε και να πάρει πολλά.

  Πλάνο

  Το πλάνο που απαιτεί μια online επιχειρηματική δραστηριότητα είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο για μια επιχείρηση που ήδη υπάρχει off line γιατί πολλά θέματα είναι ήδη λυμένα: το κοινό που θα απευθυνθούμε, η παραγωγή ή η προμήθεια των προϊόντων, η τιμολογιακή πολιτική …

  Σε αυτή την περίπτωση συνήθως ο επιχειρηματίας θέλει να χρησιμοποιήσει το digital ως ένα ακόμη κανάλι διανομής και ως ένα ακόμη «μέσο» διαφήμισης για να καλύψει την εγχώρια αγορά ή και να επεκταθεί στο εξωτερικό.

  Όταν όμως κάποιος θέλει να στήσει από το μηδέν μια επιχείρηση ξεκινώντας online (ως το τελευταίο του χαρτί) επειδή έχει «ακούσει πως αυτά τα προϊόντα πουλάνε», θα πρέπει να έχει επιχειρηματικό σχέδιο και σχέδιο marketing, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τα χρήματα που του έχουν απομείνει σε ενέργειες που θα βασίζονται στο ένστικτο και μόνο ή σε «ασφαλείς πληροφορίες φίλων» ή σε ενέργειες «γνωστών» που «τους βγήκαν».

  Υπομονή

  Όταν ξεκινάς μια online επιχείρηση από το μηδέν και δεν σε γνωρίζει κανείς θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να γίνεις γνωστός και αρεστός στο κοινό που θέλεις να προσελκύσεις, πριν γίνεις έμπρακτη επιλογή τους (πριν δηλαδή αρχίσουν να σε αγοράζουν).

  Το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό εξαρτάται από την αγορά στην οποία μπαίνεις, τον ανταγωνισμό που υπάρχει, τα δυνατά σημεία που έχει το προϊόν σου, το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τις συνήθειες του κοινού σου και 100 άλλοι παράγοντες που πρέπει να έχεις λάβει υπόψη σου όταν φτιάχνεις το επιχειρηματικό σου πλάνο που λέγαμε παραπάνω.

  Επιμονή

  Και μπορεί «Όλα τα καλά έρχονται σε αυτούς που περιμένουν» αλλά στον επιχειρηματικό κόσμο η υπομονή δεν είναι αρκετή. Θα πρέπει να έχεις και επιμονή, κάνοντας ενέργειες (διαφήμιση, προώθηση πωλήσεων, …) ώστε το προϊόν σου να περάσει από όλα τα στάδια πριν αρχίσουν και έρχονται τα χρήματα στο ταμείο.

  Επίγνωση – ο καταναλωτής γνωρίζει ότι υπάρχεις

  Γνώση – ο καταναλωτής γνωρίζει καλά το προϊόν σου

  Αρέσκεια – το προϊόν σου αρέσει στον καταναλωτή

  Προτίμηση – ο καταναλωτής προτιμά το προϊόν σου από αυτά των ανταγωνιστών

  Πεποίθηση – ο καταναλωτής έχει πεισθεί πως το προϊόν σου είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες του

  Αγορά – επιτέλους, μπαίνουν χρήματα στο ταμείο

  Οι ενέργειες που απαιτούνται για να ξεκινήσει να γίνεται γνωστή η μάρκα σου μέχρι να φτάσει ο κόσμος να σε αγοράζει μας φέρνει στο πιο «δύσκολο» κομμάτι, τον προϋπολογισμό.

  Προϋπολογισμός

  Εκτός λοιπόν από υπομονή και επιμονή, τα παραπάνω θέλουν και προϋπολογισμό (κοινώς χρήματα). Και εδώ αρχίζουν τα … ωραία.

  Όταν παίζεις το τελευταίο σου χαρτί και δεν έχεις χρήματα, θέλεις ένα eshop που να είναι διαφορετικό από τα άλλα, να είναι όμορφο, λειτουργικό, να διευκολύνει τον επισκέπτη στις αγορές του αλλά … φθηνό. Θέλεις δηλαδή βίλα σε τιμή προκάτ.

  Θέλεις να προσεγγίσεις «όλους όσοι ενδιαφέρονται για ακίνητα στην Ελλάδα και είναι σε Αμερική, Γερμανία και Αγγλία» αλλά έχεις 300 ευρώ το μήνα για διαφήμιση. Φυσικά, «ας ξεκινήσουμε με αυτά και όταν έρθει ο πρώτος πελάτης θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό».

