Ομιλία κυρίου Αλέξανδρου Σχίζα Νew Business Manager της Wedia

Posted On Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 12:25 Written by
Rate this item
(0 votes)

Στο πλαίσιο της e-Commerce Expo διεξήχθη και το συνέδριο του οποίου οι θεματικές ενότητες του οποίου ήταν:

Νομικά θέματα - Ασφάλεια - User Experience Digital Marketing Digital Payments κα Εξωστρέφεια

Οι υψηλού επίπεδου εισηγήσεις από τους ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων και αποτέλεσαν το οδικό χάρτη των εξελίξεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην ιστοσελίδα μας θα μοιραστούμε μαζί σας τις σημαντικότερες ομιλίες του συνεδρίου, ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις καινοτομίες και τις λύσεις που παρουσιάστηκαν σε αυτό.

O κύριος Αλέξανδρος Σχίζας είναι Νew Business Manager της Wedia και η ομιλία του είχε θέμα: "The secret value of the existing customers"

Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κυρίου Σχίζα μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή power point εδώ 

Read 212 times Last modified on Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 12:44

Related items

 • Συμβουλές για ένα πραγματικά άριστο Facebook Marketing!

  Το Facebook είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις μιας επιχείρησης, αρκεί να λειτουργήσει με μια σωστή στρατηγική marketing. Οπότε, το να μην έχει μια επιχείρηση σελίδα Facebook το 2018, είναι αδιανόητο. Επειδή λοιπόν πρέπει να είστε παρόντες στο Facebook, θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι αποκομίζετε το μέγιστο από αυτό.

  Οι παρακάτω συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι αλληλεπιδράτε σωστά με τους χρήστες, δημοσιεύετε εξαιρετικό περιεχόμενο και γενικότερα θα λάβετε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική στο Facebook.

  Πολύ βασικό κομμάτι πριν αρχίσετε το Facebook Marketing είναι το ότι πρέπει να είστε προσγειωμένοι και να περιμένετε ότι αρχικά:

  Τα πράγματα θα πηγαίνουν αργά.

  Θα χρειαστεί σίγουρα μια προωθητική ενέργεια, όπως ένας διαγωνισμός, για να μαζέψετε likes και engagement στη σελίδα σας.

  Οι αναρτήσεις σας θα έχουν μικρή απήχηση.

  Κάποιες αναρτήσεις σας μπορεί να πηγαίνουν καλά και κάποιες όχι, μην εκπλαγείτε!

  Σίγουρα θα πρέπει να διαφημιστείτε για να κερδίσετε( likes, πωλήσεις, επισκεψιμότητα, brand). Ούτως η άλλως η online διαφήμιση είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους διαφήμισης.

  Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα πετύχετε το άριστο!

  1.Γνωρίστε το κοινό σας, μιλήστε μαζί τους, όχι σε αυτούς

  Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν για έναν απλό και μοναδικό λόγο: για να χτίσετε και να προωθήσετε το εμπορικό σας σήμα. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορείτε να μιλάτε για τα προϊόντα σας όλη την ημέρα. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απομακρύνετε το κοινό σας. Τι πρέπει να κάνετε;

  Οι καλύτερες σελίδες Facebook ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση όπως σχόλια, likes, engagement. Αν θέλετε η σελίδα σας να είναι πετυχημένη πρέπει να κάνετε το ίδιο, δηλαδή αναρτήσεις με πιθανές ερωτήσεις που ενδιαφέρουν το κοινό σας, δημοσκοπήσεις, κουίζ, διαγωνισμούς και «συμπληρώστε τις κενές θέσεις».

  Δείτε εδώ μερικά παραδείγματα.

  → coschedule

  → hubspot

  → hootsuite

  Extra tip:

  Πολύ βασικό είναι να προσθέτετε πάντα τη προσωπική σας πινελιά. Φυσικά θέλετε να παραμείνετε επαγγελματίες, αλλά στο Facebook υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν από τη καθημερινή ρουτίνα, επομένως δεν θα αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας εάν είναι πολύ τυπικές. Μοιραστείτε εικόνες και βίντεο της ομάδας σας και ευχαριστημένους πελάτες . Αποδείξτε ότι είστε επιχείρηση που χτίστηκε από ανθρώπους, όχι από ρομπότ.


