τρεις τρόποι για να μετρήσετε την απόδοσή σας στο YouTube

Posted On Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 10:10 Written by
Rate this item
(0 votes)

Εαν η δημιουργία video στο You Tube είναι μέρος της δουλειάς σας, και αναρωτιώσασταν πάντα για την απήχηση τους στο κοινό σας παρακάτω θα δείτε τρία εργαλεία μέτρησης της απόδοσης τους.

1: Αξιολόγηση Συμπεριφοράς Παρακολούθησης βίντεο

Το YouTube παρέχει analytics που σας επιτρέπουν να αξιολογήσετε την απόδοση των βίντεο σας, και τον τρόπο βελτίωσης του περιεχομένου του.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία σας, ανοίξτε το Creator Studio και επιλέξτε το Analytics στην αριστερή πλοήγηση.

 


Στην περιοχή Watch Time Reports, θα βρείτε δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά παρακολούθησης βίντεο και την θέαση των βίντεό σας από το κοινό.

 


Watch time

 


Στην αναφορά Watch time μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το χρόνο θέασης. To watch time αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που οι θεατές έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο.

Views είναι ο αριθμός των προβολών ενός βίντεο. Αυτή η μέτρηση αποτελεί τον κύριο τρόπο αξιολόγησης της δημοτικότητας ενός βίντεο, αλλά μην ξεγελιέστε από αυτόν τον αριθμό.

Ενώ είναι θετικό όταν έχετε πολλές προβολές, αυτή η μέτρηση δείχνει μόνο τον αριθμό που έχει φορτωθεί ένα βίντεο αναπαραγωγής. Δεν παρέχει επαρκείς πληροφορίες για τη συμπεριφορά του θεατή δηλαδή αν ήθελε να δει το βίντεο ή απλώς «έπαιζε» χωρίς να το βλέπει κανείς.

Η Audio Retention είναι μια σημαντική μέτρηση, διότι υποδεικνύει την αφοσίωση του θεατή στο περιεχόμενο του βίντεο σας. Μπορείτε να κατανοήσετε κατά μέσο όρο πόσο χρόνο παρακολουθούν τα βίντεό σας.

Πάνω από το γράφημα, κάντε κλικ στην επιλογή Absolute Audience Retention για να δείτε τον αριθμό προβολών για κάθε μέρος του βίντεό σας. Εάν η πλειοψηφία των θεατών το αφήνει μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα της παρακολούθησης, πιθανότατα ενδιαφέρονται αρκετά για να κάνουν κλικ στο βίντεο, αλλά δεν τους τράβηξε την προσοχή περαιτέρω.

Εάν οι θεατές απομακρυνθούν γύρω από τη μέση διάρκεια του βίντεο, εχουν δειξει ενδιαφέρον , αλλά κάτι συνέβη και εμπόδισε τη περαιτέρω παρακολούθηση.

 

 

Ίσως ήταν ένα τεχνικό ζήτημα, π.χ όπως ο ήχος που μπορεί να χάθηκε, ή ίσως το βίντεο ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσετε τα μελλοντικά σας βίντεο.

Κάντε κλικ στο Relative Audience Retention για να δείτε πόσο καλά λειτουργεί το βίντεό σας σε σχέση με παρόμοια βίντεο στο YouTube.

Η μέση τιμή μέτρησης της διάρκειας προβολής υποδεικνύει το μέσο χρονικό διάστημα που παρακολουθούν οι θεατές πριν από την απόρριψη. Το YouTube σάς επιτρέπει να φιλτράρετε αυτά τα δεδομένα βάσει γεωγραφίας, περιεχομένου, ημερομηνίας και άλλων πληροφοριών.

Μπορείτε επίσης να δείτε το μέσο ποσοστό ενός βίντεο που παρακολουθεί το κοινό σας ανά προβολή.

Το να γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με το κοινό προβολής σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το βίντεό σας προσεγγίζει τους σωστούς ανθρώπους. Στην αναφορά Demographics, μπορείτε να δείτε στοιχεία για την ηλικία , το φύλο και της γεωγραφικής κατανομή των θεατών σας.

