Ομιλία κυρίου Θωμά Πούτα Account Manager της BestPrice.gr

Posted On Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 09:41 Written by
Rate this item
(0 votes)

Στο πλαίσιο της e-Commerce Expo διεξήχθη και το συνέδριο του οποίου οι θεματικές ενότητες του οποίου ήταν:

Νομικά θέματα - Ασφάλεια - User Experience Digital Marketing Digital Payments κα Εξωστρέφεια

Οι υψηλού επίπεδου εισηγήσεις από τους ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων και αποτέλεσαν το οδικό χάρτη των εξελίξεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην ιστοσελίδα μας θα μοιραστούμε μαζί σας τις σημαντικότερες ομιλίες του συνεδρίου, ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις καινοτομίες και τις λύσεις που παρουσιάστηκαν σε αυτό.

O κύριος Θωμάς Πούτας είναι Account Manager της BestPrice.gr και η ομιλία του είχε θέμα: Human e-commerce

Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κυρίου Πούτα μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ 

 

Read 216 times Last modified on Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 12:46

Related items

 • Η ACS μεγάλος χορηγός στην έκθεση eShops Expo 2018

  Στηρίζοντας τις μεγάλες συναντήσεις της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου, η ACS θα δώσει το παρόν ως Main Sponsor στην τριήμερη έκθεση eShops Expo, που θα λάβει χώρο στο Μετρό Συντάγματος (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) στις 26-28 Απριλίου 2018, και στην οποία η εταιρεία θα συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο για την ενημέρωση των επισκεπτών.

  Η ACS, ως βασικός συνδετικός κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αγορά του e-Commerce (που αφορά περίπου το 40% των ημερησίων αποστολών της εταιρείας), παρέχει στα ηλεκτρονικά καταστήματα ένα πλήθος καινοτόμων λύσεων, με σκοπό τη διεκπεραίωση της επιτυχημένης πώλησης του συνεργαζόμενου e-shop, αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη / παραλήπτη της ηλεκτρονικής παραγγελίας.

  Συγκριμένα από το 2016 η εταιρεία έχει προσθέσει στο portfolio της τις πρωτοποριακές για την Ελλάδα υπηρεσίες, “ACS ReDirect” (δυνατότητα ανακατεύθυνσης αποστολών από το κινητό του πελάτη-παραλήπτη, με επιλογή νέας ημέρας και σημείου παραλαβής), “ACS Smart Point” (αποστολή και παραλαβή αποστολών από συνεργαζόμενα πρατήρια Shell) και “ACS Card On Delivery” (δυνατότητα πληρωμής της αξίας της αντικαταβολής με κάρτες πληρωμών), που απευθύνονται επί το πλείστον στην αγορά του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

  Επίσης από το 2017 η ACS έχει ξεκινήσει την επέκταση της υπηρεσίας ACS Card On Delivery και στις παραδόσεις στο χώρο του πελάτη, μέσω συσκευών Mobile POS (μια επένδυση που της προσφέρει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ως μοναδική εταιρεία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα), ενώ προσφέρει παράλληλα και τις οικονομικές υπηρεσίες εξωτερικού “ACS EU & Cyprus Economy”, διευκολύνοντας έτσι τα ηλεκτρονικά καταστήματα να είναι πιο εξωστρεφή ως προς τις πωλήσεις τους και εκτός Ελλάδας (cross-border sales) .

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό διαφημιστικό video https://youtu.be/1OUbIB52l6M και στο τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Πελατών ACS 210-8190000.

  Τέλος, σημειώνεται ότι η επίσκεψη στην έκθεση είναι δωρεάν και το ωράριο λειτουργίας της για κάθε ημέρα θα είναι από τις 9:00 έως τις 21:00 (περισσότερες πληροφορίες στο site της διοργάνωσης www.eshopsexpo.gr).

 • Συμβουλές για ένα πραγματικά άριστο Facebook Marketing!

