Τέσσερις λόγοι για οπτική επικοινωνία

Posted On %PM, %27 %650 %2017 %17:%Ιουλ Written by
Rate this item
(0 votes)

Είναι -είτε μας αρέσει, είτε όχι- αναπόσπαστο πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας:μακροσκελέστατες αναφορές και έγγραφα «μόνο για εσωτερική χρήση» που βρίθουν από αριθμούς, «ξύλινη γλώσσα», ποσοστά, επιχειρήματα και αποποιήσεις ευθυνών.

Έγγραφα στα οποία μπαίνουμε στον πειρασμό να διαβάσουμε μόνο την περίληψη, γιατί και μόνη η ανάγνωση ολόκληρου του κειμένου, θα πάρει κάμποσες ώρες – άλλωστε, γνωρίζουμε από προηγούμενες εμπειρίες πως δεν θα θυμόμαστε ούτε τα μισά,όταν τελειώσουμε.

Έχουμε βρεθεί σε συναντήσεις εργασίας, με παρουσιάσεις τόσο πυκνογραμμένες, που ίσα-ίσα προλαβαίνεις να ρίξεις μια διαγώνια ματιά στο κείμενο που κατεβαίνει με ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι ότι οι γραπτές πληροφορίες είναι πολύ λιγότερο διαισθητικές και δεν διευκολύνουν τη βαθύτερη κατανόηση.

Οι ειδικοί έχουν αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να θυμόμαστε μονάχα το 20% αυτού που διαβάζουμε. Ωστόσο, αν μετατρέψουμε τις ίδιες πληροφορίες από κείμενο σε εικόνα, το επίπεδο απομνημόνευσής αυξάνεται εν ριπή οφθαλμού στο 80%!

Η οπτική επικοινωνία–δηλ. η έκφραση αυτού που θέλεις να πεις μέσω εικόνων- είναι μία από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουμετόσο ατομικά όσο και συλλογικά,στο πλαίσιο ενός οργανισμού,καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ιδού τέσσερα παραδείγματα για το πώς η οπτική επικοινωνία μπορεί να βελτιώσει την επιχείρησή σας:

1. Η οπτική επικοινωνία βελτιώνει την κατανόηση

Ζούμε στη κοινωνία της γνώσης και οι πληροφορίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που είμαστε σε θέση να αφομοιώνουμε.

Εξελισσόμαστε σε μια μορφή αναγνωστών (serials kimmers, τους ονομάζουν οι Αμερικανοί άνθρωποι των Media) που «περνάνε»τα κείμενα επιλεκτικά, ψάχνοντας για εισαγωγικά, τίτλους και συμπεράσματα, πριν αποφασίσουν να διαβάσουν κάτι διεξοδικά και να εμβαθύνουν σ’ αυτό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η παρουσία «οπτικών βοηθημάτων» τραβάει την προσοχή μας και αφομοιώνουμε αποτελεσματικότερα το νόημα του κειμένου.

2. Η οπτική επικοινωνία εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα

Ο συνδυασμός λέξεων και εικόνων μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα στο ακροατήριό σας πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τιμπορεί να κάνει το κείμενο μόνο του.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλός μας κατανοεί το νόημα μιας εικόνας σε χιλιοστά του δευτερολέπτου - η σύγκριση με το χρόνο που απαιτείται για να πούμε ή να διαβάσουμε κάτι, είναι αποστομωτική…

Για όσους εργάζονται στην ανάπτυξη προϊόντων, υπάρχουν διάφορες επιλογές σ’ ό,τι αφορά στην οπτική βοήθεια.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε να απεικονίσετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο σε Business Model Canvas, πρόκειται για εξαιρετικό εργαλείο αναφορικά με την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών ιδεών στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός προϊόντος και είναι ιδανικό για την τελειοποίηση και τη σταδιακή προσαρμογή σε όλη τη διαδικασία της ανάπτυξης.

3. Η οπτική επικοινωνία διευκολύνει τη συνεργασία

Η χρήση εργαλείων οπτικής επικοινωνίας βοηθά στη επικοινωνία με πολλούς και διαφορετικούς πελάτες, αλλά και στη συνεργασία μεταξύ των μελών μιας ομάδας εργασίας.

Τα απλά σχέδια και οι εικόνες είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για συζητήσεις και διαβουλεύσεις, καθώς κάθε μέλος της ομάδαςείναι εξαρχής πλήρως συντονισμένο με τα υπόλοιπα.

Το ίδιο ισχύει και για τα απλά mock-ups και τα πρωτότυπα, τα οποία μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης για νέες ιδέες με τρόπο που η λεκτική εξήγηση δεν μπορεί.

Η εξήγηση της λειτουργίας ενός συρραπτικού με λόγια, έχει τα ίδια αποτελέσματα με την οπτική παρουσίασή του; Ποιος τρόπος είναι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός;

4. Η οπτική επικοινωνία καθορίζει την κατεύθυνση

Στη διάρκεια μιας διαδικασία ανάπτυξης, η γνώση μπορεί εύκολα να χαθεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η απεικόνιση των βασικών πληροφοριών, αποφάσεων και συμπερασμάτων των χρηστών έχει πρωταρχική σημασία για την πορεία ενός project προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για να πετύχετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπτικά βοηθήματα όπως:

• Εικόνες που ξυπνούν το συναίσθημα. Για να κατευθύνεται η διάθεση της εμπειρίας του χρήστη προς ορισμένα σενάρια.

• Παράθεση. Μια δήλωση που ενσωματώνει το μήνυμά σας ή καθορίζει μια σκηνή.

