Image
Image
WebNewsTeam

WebNewsTeam

Η AboutNet, μια κορυφαία ψηφιακή εταιρεία που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες σχεδίασης ιστοσελίδων, ανάπτυξης ιστοσελίδων και ψηφιακού μάρκετινγκ, ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την TicketServices.gr, τη δεύτερη μεγαλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία εισιτηρίων για πολιτιστικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τις δύο εταιρείες και ανοίγει τις πόρτες για καινοτόμες ευκαιρίες μάρκετινγκ στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά.

Η AboutNet, με επιτυχημένη πορεία που ξεπερνά τις δύο δεκαετίες, έχει καθιερωθεί ως μια αξιόπιστη ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή προηγμένων ψηφιακών λύσεων.

Με τη συνεργασία της με την TicketServices.gr, η AboutNet στοχεύει να αξιοποιήσει την εμπειρία της στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ για να ενισχύσει την παρουσία και την επίδραση της TicketServices.gr στο διαδίκτυο, προάγοντας την ανάπτυξη και βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών.

Η TicketServices.gr έχει αναδειχθεί ως ένας κορυφαίος παίκτης στην ελληνική αγορά, παρέχοντας βολικές και αξιόπιστες υπηρεσίες εισιτηρίων για μια μεγάλη γκάμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ. Με αυτήν τη συνεργασία, η TicketServices.gr στοχεύει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών της για το ψηφιακό μάρκετινγκ, στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας και στη διεύρυνση της βάσης πελατών της σε όλη την Ελλάδα.

Συνδυάζοντας τις εκτεταμένες γνώσεις της AboutNet σε στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ με τη βαθιά κατανόηση της TicketServices.gr για τον χώρο των πολιτιστικών γεγονότων, αυτή η συνεργασία υπόσχεται να φέρει καινοτόμες εκστρατείες μάρκετινγκ που θα καταπλήξουν το κοινό και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Το BestPrice.gr, η Νο1 Πλατφόρμα Σύγκρισης Τιμών στην Ελλάδα και το eBay, ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα marketplaces παγκοσμίως, ανακοινώνουν την προσθήκη επιπλέον παροχών και προνομιών για τα συνεργαζόμενα καταστήματα, δύο χρόνια μετά την σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας των δυο εταιριών.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, το δίκτυο εμπόρων του BestPrice.gr θα έχει την ευκαιρία να λάβει ειδική υποστήριξη για να αναπτύξει την επιχείρησή του παγκοσμίως, προσεγγίζοντας ένα κοινό 133 εκατ. ενεργών αγοραστών, από 190 αγορές ανά τον κόσμο.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του BestPrice.gr απολαμβάνουν περισσότερα οφέλη με την ένταξή τους στο eBay όπως δωρεάν συνδρομή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξατομικευμένη συμβουλευτική από την εξειδικευμένη ομάδα του eBay και εκπαίδευση σε βέλτιστες πρακτικές και εργαλεία με στόχο την αύξηση των πωλήσεων του καταστήματος.

Επιπλέον, μπορούν να επωφεληθούν έκπτωση έως και 80% σε διαφημιστικές θέσεις προώθησης προϊόντων.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως πλέον έχει δημιουργηθεί μηχανισμός οργανικής διασύνδεσης των δυο λογαριασμών που διαθέτει ένα e-shop στο BestPrice.gr και στο eBay. Και αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα για ακόμη περισσότερες ευκαιρίες που θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα συνεργαζόμενα καταστήματα, με στόχο την ενδυνάμωση των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων - και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - εκτός συνόρων και κατ’ επέκταση στην ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Ακόμα έξι ομιλητές ανακοινώθηκαν από την οργανωτική επιτροπή τής eCommerce & Digital Marketing Expo, Southeastern Europe 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2023, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα διεθνή διήμερα Συνέδρια της έκθεσης.

Για πρώτη φορά, δύο μεγάλες συνεδριακές σκηνές θα φιλοξενήσουν δύο παράλληλα διήμερα συνέδρια, το διεθνές συνέδριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το διεθνές συνέδριο για το Ψηφιακό Μάρκετινγκ.