  Το Facebook είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις μιας επιχείρησης, αρκεί να λειτουργήσει με μια σωστή στρατηγική marketing. Οπότε, το να μην έχει μια επιχείρηση σελίδα Facebook το 2018, είναι αδιανόητο. Επειδή λοιπόν πρέπει να είστε παρόντες στο Facebook, θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι αποκομίζετε το μέγιστο από αυτό.

  Οι παρακάτω συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι αλληλεπιδράτε σωστά με τους χρήστες, δημοσιεύετε εξαιρετικό περιεχόμενο και γενικότερα θα λάβετε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική στο Facebook.

  Πολύ βασικό κομμάτι πριν αρχίσετε το Facebook Marketing είναι το ότι πρέπει να είστε προσγειωμένοι και να περιμένετε ότι αρχικά:

  Τα πράγματα θα πηγαίνουν αργά.

  Θα χρειαστεί σίγουρα μια προωθητική ενέργεια, όπως ένας διαγωνισμός, για να μαζέψετε likes και engagement στη σελίδα σας.

  Οι αναρτήσεις σας θα έχουν μικρή απήχηση.

  Κάποιες αναρτήσεις σας μπορεί να πηγαίνουν καλά και κάποιες όχι, μην εκπλαγείτε!

  Σίγουρα θα πρέπει να διαφημιστείτε για να κερδίσετε( likes, πωλήσεις, επισκεψιμότητα, brand). Ούτως η άλλως η online διαφήμιση είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους διαφήμισης.

  Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα πετύχετε το άριστο!

  1.Γνωρίστε το κοινό σας, μιλήστε μαζί τους, όχι σε αυτούς

  Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν για έναν απλό και μοναδικό λόγο: για να χτίσετε και να προωθήσετε το εμπορικό σας σήμα. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορείτε να μιλάτε για τα προϊόντα σας όλη την ημέρα. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απομακρύνετε το κοινό σας. Τι πρέπει να κάνετε;

  Οι καλύτερες σελίδες Facebook ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση όπως σχόλια, likes, engagement. Αν θέλετε η σελίδα σας να είναι πετυχημένη πρέπει να κάνετε το ίδιο, δηλαδή αναρτήσεις με πιθανές ερωτήσεις που ενδιαφέρουν το κοινό σας, δημοσκοπήσεις, κουίζ, διαγωνισμούς και «συμπληρώστε τις κενές θέσεις».

  Δείτε εδώ μερικά παραδείγματα.

  → coschedule

  → hubspot

  → hootsuite

  Extra tip:

  Πολύ βασικό είναι να προσθέτετε πάντα τη προσωπική σας πινελιά. Φυσικά θέλετε να παραμείνετε επαγγελματίες, αλλά στο Facebook υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν από τη καθημερινή ρουτίνα, επομένως δεν θα αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας εάν είναι πολύ τυπικές. Μοιραστείτε εικόνες και βίντεο της ομάδας σας και ευχαριστημένους πελάτες . Αποδείξτε ότι είστε επιχείρηση που χτίστηκε από ανθρώπους, όχι από ρομπότ.


  2.Δημοσιεύστε τα post σας τη σωστή μέρα και ώρα.

  Λογικό μια ανάρτηση να μην πάει καλά αν δημοσιευτεί την ώρα που όλοι κοιμούνται, ή είναι στη δουλειά τους, ή δεν είναι συνδεδεμένοι στο Facebook, δεν είναι λογικό?

  Μπορείτε σίγουρα να μάθετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για δημοσίευση και μάλιστα από πολλές διαφορετικές πηγές. Η μία σίγουρα είναι το Facebook, στη καρτέλα στατιστικά στοιχεία. Αν όμως δεν έχετε πολλούς followers τότε δεν μπορείτε να καταλάβετε πολλά από το Facebook. Μια άλλη λύση είναι τα παρακάτω sites. Θα σας βοηθήσουν πολύ για αρχή.

