Ιδιαίτερα επιτυχημένο το Joomla Talks 2019 Featured

Posted On Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 10:16 Written by

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Μαρτίου, το ετήσιο συνέδριο της ελληνικής κοινότητας Joomla Talks 2019, στην αίθουσα συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Στο συνέδριο, που  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον περίπου 200 άτομα, έδωσαν το παρών μέλη της κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έκαναν παρουσιάσεις και συμμετείχαν στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που ακολούθησαν το απόγευμα.

Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Luca Marzo, Peter Martin, Brian Teeman, Crystal Charris, Νικόλας Διονυσόπουλος, Τάσος Μαρίνος, Στέργιος Ζγουλέτας, Άρης Ντάτσης, Δημήτρης Τρίκκας, Αχιλλέας Παπαγεωργίου, Αλκαίος Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Σιγκιρίδης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Μανώλης Αξυπόλυτος, Χάρης Ζησιμόπουλος.

Οι παρουσιάσεις στο συνέδριο αφορούσαν:

 • τη χρήση του Joomla στη λογική Stick-to-the-Core ( (Άρης Ντάτσης)
 • την ροή ανάπτυξης ενός Joomla site (Παναγιώτης Σιγκιρίδης)
 • την ασφάλεια των ιστοτόπων σε Joomla (Νικόλας Διονυσόπουλος)
 • τη διαδικασία  ανάπτυξης μιας  ιστοσελίδας  (Γιώργος  Αγγελόπουλος)
 • τη σημασία  της  προστασίας  της  ιδιωτικότητας  (Αχιλλέας  Παπαγεωργίου,  Αλκαίος  Αναγνωστόπουλος)
 • τα κριτήρια για τη δημιουργία  ιστοσελίδων  (Brian Teeman)
 • το ρόλο  της  Φιλικότητας  και  της  Εμπειρίας  Χρήστη  σε μια  ιστοσελίδα  (Crystal  Charris)

 

Υπήρξαν επίσης εργαστήρια για:

 • την ανάπτυξη  modules  (Χάρης  Ζησιμόπουλος,  Μανώλης  Αξυπόλυτος)
 • τη παραμετροποίηση  και  βελτίωση  της  περιοχής  διαχείρισης  του  Joomla  (Peter  Martin)

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία, μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από το κοινό, πραγματοποιήθηκαν επίσης συζητήσεις:

 • για την επαγγελματική δραστηριοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο με τη χρήση εργαλείων ανοικτού λογισμικού (με συμμετέχοντες τους Νικόλα Διονυσόπουλο, Τάσο Μαρίνο και Στέργιο Ζγουλέτα και συντονιστή τον Άρη Ντάτση)
 • για τη εμπειρία και τη σημασία της συμμετοχής σε κοινότητα ανοικτού λογισμικού (με συμμετέχοντες τους Brian Teeman, Luca Marzo και Peter Martin και συντονιστή τον Αχιλλέα Παπαγεωργίου)

 

Μετά το συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να μας μιλήσει ο  Άρης Ντάτσης, συντονιστής του Joomla Talks 2019, που μας είπε:

"Υπήρξε μια πενταετία υπολειτουργίας της ελληνικής κοινότητας από το 2013 ως το 2017. Μετά την επανεκκίνηση της κοινότητας στο τέλος του 2017 και τις εξωστρεφείς εκδηλώσεις της το 2018 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την Fosscom στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, το Joomla Talks 2019 είναι το πρώτο συνέδριο της ελληνικής κοινότητας Joomla.

Δεν πρόκειται για ένα ακόμη συνέδριο χρηστών ανοικτού λογισμικού. Προσέξτε, το Joomla έχει μια ιδιαιτερότητα, είναι community driven project: οργανώνεται και καθοδηγείται από την ίδια την κοινότητα των εθελοντών του, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι αυτοί οι 3.000+ εθελοντές που αυτοοργανώνονται και διαχειρίζονται το project. Και αυτή είναι η διαφορά του Joomla από άλλες εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, που καθοδηγούνται και οργανώνονται από εμπορικές επιχειρήσεις, όπως λόγου χάρη το WordPress ή το Magento.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το συνέδριο. Και τα μηνύματα από τους συμμετέχοντες, αλλά και από την απήχηση στη διεθνή κοινότητα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Το ενδιαφέρον των joomlers που το παρακολούθησαν το Joomla Talks 2019, δείχνει την ανάγκη ενός μόνιμου συνεδρίου, σε ετήσια βάση, όπου η ελληνική κοινότητα θα μπορεί να συναντηθεί, να συζητήσει και να ανταλλάξει εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις."

Ραντεβού στο Joomla Talks 2020, λοιπόν.
Φωτογραφικό υλικό από το Joomla Talks 2019

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!