Πέντε στρατηγικές marketing για start ups χωρίς budget

Posted On %AM, %20 %229 %2017 %07:%Σεπ Written by
Rate this item
(0 votes)

Η χρήση του influencer marketing είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις startups ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι των μεγάλων εμπορικών σημάτων.

Στις startups, τα κεφάλαια είναι κατά κανόνα περιορισμένα κι έτσι είναι λογικό αυτές να επιδιώκουν την τάχιστη απόσβεση τους.

Τα καλά νέα είναι ότι το influencer marketing δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν και να επενδύετε περισσότερα όσο μεγαλώνει η επιχείρησή σας.
Το προφανές όφελος του influencer marketing είναι ότι σε εισάγει σε ένα καθιερωμένο δίκτυο και η επιρροή αυξάνεται αυτόματα.

Έτσι, μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο αποτελεσματικό κι από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ.

Μελέτη της PageFair και της Adobe δείχνει ότι οι καταναλωτές στο διαδίκτυο ολοένα και περισσότερο απογοητεύονται από τις διαφημίσεις που διακόπτουν την εμπειρία περιήγησης.

Ήδη, από τον Ιούνιο του 2015, 198 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούσαν ad-block.Οι σημερινοί καταναλωτές αποφασίζουν για τις αγορές τους βάσει συστάσεων είτε από τους φίλους και την οικογένεια είτε από influencers που θαυμάζουν και εμπιστεύονται.

ΟΙ στατιστικές μιλάνε από μόνες τους και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του influencer marketing:

• Οι επιχειρήσεις κερδίζουν περίπου 6,50 $ για κάθε 1 $ που επενδύουν σ’ αυτή τη μέθοδο.

• Το 81% των εμπόρων που έχουν χρησιμοποιήσει influencer marketing θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικό.

• Το 86% των γυναικών ενημερώνονται από τα socialmedia πριν κάνουν μια αγορά.

• Το influencer marketing προσφέρει 11 φορές υψηλότερη απόδοση επένδυσης από τις παραδοσιακές μορφές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η δύναμη των MicroInfluencers
Το influencer marekting δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις διασημότητες του διαδικτύου:Σύμφωνα με τον όμιλο FellerKay, ένας influencer είναι "οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει μεγαλύτερη από τον μέσο όρο επιρροή στην από-στόμα-σε-στόμα επίδραση σε μια συγκεκριμένη αγορά".

Έτσι, συνηθισμένοι άνθρωποι που τυχαίνει να είναι ειδικοί σ’ έναν κλάδο ή υποκλάδο μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή από διασημότητες του διαδικτύου. Εκείνοι, εξάλλου, έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τη γνώση και το πάθος, ενώ ακούγονται αυθεντικά. Κι αυτό είναι πολύτιμο...

Σύμφωνα με τη HelloSociety,οι «μικροεπηρεαστές» (microinfluencers – με ως και 30.000 ακολούθους) είναι 6,7 φορές περισσότερο αποτελεσματικοί από ό, τι οι συνάδελφοί τους με περισσότερους followers.

Έχει υπολογιστεί, μάλιστα,ότι οι μικροεπηρεαστές επηρεάζουν 22,2 φορές περισσότερες εβδομαδιαίες συνομιλίες από ό, τι ο μέσος καταναλωτής.

Η χρησιμοποίηση ενός celebrity για να προωθήσει το εμπορικό σήμα σας στο Instagram απαιτεί έναν τεράστιο προϋπολογισμό.

Για παράδειγμα, η Selena Gomezπου είναι η δημοφιλέστερη προσωπικότητα στο Instagram, με 93,1 εκατομμύρια ακοιλούθους κερδίζει περισσότερα απo $ 500.000 ανά χορηγούμενο post

Να, λοιπόν, έξι στρατηγικές influencer marketing που θα σας βοηθήσουν να διαφημίσετε με επιτυχία το εμπορικό σήμα σας. Είναι όλες προσιτές και μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν με μηδενικό κόστος.

1.Ανάρτηση post στους influencers
Κόστος: $ 0 - $ 500

Οι περισσότεροι influencers έχουν τα δικά τους blogs και μερικοί δέχονται questposting. Αν δεν είστε σίγουροι πού να ψάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Advanced Searchγια να βρείτε αυτούς τους ιστότοπους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά οι οποίες ενδεχομένως βρίσκονται στο παράθυρο διαλόγου, όπως 'guidelines ', ' contribution', 'submit' κ.λπ. Όταν αποκτήσετε πρόσβαση, θα μπορούσατε να φτάσετε στους influencersαν προσφερθείτε να γράψετε ένα post ελκυστικό για το ακροατήριό τους.