• Πίνακες ψυχικής διάθεσης: στόχος τους είναι να προκαλούν ή να προβάλουν ένα συγκεκριμένο στυλ ή ιδέα.

• Personas: Ψηφιακή απεικόνιση χρηστών οι οποίοι παρουσιάζουν παρόμοια συμπεριφορά σ’ ό,τι αφορά στις αποφάσεις τους για αγορές, στη χρήση τεχνολογίας ή προϊόντων, τις προτιμήσεις εξυπηρέτησης πελατών, τις επιλογές τρόπου ζωής κλπ.

• Οδικοί χάρτες: Μια οπτική ή γραφική ερμηνεία της συνολικής ιστορίας από την πλευρά ενός ατόμου για τη σχέση του με την οργάνωση, την υπηρεσία, το προϊόν ή το εμπορικό σήμα, στο διάβα του χρόνου ανεξαρτήτως καναλιού.

Μείνετε συντονισμένοι!

Αν και τα οπτικά βοηθήματα μπορούν να αναδειχθούν σε ανεκτίμητο εργαλείο για τη μετάδοση μηνυμάτων, μπορούν επίσης να αποσπάσουν την προσοχή και να προκαλέσουν απώλεια εστίασης στον αποδέκτη τους.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν η οπτική βοήθεια δεν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στη χρήση και το κοινό.

Για παράδειγμα,το αστείο που λέει ένα διευθυντικό στέλεχος κατά την παρουσίαση του τριμηνιαίου προϋπολογισμού στο διοικητικό συμβούλιο,μπορεί να ταίριαζε περισσότερο στο φιλικό κλίμα ενός workshop με το δημιουργικό της εταιρίας...

Ο καθένας μπορεί να το κάνει

Δεν χρειάζεται να είσαι ένας εκκολαπτόμενος  DaVinci για να δημιουργήσεις εικόνες και γραφικά που να είναι ελκυστικά και, παράλληλα, να έχουν να πουν κάτι. Η οργάνωση των διαφανειών μιας παρουσίασης με όσο το δυνατόν λιγότερο κείμενο και απλές εικόνες, μπορεί κάλλιστα να φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να ψάξετε για πρωτότυπες ιδέες σε ιστότοπους όπως το Pinterest.com και να βρείτε δωρεάν σχετικές εικόνες στο Pexels.com.

Η προετοιμασία μιας εσωτερικής αναφοράς ή κάτι παρόμοιο, προϋποθέτει προσεκτική επιλογή των εικόνων και εφαρμογή ουσιαστικών γραφικών στοιχείων, που θα τα συνδυάσετε με ένα απλό, αλλά ισχυρό σε μήνυμα κείμενο.

Αυτό μπορείο να μεταφέρει το μήνυμά προς το ακροατήριό σας, πιο γρήγορα και πιο καθαρά, εξοικονομώντας χρόνοδημιουργίας για εσάς και χρόνο ανάγνωσης για εκείνους.

Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση; Ψάξτε για το βιβλίο show and tell του Dan Roam. Είναι η αποθέωση της οπτικής επικοινωνίας και μπορεί να κατευθύνει το χρήστηbαποτελεσματικά στην πραγματοποίηση εξαιρετικών παρουσιάσεων.

Πηγή: Uxplanet

Read 101 times Last modified on %PM, %03 %441 %2017 %12:%Αυγ

Related items

 • Facebook: Συμβουλές ασφάλειας για μικρές επιχειρήσεις

  Πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες σε όλο τον κόσμο, ποικίλες ευκαιρίες ανάπτυξηςγια τις μικρές επιχειρήσεις

  Δυο από τα πιο «καυτά» θέματα σήμερα, στο χώρο του Διαδικτύου, είναι τα κοινωνικά δίκτυα και η ασφάλεια.

  Όλοι το ξέρουμε, πια, πως τα πρώτα αποτελούν (εκτός από μέσο και τόπο «συνάντησης» των κανονικών, αλλά και των δικτυακών «φίλων») κι ένα αποτελεσματικό εμπορικό «εργαλείο», καθώς γνωστοποιούν, πληροφορούν, διαφημίζουν.

  Είναι, λοιπόν, ιδανική λύση για έναν επαγγελματία ή μια μικρή επιχείρηση που συχνά δεν έχει άλλο τρόπο να κάνει γνωστή την παρουσία της στο ευρύ κοινό, παρά ξεκινώντας από τους «φίλους» και ανοίγοντας σταδιακά τον «κύκλο».

  Άλλωστε, το ίδιο κάνουν κι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ακόμα και οι τεράστιες πολυεθνικές, που στηρίζουν πολλά στη διείσδυσή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων, στους καταναλωτές…

  Εδώ, λοιπόν, έρχεται το Facebook (το πιο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, που μετράει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια χρήστες κι ας έχει μονάχα 13 χρόνια ιστορίας πίσω του)

  το οποίο γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό εργαλείο, ειδικά για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που το αξιοποιούν για να αλληλοεπιδράσουν με κοινότητες, να προσελκύσουν νέους πελάτες, να αναπτύξουν και να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τους.

  Όμως, εδώ μπαίνει ο δεύτερος παράγων, αυτός της ασφάλειας, που θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, για να μην υπάρξουν «θύματα και ζημίες», καθώς οι κάθε λογής κακόβουλοι καραδοκούν και είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν την κάθε απροσεξία προς ίδιον όφελος.

  Αυτό το ενδεχόμενο, οι ειδικοί του Facebook προφανώς το γνωρίζουν κι έχουν λάβει τα δέοντα μέτρα από την πλευρά τους, όμως υπάρχουν και κάποιες προφυλάξεις τις οποίες πρέπει να λάβει ο χρήστης από τη δική του, προκειμένου να διατηρήσει ασφαλή τη σελίδα, το προφίλ και την επιχείρησή σας.