  2.Δημοσιεύστε τα post σας τη σωστή μέρα και ώρα.

  Λογικό μια ανάρτηση να μην πάει καλά αν δημοσιευτεί την ώρα που όλοι κοιμούνται, ή είναι στη δουλειά τους, ή δεν είναι συνδεδεμένοι στο Facebook, δεν είναι λογικό?

  Μπορείτε σίγουρα να μάθετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για δημοσίευση και μάλιστα από πολλές διαφορετικές πηγές. Η μία σίγουρα είναι το Facebook, στη καρτέλα στατιστικά στοιχεία. Αν όμως δεν έχετε πολλούς followers τότε δεν μπορείτε να καταλάβετε πολλά από το Facebook. Μια άλλη λύση είναι τα παρακάτω sites. Θα σας βοηθήσουν πολύ για αρχή.

  3.Απαντήστε σε πραγματικό χρόνο

  Όταν δημοσιεύσετε κάτι, θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι και να απαντήσετε σε μηνύματα ή σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τις συνομιλίες στη σελίδα σας. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση του κοινού σας.

  Αλληλεπιδράτε ζωντανά με τους πελάτες και τους πιθανούς αγοραστές. Μοιράζονται τα σχόλιά σας και μια συνομιλία μπορεί να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες του Facebook.

  4.Χρησιμοποιήστε βίντεο

  Ο αλγόριθμος του Facebook λατρεύει τα βίντεο. Είναι δύσκολο να αγνοηθούν από τους χρήστες και δίνουν την ευκαιρία να μοιράσετε το μήνυμα σας με το ευρύτερο κοινό. Τα βίντεο έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούν στο κοινό σας και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους οπότε μην τα αγνοείτε!

  5.Αναρτήστε περιεχόμενο από άλλους

  Η ανάρτηση περιεχομένου από άλλους χρήστες του Facebook, αποτελεί μία πολύ φιλική κίνηση, αφού οι χρήστες σας θα ενθουσιαστούν βλέποντας ότι τους ακούτε και αλληλεπιδράτε μαζί τους ενώ κι εσείς γλιτώνετε χρόνο από τη δημιουργία περιεχομένου.

  6.Συμβαδίζετε με το κλίμα της εποχής

  Θα πρέπει να προσπαθείτε οι αναρτήσεις σας να είναι κοντά στο κλίμα που επικρατή τη συγκεκριμένη περίοδο. Για παράδειγμα, όταν ο καιρός είναι βροχερός, μην αναρτήσετε παραλίες και σαγιονάρες ενώ κατά τη διάρκεια μιας γιορτής ή μεγάλων γεγονότων (π.χ. Χριστούγεννα ή Πάσχα) , οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες με το γενικότερο κλίμα.

  Μερικά extra tips:

  Το περιεχόμενο σας να είναι ενημερωτικό, διασκεδαστικό και προωθητικό.

  Εικόνες σε κάθε ανάρτηση που να τραβάνε τη προσοχή και να είναι σχετικές με το περιεχόμενο.

  Κάντε ερωτήσεις, για να μπορούν οι χρήστες να συμμετέχουν.

  Αλληλεπιδράστε με shares και tags με άλλες εταιρείες ή χρήστες που σας αρέσουν.Εκμεταλλευθείτε τα hashtags.

  Κάντε προσφορές για τους φαν σας.

  Δώστε μία ώθηση στους φαν σας να αλληλεπιδράσουν μαζί σας ή για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και να γίνουν πελάτες σας.