Υπάρχουν δύο βασικά οφέλη από αυτή τη στρατηγική:

• Μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσωπική σύνδεση μαζί του και να καλλιεργήσετε μια μακροχρόνια σχέση.

• Εξασφαλίζετε έκθεση στο κοινό του ιστολογίου του.

Προσοχή: Μην προσπαθήσετε να διαφημίσετε οτιδήποτε στο άρθρο που θα γράψετε εκεί. Είναι πιο φυσικό να αναφέρετε την startupστο μικρό βιογραφικό σας, περιλαμβάνοντας και το σύνδεσμο που θα οδηγήσει τον αναγνώστη σ’ αυτήν.

Αν, πάλι, δεν σας αρέσει να γράφετε, μπορείτε να το αναθέσετε σε έναν ειδικό .

2. Προσέλκυσε τους influencers σε ομαδικά ποσταρίσματα
Κόστος: $ 0

Εδώ θα κάνετε ακριβώς το αντίθετο του προηγουμένου: Αντί να γράψετε εσείς στο blog του influencer, καλείτε εκείνον να συμμετάσχει σε μια ομαδική συνέντευξη ή σε ένα ομαδικό ποστάρισμα στον δικό σας ιστότοπο.

Αυτή η μέθοδος ευνοεί τόσο τον έναν, όσο και τον άλλον! Αφενός αναδεικνύει την αξιοπιστία και την επωνυμία σας, αφετέρου εκθέτει τον influencer σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αν ανησυχείτε μήπως δεν είστε σε θέση να προσελκύσετε influencers, επειδή το νέο σας blog δεν έχει ακόμα αξιοπρεπή κίνηση, μπορείτε να δοκιμάστε τα παρακάτω για να τους πείσετε:

• Πείτε τους ότι θα επενδύσετε σε πληρωμένες διαφημίσεις για να προωθήσετε την ανάρτηση.

• Αναφέρτε μερικά μεγάλα ονόματα (όπως τουGuy Kawasaki, παρακάτω) τονίζοντας ότι αυτοί έχουν ήδη δεχτεί να γράψουν στο blog σας…

Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι οι influencers θα χαρούν να μοιραστούν το post με τους ακολούθους τους, οπότε θα δείτε αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

Αν συνεισφέρετε σε έναν καθιερωμένο ιστότοπο, μια καλή ιδέα θα ήταν να προσκαλέσετε influencers να πάρουν μέρος σε κοινό ποστάρισμα εκεί, πριν τους προσκαλέσετε να κάνουν το ίδιο για το δικό σας blog.

Μ’ άλλα λόγια, πάντα να θυμάστε να τους προσφέρετε κάποια πραγματική αξία, σε αντάλλαγμα για το χρόνο τους.

3. Προσφέρετε στους influencers δωρεάν προϊόντα ή υπηρεσίες
Κόστος: $ 0 - $ 1.000

Σ’ όλους μας αρέσει να μας κάνουν δώρα και οι influencersδεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, οι influencers συχνά περιμένουν να λάβουν δώρα και εκπτώσεις από επιχειρήσεις που τους προσεγγίζουν.

Εδώ, υπάρχουν δύο επιλογές:

• Στείλτε το προϊόν σας ως δείγμα ή προσφέρετε μια δωρεάν δοκιμή στην υπηρεσία σας.

• Ερευνήστε τι αρέσει στους influencers και στείλτε τους ένα δώρο. Ψάχνοντας το προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφίλ και τα προσωπικά ιστολόγιά τους, μπορείτε να πάρετε μια αρκετά καλή ιδέα για το τι τους αρέσει να τρώνε και να φορούν ή τι χόμπι έχουν.

Και οι δύο τρόποι είναι αποτελεσματικοί και μπορούν να σας βοηθήσουν να έλθετε σε επαφή με τον influencer. Θυμηθείτε, όμως, να είστε ευγενικοί και μην τους πιέζετε να προωθήσουν το εμπορικό σήμα σας, απλώς και μόνο επειδή τους στείλατε ένα δώρο.