  3.Απαντήστε σε πραγματικό χρόνο

  Όταν δημοσιεύσετε κάτι, θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι και να απαντήσετε σε μηνύματα ή σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τις συνομιλίες στη σελίδα σας. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση του κοινού σας.

  Αλληλεπιδράτε ζωντανά με τους πελάτες και τους πιθανούς αγοραστές. Μοιράζονται τα σχόλιά σας και μια συνομιλία μπορεί να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες του Facebook.

  4.Χρησιμοποιήστε βίντεο

  Ο αλγόριθμος του Facebook λατρεύει τα βίντεο. Είναι δύσκολο να αγνοηθούν από τους χρήστες και δίνουν την ευκαιρία να μοιράσετε το μήνυμα σας με το ευρύτερο κοινό. Τα βίντεο έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούν στο κοινό σας και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους οπότε μην τα αγνοείτε!

  5.Αναρτήστε περιεχόμενο από άλλους

  Η ανάρτηση περιεχομένου από άλλους χρήστες του Facebook, αποτελεί μία πολύ φιλική κίνηση, αφού οι χρήστες σας θα ενθουσιαστούν βλέποντας ότι τους ακούτε και αλληλεπιδράτε μαζί τους ενώ κι εσείς γλιτώνετε χρόνο από τη δημιουργία περιεχομένου.

  6.Συμβαδίζετε με το κλίμα της εποχής

  Θα πρέπει να προσπαθείτε οι αναρτήσεις σας να είναι κοντά στο κλίμα που επικρατή τη συγκεκριμένη περίοδο. Για παράδειγμα, όταν ο καιρός είναι βροχερός, μην αναρτήσετε παραλίες και σαγιονάρες ενώ κατά τη διάρκεια μιας γιορτής ή μεγάλων γεγονότων (π.χ. Χριστούγεννα ή Πάσχα) , οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες με το γενικότερο κλίμα.

  Μερικά extra tips:

  Το περιεχόμενο σας να είναι ενημερωτικό, διασκεδαστικό και προωθητικό.

  Εικόνες σε κάθε ανάρτηση που να τραβάνε τη προσοχή και να είναι σχετικές με το περιεχόμενο.

  Κάντε ερωτήσεις, για να μπορούν οι χρήστες να συμμετέχουν.

  Αλληλεπιδράστε με shares και tags με άλλες εταιρείες ή χρήστες που σας αρέσουν.Εκμεταλλευθείτε τα hashtags.

  Κάντε προσφορές για τους φαν σας.

  Δώστε μία ώθηση στους φαν σας να αλληλεπιδράσουν μαζί σας ή για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και να γίνουν πελάτες σας.

  7.Εναλλάσσετε συνέχεια εικαστικά

  Ένας χρήστης μπορεί να δει πολλές φορές τη διαφήμισή σας στο Facebook. Αν βλέπει την ίδια εικόνα ξανά και ξανά, θα σταματήσει να την παρατηρεί και ίσως κουραστεί. Για αυτό το λόγο καλό είναι σε κάθε σας διαφήμιση να έχετε 2-3 διαφορετικές εικόνες και να τα εναλλάσσετε στο κοινό της καμπάνιας σας.

  Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να αλλάζετε τη φωτογραφία εξωφύλλου μια φορά το μήνα περίπου. Οι φαν σας θα βλέπουν ότι είστε εκεί και δεν θα σας ξεχνούν.

  Συμπέρασμα

  Αυτές ήταν πολλές πληροφορίες το ξέρουμε, αλλά το μάρκετινγκ στο Facebook δεν είναι εύκολο και θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι ξεκινήσατε στο σωστό δρόμο. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πιο εξελιγμένα πράγματα που κρύβει το Marketing στο Facebook και συνεχώς θα εξελίσσονται.

  Πηγή: qualityweb.gr

 • Ανανέωση του νέου Magic In Article Video

  Ο Project Agora ανανεώνει το Magic In Article Video προσφέροντας περισσότερο έλεγχο στους διαφημιζόμενους και βελτιωμένο user experience.