 

Οι ομιλητές που ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές είναι οι:

Konstantinos Chouliaras, Director of Operations, Skroutz Last Mile
Ruben van Eijk, Head of Creative Shop CEE, Meta
Marily Mitropoulou, Senior App Growth Manager, Google EU
Karolina Mizan, Digital Marketing Executive, IKEA GR
Makis Savvidis, Representative of Greece & Board Member, eCommerce Europe
 Miltiadis Theofanis, Retail Account Manager (Brand Specialist), Amazon

Οι πρώτοι έξι ομιλητές που είχαν ανακοινωθεί, είναι οι:

• Jacqueline Delliou, Global eBusiness Specialist, APIVITA SA
Kyriakos Kagialoglou, Digital Marketing Manager, OTE Group of Companies
Thimios Kostakis, Head Of Digital Marketing, Fais Group of Companies
Elias Pitsavos, Head of Klarna Greece
Stavros Theodoratos, Director eCommerce & Digital Innovation, GR-CY, Public Group
Sofia Tsempera, Digital Communication & Brand PR Supervisor, AB VASSILOPOULOS

 

Οι εγγραφές για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα συνέδρια, αλλά και για όσους θέλουν να επισκεφτούν την έκθεση, βρίσκονται σε εξέλιξη!

Το κόστος του κανονικού εισιτηρίου για το Διήμερο Συνέδριο eCommerce και για το Διήμερο Συνέδριο Digital Marketing ανέρχεται στα 200 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εξασφαλίζει συμμετοχή και στις δύο ημέρες. Για τα μέλη του GR.EC.A και για όσους κλείσουν το εισιτήριό τους έως τις 30 Ιουνίου 2023 προβλέπεται μειωμένο κόστος, στα 160 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο της ECDM EXPO SEE 2023 είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται για την επίσκεψη στην έκθεση, είναι μία δωρεάν εγγραφή που μπορεί να πραγματοποιηθεί εδώ. Το δωρεάν εισιτήριο για την επίσκεψη στην έκθεση δεν εξασφαλίζει είσοδο στα συνέδρια.

 

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2023

Χώρος διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο.
Χρόνος διεξαγωγής: 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023.
Ωράριο έκθεσης: 11:00 – 20:00
Περισσότερες πληροφορίες: www.ecdmexpo.com
Διοργάνωση: Verticom

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

H TailWind, εταιρία του ομίλου TDG, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Skai στις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Οι δύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρέχουν στους σύγχρονους marketers ένα κορυφαίο εργαλείο που τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν data-driven αποφάσεις, να διαχειρίζονται εύκολα τις omnichannel καμπάνιες τους και να πετυχαίνουν αποτελεσματικά τους στόχους τους.

 

Η κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα της Skai (προηγουμένως Kenshoo) επιτρέπει σε brands και agencies να διαχειρίζονται, να βελτιστοποιούν και να αυτοματοποιούν τη διαφημιστική τους δραστηριότητα μεταξύ όλων των καναλιών paid search, paid social, retail media και apps.

Σε συνδυασμό με την εξειδίκευση της TailWind στην τοπική αγορά και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, οι δύο εταιρίες παρέχουν μία ολιστική λύση στους marketers για την ενοποίηση των δεδομένων τους, την κατανόηση των καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο και τη βελτιστοποίηση της διαφημιστικής τους δαπάνης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Τα Zara λανσάρισαν ένα marketplace μεταχειρισμένων ενδυμάτων με την ονομασία Zara Pre-Owned στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ και άλλοι λιανοπωλητές ειδών μόδας, όπως το Zalando, έχουν επίσης λανσάρει ηλεκτρονικά καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών.

Οι πελάτες μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αφού δώσουν οι ίδιοι φωτογραφίες και πληροφορίες των προϊόντων. Επιπλέον, μπορούν να ζητήσουν επιδιορθώσεις των ρούχων τους, ή να επιλέξουν να τα δωρίσουν στον Ερυθρό Σταυρό.

Από τα Zara ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν τη δραστηριότητα του marketplace μεταχειρισμένων και σε άλλες χώρες. Δεν είναι σαφές σε πόσες ακριβώς αγορές, αλλά η Ολλανδία είναι μία από αυτές. Με την πλατφόρμα, ο έμπορος λιανικής θέλει να προσφέρει στους πελάτες μια ευκαιρία μεταπώλησης, για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 8,6% των πρώτων υλών επιστρέφει επί του παρόντος στην οικονομία για επαναχρησιμοποίηση. Μια μετάβαση σε πιο βιώσιμα μοντέλα θα μπορούσε να δημιουργήσει 4,5 τρισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον οικονομικής παραγωγής έως το 2030, αναφέρθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Για τον εξορθολογισμό της επέκτασης στην αγορά μεταχειρισμένων ειδών, η Zara συνεργάζεται με την πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υποδομών Stripe, μέσω της οποίας θα διεκπεραιώνονται όλες οι συναλλαγές στο marketplace των μεταχειρισμένων.