  Ε λοιπόν, δεν δουλεύει έτσι.

  Μπορεί, όπως αναφέραμε παραπάνω, η digital παρουσία της επιχείρησής σου να είναι σαφώς οικονομικότερη, όπως και η διαφήμιση, αλλά και εδώ ισχύει το «you pay peanuts, you get monkeys».

  Τα πετυχημένα online shops που βλέπεις και σιγά σιγά γίνονται σημείο αναφοράς για κάποια προϊόντα, δεν φτιάχτηκαν με «350 ευρώ και με το κλειδί στο χέρι». Ούτε οι πωλήσεις των 500, 1000 ή και παραπάνω ευρώ την ημέρα έρχονται με 200 ή 300 ευρώ διαφήμιση το μήνα.

  Tο e-commerce και το digital marketing δεν είναι κάποια μηχανή αέναης κίνησης χωρίς καύσιμο.

  Και όταν πας σε κάποια εταιρεία για να σου στήσει το eshop και να σου προτείνει ενέργειες προώθησης και σε ρωτήσουν «τι προϋπολογισμό έχετε», μην σκεφτείς ότι σε ρωτούν για να προσπαθήσουν να στον «φάνε».

  Tο κάνουν για να δουν πρώτα πρώτα αν τα χρήματα είναι τόσο λίγα ώστε θα είναι σα να τα πετάς και δεύτερο για να σου προτείνουν την καλύτερη δυνατή λύση με το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: πάνω σε ποια πλατφόρμα θα στηθεί το eshop, ποια διαφημιστικά μέσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οποία να είναι αποτελεσματικά, με ποια από αυτά να ξεκινήσουν μέχρι να έρθουν οι πρώτες πωλήσεις.

  Κανένα digital agency δεν θέλει να αποτύχεις. Ξέρεις γιατί; Γιατί αν επιτύχεις θα είσαι η καλύτερη διαφήμιση γι’ αυτούς – χωρίς χρήματα.

  Μην παίζεις λοιπόν ο τελευταίο σου χαρτί στο digital.

  Σκέψου το πιο νωρίς: όταν η εταιρεία σου έχει ακόμη ρευστότητα για να υπάρχει ο χρόνος και να δοκιμαστούν όλα τα μέσα ώστε να γνωρίσει τη μάρκα σου μεγαλύτερος κύκλος πελατών, να την αγαπήσει, να την προτιμήσει και να την αγοράσει ξανά και ξανά

 • Τα 3 Πνεύματα του Χριστουγεννιάτικου Marketing!

  Οι γιορτινοί στολισμοί έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους και έχει έρθει η ώρα να καταστρώσετε το Χριστουγεννιάτικο Digital Marketing Plan σας.

  Αν μάθαμε κάτι από την Black Friday που μας πέρασε, είναι πως η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία είναι το μυστικό της επιτυχίας! Οι προσφορές από μόνες τους δεν αρκούν, είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι και περισσότερο, να γίνονται οι σωστές κινήσεις στο χρόνο που πρέπει.

  Αφήστε λοιπόν τα πνεύματα του Χριστουγεννιάτικου Μάρκετινγκ να σας επισκεφθούν! Έχουν να σας δώσουν κάποια tips ώστε να προετοιμάσετε κατάλληλα το εορταστικό πλάνο μάρκετινγκ της εταιρείας σας…

  Πνεύμα των Παρελθοντικών Χριστουγέννων

  Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα περασμένων ετών από Google Analytics. Τα χρειάζεστε για να βρείτε τα σημεία που αξίζει να επικεντρωθείτε στη στρατηγική marketing που θα ακολουθήσετε. Εντοπίστε τα δυνατά προϊόντα ή κατηγορίες σας και στηρίξτε τις ενέργειες σας πάνω σε αυτά.

  Μην κάνετε τα ίδια λάθη. Κάντε πλάνο με τα post, τις διαφημίσεις και τα newsletter που θα κάνετε, ώστε να έχετε τον απαραίτητο χρόνο για την υλοποίηση και τον προγραμματισμό τους. Το να τρέχετε τελευταία στιγμή οδηγεί σε παραλήψεις, λάθη και μέτρια αποτελέσματα.