 

 

Μετακινηθείτε προς τα κάτω, κάτω από το διάγραμμα για να βρείτε επιλογές για ταξινόμηση των δεδομένων κατά γεωγραφικό και τύπο συσκευής. Αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας, τις ετικέτες και τις μικρογραφίες.

Στην αναφορά Playback Locations , μάθετε από πού μεταδίδονται τα βίντεό σας, όπως μια σελίδα παρακολούθησης YouTube, τη διεύθυνση URL για το βίντεό σας, τη σελίδα καναλιού YouTube ή άλλους ιστότοπους ή εφαρμογές που έχουν ενσωματώσει το βίντεο.

 

Ανοίξτε την αναφορά Traffic Sources για να λάβετε πληροφορίες για το πώς και πού βρήκαν οι θεατές το βίντεό σας. Αυτά τα δεδομένα σάς βοηθούν να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ακροατήριό σας προβολής.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν οι θεατές βρήκαν το βίντεό σας μέσω της αναζήτησης YouTube, μέσω προτεινόμενων βίντεο ή εξωτερικών πηγών, όπως ενσωματωμένοι σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους ή συνδέσμους κοινωνικών μέσων.

Ανακαλύψτε πώς οι θεατές βρίσκουν τα βίντεό σας στο YouTube.
Η κατάταξη του βίντεο σας είναι υψηλή στην αναζήτηση Google και την αναζήτηση στο YouTube; Αν όχι, μπορεί να είναι καλός δείκτης ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις λέξεις-κλειδιά και τις ετικέτες σας.

Η αναφορά Devices εμφανίζει τις διάφορες συσκευές και λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιεί το κοινό σας για την αναπαραγωγή των βίντεό σας.

 

 

Δείτε τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι θεατές για να παρακολουθήσουν τα βίντεό σας στο YouTube.

2: Αξιολογήστε την αφοσίωση κοινού

Οι αναφορές αφοσίωσης του YouTube σάς δίνουν μια γενική εικόνα της ποιότητας των θεατών σας.Εχει σημασία, αν έχετε εκατομμύρια views και οι άνθρωποι δεν αλληλεπιδρούν με το εμπορικό σήμα σας.

Φυσικά θέλετε να έχετε μεγάλο αριθμό συνδρομητών στα κανάλια σας. Σημαίνει ότι αυτοί οι θεατές είναι τόσο αφοσιωμένοι στα βίντεό σας που δεν ήθελαν να χάσουν την επόμενο.
Στην αναφορά Subscribers μπορείτε να παρακολουθείτε την αύξηση των συνδρομητών του καναλιού σας με την πάροδο του χρόνου. Αν διαπιστώσετε σημαντική απώλεια στο σύνολο των συνδρομητών, μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το περιεχόμενό σας.

 

 

Στην αναφορά Likes and Dislikes , μπορείτε να μάθετε σε πόσους άνθρωπους άρεσαν ή δεν άρεσαν τα βίντεό σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα δεδομένα είναι μια αντανάκλαση των συναισθηματικών αντιδράσεων.

 

 

Ωστόσο, επειδή τα βίντεο δεν αξιολογούνται περισσότερο από το 1% των θεατών , αυτά τα δεδομένα δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικά. Αν δεν παρατηρήσετε μια τεράστια αύξηση στις αντιπάθειες σας, μην ανησυχείτε για αυτό το μέτρο.

Comments
Ο αριθμός των comments στα βίντεό σας είναι ένας καλός δείκτης αφοσίωσης. Δείχνει την πρόθεση του θεατή να αλληλεπιδράσει μαζί σας, κάτι που είναι σημαντικό για οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο.

Μπορείτε να δείτε τη συνολική αναφορά σχολίων για το κανάλι σας ή για κάθε βίντεο. Θυμηθείτε να διαβάσετε πάντα τα σχόλια για να αναλύσετε αν λάβατε θετικά ή αρνητικά σχόλια.

Τα Shares είναι μια ενδιαφέρουσα μέτρηση, διότι δείχνει πόσες φορές το περιεχόμενό σας έχει μοιραστεί στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας το κουμπί share.