 

Πηγή: ecommercenews.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Klarna δείχνουν ότι οι περικοπές που έγιναν στην επιχείρηση το 2022 έχουν μειώσει αισθητά τις απώλειες.

Οι τριμηνιαίες απώλειες μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ, σε 1,3 δισ. SEK (120 εκατ. δολάρια) τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2023, μειωμένες κατά 52% από 2,6 δισ. SEK (240 εκατ. δολάρια) την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ταυτόχρονα, οι πιστωτικές της ζημίες συρρικνώθηκαν κατά 35% σε 800 εκατομμύρια SEK (74 εκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο, από 1,2 δισ. SEK (110 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Αυτό το τρίμηνο καταφέραμε να αυξήσουμε εντυπωσιακά το GMV και τα έσοδα, την ίδια στιγμή που μειώσαμε το κόστος και τις πιστωτικές απώλειες, επενδύοντας ταυτόχρονα σε προϊόντα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Sebastian Siemiatkowski, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής τής Klarna. «Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε κερδοφορία φέτος, ενώ φέρνουμε επανάσταση στις αγορές και τις πληρωμές μέσω της προσέγγισής μας που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη».

Η Klarna είχε αναδειχθεί ως η πιο πολύτιμη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας της Ευρώπης, μέχρι τη μεγάλη μείωση της αποτίμησής της κατά 85% πέρυσι. Ένα μεγάλο μέρος της μείωσης του κόστους οφείλεται στις μαζικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε πέρυσι, περικόπτοντας περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: sifted.eu

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Η Oracle ανακοίνωσε την επιτυχή υλοποίηση των Retail cloud-based εφαρμογών της στον όμιλο Prada. Το κορυφαίο brand βρίσκεται ήδη σε ένα ταξίδι μαζί με την Oracle με στόχο να συνδυάσει τις φυσικές προσφορές στα καταστήματα με τις ψηφιακές προσφορές του, να γνωρίσει καλύτερα τους πελάτες του και να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα δεδομένα ούτως ώστε να προσφέρει στους πελάτες μια πιο εξατομικευμένη-προσωποποιημένη εμπειρία.

Μέσω των λύσεων Oracle Retail Xstore Point-of-Service (POS) και Oracle Retail Customer Engagement Cloud Service, ο όμιλος Prada μπορεί να συλλέγει τις προτιμήσεις και τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών του. Τα δεδομένα αυτά μπορούν στη συνέχεια να αναλυθούν και να μετατραπούν σε στρατηγικές ενέργειες με, στόχο την αύξηση της πιστότητας των πελάτων.

 

"Ένας παγκόσμιος όμιλος όπως ο όμιλος Prada αφιερώνει χρόνο για να κατανοήσει τα δεδομένα γύρω από τους πελάτες του, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών, της συμπεριφοράς και της αγοραστικής συνήθειας τους", δήλωσε ο Mike Webster, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Retail της Oracle. "Ο συνδυασμός του προγραμματισμού και των αναλυτικών δεδομένων με τεχνολογίες που αφορούν στην βελτίωση της εμπειρίας των Πελάτων, δίνουν τη δυνατότητα στον έμπορο λιανικής να μπορεί να προβλέπει, να εξατομικεύει και να παραδίδει ανάλογα με την στρατηγική που υπόσχεται το κάθε brand. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε την επιτυχημένη ανάπτυξη των λύσεων σχεδιασμού και πρόβλεψης λιανικής πώλησης που βασίζονται σε cloud υπηρεσίες, οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με λειτουργικότητες τεχνητής νοημοσύνης και είναι ενσωματωμένες με τις omnichannel λύσεις στον Όμιλο Prada".

"Η κατανόηση των πελατών μας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας", δήλωσε ο Lorenzo Bertelli, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Prada. "Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε αυτό και να μας επιτρέψει να καινοτομήσουμε ταχύτερα, να αυξήσουμε την αξία και τελικά να επιτύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Με την Oracle, έχουμε δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στην ομάδα και στην τεχνολογία της για να ικανοποιήσουμε τις επιχειρηματικές μας ανάγκες".