  Πνεύμα των Τωρινών Χριστουγέννων

  Η γιορτινή περίοδος είναι η ιδανική στιγμή να προσεγγίσετε νέους πελάτες. Εκμεταλλευτείτε την αυξημένη καταναλωτική τάση προς όφελος σας και στοχεύστε νέα target group για να αυξήσετε την πελατεία σας.

  Χρησιμοποιήστε γιορτινές διαφημίσεις και μηνύματα για προσφορές ή προτάσεις δώρων και κάντε τις αντίστοιχες τροποποιήσεις στα εικαστικά και τα κείμενα του site σας. Δώστε στο καταναλωτικό κοινό αυτό που ψάχνει ώστε να κερδίσετε την προτίμηση του και να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση.

  Πνεύμα των Μελλοντικών Χριστουγέννων

  Προνοήστε και σκεφτείτε από τώρα πως μπορείτε να διευκολύνετε τις επόμενες ενέργειες σας. Μαζέψτε όλα τα δεδομένα που θα χρειαστείτε και καταγράψτε την αγοραστική συμπεριφορά των δικών σας πελατών. Επιπλέον, δημιουργήστε λίστες remarketing που θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε μελλοντικά αυξάνοντας τα έσοδα σας!

  Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τις απαραίτητες ενέργειες για τα γραφιστικά και τις διαφημίσεις που θα τρέξετε στη διάρκεια των γιορτών. Φτιάξτε αναλυτικά το πλάνο σας, το οποίο θα ακολουθήσετε σε κάθε βήμα, ώστε να μη χρειάζεται να παίρνετε αποφάσεις υπό πίεση. Χαρείτε τα φετινά Χριστούγεννα και δείτε τις πωλήσεις και τα κέρδη σας να ανεβαίνουν!

  Πηγή: Digitalup

 • Sensory Marketing: Η δύναμη των 5 αισθήσεων στις πωλήσεις!

  Στο σημερινό άρθρο μας, θα μιλήσουμε για ένα αλλιώτικο marketing, εκείνο των αισθήσεων! Το Sensory Marketing, όπως συνήθως αποκαλείται, υποκινείται από τις αρχές της Ψυχολογίας του Μάρκετινγκ και απευθύνεται σε ορισμένες ή/και όλες από τις πέντε αισθήσεις των καταναλωτών: όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή.

  Σαγηνευτικό και ακατανίκητο, το Sensory Marketing προσελκύει νέους πελάτες μέσα από εμπειρίες που αποπλανούν τις αισθήσεις τους! Έτσι, όταν εφαρμόζεται με ευστοχία, σημειώνει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στην αύξηση τόσο του customer engagement όσο και των πωλήσεων ενός brand.

  Άραγε, πώς το Sensory Marketing διαφοροποιείται από τις άλλες μορφές μάρκετινγκ; Πού κρύβει το κλειδί της επιτυχίας του; Πώς ενεργοποιεί κάθε ανθρώπινη αίσθηση ξεχωριστά ή πολλές μαζί ταυτόχρονα; Ας βρούμε τις απαντήσεις στη συνέχεια!

  Πώς λειτουργεί το Sensory Marketing;
  Η φιλοσοφία του Sensory Marketing βασίζεται στην ενσωμάτωση των πέντε αισθήσεων στην αγοραστική διαδικασία. Το Μάρκετινγκ των Αισθήσεων υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές ενεργούν περισσότερο βάσει των συναισθηματικών παρορμήσεών τους και λιγότερο βάσει της λογικής τους. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφοροποίησή του από τις παραδοσιακές μορφές marketing.

  Το Sensory Marketing στοχεύει απευθείας στο ανθρώπινο υποσυνείδητο! Διεγείροντας τα συναισθήματα μέσω των αισθήσεων που κινητοποιεί ένα brand, ενεργοποιεί εκείνο το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις αναμνήσεις και την απόλαυση. Έτσι, επιτυγχάνει τη «μάθηση» του brand μέσα από επιθυμητές εικόνες και ερεθίσματα.

  Προσδίδοντας σε ένα brand χαρακτηριστικά που αφυπνίζουν τις ανθρώπινες αισθήσεις με ευχάριστο τρόπο, οι marketers ταυτίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με θετικά συναισθήματα και αντιλήψεις στο υποσυνείδητο των καταναλωτών.

  Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές αισθάνονται μία ιδιαίτερη σχέση και σύνδεση με το εκάστοτε brand, δίχως να στηρίζουν την προτίμησή τους σε λογικά επιχειρήματα ή χαρακτηριστικά όπως η τιμή.

  Για το Sensory Marketing, οι εικόνες, οι ήχοι, οι μυρωδιές, οι γεύσεις και οι υφές γίνονται τα πιο πολύτιμα εργαλεία των στρατηγικών marketing μιας επιχείρησης. Πώς, λοιπόν, αξιοποιείται η δύναμη των εργαλείων αυτών, ώστε να επιτευχθεί η αμεσότερη πώληση ενός προϊόντος;

  Η δύναμη της όρασης
  Με τα δύο τρίτα όλων των αισθητήριων κυττάρων στο σώμα μας να συγκεντρώνονται στα μάτια μας, είναι ευνόητο γιατί η όραση θεωρείται ως η πιο σημαντική από όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις! Το Sensory Marketing εστιάζει στη δύναμη της εικόνας ενός προϊόντος, από τον σχεδιασμό του brand έως και την τελική παρουσίαση στο ράφι του καταστήματος.

  Αρμονικοί συνδυασμοί εικόνων, λογοτύπων, σχεδίων, σχημάτων, μεγεθών… έχουν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός ακαταμάχητου “sight experience” για τον καταναλωτή, μονοπωλώντας την προσοχή του και κλέβοντας τις εντυπώσεις του!

  Στο Sensory Marketing, η επιλογή των χρωμάτων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Καθώς υπάρχουν έρευνες που αποκαλύπτουν ότι έως και το 90% των αγοραστικών αποφάσεων βασίζεται αποκλειστικά στα χρώματα ενός προϊόντος, ως έξυπνη επιλογή για τους marketers κρίνεται εκείνη που αντικατοπτρίζει απόλυτα την προσωπικότητα ενός brand.

  Η δύναμη της ακοής

  Το Sensory Marketing στρέφεται στη δύναμη της ηχητικής επίδρασης, με σκοπό να «ρυθμίζει» τα συναισθήματά μας. Ομοίως με την αίσθηση της όρασης, ο ήχος που συνοδεύει την εμπειρία που προσφέρει ένα brand πρέπει να εναρμονίζεται με τον χαρακτήρα του.

  Για παράδειγμα, η κλασική μουσική αποπνέει την αίσθηση της πολυτέλειας, προσδίδοντας ένα luxurious ύφος στο προϊόν. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται τόσο στο προφίλ όσο και στις μουσικές προτιμήσεις του εκάστοτε target group.

  Οι μεταβαλλόμενοι ρυθμοί, οι εντάσεις και οι χαρακτηριστικοί ήχοι που χρησιμοποιούνται σε μία διαφημιστική καμπάνια ενός brand επηρεάζουν ασυναίσθητα τις αντιλήψεις μας για αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τους ήχους των φυσικών χαρακτηριστικών ενός προϊόντος. Τι συναισθήματα δημιουργεί η συσκευασία του προϊόντος, καθώς ακουμπάει στο καλάθι αγορών ή καθώς ανοίγει;

  Τέλος, το είδος της μουσικής που παίζεται μέσα σε ένα κατάστημα πώλησης, το οποίο έχει μελετήσει καλά τις πρακτικές του Sensory Marketing, δεν είναι ποτέ τυχαίο! Ενδεικτικά, σύμφωνα με μελέτες, η μουσική που προκαλεί εγρήγορση και ενθουσιασμό οδηγεί σε πιο παρορμητικές αγορές.

  Από την άλλη, η γαλήνια μουσική αποτελεί ιδανική επιλογή σε καταστήματα με πολυκοσμία, μεγάλες ουρές και πολλή ώρα αναμονής.

  Η δύναμη της όσφρησης

  Λέγεται ότι το 75% των συναισθημάτων μας πηγάζει από τις μυρωδιές και τα αρώματα γύρω μας.

  Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, το Μάρκετινγκ των Αισθήσεων αγαπάει τα brands που αναδίδουν μεθυστικά αρώματα και ξυπνούν τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Πόσες φορές έχετε συνδυάσει μία συγκεκριμένη μυρωδιά με ένα brand ή ένα κατάστημα; Και πόσες φορές έχετε αγοράσει ένα προϊόν, απλώς επειδή η οσμή του σας θύμιζε κάτι από την παιδική σας ηλικία;

  Η βιομηχανία του αρώματος έχει γίνει ο απόλυτος σύμμαχος του Sensory Marketing. Πλέον, ξενοδοχεία, θέρετρα, ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και καταστήματα λιανικής πώλησης απελευθερώνουν φυσικές και χημικές αρωματικές ουσίες στον χώρο τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ευχαρίστησης στους επισκέπτες τους.

  Όταν ένα προϊόν διαθέτει από τη φύση του κάποιο χαρακτηριστικό άρωμα, το Sensory Marketing φροντίζει να αναδείξει τις ιδιαίτερες οσμές του μέσα σε κάθε κατάστημα όπου πωλείται. Ως επί το πλείστων, ο συσχετισμός brands και αρωμάτων προκύπτει κατόπιν συστηματικής μελέτης και έρευνας.

  Παραδείγματος χάριν; Για έντονη αίσθηση καθαριότητας προτιμάται η μυρωδιά του λεμονιού, για χαλαρωτική διάθεση το άρωμα της λεβάντας, ενώ για αναζωογονητικές εμπειρίες οι οσμές της μέντας και του θυμαριού!

  Η δύναμη της γεύσης

  Η γεύση δημιουργεί το πιο έντονο αίσθημα οικειότητας συγκριτικά με κάθε άλλη ανθρώπινη αίσθηση! Πρωταγωνίστρια στον κλάδο του φαγητού και του ποτού, είναι εκείνη που διακρίνει καθοριστικά τα προϊόντα εστίασης μεταξύ τους, ακόμη κι αν – κατά τις υπόλοιπες αισθήσεις – φαίνονται ίδια.

  Κυρίαρχο συστατικό της στρατηγικής του Sensory Marketing, όσον αφορά την αίσθηση της γεύσης, δεν είναι άλλο από την πρακτική της δωρεάν δοκιμής. Πολύ συχνά – και δικαίως – οι επιχειρήσεις τροφίμων ή ποτών επιτυγχάνουν την αποτελεσματική προώθηση ενός νέου προϊόντος μέσω προσφοράς δωρεάν δειγμάτων αντί εκπτώσεων ή κουπονιών.

  Παρ’ όλα αυτά, η δύναμή της γεύσης έχει την τιμητική της και σε άλλους κλάδους! Αναλογιστείτε, απλώς, τις φορές που κάποιο κατάστημα ρούχων ή υπηρεσιών ομορφιάς σάς προσφέρει μία καραμέλα ή ένα μπισκοτάκι κατά την αναχώρησή σας από αυτό. Στόχος, κάθε φορά, είναι η δημιουργία ευχάριστων συναισθημάτων για τον χώρο και το brand του, μέσω της γευστικής απόλαυσης.

  Η δύναμη της αφής

  Η αίσθηση της αφής αποτελεί την τελευταία αλλά εξίσου αγαπημένη πτυχή του Sensory Marketing. Η εκλεπτυσμένη υφή ενός προϊόντος ή μία θερμή χειραψία ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας, επιταχύνοντας την αγοραστική απόφαση. Γι’ αυτό, το Μάρκετινγκ των Αισθήσεων εμβαθύνει σε προϊοντικά χαρακτηριστικά όπως το υλικό, η θερμοκρασία, το βάρος και το σχήμα.

  Αναπόφευκτα, είναι σχεδόν αδύνατον να προβούμε στην αγορά ενός προϊόντος, χωρίς να το αγγίξουμε πρώτα. Μέσω της αφής, αντλούμε σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα, την απαλότητα και την ανθεκτικότητα του προϊόντος, αποκτώντας ταυτόχρονα μία ιδιαίτερη εξοικείωση με αυτό.

  Ιδίως σε brands ρούχων, επίπλων, κοσμημάτων ή τεχνολογίας (smartphones, laptops κ.λπ.), οι επιχειρήσεις επενδύουν σημαντικά στην παροχή ενός άψογου “hands-on experience”.

  Μία multi-sensory εμπειρία
  Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αισθήσεων που λαμβάνουν μέρος σε μία εμπειρία ή αλληλεπίδρασή μας με ένα brand, τόσο πιο βαθιά αυτή θα χαραχθεί στη μνήμη μας. Κατ’ επέκταση, η συναισθηματική σύνδεσή μας με το brand θα γίνει ακόμη εντονότερη. Μία multi-sensory εμπειρία, λοιπόν, είναι αυτοσκοπός για το Μάρκετινγκ των Αισθήσεων!