  Το Project Agora, το κορυφαίο native advertising δίκτυο στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα του ανανεωμένου Magic In Article Video.
  Το Magic In Article Video, είναι ένα καινοτόμο native ad-format, που εμφανίζεται στο κέντρο ενός άρθρου, δημιουργώντας μια διαδραστική, για το χρήστη, εμπειρία με το διαφημιζόμενο προϊόν.

  Η εξέλιξη του Magic InArticle Video επεκτείνει τις δυνατότητες των διαφημιζομένων ως προς την αγορά από διάφορους DSPs (π.χ. Appnexus, DBM, Sizmek κτλ.) και τη μέτρηση Ad Verification μέσω εταιριών όπως η DoubleVerify, η Moat και η Sizmek.

  Επίσης, συνδυάζεται με μια βελτιωμένη διαφημιστική εμπειρία για τους χρήστες, εναρμονισμένη με τα νέα διαφημιστικά πρότυπα του IAB και του Coalition for Better Ads.

 • Tips για σωστές και επιτυχημένες display διαφημίσεις.

  Κάθε χρόνο οι display διαφημίσεις ανανεώνονται και αναβαθμίζονται με σκοπό φυσικά η επιχείρηση σας να έχει περισσότερους πελάτες. Με τη συνεχή εξέλιξη στον κόσμο της online προβολής, τώρα ενσωματώνει ένα ολόκληρο φάσμα τεχνολογίας από διαφημίσεις βίντεο σε δυναμικές διαφημίσεις εμπλουτισμένων μέσων. Με αυτό τον τρόπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε μια διαφήμιση που θα προσελκύει όσους περισσότερους πελάτες γίνεται. Εύκολο;

  Λοιπόν, όχι και τόσο. Τόσο οι γραφίστες όσο και οι marketers πρέπει να κάνουν πολλή δουλειά στο σχεδιασμό και στο περιεχόμενο της διαφήμισης, έτσι ώστε να κερδίσει το κοινό, επομένως και κλικ, πελάτες, brand κ.α.

  Πάμε να δούμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις display διαφημίσεις.

  Σχεδίαση μιας διαφήμισης προβολής

  Ο σχεδιασμός των διαφημίσεων μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Θέλετε να σχεδιάσετε κάτι που να είναι αισθητικά ευχάριστο, λειτουργικό και να εξυπηρετεί τους σκοπούς σας. Αλλά, πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται και σε συγκεκριμένα κριτήρια. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν:

  Το Λογότυπο Εταιρείας

  Ένα CTA(κουμπί παρότρυνσης για δράση)

  Χρώματα

  Σχετικές εικόνες

  Αποτελεσματικό περιεχόμενο

  Το CTA είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος της διαφήμισης. Έχετε δει πιθανώς CTA σχεδόν σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Είναι αυτό το μεγάλο κουμπί που πέφτει πάνω το μάτι σας στην Ad. Το CTA θα σας μεταφέρει συνήθως σε μια σελίδα επικοινωνίας για να πάρετε τηλέφωνο ή να συμπληρώσετε μία φόρμα επικοινωνίας ή να πραγματοποιήσετε μία αγορά.

  Το CTA πρέπει να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη διαφήμιση, να είναι δηλαδή το επίκεντρο της διαφήμισης. Τα χρώματα πρέπει να είναι συνήθως διαφορετικά, καθιστώντας τα ζωντανά σε σχέση με την υπόλοιπη διαφήμιση.

  Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε:

  Τα χρώματα έχουν στην πραγματικότητα ψυχολογική επίδραση στον εγκέφαλο, δημιουργώντας δηλαδή διαφορετικά συναισθήματα και αντιδράσεις. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τα συναισθήματα που θέλετε να μεταφέρετε στη διαφήμισή σας. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες από τις ψυχολογικές επιπτώσεις των χρωμάτων.

