Έξι Λόγοι που χρειάζεσαι έναν Social Media Marketeer

Posted On %AM, %03 %345 %2018 %09:%Ιαν Written by
Rate this item
(0 votes)

1. Οι Social Media ενέργειες αυξάνονται ραγδαίως

Η επανάσταση των Social Media σε αριθμούς για το 2015

Η επανάσταση των Social Media σε αριθμούς για το 2016


2. Οι αγοραστικές αποφάσεις επηρεάζονται από τα Social Media

Αξέχαστες θα μας μείνουν οι πρώτες προσπάθειες στο Facebook, εποχές 2005-2006 όταν πραγματοποιούσαμε τα πρώτα μας βήματα στο Social Media Marketing.

To Facebook στα σπάργανα και οι δυνατότητες του ήταν αποκλειστικά στο Community Building, με άλλα λόγια πως μπορεί ο marketeer να φτιάξει μία κοινότητα ( ή ένα Fan Page ) και απλά να γεμίσει με κόσμο.

Τα invites στη σελίδα εμφανιζόταν στο τότε newsfeed στο δεξί μέρος, και όταν ο χρήστης έκανε decline μπορούσες να τους ξαναστείλεις πρόσκληση παίζοντας τα χαρτιά σου σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης και spam.

Από τότε άλλαξαν πολλά, τα κοινωνικά Δίκτυα έδωσαν τη δυνατότητα διαφημίσεων, Remarketing πάνω στο κοινό σου, αναβαθμισμένα API’s και πολλά ακόμη.

Χρησιμοποίησε σωστά τη γνώση και επηρέασε την αγοραστική απόφαση του καταναλωτή

• Διαχείριση κοινών για εξειδικευμένες στοχεύσεις
• Δημιουργία διαφημίσεων με εικόνα, κείμενο και Video
• Προσαρμοσμένες αναλύσεις και στατιστικά
• Έρευνα που παρουσίασε το Crowdtap παρουσιάζει το 64% των ερωτηθέντων να χρησιμοποιούν τα social media για να ενισχύσουν ψυχολογικά την αγοραστική τους απόφαση
• 40% των ερωτηθέντων διαβάζουν Reviews πριν αγοράσουν ένα προϊόν

3. Η έλλειψη στρατηγικής δίνει πλεονέκτημα στον ανταγωνιστή σου

Σε ένα Meeting, για παράδειγμα βρίσκεται ένας Social Media Marketeer παρουσιάζοντας ένα Tweet το οποίο χρησιμοποιούσε κάποιο Hashtag και πήρε 100 Re-Tweets. Η διοίκηση το θεώρησε επιτυχία.

Στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να πείσεις τη διοίκηση που έχει γαλουχηθεί με λανθασμένη κουλτούρα πως ότι βλέπει μεγαλύτερο είναι και το καλύτερο!

Δυστυχώς, τα hashtags που έβαλαν σε συζήτηση την εταιρεία ήταν τελείως άσχετα και με το ύφος της εταιρείας, και με αυτό που πουλούσε και με το κοινό.

Ήταν με άλλα λόγια σαν να δείχνεις Flyer διαφημιστικό της Boutique του Ολυμπιακού σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού

Η λανθασμένη στρατηγική ή η λανθασμένη αντίληψη της διοίκησης περί κοινωνικής εξωστρέφειας της εταιρείας στα Social Media έδωσε άμεσο συγκριτικό πλεονέκτημα σε ποιον άλλον … στον ανταγωνιστή!!

4. Οι πελάτες σας είναι στα Social Media
Το Mobile, τα Social Media και οι υποκείμενες τεχνολογίες έχουν συνδυαστεί άρτια για να προσφέρουν στον χρήστη το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία, να την χρησιμοποιεί και να την διανέμει με τους δικούς του όρους.

Οι φίλοι μου σπανίως βλέπουν Blogs, είτε χρησιμοποιούν το Email τους ή το Newsfeed τους στο Facebook για να ενημερωθούν.

Ο ορισμός του περιεχομένου που προσφέρετε ως επιχείρηση στον χρήστη σημαίνει να αντιληφθείτε το ρόλο που παίζει ο κοινωνικός χαρακτήρας αυτού στην επικοινωνία του ατόμου.

Για αυτό το λόγο χρειάζεστε μία στρατηγική. Το να αποφασίσετε την τακτική με την οποία κινηθείτε χρειάζεται στρατηγική σκέψη!