 

 

Αυτή η μέτρηση υποδεικνύει ότι οι θεατές όχι μόνο παρακολουθούσαν το βίντεό σας, αλλά και ότι συμμετείχαν αρκετά για να το μοιραστούν στο Facebook, στο Twitter ή σε άλλους ιστότοπους.

3: Υπολογισμός επισκεψιμότητας παραπομπών
Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει για τις κύριες μετρήσεις που θα βρείτε στον πίνακα ελέγχου του Analytics. Αυτά τα δεδομένα σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και πώς ασχολούνται με το περιεχόμενό σας.

Εάν θέλετε να μάθετε πόση κίνηση κατευθύνει το YouTube στον ιστότοπό σας, μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Google Analytics με το κανάλι σας στο YouTube.

Σύνδεση του YouTube με το Google Analytics

Για να συνδέσετε το κανάλι σας, συνδεθείτε στο Google Analytics και κάντε κλικ στο κουμπί Admin. Από την λίστα Property , επιλέξτε Create New Property..
Στην επόμενη σελίδα, καταχωρίστε τη διεύθυνση URL του καναλιού σας στο YouTube και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Get Tracking ID. Καταγράψτε το ID παρακολούθησης.

 

 

Τώρα συνδεθείτε στο YouTube και μεταβείτε στo κουμπι Advanced Settings . Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό παρακολούθησης στο Google Analytics και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

 

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις μετρήσεις του YouTube Analytics στο Google Analytics και να δείτε την επίδραση που έχει το κανάλι σας στον ιστότοπό σας.

Προβολή επισκεψιμότητας παραπομπών από το YouTube

Μόλις το κανάλι σας συνδεθεί με το Google Analytics, μπορείτε να μάθετε πόσα από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας προέρχονται από το YouTube. Για να δείτε αυτά τα δεδομένα, μεταβείτε στην επιλογή Acquisition > All Traffic > Referrals..

 

 

Πλοηγηθείτε στο Google Analytics

Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε "youtube.com" για να δείτε τον συνολικό αριθμό των περιόδων σύνδεσης από το YouTube. Μπορείτε επίσης να δείτε τη μέση διάρκεια της περιόδου σύνδεσης και το ποσοστό εγκατάλειψης (το ποσοστό των επισκεπτών σας που εγκατέλειψαν τον ιστότοπό σας.

Αυτά τα δεδομένα σας δίνουν στοιχεία της ποιότητας των επισκεπτών που έχετε από το YouTube.

 

Εάν θέλετε να δείτε τις τιμές μετατροπής διαφόρων κοινωνικών δικτύων, μεταβείτε στην επιλογή Social > Conversions.

 Από το επάνω μενού, επιλέξτε έναν τύπο μετατροπής, ο οποίος καθορίζεται από συγκεκριμένους στόχους, όπως αγορές ή συνδρομές σε ενημερωτικά δελτία.

Θα βρείτε το ποσοστό μετατροπής και την τιμή από τις επισκέψεις YouTube, μαζί με άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, που είναι ενσωματωμένοι στο λογαριασμό σας στο Google Analytics.

Συμπέρασμα:
Η ανάλυση των μετρήσεων του YouTube ίσως να φαίνεται αρκετά δύσκολη στην αρχή, αλλά είναι κρίσιμη για την αξιολόγηση της απόδοσης του καναλιού σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους θεατές, τον τρόπο με τον οποίο ανακάλυψαν τα βίντεό σας, το αν τους άρεσε το περιεχόμενό τους, ή αν το βαρέθηκαν και πολλά άλλα για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα μελλοντικά σας βίντεο.

Πηγή:Socialmediaexaminer.

Read 287 times Last modified on Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 13:25

Related items

 • Η επιχείρηση σας μπορεί να επωφεληθεί από το Google Adwords. Μάθετε πως!