4. Δώστε ελεύθερη και πολύτιμη ανατροφοδότηση στους influencers
Κόστος: $ 0

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ουσιαστική σχέση με έναν influencer, τότε ίσως χρειαστεί να του δώσετε κάποια πολύτιμα στοιχεία, δωρεάν.

Αφήνοντας ένα σχόλιο όπως το "υπέροχο post" ή "Συμφωνώ 100%" ή "εξαιρετική δουλειά" κάτω από το post τους, δεν πρόκειται να βοηθήσει ιδιαίτερα. Έτσι κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων κι είναι εντελώς χάσιμο χρόνου.

Όμως, αν «καταθέσετε» ένα χρήσιμο και ειλικρινές σχόλιο, τότε δίνετε στον influencer κάτι που έχει πραγματική αξία. Ναι, ίσως πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά μακροπρόθεσμα αξίζει τον κόπο.

Να, μερικά πράγματα που μπορείτε να αναζητήσετε:

• Ελέγξτε αν ο ιστότοπός του είναι πολύ αργός

• Βρείτε ένα τυπογραφικό λάθος στο περιεχόμενο
• Βρείτε έναν ανενεργό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του

• Ελέγξτε ότι το περιεχόμενο και τα δεδομένα του δεν είναι ξεπερασμένα

Προσοχή! Με όσα γράφετε, δείξτε ότι θέλετε να τους βοηθήσετε κι όχι να τους κατακρίνετε,για να κερδίσετε την προσοχή τους, όχι να τους ενοχλήσετε.

5. Εμπιστευθείτε τους influencers με το μάρκετινγκ θυγατρικών
Κόστος: $ 0

Μερικοί influencers αγαπούν το μάρκετινγκ θυγατρικών.Γιατί λοιπόν να μην διεξάγετε κάποια έρευνα ώστε να βρείτε εκείνους που εστιάζουν σε παρόμοια προϊόντα / υπηρεσίες με εσάς;

Προσεγγίστε τους, παρουσιάστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας και προσφέρτε τους ένα γενναιόδωρο ποσοστό εσόδων από τις θυγατρικές.Πρόκειται για μια απλή αλλά αποτελεσματική τακτική η οποία δεν απαιτεί κάποια επένδυση.

Εν κατακλείδι…

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών influencer marketing εδώ και τώρα. Αρχίστε με μηδενικό προϋπολογισμό για marketing και,όσο μεγαλώνει η επιχείρησή σας, τόσο μπορείτε επίσης να αυξάνετε τον προϋπολογισμό σας.

Ναι, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε κάποιο ποσοστό του χρόνου σας ή να δώσετε από καιρό σε καιρό δωρεάν δείγματα του προϊόντος σας, αλλά σύντομα θα αποκομίσετε τα οφέλη.
Όπως λέει ο JayBaer από τους ConvinceandConvert σχετικά με το influencer marketing: "Αξίζει να επενδύσουμε χρόνο και προσπάθεια,προκειμένου να μας αποδώσουν μακροπρόθεσμα οφέλη".

Πηγή: jeffbullas.

Read 404 times Last modified on %AM, %21 %387 %2017 %11:%Σεπ

Related items

 • Προγραμματίστε τις δημοσιεύσεις σας με το Instagram Graph API

  Πέρυσι, ξεκινήσαμε τη διαδικασία ενημέρωσης του Instagram API με σκοπό τη μετάβαση στο Instagram Graph API, το οποίο βασίζεται στο Facebook Graph API.

  Χάρη σε αυτή την αλλαγή, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται την οργανική παρουσία τους ακόμα πιο αποτελεσματικά.

  Σήμερα, παρουσιάζουμε ορισμένες νέες λειτουργίες του API, οι οποίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προγραμματίζουν τις δημοσιεύσεις τους, να βλέπουν τις δημοσιεύσεις στις οποίες έχουν προστεθεί με ετικέτα, καθώς και να βλέπουν τα προφίλ άλλων επιχειρήσεων.

  Οι νέες αυτές λειτουργίες έρχονται να προστεθούν σε λειτουργίες που έχουμε ήδη παρουσιάσει όσον αφορά το Instagram Graph API, όπως η προβολή οργανικών στατιστικών στοιχείων και ο συντονισμός σχολίων.