5. Υπάρχουν άνθρωποι κλειδιά σε κάθε κοινωνικό δίκτυο

Τα Social Media κανάλια έχουν ανθρώπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Από τους γνωστούς Celebrity μέχρι και έναν αυτοδημιούργητο star blogger ( Δύσκολο να τους ανακαλύψεις γιατί έχει παραγίνει το κακό με τους wanna be stars )

Αν η εταιρεία σας δε σχετίζεται με τον κόσμο αυτόν τότε δεν τους χρειάζεστε για να ενισχύσετε τη στρατηγική σας.

Η εργασία του Social Media Marketeer είναι να κινηθεί προς αυτό το στόχο, να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει ως σωστά εργαλεία.

6. Η φήμη σας μπορεί να ενισχυθεί ή να καταστραφεί από τα Social Media

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα τέχνασμα που γύρισε μπούμερανγκ στους Marketeers γνωστής εταιρείας στο εξωτερικό!

 

Πηγή: Μίμης Βασιλείου CEO iArk Digital Agency

Read 828 times Last modified on %AM, %03 %413 %2018 %10:%Ιαν

Related items

 • Απώλειες ενός δις $ από κακόβουλες ανακάτευθυνσεις

  Οι αυτόματες ανακατευθύνσεις  κοστίζουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με την εταιρεία GeoEdge εταιρία που ειδικεύεται στην ασφάλεια και την επαλήθευση διαφημίσεων, φαινόμενο  που μπορεί να επιδεινωθεί με την εμφάνιση επτά νέων  ομάδων κακόβουλων ανακατεύθυνσεων.

  Οι αυτόματες ανακατευθύνσεις είναι οι ανεξέλεγκτες  διαφημίσεις που αναπροσαρμόζουν τα προγράμματα περιήγησης για κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές σε κάποιο είδος απάτης σχετικά με ένα ψεύτικο έπαθλο, ψεύτικο ιό ή εφαρμογή που δεν έχετε ακούσει ούτε καν. Το 72% όλων των αυτόματων ανακατευθύνσεων πραγματοποιείται σε κινητές συσκευές.

  Ένα παράδειγμα των νέων μορφών  αναπροσανατολισμού είναι οι κρυφές αυτόματες ανακατευθύνσεις, οι οποίες ανοίγουν αόρατα iframes και οδηγούν στη δική τους διαδρομή προβάλλοντας  διαφημίσεις αυτόματα.

  Αυτές οι κρυφές ανακατευθύνσεις για κινητά δεν επηρεάζουν την εμπειρία των χρηστών, αλλά εκτιμάται ότι θα κοστίσει στον κλάδο 920 εκατομμύρια δολλάρια

  Επιπλέον, μία από τις ανακατευθύνσεις που ανακάλυψε ο GeoEdge έχουν εκδοτικούς οίκους όπως το The Wall Street Journal, το Reuters και το Forbes, όλοι με “λευκό” μητρώο.

  Οι «αθώες»   αυτόματες ανακατευθύνσεις είναι  μια τακτική που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την πιθανότητα αποκάλυψης  άλλων ύποπτων ανακατευθύνσεων, δήλωσε ο Amnon Siev, Διευθύνων Σύμβουλος της GeoEdge.

  "Μέσα από μια σειρά αναλύσεων της διαφημιστικής συμπεριφοράς , η ομάδα ασφάλειας του GeoEdge κατάφερε να εντοπίσει μια σειρά από κακόβουλες δραστηριότητες αυτόματου αναπροσανατολισμού, οι οποίες δημιουργούν απώλειες για τους εκδότες και τους εμπόρους πάνω από $ 1δις, αύξηση από πέρυσι.

  Πηγή:mobilemarketingmagazine

 • Viral Marketing: Πώς να γίνετε το απόλυτο viral!

  Ας το παραδεχτούμε! Ποιος δεν ζηλεύει την επιτυχία ενός προϊόντος, όταν αυτό αποκτά viral διαστάσεις; Ποιος δεν θαυμάζει τους δημιουργούς μιας αποτελεσματικής viral καμπάνιας; Και ποιος δεν υποκλίνεται στον σαρωτικό χαρακτήρα του Viral Marketing;

  Φανταστείτε το επιτυχημένο Viral Marketing σαν μία χιονοστιβάδα που παρασύρει τους πάντες στο διάβα της! Το μήνυμά του διαδίδεται από γνωστό σε γνωστό και από φίλο σε φίλο, τόσο άμεσα και αβίαστα, ώσπου ο τελικός αριθμός των αποδεκτών του ξεπερνά κάθε προσδοκία.