  Να, λοιπόν, ποιες είναι οι συμβουλές τους…

  Βασικά tips ασφαλείας για σελίδες μικρών επιχειρήσεων

  Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να προστατεύστε το προφίλ σας στο Facebook, τη σελίδα σας και, ως εκ τούτου, την ίδια την επιχείρησή σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει σαφείς κανόνες αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να διαχειριστούν τη σελίδα σας.

  Ενώ οι περισσότεροι διαχειριστές συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της σελίδα σας στο Facebook, όσο περισσότερους έχετε, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος ασφάλειας που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχει ανατεθεί ο σωστός ρόλος σελίδας σε κάθε διαχειριστή βάσει των απαιτήσεων της δουλειάς του: Διαχειριστής (Admin), Εκδότης (editor), Συντονιστής (moderator), Διαφημιζόμενος (advertiser) ή Αναλυτής (analyst).

  Αναζητήστε την επιλογή «Ρόλοι σελίδας» στο Κέντρο Βοήθειας του Facebook για λεπτομέρειες σχετικά με τον διαφορετικό τύπο πρόσβασης που παρέχεται σε κάθε ρόλο.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει από τον ρόλο του Διαχειριστή όλους τους υπαλλήλους σας εφόσον αποχωρήσουν από την επιχείρησή σας.

  Για να διαχειριστείτε τους ρόλους σελίδας, μεταβείτε στη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στους Ρόλους σελίδας.

  Αφαιρέστε τους πρώην υπαλλήλους κάνοντας κλικ στο X δίπλα στο όνομά τους και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση Αλλαγών.

  • Ενεργοποιήστε τις εγκρίσεις σύνδεσης για όλους τους λογαριασμούς στο Facebook - συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σας- που μπορεί να διαχειρίζονται τη σελίδας σας.

  Οι εγκρίσεις σύνδεσης είναι ένας μηχανισμός ασφαλείας που απαιτεί την εισαγωγή ενός συγκεκριμένου κωδικού όταν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από μία μη αναγνωρισμένη συσκευή.

  Ο κωδικός θα αποσταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις εγκρίσεις σύνδεσης μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας.

  • Ασφαλίστε τις κινητές συσκευές σας. Το Facebook βασίζεται στα κινητά τηλέφωνα για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, που σημαίνει ότι η ασφάλεια του κινητού σας τηλεφώνου είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης του λογαριασμού σας στο Facebook και της σελίδας σας ασφαλή.

  Μπορείτε να ασφαλίσετε την κινητή συσκευή σας χρησιμοποιώντας όλες τις λειτουργίες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στο τηλέφωνό σας, όπως κωδικούς PIN, και κωδικούς πρόσβασης.

  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε:

  https://www.facebook.com/help/security.

 • 3 τρόποι για να μετρήσετε την απόδοσή σας στο YouTube

  Εαν η δημιουργία video στο You Tube είναι μέρος της δουλειάς σας, και αναρωτιώσασταν πάντα για την απήχηση τους στο κοινό σας παρακάτω θα δείτε τρία εργαλεία μέτρησης της απόδοσης τους.

  1: Αξιολόγηση Συμπεριφοράς Παρακολούθησης βίντεο

  Το YouTube παρέχει analytics που σας επιτρέπουν να αξιολογήσετε την απόδοση των βίντεο σας, και τον τρόπο βελτίωσης του περιεχομένου του.

  Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία σας, ανοίξτε το Creator Studio και επιλέξτε το Analytics στην αριστερή πλοήγηση.

   


  Στην περιοχή Watch Time Reports, θα βρείτε δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά παρακολούθησης βίντεο και την θέαση των βίντεό σας από το κοινό.

   


  Watch time

   


  Στην αναφορά Watch time μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το χρόνο θέασης. To watch time αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που οι θεατές έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο.

  Views είναι ο αριθμός των προβολών ενός βίντεο. Αυτή η μέτρηση αποτελεί τον κύριο τρόπο αξιολόγησης της δημοτικότητας ενός βίντεο, αλλά μην ξεγελιέστε από αυτόν τον αριθμό.

  Ενώ είναι θετικό όταν έχετε πολλές προβολές, αυτή η μέτρηση δείχνει μόνο τον αριθμό που έχει φορτωθεί ένα βίντεο αναπαραγωγής. Δεν παρέχει επαρκείς πληροφορίες για τη συμπεριφορά του θεατή δηλαδή αν ήθελε να δει το βίντεο ή απλώς «έπαιζε» χωρίς να το βλέπει κανείς.

  Η Audio Retention είναι μια σημαντική μέτρηση, διότι υποδεικνύει την αφοσίωση του θεατή στο περιεχόμενο του βίντεο σας. Μπορείτε να κατανοήσετε κατά μέσο όρο πόσο χρόνο παρακολουθούν τα βίντεό σας.

  Πάνω από το γράφημα, κάντε κλικ στην επιλογή Absolute Audience Retention για να δείτε τον αριθμό προβολών για κάθε μέρος του βίντεό σας. Εάν η πλειοψηφία των θεατών το αφήνει μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα της παρακολούθησης, πιθανότατα ενδιαφέρονται αρκετά για να κάνουν κλικ στο βίντεο, αλλά δεν τους τράβηξε την προσοχή περαιτέρω.

  Εάν οι θεατές απομακρυνθούν γύρω από τη μέση διάρκεια του βίντεο, εχουν δειξει ενδιαφέρον , αλλά κάτι συνέβη και εμπόδισε τη περαιτέρω παρακολούθηση.