  7.Εναλλάσσετε συνέχεια εικαστικά

  Ένας χρήστης μπορεί να δει πολλές φορές τη διαφήμισή σας στο Facebook. Αν βλέπει την ίδια εικόνα ξανά και ξανά, θα σταματήσει να την παρατηρεί και ίσως κουραστεί. Για αυτό το λόγο καλό είναι σε κάθε σας διαφήμιση να έχετε 2-3 διαφορετικές εικόνες και να τα εναλλάσσετε στο κοινό της καμπάνιας σας.

  Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να αλλάζετε τη φωτογραφία εξωφύλλου μια φορά το μήνα περίπου. Οι φαν σας θα βλέπουν ότι είστε εκεί και δεν θα σας ξεχνούν.

  Συμπέρασμα

  Αυτές ήταν πολλές πληροφορίες το ξέρουμε, αλλά το μάρκετινγκ στο Facebook δεν είναι εύκολο και θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι ξεκινήσατε στο σωστό δρόμο. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πιο εξελιγμένα πράγματα που κρύβει το Marketing στο Facebook και συνεχώς θα εξελίσσονται.

  Πηγή: qualityweb.gr

 • Ανανέωση του νέου Magic In Article Video

  Ο Project Agora ανανεώνει το Magic In Article Video προσφέροντας περισσότερο έλεγχο στους διαφημιζόμενους και βελτιωμένο user experience.

  Το Project Agora, το κορυφαίο native advertising δίκτυο στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα του ανανεωμένου Magic In Article Video.
  Το Magic In Article Video, είναι ένα καινοτόμο native ad-format, που εμφανίζεται στο κέντρο ενός άρθρου, δημιουργώντας μια διαδραστική, για το χρήστη, εμπειρία με το διαφημιζόμενο προϊόν.

  Η εξέλιξη του Magic InArticle Video επεκτείνει τις δυνατότητες των διαφημιζομένων ως προς την αγορά από διάφορους DSPs (π.χ. Appnexus, DBM, Sizmek κτλ.) και τη μέτρηση Ad Verification μέσω εταιριών όπως η DoubleVerify, η Moat και η Sizmek.

  Επίσης, συνδυάζεται με μια βελτιωμένη διαφημιστική εμπειρία για τους χρήστες, εναρμονισμένη με τα νέα διαφημιστικά πρότυπα του IAB και του Coalition for Better Ads.

 • Tips για σωστές και επιτυχημένες display διαφημίσεις.

  Κάθε χρόνο οι display διαφημίσεις ανανεώνονται και αναβαθμίζονται με σκοπό φυσικά η επιχείρηση σας να έχει περισσότερους πελάτες. Με τη συνεχή εξέλιξη στον κόσμο της online προβολής, τώρα ενσωματώνει ένα ολόκληρο φάσμα τεχνολογίας από διαφημίσεις βίντεο σε δυναμικές διαφημίσεις εμπλουτισμένων μέσων. Με αυτό τον τρόπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε μια διαφήμιση που θα προσελκύει όσους περισσότερους πελάτες γίνεται. Εύκολο;

  Λοιπόν, όχι και τόσο. Τόσο οι γραφίστες όσο και οι marketers πρέπει να κάνουν πολλή δουλειά στο σχεδιασμό και στο περιεχόμενο της διαφήμισης, έτσι ώστε να κερδίσει το κοινό, επομένως και κλικ, πελάτες, brand κ.α.

  Πάμε να δούμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις display διαφημίσεις.

  Σχεδίαση μιας διαφήμισης προβολής

  Ο σχεδιασμός των διαφημίσεων μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Θέλετε να σχεδιάσετε κάτι που να είναι αισθητικά ευχάριστο, λειτουργικό και να εξυπηρετεί τους σκοπούς σας. Αλλά, πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται και σε συγκεκριμένα κριτήρια. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν:

  Το Λογότυπο Εταιρείας

  Ένα CTA(κουμπί παρότρυνσης για δράση)

  Χρώματα

  Σχετικές εικόνες

  Αποτελεσματικό περιεχόμενο

  Το CTA είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος της διαφήμισης. Έχετε δει πιθανώς CTA σχεδόν σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Είναι αυτό το μεγάλο κουμπί που πέφτει πάνω το μάτι σας στην Ad. Το CTA θα σας μεταφέρει συνήθως σε μια σελίδα επικοινωνίας για να πάρετε τηλέφωνο ή να συμπληρώσετε μία φόρμα επικοινωνίας ή να πραγματοποιήσετε μία αγορά.