  Η τέχνη του Viral Marketing, όμως, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να γίνει κάποιος ή κάτι viral, απαιτείται μαεστρία, μεθοδικότητα και ανεξάντλητη δημιουργικότητα. Επιθυμείτε κι εσείς να γίνετε viral; Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας φέρουν πιο κοντά στον στόχο σας!

  Στοχεύστε σε μικρά δίκτυα
  Πολλοί υποθέτουν ότι ένα μήνυμα διαδίδεται γρήγορα και εύκολα, όταν απευθύνεται από την αρχή σε ένα ευρύ κοινό. Αυτό είναι μια μεγάλη παρανόηση και το πρώτο σοβαρό σφάλμα που μπορεί να κάνει όποιος ασχολείται με το viral marketing.

  Το ευρύ κοινό είναι ένα τεράστιο δίκτυο ανθρώπων, όπου τα μέλη αλληλεπιδρούν σε πολύ χαμηλό βαθμό. Πόσες πιθανότητες έχει το μήνυμά σας να φτάσει παντού, όταν «ρίχνεται» απευθείας μέσα σ’ ένα δαιδαλώδες δίκτυο;

  Από την άλλη, σκεφθείτε πώς λειτουργεί ένα μικρότερο δίκτυο ανθρώπων. Τα μέλη του επικοινωνούν συχνά μεταξύ τους και ασκούν σημαντική επιρροή το ένα στο άλλο. Τι θα γίνει, εάν εκθέσετε ένα μικρό σύνολο ατόμων σ’ ένα ευφάνταστο μήνυμα;

  Αυτό θα διαδοθεί άμεσα, θα γίνει σύντομα αγαπητό και τα άτομα θα θελήσουν να το μοιραστούν με άλλους ανθρώπους ή δίκτυα, έξω από το σύνολο!

  Ιδανικό παράδειγμα αποτελεί το Facebook. Όταν ο Mark Zuckerberg λάνσαρε το Facebook, δεν στόχευσε σε μία μεγάλη αγορά. Αντιθέτως, εστίασε αρχικά σ’ ένα πολύ μικρότερο δίκτυο με ισχυρές διασυνδέσεις: τους φοιτητές του Harvard. Καθώς το Facebook αποκτούσε μεγάλη απήχηση στο Harvard, σειρά είχαν άλλα πανεπιστήμια. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας.

  Σπάστε τα καλούπια της κλασικής διαφήμισης
  Ξεφύγετε από τα τετριμμένα των τυπικών διαφημίσεων. Δεν εννοούμε να δημιουργήσετε μία πρωτότυπη διαφήμιση, αλλά να επινοήσετε ένα περιεχόμενο που δεν παραπέμπει καν σε διαφήμιση! Δεν είναι εύκολο, όμως είναι αρκετό για να παρακινήσει το κοινό σας, ώστε να διαδώσει το brand σας με άμεσο και αυθόρμητο τρόπο.

  Αποφύγετε κλισέ εκφράσεις και μην παρουσιάζετε ως μόνη επιδίωξή σας την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Δημιουργήστε ένα περιεχόμενο υψηλής αξίας, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν στο κοινό σας. Το «δωρεάν» προσελκύει πάντοτε τα μάτια των καταναλωτών και δημιουργεί θετικές εντυπώσεις.

  Προκαλέστε συναισθήματα
  Χαρίστε αφθονία συναισθημάτων στο κοινό σας! Κάντε το να γελάσει, να συγκινηθεί, να αισθανθεί κάτι έντονο, ώστε να θελήσει να μοιραστεί την εμπειρία του με άλλους ανθρώπους. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά μιας επιτυχημένης viral εκστρατείας είναι το στοιχείο της ταύτισης. Όταν το περιεχόμενό σας αντλεί στοιχεία από την πραγματικότητα και ο χρήστης ταυτίζεται με αυτό, είναι πολύ πιθανό να κάνει το πολυπόθητο share.