   

   

  Ίσως ήταν ένα τεχνικό ζήτημα, π.χ όπως ο ήχος που μπορεί να χάθηκε, ή ίσως το βίντεο ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσετε τα μελλοντικά σας βίντεο.

  Κάντε κλικ στο Relative Audience Retention για να δείτε πόσο καλά λειτουργεί το βίντεό σας σε σχέση με παρόμοια βίντεο στο YouTube.

  Η μέση τιμή μέτρησης της διάρκειας προβολής υποδεικνύει το μέσο χρονικό διάστημα που παρακολουθούν οι θεατές πριν από την απόρριψη. Το YouTube σάς επιτρέπει να φιλτράρετε αυτά τα δεδομένα βάσει γεωγραφίας, περιεχομένου, ημερομηνίας και άλλων πληροφοριών.

  Μπορείτε επίσης να δείτε το μέσο ποσοστό ενός βίντεο που παρακολουθεί το κοινό σας ανά προβολή.

  Το να γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με το κοινό προβολής σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το βίντεό σας προσεγγίζει τους σωστούς ανθρώπους. Στην αναφορά Demographics, μπορείτε να δείτε στοιχεία για την ηλικία , το φύλο και της γεωγραφικής κατανομή των θεατών σας.

   

   

  Μετακινηθείτε προς τα κάτω, κάτω από το διάγραμμα για να βρείτε επιλογές για ταξινόμηση των δεδομένων κατά γεωγραφικό και τύπο συσκευής. Αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας, τις ετικέτες και τις μικρογραφίες.

  Στην αναφορά Playback Locations , μάθετε από πού μεταδίδονται τα βίντεό σας, όπως μια σελίδα παρακολούθησης YouTube, τη διεύθυνση URL για το βίντεό σας, τη σελίδα καναλιού YouTube ή άλλους ιστότοπους ή εφαρμογές που έχουν ενσωματώσει το βίντεο.

   

  Ανοίξτε την αναφορά Traffic Sources για να λάβετε πληροφορίες για το πώς και πού βρήκαν οι θεατές το βίντεό σας. Αυτά τα δεδομένα σάς βοηθούν να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ακροατήριό σας προβολής.

   

  Για παράδειγμα, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν οι θεατές βρήκαν το βίντεό σας μέσω της αναζήτησης YouTube, μέσω προτεινόμενων βίντεο ή εξωτερικών πηγών, όπως ενσωματωμένοι σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους ή συνδέσμους κοινωνικών μέσων.

  Ανακαλύψτε πώς οι θεατές βρίσκουν τα βίντεό σας στο YouTube.
  Η κατάταξη του βίντεο σας είναι υψηλή στην αναζήτηση Google και την αναζήτηση στο YouTube; Αν όχι, μπορεί να είναι καλός δείκτης ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις λέξεις-κλειδιά και τις ετικέτες σας.

  Η αναφορά Devices εμφανίζει τις διάφορες συσκευές και λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιεί το κοινό σας για την αναπαραγωγή των βίντεό σας.

   

   

  Δείτε τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι θεατές για να παρακολουθήσουν τα βίντεό σας στο YouTube.

  2: Αξιολογήστε την αφοσίωση κοινού

  Οι αναφορές αφοσίωσης του YouTube σάς δίνουν μια γενική εικόνα της ποιότητας των θεατών σας.Εχει σημασία, αν έχετε εκατομμύρια views και οι άνθρωποι δεν αλληλεπιδρούν με το εμπορικό σήμα σας.

  Φυσικά θέλετε να έχετε μεγάλο αριθμό συνδρομητών στα κανάλια σας. Σημαίνει ότι αυτοί οι θεατές είναι τόσο αφοσιωμένοι στα βίντεό σας που δεν ήθελαν να χάσουν την επόμενο.
  Στην αναφορά Subscribers μπορείτε να παρακολουθείτε την αύξηση των συνδρομητών του καναλιού σας με την πάροδο του χρόνου. Αν διαπιστώσετε σημαντική απώλεια στο σύνολο των συνδρομητών, μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το περιεχόμενό σας.

   

   

  Στην αναφορά Likes and Dislikes , μπορείτε να μάθετε σε πόσους άνθρωπους άρεσαν ή δεν άρεσαν τα βίντεό σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα δεδομένα είναι μια αντανάκλαση των συναισθηματικών αντιδράσεων.

   

   

  Ωστόσο, επειδή τα βίντεο δεν αξιολογούνται περισσότερο από το 1% των θεατών , αυτά τα δεδομένα δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικά. Αν δεν παρατηρήσετε μια τεράστια αύξηση στις αντιπάθειες σας, μην ανησυχείτε για αυτό το μέτρο.

  Comments
  Ο αριθμός των comments στα βίντεό σας είναι ένας καλός δείκτης αφοσίωσης. Δείχνει την πρόθεση του θεατή να αλληλεπιδράσει μαζί σας, κάτι που είναι σημαντικό για οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο.

  Μπορείτε να δείτε τη συνολική αναφορά σχολίων για το κανάλι σας ή για κάθε βίντεο. Θυμηθείτε να διαβάσετε πάντα τα σχόλια για να αναλύσετε αν λάβατε θετικά ή αρνητικά σχόλια.

  Τα Shares είναι μια ενδιαφέρουσα μέτρηση, διότι δείχνει πόσες φορές το περιεχόμενό σας έχει μοιραστεί στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας το κουμπί share.