  Ο κόσμος του μάρκετινγκ έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια και το Google AdWords είναι μία από τις πλατφόρμες που δημιουργούν αυτήν την αλλαγή. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διαδικτυακής διαφήμισης που είναι διαθέσιμες. Αυτός ο τρόπος προώθησης χρησιμοποιείται από χιλιάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

  Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν ένα κοινό πράγμα. Θέλουν να αξιοποιήσουν τον τεράστιο αριθμό ατόμων που αναζητούν πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιείται σωστά το Google AdWords, έχει τη δυνατότητα να στείλει μεγάλο αριθμό ατόμων σε εσάς, που θέλουν ακριβώς αυτό που έχετε να προσφέρετε.

  Εάν δεν χρησιμοποιείτε επί του παρόντος το Google AdWords ή δεν το χρησιμοποιείτε στο μέγιστο δυνατό, θα πρέπει να επανεξετάσετε σοβαρά αυτή τη στάση!

  Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε το Google AdWords.

  1) Το Google AdWords αυξάνει τους πελάτες.

  Το Google Analytics είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την ενημέρωση των διαφημίσεων σας. Εάν οι καμπάνιες σας έχουν ρυθμιστεί σωστά, έχει τη δυνατότητα να στείλει εξαιρετικά στοχευμένους πελάτες στον ιστότοπό σας, στη φόρμα επικοινωνίας ή σε άλλη ιδιότητα στο διαδίκτυο.

  Το Google AdWords σας επιτρέπει να εστιάζετε σε άτομα που αναζητούν αυτό που προσφέρετε.

  Θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε συνεχώς τις αναζητήσεις σας, ώστε όσοι επιθυμούν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να αποστέλλονται στους ιστότοπούς σας μέσω αυτής της πλατφόρμας.

  2) Είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα μάρκετινγκ.

  Όποιος χρησιμοποιεί το Google AdWords τακτικά θα σας πει αμέσως ότι είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα μάρκετινγκ.

  Είναι κατάλληλο για όλα τα είδη και τα μεγέθη των επιχειρήσεων. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε κυριολεκτικά την κίνηση στο Internet χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

  Οι καμπάνιες μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να εστιάσουν σε συγκεκριμένους χρήστες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να στοχεύσετε άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίες, άτομα που χρησιμοποιούν διαφορετικές συσκευές και άτομα σε διαφορετικούς ιστότοπους που ανήκουν στην Google, όπως η μηχανή αναζήτησης Google, το YouTube και άλλοι ιστότοποι περιεχομένου στους οποίους εμφανίζονται οι διαφημίσεις.

  3) Υψηλή απόδοση επένδυσης.

  Σε αντίθεση με άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ, πληρώνετε μόνο για τις διαφημίσεις που κάνουν κλικ οι χρήστες. Αφού βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες του Google AdWords , μπορείτε να έχετε υψηλή απόδοση επένδυσης, κάτι που ίσως δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ.

  Ωστόσο, αυτό απαιτεί χρόνο και πρέπει να μάθετε ποια προσέγγιση ταιριάζει σε εσάς ή στην επιχείρησή σας.

  4) Βλέπετε γρήγορα αποτελέσματα.

  Μέσα από το Google Adwords, έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με κάθε καμπάνια, όπως οι διαφημίσεις στις οποίες έγιναν κλικ, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες σας, το κόστος των κλικ και πολλά άλλα. Έτσι έχετε γρήγορα αποτελέσματα και πλήρη εικόνα για την απόδοση των διαφημίσεων σας.

  5) Οι επιχειρήσεις μαθαίνουν περισσότερα για την αγορά.

  Είναι σημαντικό να μπορείτε να μπειτε στο μυαλό των ιδανικών πελατών σας. Η κατανόηση του κοινού σας καθιστά πολύ πιο εύκολη την αντιμετώπιση του και τι ακριβώς θέλουν. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Οι παραδοσιακές μέθοδοι, όπως τα ερωτηματολόγια και οι συνεντεύξεις, παράγουν μόνο περιορισμένα αποτελέσματα.

  Το Google AdWords, από την άλλη πλευρά, παράγει πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες και τις απαιτήσεις των πελατών σας. Οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν για να βρουν τον ιστότοπό σας, η τοποθεσία τους, οι συσκευές που χρησιμοποιούν, οι ώρες και οι ημέρες που ψάχνουν και πολλές άλλες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά πολύτιμες.

