Βελτιστοποίηση website σε λέξεις και φράσεις κλειδιά Featured

Posted On Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 11:09 Written by

Εάν θέλετε να έχετε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φράσεις μέσα στο περιεχόμενό σας, που να τις ψάχνουν οι αναγνώστες στο διαδίκτυο.

Δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για να έρθουν αναγνώστες στo website σας, αλλά είναι βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το να έχετε βρει τις φράσεις και τις λέξεις-κλειδιά που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτό το αποτέλεσμα.

Χρειάζεται έρευνα, ευρηματικότητα και τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία.

Έρευνα για λέξεις και φράσεις κλειδιά κάνουμε όλοι καθημερινά. Γκουγκλάρουμε ερωτήσεις, λέξεις, φράσεις ολόκληρες, οδούς και τηλέφωνα, επαγγελματίες & εταιρίες, εγχειρίδια χρήσης και άλλα.

Αν το σκεφτούμε αντίστροφα, σε ποιές αναζητήσεις λέξεων ή φράσεων βρίσκουν οι αναγνώστες το περιεχόμενο του σάιτ μας; Δεν έχουμε παρά να γκουγκλάρουμε μία φράση που πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο μας και να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της αναζήτησης.

Αν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάταξη που έχει το σάιτ μας στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά όχι με το σύνολο της επισκεψιμότητας που έχουμε, μπορούμε να ερευνήσουμε για παρεμφερείς λέξεις και φράσεις ώστε να ενδυναμώσουμε το ήδη υπάρχον περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας, τροποποιώντας λίγο και προσθέτοντας στα κείμενά μας τις παρεμφερείς λέξεις.

Αν ξεκινάμε τώρα το σχεδιασμό τού περιεχομένου και απλώς θέλουμε να βρούμε τις ισχυρές λέξεις και φράσεις κλειδιά του τομέα μας, δεν έχουμε παρά να κάνουμε τα εξής βήματα:

Google Trends
H Google μας δίνει το δωρεάν εργαλείο Google Trends για να βρούμε λέξεις κλειδιά, αλλά και παρεμφερείς λέξεις και φράσεις. Μπορούμε να περιορίσουμε την αναζήτηση με τα φίλτρα ανά γεωγραφική περιοχή, χρονικό διάστημα, κατηγορία, και αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε λέξεις με τόνους και χωρίς (π.χ. «φορέματα» σε σύγκριση με «φορέματα» αλλά και ο περιορισμός ανά γεωγραφική περιοχή π.χ. να επιλέξουμε το φίλτρο «worldwide» και να ψάξουμε τη λέξη «φορέματα».

Στα αποτελέσματα, θα δούμε την αναζήτηση που γίνεται σε όλον τον κόσμο σε αυτή την ελληνική λέξη. Ενώ αν περιοριστούμε ως γεωγραφική περιοχή στην Ελλάδα, θα πάρουμε αποτελέσματα αναζήτησης μόνο για την Ελλάδα. Το οποίο είναι χρήσιμο μόνο αν έχουμε eShop που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Αν είναι ειδησεογραφικό το σάιτ μας όμως, θα χρειαστούμε τα αποτελέσματα βάζοντας στο φίλτρο της γεωγραφικής περιοχής το «Worldwide».

Αν περιηγηθούμε στη σελίδα του Google Trends με τα αποτελέσματα που ζητήσαμε, θα δούμε παρακάτω το ενδιαφέρον ανά χώρα για τη λέξη κλειδί που υποβάλαμε αλλά και παρεμφερείς αναζητήσεις. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλες λέξεις ή φράσεις κλειδιά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουμε τον πιο δυνατό συνδυασμό λέξεων για να ενθέσουμε στο περιεχόμενο του σάιτ μας.

 

Ανάλογες υπηρεσίες μπορούμε να βρούμε και στο Moz, το οποίο μας δίνει περιορισμένες αναζητήσεις το μήνα και λιγότερα στοιχεία ανά λέξη κλειδί. Δίνει όμως και SERP (Search Engine Results Page) ανάλυση, ώστε να στοχεύσουμε στον ανταγωνισμό.

Google Ads

Το Google Ads (πρώην AdWords) μας δίνει τη δυνατότητα από τη στιγμή που έχουμε ήδη λογαριασμό σε αυτό (ώστε να δημιουργούμε διαφημίσεις για την ιστοσελίδα μας στη Google και στις συνεργαζόμενες εταιρίες), των περισσότερων ιδεών (παρεμφερείς φράσεις) που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο περιεχόμενό μας.

Αν λοιπόν επιλέξουμε από το αριστερό μενού το «Keyword Ideas», πληκτρολογώντας π.χ. τη λέξη «φορέματα» το συγκεκριμένο εργαλείο θα μας δώσει προτάσεις με παρεμφερείς λέξεις και φράσεις. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την αναζήτηση μας ανά Τοποθεσία, Γλώσσα, και Δίκτυο Αναζήτησης. Επίσης, μας παρέχει την πληροφόρηση για τη χρήση αυτών των λέξεων από τον ανταγωνισμό.

Χρησιμοποιήστε τα διαδικτυακά εργαλεία που σας δίνουν την ανάλυση που χρειάζεστε (είτε δωρεάν, είτε με εγγραφή, είτε με πληρωμή) και αποκομίστε τις περισσότερες πληροφορίες που μπορείτε να επεξεργαστείτε.

Με τους παραπάνω τρόπους ερευνούμε για τις λέξεις και φράσεις κλειδιά και συγκρίνουμε την απόδοση παρεμφερών λέξεων και φράσεων. Εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας είτε με νέα άρθρα που έχουν στόχο να προβάλλουν αυτές τις λέξεις, είτε ανανεώνουμε τα ήδη υπάρχοντα άρθρα.

Καλή βελτιστοποίηση περιεχομένου, λοιπόν!

Πηγή:Joomla.gr

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!