  Όλες αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν τον καλύτερο σχεδιασμό περιεχομένου και την ασφαλή διαχείριση του λογαριασμού κάθε επιχείρησης, καθώς οι υπάλληλοί της δεν χρειάζεται να μοιράζονται τα στοιχεία σύνδεσης του εταιρικού προφίλ της για να έχουν πρόσβαση στα στατιστικά ή για να δημιουργούν δημοσιεύσεις.

  Αν θέλετε να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τις δημοσιεύσεις σας, ελάτε σε επαφή με έναν από τους συνεργάτες μάρκετινγκ του Facebook ή τους συνεργάτες του Instagram.

   

  Τέλος παροχής υποστήριξης για την πλατφόρμα του Instagram API

  Μία από τις βασικές προτεραιότητές μας στο Instagram είναι να παρέχουμε στην κοινότητα των προγραμματιστών μας τα καλύτερα εργαλεία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα μας, και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέες λειτουργίες στο Instagram Graph API.

  Για να δώσουμε στους προγραμματιστές χρόνο να κάνουν τη μετάβαση στο Instagram Graph API, θα ξεκινήσουμε σταδιακά τη διακοπή της υποστήριξης για την πλατφόρμα του Instagram API, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020.

  Πηγή:business.instagram.com/blog

 • 5+1 Λόγοι που το Digital Marketing είναι Σημαντικό για Κάθε Επιχείρηση

  Το Digital Marketing δεν είναι τίποτα άλλο από την εξέλιξη του παραδοσιακού τρόπου Marketing. Η βασική διαφορά έγκειται στα μέσα που χρησιμοποιούν για τη προβολή και την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης!

  Το Digital Marketing είναι αναγκαίο για κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη , ανεξάρτητα το Industry ή την γεωγραφική θέση της εταιρείας!

  Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το καθιστούν τόσο σημαντικό κομμάτι για κάθε εταιρεία;

  1.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται πιο ανταγωνιστικές

  Στο ψηφιακό κόσμο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, παρ’ όλα αυτά δίνεται η δυνατότητα σε μικρότερες επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα ή υπηρεσίες τους και να ξεχωρίσουν! Στοχεύοντας στο κατάλληλο κοινό και ακολουθώντας μια δυνατή στρατηγική μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης σε αυτήν.

  2.Το Mobile Marketing αυξάνει το engagement

  Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου διαθέτουν και από ένα smartphone.

  Το 90% του χρόνου που αφιερώνουν στο κινητό τους τηλέφωνο το χρησιμοποιούν σε εφαρμογές. Το Mobile Marketing, λοιπόν, είναι πλέον ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προσελκύσει μια επιχείρηση πελάτες και να αναδείξει τα προϊόντα/υπηρεσίες της.

  3.Το Email Marketing θεωρείται ακόμα το πιο αποδοτικό κανάλι Marketing

  Οι πελάτες έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία ή τα προϊόντα/υπηρεσίες της και έχουν συμπληρώσει σε φόρμα τα προσωπικά τους στοιχεία.

  Η εταιρεία έτσι, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντική χρήση και να ενημερώνει για τα νέα, τις δράσεις της αλλά και για τυχόν προσφορές προϊόντων της το κοινό της.

  Να σημειωθεί ότι το 72% των ανθρώπων προτιμούν να μαθαίνουν νέα ενός brand μέσω newsletters γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα για μία engaging email στρατηγική μάρκετινγκ.

  4.Τα Social Media αυξάνουν την εμπιστοσύνη για ένα brand

  Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) αποτελούν τον πλέον ιδανικό τρόπο επικοινωνίας και προβολής του brand σου στο κοινό που στοχεύεις με χαμηλό κόστος! Οι εταιρείες δημιουργούν σχέσεις με τους πελάτες τους (Target Group) πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ.

  5.Με το SEO (Search Engine Oprimization) θα σε βρει το κοινό σου

  Το SEO αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου εταιρικού website/eshop. Η τεχνική αυτή στοχεύει στην όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση ενός brand στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google) γεγονός που θα φέρει traffic στην ιστοσελίδα/eshop της εταιρείας.

  6.Το Digital Marketing δίνει το Πλεονέκτημα της Προσωπικής Επαφής

  Η τάση της εποχής δεν είναι άλλη από το προσωποποιημένο μάρκετινγκ (Personalized Marketing).