  Πηγή: qualityweb.gr

 • Προγραμματίστε τις δημοσιεύσεις σας με το Instagram Graph API

  Πέρυσι, ξεκινήσαμε τη διαδικασία ενημέρωσης του Instagram API με σκοπό τη μετάβαση στο Instagram Graph API, το οποίο βασίζεται στο Facebook Graph API.

  Χάρη σε αυτή την αλλαγή, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται την οργανική παρουσία τους ακόμα πιο αποτελεσματικά.

  Σήμερα, παρουσιάζουμε ορισμένες νέες λειτουργίες του API, οι οποίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προγραμματίζουν τις δημοσιεύσεις τους, να βλέπουν τις δημοσιεύσεις στις οποίες έχουν προστεθεί με ετικέτα, καθώς και να βλέπουν τα προφίλ άλλων επιχειρήσεων.

  Οι νέες αυτές λειτουργίες έρχονται να προστεθούν σε λειτουργίες που έχουμε ήδη παρουσιάσει όσον αφορά το Instagram Graph API, όπως η προβολή οργανικών στατιστικών στοιχείων και ο συντονισμός σχολίων.

  Όλες αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν τον καλύτερο σχεδιασμό περιεχομένου και την ασφαλή διαχείριση του λογαριασμού κάθε επιχείρησης, καθώς οι υπάλληλοί της δεν χρειάζεται να μοιράζονται τα στοιχεία σύνδεσης του εταιρικού προφίλ της για να έχουν πρόσβαση στα στατιστικά ή για να δημιουργούν δημοσιεύσεις.

  Αν θέλετε να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τις δημοσιεύσεις σας, ελάτε σε επαφή με έναν από τους συνεργάτες μάρκετινγκ του Facebook ή τους συνεργάτες του Instagram.

   

  Τέλος παροχής υποστήριξης για την πλατφόρμα του Instagram API

  Μία από τις βασικές προτεραιότητές μας στο Instagram είναι να παρέχουμε στην κοινότητα των προγραμματιστών μας τα καλύτερα εργαλεία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα μας, και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέες λειτουργίες στο Instagram Graph API.

  Για να δώσουμε στους προγραμματιστές χρόνο να κάνουν τη μετάβαση στο Instagram Graph API, θα ξεκινήσουμε σταδιακά τη διακοπή της υποστήριξης για την πλατφόρμα του Instagram API, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020.

  Πηγή:business.instagram.com/blog

 • 5+1 Λόγοι που το Digital Marketing είναι Σημαντικό για Κάθε Επιχείρηση

  Το Digital Marketing δεν είναι τίποτα άλλο από την εξέλιξη του παραδοσιακού τρόπου Marketing. Η βασική διαφορά έγκειται στα μέσα που χρησιμοποιούν για τη προβολή και την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης!

  Το Digital Marketing είναι αναγκαίο για κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη , ανεξάρτητα το Industry ή την γεωγραφική θέση της εταιρείας!

  Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το καθιστούν τόσο σημαντικό κομμάτι για κάθε εταιρεία;

  1.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται πιο ανταγωνιστικές

  Στο ψηφιακό κόσμο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, παρ’ όλα αυτά δίνεται η δυνατότητα σε μικρότερες επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα ή υπηρεσίες τους και να ξεχωρίσουν! Στοχεύοντας στο κατάλληλο κοινό και ακολουθώντας μια δυνατή στρατηγική μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης σε αυτήν.

  2.Το Mobile Marketing αυξάνει το engagement

  Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου διαθέτουν και από ένα smartphone.

  Το 90% του χρόνου που αφιερώνουν στο κινητό τους τηλέφωνο το χρησιμοποιούν σε εφαρμογές. Το Mobile Marketing, λοιπόν, είναι πλέον ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προσελκύσει μια επιχείρηση πελάτες και να αναδείξει τα προϊόντα/υπηρεσίες της.

  3.Το Email Marketing θεωρείται ακόμα το πιο αποδοτικό κανάλι Marketing

  Οι πελάτες έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία ή τα προϊόντα/υπηρεσίες της και έχουν συμπληρώσει σε φόρμα τα προσωπικά τους στοιχεία.