   

   

  Αυτή η μέτρηση υποδεικνύει ότι οι θεατές όχι μόνο παρακολουθούσαν το βίντεό σας, αλλά και ότι συμμετείχαν αρκετά για να το μοιραστούν στο Facebook, στο Twitter ή σε άλλους ιστότοπους.

  3: Υπολογισμός επισκεψιμότητας παραπομπών
  Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει για τις κύριες μετρήσεις που θα βρείτε στον πίνακα ελέγχου του Analytics. Αυτά τα δεδομένα σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και πώς ασχολούνται με το περιεχόμενό σας.

  Εάν θέλετε να μάθετε πόση κίνηση κατευθύνει το YouTube στον ιστότοπό σας, μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Google Analytics με το κανάλι σας στο YouTube.

  Σύνδεση του YouTube με το Google Analytics

  Για να συνδέσετε το κανάλι σας, συνδεθείτε στο Google Analytics και κάντε κλικ στο κουμπί Admin. Από την λίστα Property , επιλέξτε Create New Property..
  Στην επόμενη σελίδα, καταχωρίστε τη διεύθυνση URL του καναλιού σας στο YouTube και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Get Tracking ID. Καταγράψτε το ID παρακολούθησης.

   

   

  Τώρα συνδεθείτε στο YouTube και μεταβείτε στo κουμπι Advanced Settings . Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό παρακολούθησης στο Google Analytics και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

   

  Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις μετρήσεις του YouTube Analytics στο Google Analytics και να δείτε την επίδραση που έχει το κανάλι σας στον ιστότοπό σας.

  Προβολή επισκεψιμότητας παραπομπών από το YouTube

  Μόλις το κανάλι σας συνδεθεί με το Google Analytics, μπορείτε να μάθετε πόσα από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας προέρχονται από το YouTube. Για να δείτε αυτά τα δεδομένα, μεταβείτε στην επιλογή Acquisition > All Traffic > Referrals..

   

   

  Πλοηγηθείτε στο Google Analytics

  Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε "youtube.com" για να δείτε τον συνολικό αριθμό των περιόδων σύνδεσης από το YouTube. Μπορείτε επίσης να δείτε τη μέση διάρκεια της περιόδου σύνδεσης και το ποσοστό εγκατάλειψης (το ποσοστό των επισκεπτών σας που εγκατέλειψαν τον ιστότοπό σας.

  Αυτά τα δεδομένα σας δίνουν στοιχεία της ποιότητας των επισκεπτών που έχετε από το YouTube.

   

  Εάν θέλετε να δείτε τις τιμές μετατροπής διαφόρων κοινωνικών δικτύων, μεταβείτε στην επιλογή Social > Conversions.

     Από το επάνω μενού, επιλέξτε έναν τύπο μετατροπής, ο οποίος καθορίζεται από συγκεκριμένους στόχους, όπως αγορές ή συνδρομές σε ενημερωτικά δελτία.

  Θα βρείτε το ποσοστό μετατροπής και την τιμή από τις επισκέψεις YouTube, μαζί με άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, που είναι ενσωματωμένοι στο λογαριασμό σας στο Google Analytics.

  Συμπέρασμα:
  Η ανάλυση των μετρήσεων του YouTube ίσως να φαίνεται αρκετά δύσκολη στην αρχή, αλλά είναι κρίσιμη για την αξιολόγηση της απόδοσης του καναλιού σας.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους θεατές, τον τρόπο με τον οποίο ανακάλυψαν τα βίντεό σας, το αν τους άρεσε το περιεχόμενό τους, ή αν το βαρέθηκαν και πολλά άλλα για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα μελλοντικά σας βίντεο.

  Πηγή:Socialmediaexaminer.

 • Ολιστικό μοντέλο digital marketing απο την Nelios

  Σημαντική αύξηση στις απευθείας κρατήσεις του Galaxy Hotel Iraklio επιτυγχάνει η Nelios, με ολιστικό μοντέλο digital marketing

  Η online απόδοση και – κυρίως - η τόνωση των απευθείας πωλήσεων μέσω του website (που συνοδεύονται, βεβαίως, κι από αύξηση της κερδοφορίας) ήταν το βασικό ζητούμενο του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Iraklio, όταν απευθύνθηκε στη Nelios για την παροχή digital marketing υπηρεσιών.

  Η ομάδα της Nelios υλοποίησε σχέδιο δράσης, το οποίο βασίστηκε σε μία ολιστικού χαρακτήρα προσέγγιση, με συγκεκριμένους κύριους άξονες οι οποίοι είναι:

  ● Ο καθορισμός των USPs (Unique Selling Points) του ξενοδοχείου

  ● Η δημιουργία ενός νέου conversion optimized website, βασισμένο στα παραπάνω

  ● Η ανάπτυξη στρατηγικής περιεχομένου (content), προκειμένου να ενισχύσει και να τροφοδοτήσει το SEO, τις Google Adwords καμπάνιες, τα Social Media του ξενοδοχείου και τα διεθνή Travel Blogs

  ● Η δημιουργία και αξιοποίηση emailing lists πραγματικών επισκεπτών του ξενοδοχείου

  ● Ο απόλυτος συντονισμός των digital marketing ενεργειών με το τμήμα πωλήσεων του ξενοδοχείου.

  Έπειτα από ενάμισι χρόνο εφαρμογής (τα στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν στο διάστημα Ιανουάριος 2016 - Αύγουστος 2017 και βασίζονται σε δεδομένα από το Google Analytics και το Web hotelier) ενός ολιστικού στρατηγικού μοντέλου digital marketing, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:

  ● 20% συνολική αύξηση των online κρατήσεων του ξενοδοχείου (Direct και OTAs)

  ● 120% αύξηση των απευθείας κρατήσεων του ξενοδοχείου

  ● 30% μείωση της ψαλίδας κρατήσεων μεταξύ OTAs / απευθείας κρατήσεων

  Στη βάση της ίδιας λογικής, η ομάδα της Nelios συνεχίζει να εφαρμόζει τον online σχεδιασμό της για το Galaxy Hotel Iraklio με ορίζοντα τριετίας. Στόχος παραμένει η αύξηση των online κρατήσεων, αλλά και η περαιτέρω βελτίωση της κατανομής μεταξύ απευθείας κρατήσεων και OTAs.