  Εδώ, η προσδοκία είναι ο κινητήριος μοχλός της επιτυχίας. Η αναντιστοιχία μεταξύ προσδοκίας και πραγματικότητας είναι αυτή που συχνά κάνει τη διαφορά! Η πρώτη εικόνα ενός προϊόντος θέτει τις προσδοκίες της μορφής, του υλικού, της οσμής κ.λπ..

  Όταν οι προσδοκίες αυτές δεν πραγματοποιούνται και προκύπτει μία «αισθητηριακή» ανατροπή (π.χ. όταν ένα μπισκότο έχει γλυκιά οσμή, αλλά αλμυρή γεύση), η πραγματική εμπειρία υπερβαίνει θετικά την προσδοκία και, σαφώς, εκπλήσσει ευχάριστα τον καταναλωτή.

  Εν κατακλείδι
  Ο προσανατολισμός του Sensory Marketing είναι, πρωτίστως, η πώληση μίας πολυδιάστατης και συναρπαστικής εμπειρίας – και όχι ενός τεχνικά άρτιου προϊόντος!

  Επιδρώντας στο υποσυνείδητο και συνδέοντας τα συναισθήματα μίας αγοραστικής εμπειρίας με τις αντιλήψεις γύρω από την αξία ενός brand, το Μάρκετινγκ των Αισθήσεων προσεγγίζει τον καταναλωτή με έναν δικό του, εντελώς ξεχωριστό τρόπο.

  Δεδομένου ότι, ετησίως, δαπανώνται σημαντικά ποσά σε πειράματα και έρευνες από μικρές και μεγάλες εταιρείες αναφορικά με την ανάπτυξη των Sensory Marketing τεχνικών τους, ήρθε η στιγμή να μπείτε κι εσείς δυναμικά στο «παιχνίδι των αισθήσεων»!

  Η συμβουλή μας; Τελειοποιήστε όσα χαρακτηριστικά του brand σας άπτονται στις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις, ξεκινώντας από την προσεκτική εξέταση του feedback που λαμβάνετε από τους πελάτες σας.

  Πηγή: Developgreece

 • Blogging: Πως οι Λέξεις Γίνονται Χρυσός!

  Το blogging από μια επιχείρηση είναι μια τεχνική marketing που σας βοηθάει να έχετε καλύτερη παρουσία online. Χρησιμοποιείται συχνά σαν κανάλι διεκπεραίωσης για τις στρατηγικές inbound αλλά και content marketing. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα State of Inbound 2018 του HubSpot, το 55% των marketers έχουν τη δημιουργία περιεχομένου για blog ως τη μεγαλύτερη inbound marketing προτεραιότητα!

  Τι μπορεί να προσφέρει όμως το blog στην επιχείρηση σας και γιατί αξίζει να επενδύσετε χρόνο σε αυτό;
  Περισσότερο Organic Traffic

  Στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν blog παρατηρείται πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, όπως και πολύ περισσότερα backlinks.

  Η τακτική και συχνή καταχώρηση άρθρων στο blog βοηθάει σημαντικά στο indexing και κατά συνέπεια στο ranking από τις μηχανές αναζήτησης. Με απλά λόγια δηλαδή, όσο περισσότερα άρθρα καταχωρείτε, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης. Μαζί με την κατάταξη σας φυσικά, αυξάνεται και το organic traffic που έρχεται από αναζητήσεις στην ιστοσελίδα σας.

  Με την ίδια λογική, η συχνή αρθρογράφιση με πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο σημαίνει πως η σελίδα σας είναι πολύ πιθανότερο να λαμβάνει backlinks από άλλες σελίδες. Τα backlinks βοηθούν άμεσα στην αύξηση της επισκεψιμότητας σας από τα κλικ που λαμβάνουν, αλλά και έμμεσα αφού βοηθούν στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.
  Περισσότερα Leads

  Έχοντας έναν ικανοποιητικό αριθμό δημοσιευμένων άρθρων στο blog σας, αυτόματα αυξάνεται η αξιοπιστία του στα μάτια του κοινού που το διαβάζει. Με την πάροδο του χρόνου έτσι δημιουργείται μία αίσθηση αυθεντίας, η οποία καλλιεργεί την εμπιστοσύνη του αναγνώστη προς την εταιρεία σας. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει στο να μετατραπεί σε υποψήφιο πελάτη σας.