  Η εταιρεία έτσι, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντική χρήση και να ενημερώνει για τα νέα, τις δράσεις της αλλά και για τυχόν προσφορές προϊόντων της το κοινό της.

  Να σημειωθεί ότι το 72% των ανθρώπων προτιμούν να μαθαίνουν νέα ενός brand μέσω newsletters γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα για μία engaging email στρατηγική μάρκετινγκ.

  4.Τα Social Media αυξάνουν την εμπιστοσύνη για ένα brand

  Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) αποτελούν τον πλέον ιδανικό τρόπο επικοινωνίας και προβολής του brand σου στο κοινό που στοχεύεις με χαμηλό κόστος! Οι εταιρείες δημιουργούν σχέσεις με τους πελάτες τους (Target Group) πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ.

  5.Με το SEO (Search Engine Oprimization) θα σε βρει το κοινό σου

  Το SEO αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου εταιρικού website/eshop. Η τεχνική αυτή στοχεύει στην όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση ενός brand στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google) γεγονός που θα φέρει traffic στην ιστοσελίδα/eshop της εταιρείας.

  6.Το Digital Marketing δίνει το Πλεονέκτημα της Προσωπικής Επαφής

  Η τάση της εποχής δεν είναι άλλη από το προσωποποιημένο μάρκετινγκ (Personalized Marketing).

  Αρχικά, μέσω πληροφοριών που μας παρέχουν οι πελάτες μας στα ηλεκτρονικά μέσα (όνομα, email κτλ.) αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τις επιθυμίες τους αλλά και συμπεριφορές τους μπορούμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα το κοινό μας και να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία των καταναλωτών.

  Οι παραπάνω λόγοι κι άλλοι πολλοί καθιστούν το Digital Marketing με τα κατάλληλα εργαλεία, αναγκαίο για κάθε επιχείρηση!

  Πηγή: Digital up.

 • Μειωμένη επισκεψιμότητα στα ειδησεογραφικά site λόγω Facebook

  Αλλαγές στο αλγόριθμο του Facebook αποφέρει μειωμένη επισκεψιμότητα στα ειδησεογραφικά site

  Οι νέες αλλαγές στο αλγόριθμο του Facebook θα είναι επώδυνες για τους εκδότες , ειδικά για εκείνους που εξακολουθούν να έχουν ένα μεγάλο κομμάτι της κυκλοφορίας τους μέσω του Facebook.

  Η απόφαση του Facebook να δείχνει στους χρήστες περισσότερες αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένειά τους στο News Feed, σηματοδοτεί την αλλαγή, στο ότι οι χρήστες πιθανότατα θα βλέπουν λιγότερες αναρτήσεις από τους εκδότες και τα εμπορικά σήματα.

  Οι εκδότες έχουν δει την επισκεψιμότητα στους ιστότοπους τους μέσω του Facebook να μειώνεται για περισσότερο από ένα χρόνο, λόγω των προηγούμενων τροποποιήσεων του αλγορίθμου του Facebook, με αποτέλεσμα την μικρότερη εξάρτηση των εκδοτών από τον γίγαντα των social media.

  Ωστόσο, αρκετές δημοσιεύσεις εξακολουθούν να έχουν ένα αξιοσημείωτο μερίδιο της διαδικτυακής κυκλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Facebook, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μέτρησης ιστού SimilarWeb.

  Τα δεδομένα αυτά δεν περιλαμβάνουν το traffic μέσω κινητών συσκευών, εξαιτίας της δυσκολίας μετρήσεων τους, παρόλο που σύμφωνα με το SimilarWeb δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ του μεριδίου επισκεψιμότητας Facebook στο κινητό απο τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

  Η απόφαση του Facebook να παρουσιάσει αναρτήσεις από ειδησεογραφικούς οργανισμούς και να δώσει προτεραιότητα σε «αξιόπιστες» πηγές ειδήσεων, αξιοπιστία που αποδίδεται βάσει αξιολογήσεως των χρηστών, αξιολόγηση που γινεται βάσει μιας έρευνα με δύο ερωτήσεις, θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερο τους παρακάτω εκδότες:

  Το site ειδήσεων και ψυχαγωγίας Topix.com είδε το μεγαλύτερο μερίδιο από τις επτά εκατομμύρια επισκέψεις τον Δεκέμβριο, να γίνεται μέσα από το Facebook -σχεδόν 35%- πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σημαντικό εκδότη.