 • Πέντε στρατηγικές marketing για start ups χωρίς budget

  Η χρήση του influencer marketing είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις startups ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι των μεγάλων εμπορικών σημάτων.

  Στις startups, τα κεφάλαια είναι κατά κανόνα περιορισμένα κι έτσι είναι λογικό αυτές να επιδιώκουν την τάχιστη απόσβεση τους.

  Τα καλά νέα είναι ότι το influencer marketing δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν και να επενδύετε περισσότερα όσο μεγαλώνει η επιχείρησή σας.
  Το προφανές όφελος του influencer marketing είναι ότι σε εισάγει σε ένα καθιερωμένο δίκτυο και η επιρροή αυξάνεται αυτόματα.

  Έτσι, μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο αποτελεσματικό κι από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ.

  Μελέτη της PageFair και της Adobe δείχνει ότι οι καταναλωτές στο διαδίκτυο ολοένα και περισσότερο απογοητεύονται από τις διαφημίσεις που διακόπτουν την εμπειρία περιήγησης.

  Ήδη, από τον Ιούνιο του 2015, 198 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούσαν ad-block.Οι σημερινοί καταναλωτές αποφασίζουν για τις αγορές τους βάσει συστάσεων είτε από τους φίλους και την οικογένεια είτε από influencers που θαυμάζουν και εμπιστεύονται.

  ΟΙ στατιστικές μιλάνε από μόνες τους και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του influencer marketing:

  • Οι επιχειρήσεις κερδίζουν περίπου 6,50 $ για κάθε 1 $ που επενδύουν σ’ αυτή τη μέθοδο.

  • Το 81% των εμπόρων που έχουν χρησιμοποιήσει influencer marketing θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικό.

  • Το 86% των γυναικών ενημερώνονται από τα socialmedia πριν κάνουν μια αγορά.

  • Το influencer marketing προσφέρει 11 φορές υψηλότερη απόδοση επένδυσης από τις παραδοσιακές μορφές ψηφιακού μάρκετινγκ.

  Η δύναμη των MicroInfluencers
  Το influencer marekting δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις διασημότητες του διαδικτύου:Σύμφωνα με τον όμιλο FellerKay, ένας influencer είναι "οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει μεγαλύτερη από τον μέσο όρο επιρροή στην από-στόμα-σε-στόμα επίδραση σε μια συγκεκριμένη αγορά".

  Έτσι, συνηθισμένοι άνθρωποι που τυχαίνει να είναι ειδικοί σ’ έναν κλάδο ή υποκλάδο μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή από διασημότητες του διαδικτύου. Εκείνοι, εξάλλου, έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τη γνώση και το πάθος, ενώ ακούγονται αυθεντικά. Κι αυτό είναι πολύτιμο...

  Σύμφωνα με τη HelloSociety,οι «μικροεπηρεαστές» (microinfluencers – με ως και 30.000 ακολούθους) είναι 6,7 φορές περισσότερο αποτελεσματικοί από ό, τι οι συνάδελφοί τους με περισσότερους followers.

  Έχει υπολογιστεί, μάλιστα,ότι οι μικροεπηρεαστές επηρεάζουν 22,2 φορές περισσότερες εβδομαδιαίες συνομιλίες από ό, τι ο μέσος καταναλωτής.

  Η χρησιμοποίηση ενός celebrity για να προωθήσει το εμπορικό σήμα σας στο Instagram απαιτεί έναν τεράστιο προϋπολογισμό.

  Για παράδειγμα, η Selena Gomezπου είναι η δημοφιλέστερη προσωπικότητα στο Instagram, με 93,1 εκατομμύρια ακοιλούθους κερδίζει περισσότερα απo $ 500.000 ανά χορηγούμενο post

  Να, λοιπόν, έξι στρατηγικές influencer marketing που θα σας βοηθήσουν να διαφημίσετε με επιτυχία το εμπορικό σήμα σας. Είναι όλες προσιτές και μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν με μηδενικό κόστος.

  1.Ανάρτηση post στους influencers
  Κόστος: $ 0 - $ 500

  Οι περισσότεροι influencers έχουν τα δικά τους blogs και μερικοί δέχονται questposting. Αν δεν είστε σίγουροι πού να ψάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Advanced Searchγια να βρείτε αυτούς τους ιστότοπους.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά οι οποίες ενδεχομένως βρίσκονται στο παράθυρο διαλόγου, όπως 'guidelines ', ' contribution', 'submit' κ.λπ. Όταν αποκτήσετε πρόσβαση, θα μπορούσατε να φτάσετε στους influencersαν προσφερθείτε να γράψετε ένα post ελκυστικό για το ακροατήριό τους.

  Υπάρχουν δύο βασικά οφέλη από αυτή τη στρατηγική:

  • Μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσωπική σύνδεση μαζί του και να καλλιεργήσετε μια μακροχρόνια σχέση.

  • Εξασφαλίζετε έκθεση στο κοινό του ιστολογίου του.