  Το CTA πρέπει να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη διαφήμιση, να είναι δηλαδή το επίκεντρο της διαφήμισης. Τα χρώματα πρέπει να είναι συνήθως διαφορετικά, καθιστώντας τα ζωντανά σε σχέση με την υπόλοιπη διαφήμιση.

  Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε:

  Τα χρώματα έχουν στην πραγματικότητα ψυχολογική επίδραση στον εγκέφαλο, δημιουργώντας δηλαδή διαφορετικά συναισθήματα και αντιδράσεις. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τα συναισθήματα που θέλετε να μεταφέρετε στη διαφήμισή σας. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες από τις ψυχολογικές επιπτώσεις των χρωμάτων.

  Κόκκινο - Δημιουργεί μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, η οποία θα ήταν ιδανική για πωλήσεις.

  Μπλε - Συχνά συνδέονται με το νερό, την ειρήνη και την ηρεμία. Ιδανικό για συντηρητικές μάρκες.

  Πράσινο - σχετίζεται με την υγεία, την εξουσία και τη φύση. Το πράσινο πράγματι διεγείρει την αρμονία στον εγκέφαλό σας και μπορεί να οδηγήσει σε ενθαρρυντική αποφασιστικότητα.

  Μωβ - συνώνυμο με δικαιώματα, σοφία και σεβασμό. Το μωβ μπορεί συχνά να θεωρηθεί κατάλληλο για προϊόντα ομορφιάς και αντιγήρανσης.

  Περιεχόμενο της διαφήμισης

  Οι display διαφημίσεις χρειάζονται ένα συναρπαστικό κείμενο για να οδηγήσουν το κοινό στο να κάνει κλικ. Χρειάζεστε δηλαδή ένα σύντομο και συνοπτικό κείμενο που να είναι ενεργό και ενδιαφέρον. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πει στο κοινό σας τι ακριβώς θέλετε να κάνουν. Όπως για παράδειγμα: Αναβαθμίστε την κουζίνα σας σήμερα!

  Αυτό είναι σύντομο, λέει στον αναγνώστη να «αναβαθμίσει», δηλαδή να αγοράσει τις υπηρεσίες κουζίνας σας και τους λέει επιπλέον πότε πρέπει να το κάνουν, δηλαδή «σήμερα». Αναφέρει επίσης τι κάνει η εταιρεία σας - αναβάθμιση της κουζίνας, υπονοώντας ότι κάνετε εγκαταστάσεις κουζίνας.

  Μπορείτε να ξεδιπλώσετε το περιεχόμενο για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον, αρκεί να το κρατάτε ξεκάθαρο! Θυμηθείτε, η αποστολή σας είναι να προσελκύσετε το κοινό να κάνει κλικ σε αυτή τη διαφήμιση, τίποτα άλλο.

  Πηγή: qualityweb.gr

 • Τα τέσσερα στάδια του Inbound Marketing

  Το Inbound Marketing είναι μία τεχνική μάρκετινγκ η οποία καταφέρνει να προσελκύσει επισκέπτες στο website μέσω σχετικού, βοηθητικού και ποιοτικού περιεχομένου και τελικά να τους μετατρέψει σε πελάτες. Αποτελείται από 4 στάδια, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

  Τα μέσα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο κάνουν πιο εύκολη τη μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο.

  Attract

  Στο πρώτο στάδιο προσελκύουμε νέους πελάτες στο website ή eshop μας. Αυτό που θεωρούμε εδώ είναι ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της εταιρείας μας και είναι ξένοι για εμάς. Πως λοιπόν, θα τους κάνουμε να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρουμε;

  Σημαντικά εργαλεία που θα μας διευκολύνουν να το κάνουμε είναι η ύπαρξη ενός εταιρικού Blog και η συχνή αξιοποίησή του, οι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – social media και το SEO (Search Engine Optimization).