  Το Topix το οποίο χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του Facebook επί πληρωμή ,είχε πληγεί ιδιαίτερα παλαιότερα από αλλαγές στον αλγόριθμο της Google.

  Ο ιστότοπος Bustle είδε το 30% των επισκέψεων να προέρχεται από το Facebook, ποσοστό περίπου το ίδιο με το προηγούμενο έτος, αν και η συνολική επισκεψιμότητα μειώθηκε σύμφωνα με το SimilarWeb.

  Περίπου το 19% των επισκέψεων του ιστότοπου Vice το μήνα Δεκέμβριο προέρχεται από το Facebook. Το μερίδιο αυτό μειώθηκε περίπου 40% σε σχέση με τις αρχές του 2017.
  Η προσδοκία πολλών εκδοτών ήταν να παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους και τα βίντεό τους απευθείας στο Facebook και να κερδίσουν σε επισκεψιμότητα μέσα από αυτό.

  Αυτοί οι εκδότες πιθανότατα θα πληγούν καθώς το Facebook θα απομακρύνει το εμπορικό περιεχόμενο στη ροή του.

  Για τους περισσότερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους , η επισκεψιμότητά τους στο Facebook παρουσιάζει ήδη μια πτώση σε σχέση με αυτή που είχαν πριν από ένα χρόνο. Τα δεδομένα αφορούν την επισκεψιμότητα τους μέσα από το Facebook, αλλά οι μειώσεις αυτές ενδέχεται να αποτελούν μέρος μιας γενικής απομάκρυνσης από το site τους.

  Στη παρακάτω γραφική απεικόνιση θα δείτε τους ιστότοπους, οι οποίοι σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες επισκεψιμότητας - και σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις – κάποιους οι οποίοι αποκόμισαν κέρδη - από το Facebook

   

   

  Πηγή: recode.net

 • Facebook: Συμμόρφωση με το κανονισμό GDPR της Ε.Ε

  Στο πλαίσιο προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών και της προστασίας των δεδομένων τους, το Facebook δεσμεύτηκε να τηρεί απαράκλητα τους νόμους κάθε χώρας περί προστασίας δεδομένων.

  Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής ένωσης GDPR δημιουργεί μια συνεπή και συμμορφούμενη με τις θεμελιώδεις αρχές της, νομοθεσία προστασίας δεδομένων.

  O κανονισμός GDPR θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018 και ισχύει για εταιρείες που εδρεύουν στην ΕΕ, καθώς και εταιρείες σε όλο τον κόσμο που παρέχουν ή προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες και επεξεργάζονται δεδομένα στην ΕΕ.

  Ενώ πολλές από τις αρχές του κανονισμού GDPR στηρίζονται στους ισχύοντες κανόνες προστασίας δεδομένων στην ΕΕ, ο συγκεκριμένος έχει ευρύτερο πεδίο εφαρμογής, πιο κανονιστικά πρότυπα και προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις στις παραβιάσεις του.

  Για παράδειγμα, απαιτεί από τις εταιρείες να αποκτούν ευρύτερη συγκατάθεση από τους πελάτες, όπου χρειάζεται, και διευρύνει τα δικαιώματα των ατόμων όσον αφορά την πρόσβαση και τη μεταφορά των δεδομένων τους.

  Στο Facebook, και οι θυγατρικές του συμπεριλαμβανομένων των Instagram Oculus και WhatsApp προετοιμάζονται έτσι, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες  συμμορφώνονται με το GDPR.

  Το Faceboοk έχει στόχο την επέκταση και την δημιουργία των εργαλείων που θα είναι χρήσιμα στους χρήστες στη διαχείριση του απόρρητου τους,όπως επίσης και να κατανοήσουν τις επιλογές τους σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα.