  Προσοχή: Μην προσπαθήσετε να διαφημίσετε οτιδήποτε στο άρθρο που θα γράψετε εκεί. Είναι πιο φυσικό να αναφέρετε την startupστο μικρό βιογραφικό σας, περιλαμβάνοντας και το σύνδεσμο που θα οδηγήσει τον αναγνώστη σ’ αυτήν.

  Αν, πάλι, δεν σας αρέσει να γράφετε, μπορείτε να το αναθέσετε σε έναν ειδικό .

  2. Προσέλκυσε τους influencers σε ομαδικά ποσταρίσματα
  Κόστος: $ 0

  Εδώ θα κάνετε ακριβώς το αντίθετο του προηγουμένου: Αντί να γράψετε εσείς στο blog του influencer, καλείτε εκείνον να συμμετάσχει σε μια ομαδική συνέντευξη ή σε ένα ομαδικό ποστάρισμα στον δικό σας ιστότοπο.

  Αυτή η μέθοδος ευνοεί τόσο τον έναν, όσο και τον άλλον! Αφενός αναδεικνύει την αξιοπιστία και την επωνυμία σας, αφετέρου εκθέτει τον influencer σε ένα ευρύτερο κοινό.

  Αν ανησυχείτε μήπως δεν είστε σε θέση να προσελκύσετε influencers, επειδή το νέο σας blog δεν έχει ακόμα αξιοπρεπή κίνηση, μπορείτε να δοκιμάστε τα παρακάτω για να τους πείσετε:

  • Πείτε τους ότι θα επενδύσετε σε πληρωμένες διαφημίσεις για να προωθήσετε την ανάρτηση.

  • Αναφέρτε μερικά μεγάλα ονόματα (όπως τουGuy Kawasaki, παρακάτω) τονίζοντας ότι αυτοί έχουν ήδη δεχτεί να γράψουν στο blog σας…

  Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι οι influencers θα χαρούν να μοιραστούν το post με τους ακολούθους τους, οπότε θα δείτε αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

  Αν συνεισφέρετε σε έναν καθιερωμένο ιστότοπο, μια καλή ιδέα θα ήταν να προσκαλέσετε influencers να πάρουν μέρος σε κοινό ποστάρισμα εκεί, πριν τους προσκαλέσετε να κάνουν το ίδιο για το δικό σας blog.

  Μ’ άλλα λόγια, πάντα να θυμάστε να τους προσφέρετε κάποια πραγματική αξία, σε αντάλλαγμα για το χρόνο τους.

  3. Προσφέρετε στους influencers δωρεάν προϊόντα ή υπηρεσίες
  Κόστος: $ 0 - $ 1.000

  Σ’ όλους μας αρέσει να μας κάνουν δώρα και οι influencersδεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, οι influencers συχνά περιμένουν να λάβουν δώρα και εκπτώσεις από επιχειρήσεις που τους προσεγγίζουν.

  Εδώ, υπάρχουν δύο επιλογές:

  • Στείλτε το προϊόν σας ως δείγμα ή προσφέρετε μια δωρεάν δοκιμή στην υπηρεσία σας.

  • Ερευνήστε τι αρέσει στους influencers και στείλτε τους ένα δώρο. Ψάχνοντας το προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφίλ και τα προσωπικά ιστολόγιά τους, μπορείτε να πάρετε μια αρκετά καλή ιδέα για το τι τους αρέσει να τρώνε και να φορούν ή τι χόμπι έχουν.

  Και οι δύο τρόποι είναι αποτελεσματικοί και μπορούν να σας βοηθήσουν να έλθετε σε επαφή με τον influencer. Θυμηθείτε, όμως, να είστε ευγενικοί και μην τους πιέζετε να προωθήσουν το εμπορικό σήμα σας, απλώς και μόνο επειδή τους στείλατε ένα δώρο.

  4. Δώστε ελεύθερη και πολύτιμη ανατροφοδότηση στους influencers
  Κόστος: $ 0

  Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ουσιαστική σχέση με έναν influencer, τότε ίσως χρειαστεί να του δώσετε κάποια πολύτιμα στοιχεία, δωρεάν.

  Αφήνοντας ένα σχόλιο όπως το "υπέροχο post" ή "Συμφωνώ 100%" ή "εξαιρετική δουλειά" κάτω από το post τους, δεν πρόκειται να βοηθήσει ιδιαίτερα. Έτσι κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων κι είναι εντελώς χάσιμο χρόνου.

  Όμως, αν «καταθέσετε» ένα χρήσιμο και ειλικρινές σχόλιο, τότε δίνετε στον influencer κάτι που έχει πραγματική αξία. Ναι, ίσως πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά μακροπρόθεσμα αξίζει τον κόπο.

  Να, μερικά πράγματα που μπορείτε να αναζητήσετε:

  • Ελέγξτε αν ο ιστότοπός του είναι πολύ αργός

  • Βρείτε ένα τυπογραφικό λάθος στο περιεχόμενο
  • Βρείτε έναν ανενεργό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του

  • Ελέγξτε ότι το περιεχόμενο και τα δεδομένα του δεν είναι ξεπερασμένα

  Προσοχή! Με όσα γράφετε, δείξτε ότι θέλετε να τους βοηθήσετε κι όχι να τους κατακρίνετε,για να κερδίσετε την προσοχή τους, όχι να τους ενοχλήσετε.

  5. Εμπιστευθείτε τους influencers με το μάρκετινγκ θυγατρικών
  Κόστος: $ 0

  Μερικοί influencers αγαπούν το μάρκετινγκ θυγατρικών.Γιατί λοιπόν να μην διεξάγετε κάποια έρευνα ώστε να βρείτε εκείνους που εστιάζουν σε παρόμοια προϊόντα / υπηρεσίες με εσάς;

  Προσεγγίστε τους, παρουσιάστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας και προσφέρτε τους ένα γενναιόδωρο ποσοστό εσόδων από τις θυγατρικές.Πρόκειται για μια απλή αλλά αποτελεσματική τακτική η οποία δεν απαιτεί κάποια επένδυση.