  Εκτός από την αξιοπιστία που αποκτάτε βέβαια, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε άρθρο για να αυξήσετε τα leads σας. Χρησιμοποιείστε call-to-action, φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων, εγγραφή σε newsletter ή κάποιο δωρεάν guide ή trial ανάλογα με το είδος της επιχείρησης σας.
  Αποτελέσματα σε βάθος χρόνου

  Κάτι που συχνά παραβλέπεται αλλά είναι πολύ σημαντικό προτέρημα του blogging για μία εταιρεία, είναι πως τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα! Με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται όλο και περισσότερο το organic traffic που προσελκύετε με τα άρθρα σας, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια από τη μεριά σας.

  Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί έχει αλλάξει το ranking της σελίδας σας, αφετέρου γιατί εκτός από τα καινούρια σας άρθρα, εξακολουθούν να παίρνουν κλικ και τα παλαιότερα. Αυτό σε συνδυασμό με την αξιοπιστία που αποκτάει το blog σας χάρη στο τακτικό, χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο του σημαίνει πως η επισκεψιμότητα σας θα μεγαλώνει διαρκώς με εκθετικούς ρυθμούς!

  Στήστε λοιπόν σωστά το blog σας εξαρχής και χρησιμοποιείστε ένα δομημένο πλάνο που θα σας εξασφαλίσει την προγραμματισμένη και συχνή δημοσίευση περιεχομένου. Αυτό μελλοντικά θα σας φέρει την πελατεία που θέλετε και το σημαντικότερο όλων, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς!

  Πηγή:Digitalup.gr

 • Η Toyota χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για ψηφιακές διαφημιστικές καμπάνιες

  Ο ιαπωνικός γίγαντας της αυτοκίνησης ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την εταιρεία marketing analytics Lucidity με στόχο να μειώσει την απάτη κατά την αγορά ψηφιακών διαφημίσεων.

  Παλαιότερα γνωστή ως KR8OS, η Lucidity ιδρύθηκε το 2017 στο Λος Άντζελες και διαθέτει μια λύση blockchain που χρησιμοποιεί το δίκτυο Ethereum για την παρακολούθηση των στατιστικών και των πληρωμών, έτσι ώστε οι διαφημιζόμενοι να μπορούν να παρακολουθούν με ποιον τρόπο κατανέμονται τα διαφημιστικά κονδύλια τους.

  Μέσω της νέας συνεργασίας της με τη Lucidity, η Toyota και η διαφημιστική εταιρία Saatchi & Saatchi επιδιώκουν αφενός να επιτύχουν διαφάνεια στην ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια της αυτοκινητοβιομηχανίας και αφετέρου να έχουν πιο εύστοχες τοποθετήσεις.

  Σημειώνεται πως το μέγεθος της αγοράς της ψηφιακής διαφήμισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για το 2018 υπολογίστηκε σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η Nancy Inouye, Media Director στην Toyota Βόρειας Αμερικής, δήλωσε ότι η εκστρατεία με την Lucidity οδήγησε σε αύξηση κατά 21% στις επισκέψεις της ιστοσελίδας της Toyota.

  Όπως αναφέρθηκε, η Lucidity μπόρεσε να επισημάνει ιστότοπους και εφαρμογές με υψηλό επίπεδο απόκλισης θεάσεων και κλικ (κάτι που υποδηλώνει απάτη ή και χρήση bot) οδηγώντας τους έτσι στο να μεταφέρουν κονδύλια σε ιστότοπους με υψηλότερες επιδόσεις.

  Επίσης, σημειώνεται πως μετά τα πολύ θετικά αποτελέσματα κατά την αρχική προγραμματισμένη δοκιμαστική περίοδο των τριών εβδομάδων, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη συμφωνία της με την Lucidity.

  Τεχνολογίες blockchain έχουν αξιοποιηθεί ήδη στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και της διαφήμισης για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως τα ψεύτικα στοιχεία επισκεψιμότητας και η χρήση bot, όπως επίσης και για τον έλεγχο των συναλλαγών μεταξύ διαφημιστών και διαφημιζόμενων.

   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!