Πρόσφατα, ο όμιλος Prada Group υλοποίησε με επιτυχία τις λύσεις Oracle Retail Cloud Services για τον οικονομικό προγραμματισμό των εμπορευμάτων, την συλλογή και τον προγραμματισμό ειδών για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών merchandising. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των πωλήσεων και των προβλέψεων, την ανάλυση της απόδοσης, καθώς και τη διαχείριση και την κατανομή των αποθεμάτων. Με αυτά τα δεδομένα, ο Όμιλος Prada στοχεύει στην καλύτερη διαχείριση των διαδικασιών λειτουργίας του, στον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και στην ταχύτερη αντίδρασή του στις μεταβολές και στην εξέλιξη κυρίως της αγοράς.

Στην επόμενη φάση, ο Όμιλος Prada θα υλοποιήσει την υπηρεσία Oracle Retail Demand Forecasting Cloud Service, ένα εργαλείο πρόβλεψης για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνεται στη σουίτα Oracle Retail Analytics and Planning. Οι λύσεις εγκαθίσταται πάνω στο Oracle Retail AI Foundation, το οποίο παρέχει τις αναλυτικές πληροφορίες για τη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στον προγραμματισμό, στον σχεδιασμό αγορών, μετακινήσεων και πωλήσεων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Έτοιμα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal τα Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία η Microsoft θα λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή των τριών data centers, στην περιοχή των Σπάτων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Οι εξελίξεις αναμένεται να επιταχυνθούν μέσα στο καλοκαίρι και ιδιαίτερα μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), το οποίο εγκρίθηκε, η ανέγερση των τριών data centers της Microsoft θα γίνει στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού - Βούλια - Προκαλήσι στον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων των data centers θα είναι 84.537 τετραγωνικά μέτρα.

Η περιοχή, είναι εντός εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου και επιτρέπονται, μεταξύ των άλλων, οι χρήσεις Κέντρων Δεδομένων και τεχνολογικής υποστήριξης επιχειρήσεων, κτίρια εκπαίδευσης, γραφεία, εστιατόρια, αναψυκτήρια, πολιτιστικά κέντρα και γενικά πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το συγκρότημα των τριών data center είναι μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 976,17 εκ. ευρώ και όταν θα βρεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα δημιουργήσει περί τις 100 καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα εκπαιδεύσει περί τις 40.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Δείτε περισσότερα στο liberal.gr

 

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 11:38

Νέα εταιρική ταυτότητα για τη modulus

Η modulus Α.Ε, ως πάροχος τηλεφωνίας και ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των VoIP τηλεπικοινωνιών, συστήνει στο κοινό τη νέα της εταιρική ταυτότητα που επικοινωνεί πλήρως τους στόχους και τις φιλοδοξίες του οργανισμού ως προς την εξέλιξη του, όσο και ως προς το μέλλον του χώρου εν γένει.

Η modulus επανασχεδιάζει το λογότυπο της φέρνοντας στο προσκήνιο, μέσα από τη χρήση των 5 dots, τη δύναμη του δικτύου της, τόσο σε τηλεπικοινωνιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διεθνών και εγχώριων συνεργασιών και διασυνδέσεων, χαρακτηριστικά που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της εταιρείας και θεμελιώδες στοιχείο στη γενικότερη αξιοπιστία του brand της modulus.

Ταυτόχρονα, το νέο ανθρωποκεντρικό και “futuristic-tech” visual identity που υιοθετεί η εταιρεία στον επικοινωνιακό της σχεδιασμό, ενσωματώνει πλήρως την αποστολή, τις αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρείας αναφορικά με τη δημιουργία μακρόπνοων σχέσεων με τους πελάτες της και την ανάπτυξη βιώσιμων B2B τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών.

Το νέο εταιρικό website ενσωματώνει όλα εκείνα που η modulus εκπροσωπεί: αξιοπιστία, καινοτομία και συνεχής εξέλιξη, απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό. Οι καθαρές σχεδιαστικές γραμμές και η γενικότερη mobile-first και user-friendly αρχιτεκτονική της ιστοσελίδας, προσφέρουν τη δυνατότητα μιας εύκολης και ουσιαστικής περιήγησης στον χρήστη, με άμεση πρόσβαση σε όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει και να λάβει τις βέλτιστες αποφάσεις για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών του αναγκών.

Ο κ. Πέτσας, Managing Director της modulus δήλωσε σχετικά: Η νέα εταιρική ταυτότητα, αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες, τη φιλοσοφία και την αποστολή της modulus A.E και αποτελεί ηχηρή δήλωση για τη συνέχιση της προσπάθειας κάθε μέλους της ομάδας μας ώστε να φέρουμε - το αύριο των τηλεπικοινωνιών, σήμερα”.