  Αρχικά, μέσω πληροφοριών που μας παρέχουν οι πελάτες μας στα ηλεκτρονικά μέσα (όνομα, email κτλ.) αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τις επιθυμίες τους αλλά και συμπεριφορές τους μπορούμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα το κοινό μας και να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία των καταναλωτών.

  Οι παραπάνω λόγοι κι άλλοι πολλοί καθιστούν το Digital Marketing με τα κατάλληλα εργαλεία, αναγκαίο για κάθε επιχείρηση!

  Πηγή: Digital up.

 • Μειωμένη επισκεψιμότητα στα ειδησεογραφικά site λόγω Facebook

  Αλλαγές στο αλγόριθμο του Facebook αποφέρει μειωμένη επισκεψιμότητα στα ειδησεογραφικά site

  Οι νέες αλλαγές στο αλγόριθμο του Facebook θα είναι επώδυνες για τους εκδότες , ειδικά για εκείνους που εξακολουθούν να έχουν ένα μεγάλο κομμάτι της κυκλοφορίας τους μέσω του Facebook.

  Η απόφαση του Facebook να δείχνει στους χρήστες περισσότερες αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένειά τους στο News Feed, σηματοδοτεί την αλλαγή, στο ότι οι χρήστες πιθανότατα θα βλέπουν λιγότερες αναρτήσεις από τους εκδότες και τα εμπορικά σήματα.

  Οι εκδότες έχουν δει την επισκεψιμότητα στους ιστότοπους τους μέσω του Facebook να μειώνεται για περισσότερο από ένα χρόνο, λόγω των προηγούμενων τροποποιήσεων του αλγορίθμου του Facebook, με αποτέλεσμα την μικρότερη εξάρτηση των εκδοτών από τον γίγαντα των social media.

  Ωστόσο, αρκετές δημοσιεύσεις εξακολουθούν να έχουν ένα αξιοσημείωτο μερίδιο της διαδικτυακής κυκλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Facebook, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μέτρησης ιστού SimilarWeb.

  Τα δεδομένα αυτά δεν περιλαμβάνουν το traffic μέσω κινητών συσκευών, εξαιτίας της δυσκολίας μετρήσεων τους, παρόλο που σύμφωνα με το SimilarWeb δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ του μεριδίου επισκεψιμότητας Facebook στο κινητό απο τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

  Η απόφαση του Facebook να παρουσιάσει αναρτήσεις από ειδησεογραφικούς οργανισμούς και να δώσει προτεραιότητα σε «αξιόπιστες» πηγές ειδήσεων, αξιοπιστία που αποδίδεται βάσει αξιολογήσεως των χρηστών, αξιολόγηση που γινεται βάσει μιας έρευνα με δύο ερωτήσεις, θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερο τους παρακάτω εκδότες:

  Το site ειδήσεων και ψυχαγωγίας Topix.com είδε το μεγαλύτερο μερίδιο από τις επτά εκατομμύρια επισκέψεις τον Δεκέμβριο, να γίνεται μέσα από το Facebook -σχεδόν 35%- πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σημαντικό εκδότη.

  Το Topix το οποίο χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του Facebook επί πληρωμή ,είχε πληγεί ιδιαίτερα παλαιότερα από αλλαγές στον αλγόριθμο της Google.

  Ο ιστότοπος Bustle είδε το 30% των επισκέψεων να προέρχεται από το Facebook, ποσοστό περίπου το ίδιο με το προηγούμενο έτος, αν και η συνολική επισκεψιμότητα μειώθηκε σύμφωνα με το SimilarWeb.

  Περίπου το 19% των επισκέψεων του ιστότοπου Vice το μήνα Δεκέμβριο προέρχεται από το Facebook. Το μερίδιο αυτό μειώθηκε περίπου 40% σε σχέση με τις αρχές του 2017.
  Η προσδοκία πολλών εκδοτών ήταν να παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους και τα βίντεό τους απευθείας στο Facebook και να κερδίσουν σε επισκεψιμότητα μέσα από αυτό.

  Αυτοί οι εκδότες πιθανότατα θα πληγούν καθώς το Facebook θα απομακρύνει το εμπορικό περιεχόμενο στη ροή του.

  Για τους περισσότερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους , η επισκεψιμότητά τους στο Facebook παρουσιάζει ήδη μια πτώση σε σχέση με αυτή που είχαν πριν από ένα χρόνο. Τα δεδομένα αφορούν την επισκεψιμότητα τους μέσα από το Facebook, αλλά οι μειώσεις αυτές ενδέχεται να αποτελούν μέρος μιας γενικής απομάκρυνσης από το site τους.