  Πώς αλλιώς μπορείτε να κάνετε γρήγορα δημοφιλές το περιεχόμενό σας; Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του χιούμορ, της επικαιρότητας, του παράδοξου και του ασυνήθιστου. Αν το μήνυμά σας είναι πολύ αστείο ή κινεί την περιέργεια του χρήστη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο χρήστης θα το μοιραστεί με κάποιον άλλον – κι εκείνος, με τη σειρά του, με κάποιον άλλον.

  Επενδύστε στη δύναμη της εικόνας
  Τελικά, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις ή… ακόμη πιο πολύ; Μία εικόνα μπορεί να απογειώσει μία ιδέα ή να την καταστρέψει. Μία καλαίσθητη και πρωτότυπη εικόνα είναι αρκετή, για να αιχμαλωτίσει χιλιάδες βλέμματα και να μεταδώσει με ταχύτητα και επιτυχία το μήνυμα που επιθυμείτε.

  Δεν έχει σημασία αν θα χρησιμοποιήσετε απλώς μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα άρθρο ή ένα online παιχνίδι, για να γίνετε viral. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία εικόνα! Επενδύστε στη δημιουργικότητα και την υψηλή αισθητική.

  Συνδυάζοντας την καταλυτική παρουσία της εικόνας με άλλα μέσα, μπορείτε να αυξήσετε ραγδαία τη δημοτικότητά σας. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κορυφαίο μέσο του viral marketing είναι το video, το οποίο ενώνει μοναδικά τις δυνάμεις εικόνας και ήχου.

  Αναδείξτε το περιεχόμενό σας
  Βεβαιωθείτε ότι κοινοποιείτε τα μηνύματά σας στα social media, ενσωματώνετε τα share buttons και δεν περιορίζετε την πρόσβαση στο περιεχόμενό σας. Ίσως μοιάζει προφανές, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Επιπλέον, δημιουργήστε μοναδικά hashtags που σας χαρακτηρίζουν και ενθαρρύνετε το κοινό να εκφράσει τη γνώμη του για το περιεχόμενό σας.

  Τέλος, είναι άκρως σημαντικό να εντοπίζετε το καταλληλότερο κανάλι διανομής, ανάλογα με το είδος του περιεχομένου σας. Αν στοχεύετε να γίνετε viral μέσω μιας φωτογραφίας, χρησιμοποιήστε το Facebook ή το Twitter. Αν αποσκοπείτε, από την άλλη, σ’ ένα viral video, επιλέξτε το YouTube ή το Instagram.

  Εν κατακλείδι
  Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το σωστό Viral Marketing είναι αληθινά δύσκολο. Όμως, δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις πιο οικονομικές μορφές marketing, δεν πρέπει να σας φοβίζει.

  Αρχίστε να πειραματίζεστε, αξιοποιώντας το feedback που θα λαμβάνετε κάθε φορά. Αργά ή γρήγορα, θα καταφέρετε να μυηθείτε στα μυστικά του και να δημιουργήσετε το απόλυτο viral περιεχόμενο!

  Πηγή: developgreece.com

 • Ομιλία κυρίου Αλέξανδρου Σχίζα Νew Business Manager της Wedia

  Στο πλαίσιο της e-Commerce Expo διεξήχθη και το συνέδριο του οποίου οι θεματικές ενότητες του οποίου ήταν:

  Νομικά θέματα - Ασφάλεια - User Experience Digital Marketing Digital Payments κα Εξωστρέφεια

  Οι υψηλού επίπεδου εισηγήσεις από τους ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων και αποτέλεσαν το οδικό χάρτη των εξελίξεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Στην ιστοσελίδα μας θα μοιραστούμε μαζί σας τις σημαντικότερες ομιλίες του συνεδρίου, ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις καινοτομίες και τις λύσεις που παρουσιάστηκαν σε αυτό.

  O κύριος Αλέξανδρος Σχίζας είναι Νew Business Manager της Wedia και η ομιλία του είχε θέμα: "The secret value of the existing customers"

  Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κυρίου Σχίζα μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή power point εδώ 

 • Ομιλία κυρίου Θωμά Πούτα Account Manager της BestPrice.gr

  Στο πλαίσιο της e-Commerce Expo διεξήχθη και το συνέδριο του οποίου οι θεματικές ενότητες του οποίου ήταν:

  Νομικά θέματα - Ασφάλεια - User Experience Digital Marketing Digital Payments κα Εξωστρέφεια

  Οι υψηλού επίπεδου εισηγήσεις από τους ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων και αποτέλεσαν το οδικό χάρτη των εξελίξεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Στην ιστοσελίδα μας θα μοιραστούμε μαζί σας τις σημαντικότερες ομιλίες του συνεδρίου, ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις καινοτομίες και τις λύσεις που παρουσιάστηκαν σε αυτό.