  Στο πλαίσιο αυτό διεύρυνε την ομάδα του που είναι υπεύθυνη για την προστασία δεδομένων προσλαμβάνοντας έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων.

  Δέσμευση για διαφάνεια, τον έλεγχο και την υπευθυνότητα.

  • Διαφάνεια: Η πολιτική διαχείρισης δεδομένων θα είναι διαφανής και μοναδική στο τρόπο που θα καταγράφει, χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων. Επίσης θα προσφέρει συνεχή εκπαίδευση στους νέους και υπάρχοντες χρήστες μέσω εμπειριών , όπως και επίσης στη διαχείριση της διαφημιστικής συμπεριφοράς.

  • Έλεγχος: Θα συνεχίσει να παρέχει στους χρήστες ελέγχους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

  Για να βελτιωθεί αυτό, απλοποιείται ο σχεδιασμός των ρυθμίσεων απορρήτου σε ένα νέο κέντρο ελέγχου.Επίσης με τη χρήση συνεχών υπενθυμίσεων στο News Feed θα ωθεί τους χρήστες να ελέγχουν τις ρυθμίσεις τους.

  • Λογοδοσία: Είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές απορρήτου μας, η οποία περιλαμβάνει την ενημέρωση του υπάρχοντος προγράμματος συμμόρφωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι συμμορφωνόμαστε επαρκώς με το GDPR. Επίσης είμαστε σε συνεχή διάλογο με νομοθέτες, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο και αναζητήσουμε ανατροφοδότηση.

  Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις

  Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες και τις λύσεις του Facebook με τον ίδιο τρόπο που κάνουν σήμερα, αλλά είναι υπεύθυνοι για τη συμμόρφωση με τους νόμους , όπως επίσης με τη συμμόρφωσής τους με το GDPR.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Facebook εξυπηρετεί ανθρώπους και διαφημιστές ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι σίγουροι ότι το Facebook συμμορφώνεται με το GDPR.

  Υπάρχουν ορισμένες βασικές περιπτώσεις, που αναφέρονται παρακάτω, στις οποίες το Facebook μπορεί να χρησιμεύσει ως επεξεργαστής δεδομένων. Όταν το Facebook λειτουργεί ως επεξεργαστής δεδομένων, οι επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιούν συμμορφώνονται με το GDPR.

  Custom Audiences: Όταν ταιριάζουμε τα δεδομένα CRM των εταιρειών με τη βάση δεδομένων των χρηστών μας και δημιουργούμε ένα «προσαρμοσμένο κοινό» για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες, λειτουργούμε μόνο ως επεξεργαστής δεδομένων.

  Measurement and analytics: Επεξεργαζόμαστε δεδομένα για λογαριασμό σας, προκειμένου να μετρήσουμε την απόδοση και την εμβέλεια των διαφημιστικών καμπανιών σας και να παρέχουμε ιδέες για τα άτομα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας και να σας ενημερώσουμε.

  Workplace: μέσω της πλατφόρμας Workplace επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των συνεργατών σας, λειτουργώντας αποκλειστικά ως επεξεργαστής δεδομένων, ώστε να είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία.

  Με την παροχή δεδομένων στις αρχές της Ευρωπαϊκής ένωσης, το Facebook παρέχει υπηρεσίες μόνο ως επεξεργαστής δεδομένων και λειτουργει αποκλειστικά για λογαριασμο τους, διασφαλίσουμε ωστόσο τη συμμόρφωση με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

  Αυτό σημαίνει ότι θα ανανεώσουμε όλες τις απαραίτητες συμβατικές υποχρεώσεις για να ευθυγραμμιστούμε με το GDPR.

  Όταν συνεργαζόμαστε με τρίτους σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων για λογαριασμό μας, θα διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με το GDPR.

  Και όταν ενεργούμε ως επεξεργαστής δεδομένων για λογαριασμό του διαφημιζόμενου, θα βασιζόμαστε στη νομική συναίνεση των διαφημιζόμενων ως υπεύθυνη για την επεξεργασίας δεδομένων τους.

  Πηγή: facebook.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!