  Με το SEO εμφανίζουμε την εταιρείας μας στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης όταν οι χρήστες ψάχνουν γι’ αυτό που τους ενδιαφέρει και φυσικά είναι σχετικό με εμάς.

  Τέλος, επιλέγουμε τα κατάλληλα keywords – λέξεις κλειδιά και έτσι βελτιστοποιήσουμε το site ή eshop μας για να είναι πιο εύκολο να μας βρουν οι δυνητικοί μας πελάτες.

  Convert

  Το δεύτερο στάδιο αφορά τη μετατροπή των επισκεπτών μας σε leads.

  Leads είναι τα άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα/υπηρεσίες μας και είναι πιθανοί πελάτες μας.

  Πως λοιπόν θα τους μετατρέψουμε σε leads; Συλλέγοντας φυσικά τα στοιχεία επικοινωνίας τους που θα έχουμε πάρει από φόρμες συμπλήρωσης του site μας.

  Τα Calls–to–action κουμπιά βοηθούν σε αυτό καθώς ενθαρρύνουν τους χρήστες να κάνουν κλικ έτσι ώστε να ολοκληρώσουν μια ενέργεια, για παράδειγμα μία αγορά ή μία εγγραφή.

  Από τη στιγμή που ένας επισκέπτης ενός website ή eshop κάνει κλικ σε ένα Call–to–Action αυτόματα οδηγείται σε μία Landing Page όπου συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του. Εδώ γίνεται η μετατροπή του επισκέπτη μας σε lead.

  Close

  Το τρίτο στάδιο σχετίζεται με την μετατροπή των leads σε πελάτες μας. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Customer Relationship Management (CRM).

  Επίσης, έχοντας στα χέρια μας τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε από τους δυνητικούς μας πελάτες, στέλνουμε emails με χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο χτίζοντας έτσι εμπιστοσύνη και δημιουργώντας τους την ανάγκη να αγοράσουν το προϊόν/υπηρεσία και τελικά να γίνουν πελάτες μας.

  Delight

  Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο αφορά τη μετατροπή των πελατών σε επαναλαμβανόμενους πελάτες και σε promoters της εταιρείας μας.

  Οι πελάτες μας φυσικά πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Στόχος μας είναι να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, να ακούμε τις ανάγκες τους, τι τους αρέσει και τι όχι.

  Ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι κάνοντας έρευνα. Έτσι, θα καταλάβουμε τι θέλουν από εμάς ρωτώντας τους και θα ξέρουμε προς τα που να κινηθούμε.

  Τέλος, παρέχουμε στους πελάτες μας αξιοσημείωτο περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα τους και τους παρουσιάζουμε τα νέα μας προϊόντα ή υπηρεσίες, με σκοπό να αγοράσουν ξανά από εμάς.

  Η inbound marketing τεχνική θεωρείται μία νέα στρατηγική marketing, σημαντική για κάθε επιχείρηση αφού καταφέρνει έναν ξένο να τον “μετατρέψει” σε επισκέπτη της ιστοσελίδας και τελικά να γίνει πελάτης της.

  Ξεκινήστε και εσείς άμεσα την ανανέωση της επιχείρησής σας και κερδίστε τη προσοχή των καταναλωτών!

  Πηγή: Digitalup

   

 • Η επιχείρηση σας μπορεί να επωφεληθεί από το Google Adwords. Μάθετε πως!

  Ο κόσμος του μάρκετινγκ έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και το Google AdWords είναι μία από τις πλατφόρμες που δημιουργούν αυτήν την αλλαγή. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διαδικτυακής διαφήμισης που είναι διαθέσιμες. Αυτός ο τρόπος προώθησης χρησιμοποιείται από χιλιάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

  Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν ένα κοινό πράγμα. Θέλουν να αξιοποιήσουν τον τεράστιο αριθμό ατόμων που αναζητούν πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιείται σωστά το Google AdWords, έχει τη δυνατότητα να στείλει μεγάλο αριθμό ατόμων σε εσάς, που θέλουν ακριβώς αυτό που έχετε να προσφέρετε.