  O κύριος Θωμάς Πούτας είναι Account Manager της BestPrice.gr και η ομιλία του είχε θέμα: Human e-commerce

  Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κυρίου Πούτα μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ 

   

 • Facebook: αυτές είναι οι βασικές διαφημιστικές του αρχές

  Καθώς ο κόσμος και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τους παρόχους συνεχίζουν να εξελίσσονται και να αλληλεπιδρούν, η ομάδα του Facebook θεώρησε χρήσιμο να περιγράψει τις βασικές αρχές που καθορίζουν τη διαφημιστική της πολιτική μέσω του Facebook, του Messenger και του Instagram.

  Η ομάδα διαφημίσεων στο Facebook εργάζεται για την πραγματοποίηση ουσιαστικών συνδέσεων μεταξύ επιχειρήσεων και ανθρώπων. Αυτό από μόνο του θέτει τον πήχη ψηλά, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στο Facebook, το Instagram και το Messenger για να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

  Στόχος του Facebook είναι να εμφανίζει διαφημίσεις με τόση συνάφεια και χρηστικότητα, όσο και το άλλο περιεχόμενο που βλέπετε.

  Αν αυτό γίνει αποτελεσματικά και με σεβασμό στο συνδρομητή, η διαφήμιση στο Facebook μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας - όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες.

   

  Χτίζουμε πρώτα για τους ανθρώπους

  Η διαφήμιση είναι ο τρόπος με τον οποίο το Facebook μπορεί να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του. Όμως, οι διαφημίσεις δεν πρέπει να αποτελούν ένα είδος «φόρου» για την εμπειρία σας.

  Οι διαφημίσεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συναφείς και χρήσιμες, σε σχέση με τις άλλες δημοσιεύσεις που βλέπετε. Αυτό είναι σημαντικό και για τις επιχειρήσεις, επειδή είναι απίθανο να λάβετε υπόψη διαφημίσεις που είναι άσχετες ή ενοχλητικές.

  Γι αυτό είναι σημαντικό θέμα η κατανόηση του κατά περίπτωση κοινού. Το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο καθορίζει ποιες διαφημίσεις θα εμφανίζονται σ’ εσάς, δίνει προτεραιότητα σ’ό,τι σας αφορά περισσότερο κι όχι στο πόσα χρήματα θα πάρει το Facebook από οποιαδήποτε διαφήμιση.

  Δεν διαθέτουμε αλλού τα δεδομένα σας

  Το Facebook δεν διαθέτει προς πώληση προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, τις αναρτήσεις που έχετε κάνει, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου σας σε οποιονδήποτε. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών αποτελεί κεντρικό άξονα του τρόπου με τον οποίο σχεδιάστηκε το σύστημα διαφημίσεών του.

  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσωποποιεί τις διαφημίσεις και να παρέχει στους διαφημιζόμενους σημαντικά στοιχεία σχετικά με την απόδοση των διαφημίσεών τους, αλλά χωρίς οι διαφημιζόμενοι να μάθουν ποιοι είστε.

  Μπορείτε να ελέγξετε τις διαφημίσεις που βλέπετε

  Κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία μιας διαφήμισης, μπορείτε να αποκρύψετε εύκολα όσες διαφημίσεις δεν σας αρέσουν ή να αποκλείσετε διαφημίσεις από έναν διαφημιζόμενο που δεν σας αρέσει.

  Κάνοντας κλικ στο "Γιατί βλέπω αυτό;" βλέπετε περισσότερα σχετικά με το λόγο που εμφανίστηκε η διαφήμιση και μεταφέρεστε στις Προτιμήσεις Διαφήμισης.

  Οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί τις Προτιμήσεις Διαφημίσεών του, για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις πληροφορίες οι οποίες επηρεάζουν τις διαφημίσεις που βλέπει, και μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις πληροφορίες, ώστε να λαμβάνει πιο σχετικές διαφημίσεις.