  Εν κατακλείδι…

  Μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών influencer marketing εδώ και τώρα. Αρχίστε με μηδενικό προϋπολογισμό για marketing και,όσο μεγαλώνει η επιχείρησή σας, τόσο μπορείτε επίσης να αυξάνετε τον προϋπολογισμό σας.

  Ναι, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε κάποιο ποσοστό του χρόνου σας ή να δώσετε από καιρό σε καιρό δωρεάν δείγματα του προϊόντος σας, αλλά σύντομα θα αποκομίσετε τα οφέλη.
  Όπως λέει ο JayBaer από τους ConvinceandConvert σχετικά με το influencer marketing: "Αξίζει να επενδύσουμε χρόνο και προσπάθεια,προκειμένου να μας αποδώσουν μακροπρόθεσμα οφέλη".

  Πηγή: jeffbullas.

 • Μια νέα προσέγγιση της δημιουργικότητας στο Instagram


  Σε όλο τον κόσμο, το Instagram Stories μεταβάλλει ραγδαία τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις συνδέονται με τις κοινότητές τους και τις εμπνέουν, προσφέροντάς τους μοναδικές ευκαιρίες να ξεχωρίσουν με έναν νέο, εφήμερο τρόπο.

  Και δεδομένου ότι πάνω από το 50% των επιχειρήσεων έχει δημιουργήσει ιστορίες τον τελευταίο μήνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram Stories θα συνεχίσει να διατηρεί τις επιχειρήσεις στην κορυφή των ροών των πελατών τους και παράλληλα στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

  Καθώς οι χρήστες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις φορητές συσκευές τους, οι επιχειρήσεις και οι επωνυμίες συνειδητοποιούν πλέον τις δυνατότητες των κάθετων βίντεο και τι μπορούν να τους προσφέρουν σε επίπεδο μάρκετινγκ,

  ιδιαίτερα με δεδομένο ότι αυτή η διαδραστική μορφή προβολής σε πλήρη οθόνη μπορεί να τραβήξει την προσοχή των χρηστών όπως ποτέ άλλοτε.

  Με τη βοήθεια της ομάδας Creative Shop του Instagram, σας παρουσιάζουμε ορισμένους από τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις και οι επωνυμίες μπορούν να αξιοποιήσουν την πληθώρα δημιουργικών εργαλείων του Instagram Stories και να δημιουργήσουν ελκυστικό περιεχόμενο σε κάθετη μορφή για το κοινό τους.

  Γραμμή προόδου
  Χρησιμοποιήστε την κινούμενη γραμμή προόδου στις διαφημίσεις σε ιστορίες (στην κορυφή), για να προβάλετε μια αντίθεση που μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της διαφήμισής σας.

  Αυτό το εργαλείο χρονομέτρησης μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πώς καταναλώνουν οι χρήστες τις οργανικές ιστορίες.

   Ιστορίες 15 δευτερολέπτων

   

   

  Καθώς όλες οι διαφημίσεις με βίντεο στις ιστορίες έχουν μέγιστη διάρκεια 15 δευτερολέπτων, πολλές επιχειρήσεις και επωνυμίες χρησιμοποιούν βίντεο μικρής διάρκειας με δημιουργικό που ανταποκρίνεται σε αυτή τη μορφή.

   
  Εικόνα προφίλ
  Η εικόνα προφίλ (πάνω αριστερά) είναι ένα απλό αλλά εξαιρετικό μέσο για να ενθαρρύνετε τους χρήστες να περιηγηθούν και να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας.

   
  Μετατροπή κειμένου σε emoji

  Με τη δυνατότητα προσθήκης κειμένου και emoji στις ιστορίες, αυτά τα δημιουργικά εργαλεία προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο προσαρμογής των εγγενών διαφημίσεων σε ιστορίες και δίνουν στο λογαριασμό σας την ευκαιρία να ξεχωρίσει.

   Παύση

  Πάρα πολλές επιχειρήσεις και επωνυμίες χρησιμοποιούν τη λειτουργία παύσης για να αλληλεπιδράσουν με τους χρήστες και να τους κοινοποιήσουν διασκεδαστικό περιεχόμενο μέσα από τις διαφημίσεις τους.

  Σύρσιμο προς τα πάνω

  Οι επωνυμίες αναζητούν συνέχεια νέους τρόπους για να συνδεθούν με τους πελάτες τους και να τους προτρέψουν να μάθουν περισσότερα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Γι' αυτό το λόγο, προσθέσαμε συνδέσμους στις διαφημίσεις στο Instagram Stories στην αρχή της χρονιάς.

  Mε πάνω από 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση στο Instagram Stories, οι οποίοι ακολουθούν και μοιράζονται τα αγαπημένα τους ενδιαφέροντα καθημερινά,

  έχουμε εντυπωσιαστεί από όλους τους δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Instagram Stories, με άμεσα αποτελέσματα για τους επιχειρηματικούς τους στόχους, είτε πρόκειται για πωλήσεις και προωθήσεις, νέες κυκλοφορίες προϊόντων ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε μορφή εκπαιδευτικών οδηγών.

  Για να μάθετε περισσότερα για το πώς να προσελκύσετε το κοινό σας με τις δημιουργικές δυνατότητες των διαφημίσεων σε ιστορίες, πηγαίνετε εδώ.

  Πηγή:business.instagram.com/blog

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!