  Εάν δεν χρησιμοποιείτε επί του παρόντος το Google AdWords ή δεν το χρησιμοποιείτε στο μέγιστο δυνατό, θα πρέπει να επανεξετάσετε σοβαρά αυτή τη στάση!

  Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε το Google AdWords.

  1) Το Google AdWords αυξάνει τους πελάτες.

  Το Google Analytics είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την ενημέρωση των διαφημίσεων σας. Εάν οι καμπάνιες σας έχουν ρυθμιστεί σωστά, έχει τη δυνατότητα να στείλει εξαιρετικά στοχευμένους πελάτες στον ιστότοπό σας, στη φόρμα επικοινωνίας ή σε άλλη ιδιότητα στο διαδίκτυο.

  Το Google AdWords σας επιτρέπει να εστιάζετε σε άτομα που αναζητούν αυτό που προσφέρετε.

  Θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε συνεχώς τις αναζητήσεις σας, ώστε όσοι επιθυμούν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να αποστέλλονται στους ιστότοπούς σας μέσω αυτής της πλατφόρμας.

  2) Είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα μάρκετινγκ.

  Όποιος χρησιμοποιεί το Google AdWords τακτικά θα σας πει αμέσως ότι είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα μάρκετινγκ.

  Είναι κατάλληλο για όλα τα είδη και τα μεγέθη των επιχειρήσεων. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε κυριολεκτικά την κίνηση στο Internet χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

  Οι καμπάνιες μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να εστιάσουν σε συγκεκριμένους χρήστες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να στοχεύσετε άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίες, άτομα που χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές και άτομα σε διαφορετικούς ιστότοπους που ανήκουν στην Google, όπως η μηχανή αναζήτησης Google, το YouTube και άλλοι ιστότοποι περιεχομένου στους οποίους εμφανίζονται οι διαφημίσεις.

  3) Υψηλή απόδοση επένδυσης.

  Σε αντίθεση με άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ, πληρώνετε μόνο για τις διαφημίσεις που κάνουν κλικ οι χρήστες. Αφού βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες του Google AdWords , μπορείτε να έχετε υψηλή απόδοση επένδυσης, κάτι που ίσως δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ.

  Ωστόσο, αυτό απαιτεί χρόνο και πρέπει να μάθετε ποια προσέγγιση ταιριάζει σε εσάς ή στην επιχείρησή σας.

  4) Βλέπετε γρήγορα αποτελέσματα.

  Μέσα από το Google Adwords, έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με κάθε καμπάνια, όπως οι διαφημίσεις στις οποίες έγιναν κλικ, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες σας, το κόστος των κλικ και πολλά άλλα. Έτσι έχετε γρήγορα αποτελέσματα και πλήρη εικόνα για την απόδοση των διαφημίσεων σας.

  5) Οι επιχειρήσεις μαθαίνουν περισσότερα για την αγορά.

  Είναι σημαντικό να μπορείτε να μπειτε στο μυαλό των ιδανικών πελατών σας. Η κατανόηση του κοινού σας καθιστά πολύ πιο εύκολη την αντιμετώπιση του και τι ακριβώς θέλουν. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Οι παραδοσιακές μέθοδοι, όπως τα ερωτηματολόγια και οι συνεντεύξεις, παράγουν μόνο περιορισμένα αποτελέσματα.

  Το Google AdWords, από την άλλη πλευρά, παράγει πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες και τις απαιτήσεις των πελατών σας. Οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν για να βρουν τον ιστότοπό σας, η τοποθεσία τους, οι συσκευές που χρησιμοποιούν, οι ώρες και οι ημέρες που ψάχνουν και πολλές άλλες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά πολύτιμες.

  Πηγή: qualityweb.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!