  Στη παρακάτω γραφική απεικόνιση θα δείτε τους ιστότοπους, οι οποίοι σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες επισκεψιμότητας - και σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις – κάποιους οι οποίοι αποκόμισαν κέρδη - από το Facebook

   

   

  Πηγή: recode.net

 • Facebook: Συμμόρφωση με το κανονισμό GDPR της Ε.Ε

  Στο πλαίσιο προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών και της προστασίας των δεδομένων τους, το Facebook δεσμεύτηκε να τηρεί απαράκλητα τους νόμους κάθε χώρας περί προστασίας δεδομένων.

  Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής ένωσης GDPR δημιουργεί μια συνεπή και συμμορφούμενη με τις θεμελιώδεις αρχές της, νομοθεσία προστασίας δεδομένων.

  O κανονισμός GDPR θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018 και ισχύει για εταιρείες που εδρεύουν στην ΕΕ, καθώς και εταιρείες σε όλο τον κόσμο που παρέχουν ή προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες και επεξεργάζονται δεδομένα στην ΕΕ.

  Ενώ πολλές από τις αρχές του κανονισμού GDPR στηρίζονται στους ισχύοντες κανόνες προστασίας δεδομένων στην ΕΕ, ο συγκεκριμένος έχει ευρύτερο πεδίο εφαρμογής, πιο κανονιστικά πρότυπα και προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις στις παραβιάσεις του.

  Για παράδειγμα, απαιτεί από τις εταιρείες να αποκτούν ευρύτερη συγκατάθεση από τους πελάτες, όπου χρειάζεται, και διευρύνει τα δικαιώματα των ατόμων όσον αφορά την πρόσβαση και τη μεταφορά των δεδομένων τους.

  Στο Facebook, και οι θυγατρικές του συμπεριλαμβανομένων των Instagram Oculus και WhatsApp προετοιμάζονται έτσι, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες  συμμορφώνονται με το GDPR.

  Το Faceboοk έχει στόχο την επέκταση και την δημιουργία των εργαλείων που θα είναι χρήσιμα στους χρήστες στη διαχείριση του απόρρητου τους,όπως επίσης και να κατανοήσουν τις επιλογές τους σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα.

  Στο πλαίσιο αυτό διεύρυνε την ομάδα του που είναι υπεύθυνη για την προστασία δεδομένων προσλαμβάνοντας έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων.

  Δέσμευση για διαφάνεια, τον έλεγχο και την υπευθυνότητα.

  • Διαφάνεια: Η πολιτική διαχείρισης δεδομένων θα είναι διαφανής και μοναδική στο τρόπο που θα καταγράφει, χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων. Επίσης θα προσφέρει συνεχή εκπαίδευση στους νέους και υπάρχοντες χρήστες μέσω εμπειριών , όπως και επίσης στη διαχείριση της διαφημιστικής συμπεριφοράς.

  • Έλεγχος: Θα συνεχίσει να παρέχει στους χρήστες ελέγχους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

  Για να βελτιωθεί αυτό, απλοποιείται ο σχεδιασμός των ρυθμίσεων απορρήτου σε ένα νέο κέντρο ελέγχου.Επίσης με τη χρήση συνεχών υπενθυμίσεων στο News Feed θα ωθεί τους χρήστες να ελέγχουν τις ρυθμίσεις τους.

  • Λογοδοσία: Είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές απορρήτου μας, η οποία περιλαμβάνει την ενημέρωση του υπάρχοντος προγράμματος συμμόρφωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι συμμορφωνόμαστε επαρκώς με το GDPR. Επίσης είμαστε σε συνεχή διάλογο με νομοθέτες, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο και αναζητήσουμε ανατροφοδότηση.

  Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις

  Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες και τις λύσεις του Facebook με τον ίδιο τρόπο που κάνουν σήμερα, αλλά είναι υπεύθυνοι για τη συμμόρφωση με τους νόμους , όπως επίσης με τη συμμόρφωσής τους με το GDPR.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Facebook εξυπηρετεί ανθρώπους και διαφημιστές ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι σίγουροι ότι το Facebook συμμορφώνεται με το GDPR.