Επισκεφθείτε το www.modulus.gr για να ανακαλύψετε τη νέα εταιρική ταυτότητα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Το βασικό στοιχείο της φετινής εκδήλωσης Google Marketing Live (GML) μπορεί να συνοψιστεί με δύο μόνο γράμματα: AI. Σύντομα, θα υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη εδώ, εκεί και παντού στον λογαριασμό σας στο Google Ads και σε άλλες υπηρεσίες της Google!

Η πλειοψηφία των ανακοινώσεων στο event της Google περιείχε κάποια μορφή τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο, μετά και από την πρόγευση που υπήρξε στο Google I/O.

Ας δούμε τα σημαντικότερα θέματα που παρουσιάστηκαν και πρέπει να γνωρίζετε από το Google Marketing Live.

Δημιουργία καμπάνιας με χρήση conversational AI

Πλέον, θα μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες στο Google Ads απευθείας από chat τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτή η νέα δυνατότητα δημιουργίας διαφημιστικών στοιχείων επιτρέπει στην AI της Google να κάνει μερικές από τις "βαριές δουλειές" μέσω του chat. Φυσικά, θα μπορεί να γίνει επεξεργασία των στοιχείων που δημιουργούνται πριν κάθε καμπάνια βγει στον αέρα.

Το Google Search Generative Experience ενσωματώνει και διαφημίσεις Αγορών

Η Google εργάζεται για να ενσωματώσει απευθείας τις διαφημίσεις στο Search Generative Experience. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα πείραμα, αλλά μπορούμε να πάρουμε μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει, μέχρι να ξεκινήσει η δημιουργία εσόδων του SGE.

Στις καμπάνιες Google PMax προστίθεται generative AI

Ο νεότερος τύπος καμπάνιας της Google θα προσφέρει σύντομα μια ακόμη πιο αυτοματοποιημένη εμπειρία με το Google AI, που θα ενσωματωθεί στη διαδικασία ρύθμισης της καμπάνιας.

Επιπλέον, θα συμπεριληφθεί η δημιουργία εικόνων με τη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, για να βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου για τις καμπάνιες με εικόνες και βίντεο. Επίσης, ενσωματώνονται νέοι στόχοι, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να κατευθύνετε τις προσπάθειες της PMax προς τους ιδανικούς πελάτες.

Το Google Ads θα δημιουργεί στοιχεία που θα στοχεύουν ερωτήματα αναζήτησης

Τα στοιχεία που δημιουργούνται αυτόματα θα αποκτήσουν σύντομα μεγαλύτερη συνάφεια χάρη στο Google AI. Αντί της δημιουργίας στοιχείων πριν από την έναρξη μιας καμπάνιας, η Google AI θα μπορεί να δημιουργήσει στοιχεία με βάση την αναζήτηση ενός μεμονωμένου χρήστη.

Το Google Product Studio θα παράγει εικόνες που δημιουργούνται από AI

Με το νέο εργαλείο Product Studio της Google, οι έμποροι θα μπορούν να επεξεργάζονται φωτογραφίες προϊόντων και να τις βελτιώνουν, με τη χρήση της Google AI. Το Product Studio θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε δυναμικά φόντα ή να αφαιρέσετε παλιά, ακόμη και να ρετουσάρετε εικόνες χαμηλής ανάλυσης.

Το Merchant Center Next θα αντικαταστήσει το Merchant Center

Από την εταιρεία ανακοίνωσαν ότι το Google Merchant Center Next θα αντικαταστήσει το Google Merchant Center έως το 2024.

Η πλατφόρμα ροών προϊόντων απλοποιείται και μπορεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα του ιστότοπού σας στη διαδικασία δημιουργίας ροής, καταργώντας μερικές από τις πιο δύσκολες τεχνικές εργασίες.

Προστίθενται στο Google Ads 2 νέοι τύποι καμπάνιας

Δύο ολοκαίνουργιοι τύποι καμπάνιας προστίθενται με επίκεντρο το βίντεο. Οι Video View καμπάνιες θα συνδυάζουν διαφημίσεις σε ροή με δυνατότητα παράβλεψης, διαφημίσεις in-feed και διαφημίσεις Shorts. Οι νέες κάμπάνιες Demand Gen θα εμφανίζονται στα YouTube Shorts, ροές YouTube, YouTube in-feed, Discover και Gmail.

Επιπλέον, ένα νέο εργαλείο δημιουργίας παρόμοιων τμημάτων, θα βοηθήσει τους διαφημιστές να επεκτείνουν την απήχηση στις καμπάνιες τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σελίδα 1 από 210
Image
Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!