  Κόκκινο - Δημιουργεί μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, η οποία θα ήταν ιδανική για πωλήσεις.

  Μπλε - Συχνά συνδέονται με το νερό, την ειρήνη και την ηρεμία. Ιδανικό για συντηρητικές μάρκες.

  Πράσινο - σχετίζεται με την υγεία, την εξουσία και τη φύση. Το πράσινο πράγματι διεγείρει την αρμονία στον εγκέφαλό σας και μπορεί να οδηγήσει σε ενθαρρυντική αποφασιστικότητα.

  Μωβ - συνώνυμο με δικαιώματα, σοφία και σεβασμό. Το μωβ μπορεί συχνά να θεωρηθεί κατάλληλο για προϊόντα ομορφιάς και αντιγήρανσης.

  Περιεχόμενο της διαφήμισης

  Οι display διαφημίσεις χρειάζονται ένα συναρπαστικό κείμενο για να οδηγήσουν το κοινό στο να κάνει κλικ. Χρειάζεστε δηλαδή ένα σύντομο και συνοπτικό κείμενο που να είναι ενεργό και ενδιαφέρον. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πει στο κοινό σας τι ακριβώς θέλετε να κάνουν. Όπως για παράδειγμα: Αναβαθμίστε την κουζίνα σας σήμερα!

  Αυτό είναι σύντομο, λέει στον αναγνώστη να «αναβαθμίσει», δηλαδή να αγοράσει τις υπηρεσίες κουζίνας σας και τους λέει επιπλέον πότε πρέπει να το κάνουν, δηλαδή «σήμερα». Αναφέρει επίσης τι κάνει η εταιρεία σας - αναβάθμιση της κουζίνας, υπονοώντας ότι κάνετε εγκαταστάσεις κουζίνας.

  Μπορείτε να ξεδιπλώσετε το περιεχόμενο για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον, αρκεί να το κρατάτε ξεκάθαρο! Θυμηθείτε, η αποστολή σας είναι να προσελκύσετε το κοινό να κάνει κλικ σε αυτή τη διαφήμιση, τίποτα άλλο.

  Πηγή: qualityweb.gr

 • Σε ένα μήνα η έκθεση eShops Expo 2018 26-28 Απριλίου 2018

  26-28 Απριλίου 2018 Σταθμός Μετρό Σύνταγμα/Αθήνα

  Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την διοργάνωση της eShops Expo 2018 που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου έναν μήνα, στις 26-28 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

  Στόχοι της διοργάνωσης που είναι η μοναδική που πραγματοποιείται στην Ελλάδα είναι:

  • Η βελτίωση της αποδοχής των καταναλωτών για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και τις ευκολίες που του παρέχει

  • Η παρουσίαση Ηλεκτρονικών Καταστημάτων με σκοπό την ενίσχυση της αξιοπιστίας του Ηλεκτρονικού Εμπορίου

  • Η ανάδειξη των ανταγωνιστικών προϊόντων των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων (αρκετοί καταναλωτές αγοράζουν από το εξωτερικό)

  • Η από κοντά γνωριμία των Ηλεκτρονικών Καταστημάτων με τους πελάτες τους

  • Οι έμμεσες πωλήσεις με την παροχή εκπτωτικών κουπονιών-προσφορών στους πολυάριθμους επισκέπτες της διοργάνωσης (μπροστά από την αίθουσα στο σταθμό Σύνταγμα του Μετρό διέρχονται 120.000 κόσμου καθημερινά).

  Η διοργάνωση που πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας αναμένεται να παρουσιάσει προϊόντα όλων τον κατηγοριών στους πολυάριθμους επισκέπτες παράλληλα με υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον συνολικό κύκλο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου όπως Μεταφορές και υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

  Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης είναι η ACS Couriers και Χορηγοί οι: HOT PRICE, Gaming Brotherhood, Discount Pharmacy.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!