  Υπάρχουν ορισμένες βασικές περιπτώσεις, που αναφέρονται παρακάτω, στις οποίες το Facebook μπορεί να χρησιμεύσει ως επεξεργαστής δεδομένων. Όταν το Facebook λειτουργεί ως επεξεργαστής δεδομένων, οι επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιούν συμμορφώνονται με το GDPR.

  Custom Audiences: Όταν ταιριάζουμε τα δεδομένα CRM των εταιρειών με τη βάση δεδομένων των χρηστών μας και δημιουργούμε ένα «προσαρμοσμένο κοινό» για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες, λειτουργούμε μόνο ως επεξεργαστής δεδομένων.

  Measurement and analytics: Επεξεργαζόμαστε δεδομένα για λογαριασμό σας, προκειμένου να μετρήσουμε την απόδοση και την εμβέλεια των διαφημιστικών καμπανιών σας και να παρέχουμε ιδέες για τα άτομα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας και να σας ενημερώσουμε.

  Workplace: μέσω της πλατφόρμας Workplace επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των συνεργατών σας, λειτουργώντας αποκλειστικά ως επεξεργαστής δεδομένων, ώστε να είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία.

  Με την παροχή δεδομένων στις αρχές της Ευρωπαϊκής ένωσης, το Facebook παρέχει υπηρεσίες μόνο ως επεξεργαστής δεδομένων και λειτουργει αποκλειστικά για λογαριασμο τους, διασφαλίσουμε ωστόσο τη συμμόρφωση με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

  Αυτό σημαίνει ότι θα ανανεώσουμε όλες τις απαραίτητες συμβατικές υποχρεώσεις για να ευθυγραμμιστούμε με το GDPR.

  Όταν συνεργαζόμαστε με τρίτους σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων για λογαριασμό μας, θα διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με το GDPR.

  Και όταν ενεργούμε ως επεξεργαστής δεδομένων για λογαριασμό του διαφημιζόμενου, θα βασιζόμαστε στη νομική συναίνεση των διαφημιζόμενων ως υπεύθυνη για την επεξεργασίας δεδομένων τους.

  Πηγή: facebook.com

 • Βελτίωση των υπηρεσιών διαφήμισης απο τη Adworks Express

  Πέρυσι η Google με την διαφημιστική της υπηρεσία AdWords Express έθεσε τους στόχους για τη βελτίωση των διαφημιστικών μηνυμάτων των πελατών της, ώστε να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα, όπως περισσότερες επισκέψεις ή τηλεφωνικές παραγγελίες.

  Αν τρόπος επικοινωνίας είναι η τηλεφωνική κλήση, η AdWords Express θέτει ως στόχο τη βέλτιστη απόδοση του διαφημιζόμενου μετά από κάθε κλήση.

  Με την λειτουργία ειδοποίησης κλήσεων, το AdWORDs Express δημιούργησε ένα εύκολο τρόπο ώστε να υπάρχει ανατροφοδότηση στις κλήσεις που μέσω του AdWords Express και να ειδοποιείτε ο επιχειρηματίας για τυχόν αναπάντητες κλήσεις.

  Λήψη σχετικότερων κλήσεων όταν με χρήση ανατροφοδότησης

   

   

   

  Όταν ολοκληρωθεί μια τηλεφωνική κλήση με έναν πελάτη που βρήκε τη διαφήμισή στο Google, θα λάβει ο διαφημιζόμενος μια ειδοποίηση για να δώσει πληροφορίες σχετικά με τη συνάφεια της κλήσης. Αυτό θα βοηθήσει το AdWords Express, ώστε να προωθήσει καλύτερα τις διαφημίσεις στους σωστούς πελάτες.

  Συνδεθείτε με κάθε πελάτη που καλεί την επιχείρησή σας

   

  Συχνά οι επιχειρηματίες όπως και οι υπάλληλοι είναι απασχολημένοι και δεν προλαβαίνουν να πάρουν το τηλέφωνο.

  Με αποτέλεσμα να χάνονται σχεδόν μία στις πέντε κλήσεις που λαμβάνουν από τις διαφημίσεις AdWords Express.

  Τώρα, εάν ένας υποψήφιος πελάτης καλέσει και δεν μπορέσει να απαντηθεί η κλίση, ο διαφημιζόμενος θα πάρει μια ειδοποίηση που θα του επιτρέπει να καλέσει ξανά πίσω.

  Πηγή: blog.google

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!