  Η διαφήμιση πρέπει να είναι διαφανής

  Θα πρέπει να είστε σε θέση να καταλάβετε εύκολα ποιος σας εμφανίζει διαφημίσεις και να δείτε τι άλλες διαφημίσεις προβάλλει ο ίδιος διαφημιζόμενος.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η λειτουργία Διαφάνειας Διαφημίσεων η οποία σας επιτρέπει να επισκεφθείτε οποιαδήποτε σελίδα στο Facebook και να δείτε τις διαφημίσεις ενός διαφημιζόμενου, ανεξάρτητα από το αν αυτές εμφανίζονται ή όχι σε εσάς.

  Αυτό όχι μόνο δημιουργεί διαφάνεια σχετικά με τη διαφήμιση στο Facebook, αλλά παράλληλα αυξάνει την υπευθυνότητα των διαφημιζομένων σχετικά με την ποιότητα των διαφημίσεων που δημιουργούν.

  Η διαφήμιση πρέπει να είναι ασφαλής, χωρίς να χωρίζει ή να διακρίνει

  Με προδιαγραφές που απαγορεύουν την έκφραση μίσους, τον εκφοβισμό κι άλλα είδη απρεπούς συμπεριφοράς,οι διαφημιστές υπάγονται σε αυστηρό πλαίσιο ώστε να αποφευχθούν διαφημίσεις οι οποίες δημιουργούν διακρίσεις –μάλιστα, πρόσφατα,το πλαίσιο αυτό και οι προδιαγραφές έγιναν αυστηρότερα.

  Δεν επιτρέπεται η διαφήμιση να χρησιμοποιείται για την υπόθαλψη μίσους ή διακρίσεων και η διαφημιστική πολιτική του Facebook αποσκοπεί σ’ αυτό ακριβώς.

  Πραγματοποιώντας προληπτικούςελέγχους στις διαφημίσεις,με τη χρήση αυτοματοποιημένων και μη εργαλείων, αντιδρά άμεσα όταν οι χρήστες αποκλείουν ή επισημαίνουν κάποιες διαφημίσεις ως προσβλητικές.

  Η διαφήμιση εξετάζεται ως προς το περιεχόμενό της, τη στόχευση, τη σελίδα προορισμού και την ταυτότητα του διαφημιζομένου. Στόχος μας είναιη αποτροπή και η κατάργηση περιεχομένου που παραβιάζει αυτές τις πολιτικές, χωρίς βεβαίως να φτάνουμε ως τη λογοκρισία του δημόσιου λόγου.

  Η διαφήμιση πρέπει να δίνει δυνατότητες σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις

  Πιστεύουμε ότι κι οι μικρότερες επιχειρήσεις πρέπει να έχουν πρόσβαση στα ίδια εργαλεία που στο παρελθόν ήταν διαθέσιμα μόνο στις ισχυρότερες εταιρείες, με μεγάλα τμήματα marketing.

  Έχουμε εκατομμύρια διαφημιζομένους - από μικρές επιχειρήσεις έως συλλογικές οργανώσεις - που εξαρτώνται από εμάς για να φτάσουν στο ακροατήριο τους, ώστε να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας.

  Εφόσον ακολουθούν τις προδιαγραφές και τις πολιτικές της κοινότητας του Facebook και συμβάλλουν στη διατήρηση της ασφάλειας των χρηστών, η πλατφόρμα θα εξακολουθήσει να δίνει τη δυνατότητα σ’όλους τους διαφημιζομένους να προσεγγίσουν το κοινό τους και να προβάλουν τη διαφημιστική τους καμπάνια.

  Βελτιώνοντας πάντα τη διαφήμιση


  Το Facebook γνωρίζει πως τα προσδοκώμενα αποτελέσματα θα έλθουν μέσα από συνεχείς βελτιώσεις και επενδύσεις. Καθώς οι συμπεριφορές των ανθρώπων αλλάζουν, η πλατφόρμα προσαρμόζεται, ανταποκρινόμενη στα σχόλια και παρέχοντας βέλτιστες διαφημίσεις που βλέπουν οι χρήστες.

  Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες μετατοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο, το Facebook ανταποκρίθηκε σ’ αυτή την αλλαγή. Γνωρίζοντας ότι για τη βελτίωση των υπηρεσιών του απαιτείται συνεχές feedback, θα συνεχίσει να ελέγχει και να ενημερώνει ορισμένες από τις λειτουργίες του, όπως οι μορφές διαφήμισης, οι μετρήσεις και τα στοιχεία ελέγχου διαφημίσεων.

  Πηγή:Facebook Newsroom

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!